Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας. 

Δεν ξέρω αν κάνω καλά και ανοίγω εδώ το θέμα. Είναι η πρώτη μου φορά που ανεβάζω θέμα για αυτό ζητώ να με συγχωρέσετε αν έκανα κάποιο λάθος. 

Θα ήθελα να μου απαντήσετε με 2 απλά λόγια στο παρακάτω θέμα.

Έχουμε αυτόνομη θέρμανση αλλά με κοινόχρηστο λέβητα αερίου. Σύνολο 6 διαμερίσματα στην πολυκατοικία. Το δικό μου είναι στο ισόγειο και διαθέτει 4 σώματα.

Όλο το χειμώνα (Οκτώβριο - Μάρτιο) απουσίαζα με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί το καλοριφέρ καθόλου για 5 μήνες.

Για να είμαι σίγουρος έθεσα το θερμοστάτη στην θέση OFF, την θερμοκρασία του στο χαμηλότερο και τέλος έκλεισα και τις 4 βάνες των σωμάτων.

Τον Φλεβάρη με ενημέρωσαν λοιπόν ότι ήρθε ο τεχνικός του αερίου Αττικής για κάτι μετρήσεις στην πολυκατοικία και διαπίστωσε ότι ήταν χαλασμένοι οι μετρητές 3 διαμερισμάτων και τους αντικατέστησαν.

Μέχρι να γίνει αντικατάσταση οι ώρες λειτουργίας για τους 4 μήνες ήταν φυσικά μηδενικές.

Για τον μήνα Μάρτιο όμως στα κοινόχρηστα έγραψε ο θερμιδομετρητής καύση 49 ώρες στο σύνολο, κάπου στα 110 ευρώ.

Μπορείτε να μου εξηγήσετε πως είναι δυνατόν να καταγράφει ο νέος θερμιδομετρητής ώρες λειτουργίας την στιγμή που τίποτα δεν δίνει εντολή στο να ανοίξει η ηλεκτροβάνα μου??

Γίνεται να λειτουργεί ο καυστήρας, να ανοίγει η ηλεκτροβάνα και να χρεώνει κανονικά καύση ο μετρητής χωρίς όμως  το νερό να φτάνει στα σώματα?

Έχω σοβαρότατο πρόβλημα με τους γείτονες γιατί ισχυρίζονται ότι τους κοροϊδεύω τόσο καιρό και άντε να αποδείξω το αντίθετο.

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας.

Δημοσ.

Οι μετρητές που εχετε τι ειναι ωρμετρητές ή θερμιδομετρητες?

Παρ'ολα αυτα και βαση αυτων που περιγράφεις πιθανολογώ οτι εχει γινει λάθος στην τοποθετήσει και ισως κάποιος αλλος εχει μηδενικές καταναλώσεις

1.Δες αρχικά τις συνολικές καταστάσεις καταναλώσεις των μετρητών.

2.Μπορείς να ζησεις να γινει τεστ καταμετρήσεις για 10-15 λεπτα με ολα τα διαμερίσματα στο on, ειναι υποχρεωμένοι να το κάνουν παρουσία του συντηρητή

• Like 1
Δημοσ.

οι ηλεκτροβάνες κολλάνε.

αν έχεις θερμιδομετρητή θα έγραψε.

αν είχες ωρομετρητή δεν θα έγραφε.

παρόλα αυτά οι θερμιδομετρητές δεν μπαίνουν πάνω στα σώματα;
αν ήταν κλειστά ,  πώς έγραψε;

πιθανολογώ ότι κάτι έχει κάνει λάθος ο συντηρητής.

Δημοσ.

Καλησπέρα σας.

Ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση.

Ζητώ συγνώμη για το λάθος μου. Σας ανέφερα για θερμιδομετρητή ενώ είναι ωρομετρητής

NikosKalithea: Να σε ενημερώσω ότι έχουμε ελέγξει όλα τα ρολόγια και τους λογαριασμούς των υπολοίπων και δεν υπάρχει λάθος ούτε σε εγκατάσταση ούτε έίχε/έχει κανείς άλλος μηδενικές καταναλώσεις πλην εμου για το διαστημα που σας ανέφερα. Τώρα είναι ολίγον τι δύσκολο να κανουμε τεστ.. λόγοι 2, δεν είναι όλοι παρόν στην πολυκατοικία και χρειάζεται να κλείσεις ραντεβού που μπορεί να κάνει και κανα μήνα να έρθει ο συντηρητής.. σκατο κατάσταση και άθλια εξυπηρέτηση ωστόσο εκ μέρους των υπευθύνων του φυσικου αεριου που μας έχουν κανει την εγκατάσταση.

Kfyros: Και οι ηλεκτροβάνες ειχαν αλλαχτεί πριν 2 χρόνια. να έχει κολλήσει πάλι δεν το γνωρίζω. Μόνο σε τεστ που μου πρότεινε και ο NikosKalitheaθα μπορέσω να το δω.

ωστόσο να σας ρωτήσω πάλι

Αν είναι χαλασμένος ο θερμοστάτης μου (δεν τον έχω αντικαταστήσει ακόμα για να το διαπιστώσω) και ας τον εχω στο off (Siemens ηλεκτρονικά είναι αυτά χαλάνε..) μπορεί ωστόσο με κλειστές τις βάνες των σωμάτων να ξεκινήσει ο καυστήρας και να αρχίσει να λειτουργεί κανονικά και ας μην φτάνει ποτέ το νερό στα σώματα??

Δημοσ.

Αν είναι χαλασμένος ο θερμοστάτης μου (δεν τον έχω αντικαταστήσει ακόμα για να το διαπιστώσω) και ας τον εχω στο off (Siemens ηλεκτρονικά είναι αυτά χαλάνε..) μπορεί ωστόσο με κλειστές τις βάνες των σωμάτων να ξεκινήσει ο καυστήρας και να αρχίσει να λειτουργεί κανονικά και ας μην φτάνει ποτέ το νερό στα σώματα??

Σε κανονική λειτουργιά της κεντρικής θέρμανσης και κλειστές τις βάνες σου, πατώντας το κουμπι του θερμοστάτη σου σαφώς και θα πάρει μπροστά ο καυστήρας

...και όλες οι βάνες σε ολη την πολυκατοικίας να ειναι κλειστές ο καυστήρας θα παρει μπροστά και θα σταματήσει οταν ζεστάνει το νερο στις κοινόχρηστες κάθετες σωλήνες (εξου και τα παγια ανάβεις δεν ανάβεις), και εννοειται θα γραφει και ο μετρητής αυτου που πάτησε το κουμπί.

Ο ωρομετρητης παίρνει το εντολη για να αρχίσει την καταμέτρηση απο το κουμπάκι του θερμοστάτη σου μεσα στο διαμέρισμα

• Like 1
Δημοσ.

οι ωρομετρητές ανάλογα με τον πινάκα αυτονομίας μπορεί και να μετρούν από την θέση της βάνας και όχι από την εντολή του θερμοστάτη

παρόλα αυτά οι θερμιδομετρητές δεν μπαίνουν πάνω στα σώματα;
αν ήταν κλειστά ,  πώς έγραψε;

ο θερμιδομετρητής κάθε διαμερίσματος μπαίνει στην επιστροφή του νερού από το διαμέρισμα στον συλλέκτη

Δημοσ.

Τον Φλεβάρη με ενημέρωσαν λοιπόν ότι ήρθε ο τεχνικός του αερίου Αττικής για κάτι μετρήσεις στην πολυκατοικία και διαπίστωσε ότι ήταν χαλασμένοι οι μετρητές 3 διαμερισμάτων και τους αντικατέστησαν.

Μέχρι να γίνει αντικατάσταση οι ώρες λειτουργίας για τους 4 μήνες ήταν φυσικά μηδενικές.

Για τον μήνα Μάρτιο όμως στα κοινόχρηστα έγραψε ο θερμιδομετρητής καύση 49 ώρες στο σύνολο, κάπου στα 110 ευρώ.

Πρώτη ερώτηση : Τι δουλειά είχε ο τεχνικός του αερίου Αττικής (ΕΠΑ) ???? Τι μετρήσεις έκανε ?? Και πως διαπίστωσε ότι ήταν χαλασμένοι 3 μετρητές ??? (ιδιαίτερα απο την στιγμή που εσύ έλειπες)

Ήταν από την ΕΠΑ ο τεχνικός???

Γιατί οι συγκεκριμένοι τεχνικοί δεν έχουν δουλειά με το κύκλωμα θέρμανσης και όσο γνωρίζω σε βάζουν χέρι στις εκτός της ειδικοτητάς τους κυκλώματα. Αν τους αναφέρεις το πρόβλημα σου λένε να καλέσεις ιδιώτη υδραυλικό ή τεχνικό καυστήρων. Εκτός αν δουλεύει εκτός της υπηρεσίας ή τελικά έχεις μπερδευτεί και δεν είναι της ΕΠΑ ο τεχνικός και είναι ένας ιδιώτης καυστηρατζής. 

Χαλασμένοι μετρητές ήταν οι ωρομετρητές στο πίνακα στο λεβητοστάσιο ???

ή μιλάμε για τις ηλεκτροβάνες που υπάρχουν στον συλλέκτη ??

Οι ηλεκτροβάνες κολλάνε . Μπορεί να έδινε εντολή ο θερμοστάτης και η ηλεκτροβάνα να έχει κολλήσει και να μην ανοίγει (άρα ο ωρομετρητής γράφει αλλά εσύ δεν έχεις θέρμανση στο σπίτι, αφού δεν περνάει νερό στο κύκλωμα) και φυσικά το αντίθετο. Αν ισχύουν ότι δεν είχες θερμοστάτη σε on λειτουργία όλο το διάστημα και έχει αλλάξει τους ωρομετρητές μήπως ο τεχνικός που τους άλλαξε έχει κάνει κάποια πατατιά στην καλωδίωση. Όπως και να έχει μπορείς να το τσεκάρεις και μόνος σου αν γράφει σωστά ο ωρομετρητής σου αν το θέσεις σε λειτουργία . Βάλε ένα τεχνικό (αν θες ) να το τσεκάρει. 

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα σας.

Λοιπόν φίλε jobous συγνώμη που καθυστέρησα να απαντήσω.

1ο) Τον τεχνικό τον έχει ορίσει η εταιρία που αντικατέστησε τον καυστήρα της πολυκατοικίας και έκανε την μελέτη και τις εγκαταστάσεις του φυσικού αερίου. Ο τεχνικος αυτος είναι εξουσιοδοτημένος από την ΕΠΑ ΑττικηςΑυτά ήταν τα λεγόμενα της διαχείρισης. Και τι μετρήσεις έκανε? δεν γνωρίζω εφόσον δεν ήμουν παρόν.  :(

2ο) Χαλασμένοι ήταν οι ωρομετρητές στο πίνακα στο λεβητοστάσιο 3 από τους 6. Με λίγα λόγια τα 2 διαμερίσματα του ισογείου και το ένα του 1ου.

Έπειτα από πολύ ψάξιμο και ταλαιπώρια και αφού έφερα καυστηρατζή, το πρόβλημα μου λύθηκε και ο ένοχος ήταν ο κολλημένος θερμοστάτης (στο off και λειτουργούσε κανονικότατα όλη μέρα χωρις να αναβει η λυχνία). 

Επίσης τόσο καιρό που μπαινόβγαιναν οι γονείς μου στο σπίτι δεν πρόσεξαν κάτι γιατί είχα κλείσει τις βάνες στα σώματα και δεν ζεσταινόταν το σπίτι αλλά κανείς δεν πρόσεξε τον θερμοσήφωνα που ήταν όλη την ώρα στα κόκκινα. Είναι συνδεδεμένος στην παροχή, είχα ξεχάσει να το αναφέρω.

Εν τέλη φίλε NikosKalithea είχες δίκιο.. Ο καυστήρας έπαιρνε κανονικά μπρος από τον θερμοστάτη, άνοιγε η ηλεκτροβάνα, χρέωνε ο ωρομετριτής και να σου τα 130 ευρω χωρις να ανοίγεις θέρμανση συν τα 160 του θερμοστάτη μαζί με τον καυστηρατζή.

Έτσι έχει εν συντομία η όλη κατάσταση. 

Σας ευχαριστώ πολύ όλους για το ενδιαφέρον και τον κόπο που μπήκατε να μου απαντήσετε.  Καλή συνέχεια!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...