silve Δημοσ. 30 Μαΐου 2016 Δημοσ. 30 Μαΐου 2016 Γεια χαρά! Αυτές τις ημέρες, βρίσκομαι στην αναζήτηση ενός κλιματιστικού και θα ήθελα την βοήθειά σας καθώς δεν είμαι γνώστης του αντικειμένου. Το κλιματιστικό θα τοποθετηθεί σε ένα μικρό υπνοδωμάτιο (φαντάζομαι πως τα 9000 BTU μου κάνουν) και θα το χρησιμοποιώ για καλοκαίρι αλλά και χειμώνα (περισσότερο το καλοκαίρι). Παρατήρησα δε, ότι μερικά κλιματιστικά διαθέτουν και σύστημα αφύγρανσης και θα προτιμούσα ένα τέτοιο καθώς το χειμώνα υπάρχει αρκετή υγρασία στο δωμάτιο. Τα χρήματα που διαθέτω είναι γύρω στα 450 ευρώ. Έκανα μια αναζήτηση στο eshop (λόγο μηδενικών μεταφορικών εξόδων) και βρήκα ορισμένα αλλά δεν γνωρίζω κατά πόσο είναι αξιόπιστες αυτές οι μάρκες κλιματιστικών. http://www.e-shop.gr/air-condition-midea-msmbau-09hrfn1-smart-9000btu-inverter-p-HAP.000968 http://www.e-shop.gr/air-condition-daikin-ftxb25c-rxb25c-9000btu-inverter-klasi-a--p-HAP.000797 (δεν αναφέρει κάπου για αφύγρανση) http://www.e-shop.gr/air-condition-gree-grs-101-ei-jcf1-n2-9000btu-inverter-class-a-a--p-HAP.000828 (δεν αναφέρει κάπου για αφύγρανση)
kfyros Δημοσ. 30 Μαΐου 2016 Δημοσ. 30 Μαΐου 2016 πωωω πωωωω.Δε θα δινα με τίποτα τόσα λεφτά για 9άρι.Με 350 ευρώ ο Κολομβούνης έχει βγάλει προσφορά 18άρι.Αφύγρανση κάνουν όλα τα κλιματιστικά , ακόμα και τα πιο φτηνά (όταν λειτουργούν στο ζεστό γίνεται και αφύγρανση του χώρου, οι υδρατμοί του αέρα που ανακυκλώνεται περνάνε έξω στην αποχέτευση του κλιματιστικού).Νομίζω ότι είναι redundancy να το αναφέρουν ξεχωριστά. Όσα κλιματιστικά έχω δει, έχουν τέτοια λειτουργία, και μιλάμε για κατηγορίας Ε (first line, kelvinator, κλπ.)..Ακριβό κλιματιστικό (οικονομικό δηλαδή) θα έπαιρνα μόνο αν αυτό θα λειτουργούσε όλο το χρόνο πολλές ώρες τη μέρα (πχ. σε χώρο γραφείου).But that is just me...Επίσης βλέπω ότι δεν υπάρχουν πουθενά στο internet κάτι πάμφθηνα 9άρια που κυκλοφορούσαν παλιότερα.Θυμάμαι πριν χρόνια είχα πάρει δωδεκάρι από το μαρινόπουλο με 150 ευρώ!Προφανώς δεν υπάρχει πλέον δυνατότητα για απευθείας μαζικές εισαγωγές πολλών κοντέηνερς με πάμφθηνα μηχανήματα αφού δεν υπάρχει αγοραστικό ενδιαφέρον για να τις καλύψει, και είναι διαθέσιμα μόνο πιο ακριβά μηχανήματα από εταιρείες με αντιπροσώπους εδώ στην Ελλάδα.
silve Δημοσ. 30 Μαΐου 2016 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2016 Γενικώς φοβάμαι να πάρω ένα "κινέζικο" κλιματιστικό μάρκας "μ' έκαψες" γιατί έχω την εντύπωση πως μέσα σε μια δεκαετία θα το πληρώσω 2 και 3 φορές από τα service που προφανώς θα χρειαστώ.
lexusr450 Δημοσ. 30 Μαΐου 2016 Δημοσ. 30 Μαΐου 2016 Ολα τα κλιματιστικα που κυκλοφορούν εχουνε πανω λειτουργια αφυγρανσης, η οποια ειναι σχεδιασμενη για τις χωρες της Ασιας κυριως που εχουνε πολυ ποιο υγρο κλιμα αλλα κυριως με υψηλη εξωτερικη θερμοκρασια χειμωνα/καλοκαιρι >20C . Παραληλλα ολα τα κλιματστικα κατα τη ψυξη και μονο κανουνε αυτοματα αφυγρανση και κραταν την υγρασια του χωρου στο 50%. Στη θερμανση τα κλιματιστικα δεν κανουν αφυγρανση, πρεπει να χρησιμοποιησεις ξεχωριστα αφυγραντηρα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα