Προς το περιεχόμενο

Σπουδές

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.

Γεια σας,

Θέλω να φύγω στο εξωτερικό για να σπουδάσω κάτι και μετά από λεπτομερή αναζήτησή κατέληξα ότι οι δύο χώρες που έχουν καλή ποιότητα σπουδών στο αντικείμενο είναι η Γαλλία και η Πορτογαλία.

Γαλλία:

+ελάχιστα δίδακτρα

- ακριβή ζωή (πολύ ακριβή)

Ποροτγαλία:

+ζωή φθηνότερη και από την Ελλάδα

-πιο υψηλά δίδακτρα

Δεν ξέρω τι να επιλέξω. Είμαι εντελώς μπερδεμένος και το θέμα είναι ότι πρέπει άμεσα να ξεκινήσω να μαθαίνω μια από τις δυο αυτές γλώσσες. Τι προτείνετε; Έχετε κάποια σχετική εμπειρία σε μία απ αυτές; Καλοδεχούμενη κάθε συμβουλή!

(Η εναλλακτική να μείνω Ελλαδα αποκλείεται, καθώς στο τομέα που με ενδιαφέρει-σχετικός με τέχνες- δεν υπάρχουν υποδομές.)

Επισκέπτης
Δημοσ.

Αγγλόφωνο πανεπιστήμιο δεν υπάρχει;

Δυστυχώς όχι. Τουλάχιστον όχι σε επίπεδο προπτυχιακών.

Δημοσ.

από άποψη εξόδων Πορτογαλία.Το κόστος ζωής είναι τόσο φθηνό που δεν υπάρχει περίπτωση να μην καλύψει μακροπρόθεσμα τη διαφορά στα δίδακτρα. Απλά στη συνέχεια κι αν βλέπεις ότι μπορείς να καλύψεις και τα έξοδα στη Γαλλία, ποιο πανεπιστήμιο σου δίνει περισσότερες προοπτικές, που μπορείς να κάνεις ευκολότερα internship, κτλ. 

Δημοσ.

Γεια σας,

Θέλω να φύγω στο εξωτερικό για να σπουδάσω κάτι και μετά από λεπτομερή αναζήτησή κατέληξα ότι οι δύο χώρες που έχουν καλή ποιότητα σπουδών στο αντικείμενο είναι η Γαλλία και η Πορτογαλία.

Γαλλία:

+ελάχιστα δίδακτρα

- ακριβή ζωή (πολύ ακριβή)

Ποροτγαλία:

+ζωή φθηνότερη και από την Ελλάδα

-πιο υψηλά δίδακτρα

Δεν ξέρω τι να επιλέξω. Είμαι εντελώς μπερδεμένος και το θέμα είναι ότι πρέπει άμεσα να ξεκινήσω να μαθαίνω μια από τις δυο αυτές γλώσσες. Τι προτείνετε; Έχετε κάποια σχετική εμπειρία σε μία απ αυτές; Καλοδεχούμενη κάθε συμβουλή!

(Η εναλλακτική να μείνω Ελλαδα αποκλείεται, καθώς στο τομέα που με ενδιαφέρει-σχετικός με τέχνες- δεν υπάρχουν υποδομές.)

Αν θες να ξεκινήσεις γαλλικά από το 0 θα σου πάρουν στην καλύτερη 2.5-3 χρόνια για το Β2.

Δημοσ.

προσωπικά έχω πάρει μέχρι το sorbonne I όταν ήμουν στο λύκειο. δε μου φάνηκαν ιδιαίτερα δύσκολα άλλα ήταν μια γλώσσα που μου άρεσε και που είχα ξεκινήσει πιο από μικρή. αν ξέρεις σχετικά καλά αγγλικά και γενικά έχεις έφεση στις ξένες γλώσσες δε θα δυσκολευτεις πολυ πιστεύω με τα γαλλικά καθώς τα γαλλικά και τα ιταλικά είναι από τις πιο εύκολες. πρέπει όμως και να σου αρέσουν δεν είναι να πεις άντε πάω κι ότι γίνει.

Επισκέπτης
Δημοσ.

προσωπικά έχω πάρει μέχρι το sorbonne I όταν ήμουν στο λύκειο. δε μου φάνηκαν ιδιαίτερα δύσκολα άλλα ήταν μια γλώσσα που μου άρεσε και που είχα ξεκινήσει πιο από μικρή. αν ξέρεις σχετικά καλά αγγλικά και γενικά έχεις έφεση στις ξένες γλώσσες δε θα δυσκολευτεις πολυ πιστεύω με τα γαλλικά καθώς τα γαλλικά και τα ιταλικά είναι από τις πιο εύκολες. πρέπει όμως και να σου αρέσουν δεν είναι να πεις άντε πάω κι ότι γίνει.

Η συγκυρία τα έφερε έτσι, που και οι δύο γλώσσες είναι γενικά από τις αγαπημένες μου, παρ όλο που πορτογαλικά δεν γνωρίζω, πέραν μεμονωμένων λέξεων. Αγαπώ ιδιαιτερα και τους πολιτισμούς αυτών, οπότε βοηθάει.

Αν θες να ξεκινήσεις γαλλικά από το 0 θα σου πάρουν στην καλύτερη 2.5-3 χρόνια για το Β2.

Ναι, δεν έχω πρόβλημα, γιατί και τώρα που σπουδάζω (κάτι διαφορετικό) θέλω άλλον ενάμιση χρόνο περίπου για να τελειώσω.

από άποψη εξόδων Πορτογαλία.Το κόστος ζωής είναι τόσο φθηνό που δεν υπάρχει περίπτωση να μην καλύψει μακροπρόθεσμα τη διαφορά στα δίδακτρα. Απλά στη συνέχεια κι αν βλέπεις ότι μπορείς να καλύψεις και τα έξοδα στη Γαλλία, ποιο πανεπιστήμιο σου δίνει περισσότερες προοπτικές, που μπορείς να κάνεις ευκολότερα internship, κτλ.

Η Γαλλία σίγουρα προσφέρει περισσότερες προοπτικές, αλλά απαιτεί ακριβή (οικονομικά) προετοιμασία (γλώσσα και εξετάσεις εισαγωγής στη σχολή), σε σχέση με την Πορτογαλία, η οποία ναι μεν έχει υψηλό επίπεδο, αλλά και μετά τη σχολή αντιμετωπίζεις ένα πιο κλειστό (ως μέγεθος) συστημα, σε σχέση με την απεραντοσύνη της Γαλλίας.

Δημοσ.

Η συγκυρία τα έφερε έτσι, που και οι δύο γλώσσες είναι γενικά από τις αγαπημένες μου, παρ όλο που πορτογαλικά δεν γνωρίζω, πέραν μεμονωμένων λέξεων. Αγαπώ ιδιαιτερα και τους πολιτισμούς αυτών, οπότε βοηθάει.

Tότε σου προτείνω την Γαλλία,δε θα δυσκολευτείς ιδιαίτερα με τα γαλλικά,δε τα θεωρω δύσκολη γλώσσα και γενικά πιστεύω θα προσαρμοστείς γρήγορα και θα σου αρέσει περισσότερο ο πολιτισμός εκεί.

Δημοσ.

Η λέξη τέχνη είναι συνυφασμένη με την Γαλλία. Οπότε η καλύτερη επιλογή θα ήταν εκεί αλλά το θεωρώ τέρμα χαζό να κάτσεις να χάσεις τόσα χρόνια για να μάθεις μια γλώσσα μόνο για να πας να σπουδάσεις και πόσο μάλλον Πορτογαλικά που είναι σχετικά άχρηστη γλώσσα.

Υπάρχουν πολλες χώρες που προσφέρουν προπτυχιακά προγράμματα στα Αγγλικα και μάλιστα χωρίς καθόλου δίδακτρα.

Βλέπε Σκανδιναβικές χώρες παράδειγμα. 

Εγώ θα σου έλεγα να κοιτάξεις απο εκεί μεριά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...