Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Sorry αλλα θα γκρεμίσεις ετσι απλα τοίχο χωρις να ρωτήσεις μηχανικό? Ειδικα στα παλια σπιτια(ναι ακομα κ με λασπη) χρησίμευαν για στήριξη. Θα ρίξεις πλακα στην πλακα οταν δεν εχεις ιδεα αν αντεχει η ιδια η πλακα το βαρος? Αλλα αν γινει σεισμος φταίνε οι μηχανικοί μετα. Κάποια πράγματα δεν είναι τόσο απλά οσο πιστεύετε μερικοί.

Υ.Γ. για πιο λογο να φτιαξεις καινούργια πλακα?

Υ.Γ.2 ο μάστορας του χωριού δεν είναι μηχανικός να ξέρει

• Like 1
Δημοσ.

Μην τσακωνόσαστε, απλα η περιγραφή το αρχικού ποστ δεν είναι και πολυ κατατοπιστική, το σπίτι απο οτι κατάλαβα ειναι για ολοκληρωτική ανακατασκευή, οποτε ας υπολογίζει το st ενα ποσό κοντά στο ~200-300 το τετρ μετρό χωρίς έξοδα μηχανικού, άδειες και ικα

στα 100 τετραγωνικά δηλαδή το 20αρακι πάει

Δημοσ.

Καταρχας δεν βαζεις και καμια φωτο να καταλαβουμε γιατι μιλας, γιατι ετσι πως τα λες δεν ειναι πολυ ξεκαθαρα...

Μερικες παρατηρησεις.

1)Πλακα γιατι θες να ριξεις; Μαλλον ο μαστορας θελει να γλυτωσει κουβαλημα και λεει ριξε ολα τα μπαζα μεσα. Τουβλα καθαρα μπορεις να βαλεις για να αλφαδιασεις το εδαφος και μετα να ριξεις την μπαζοπλακα, οχι χυμα οτι σαβουρα υπαρχει. Επισεις πλεγμα απαραιτητο, 2 πλεγματα (πανω κατω) και μια πλακα 12-15εκ και θα εισαι οκ(λογικα...)

2)Για γκρεμισμα τοιχων χωρις να το δει καποιος μηχανικος η καποιος που να ξερει μην προχωρησεις. Απο επανω μενει και αλλος, θα κανεις καμια μαλακια και θα γεμισει ρωγμες ο απο πανω. Αν το σπιτι δεν εχει μπετον, οι τοιχοι φερουν ολα τα φορτια, αν εχει σκελετο απο μπετο αλλαζει  το θεμα.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Καταρχας δεν βαζεις και καμια φωτο να καταλαβουμε γιατι μιλας, γιατι ετσι πως τα λες δεν ειναι πολυ ξεκαθαρα...

Μερικες παρατηρησεις.

1)Πλακα γιατι θες να ριξεις; Μαλλον ο μαστορας θελει να γλυτωσει κουβαλημα και λεει ριξε ολα τα μπαζα μεσα. Τουβλα καθαρα μπορεις να βαλεις για να αλφαδιασεις το εδαφος και μετα να ριξεις την μπαζοπλακα, οχι χυμα οτι σαβουρα υπαρχει. Επισεις πλεγμα απαραιτητο, 2 πλεγματα (πανω κατω) και μια πλακα 12-15εκ και θα εισαι οκ(λογικα...)

2)Για γκρεμισμα τοιχων χωρις να το δει καποιος μηχανικος η καποιος που να ξερει μην προχωρησεις. Απο επανω μενει και αλλος, θα κανεις καμια μαλακια και θα γεμισει ρωγμες ο απο πανω. Αν το σπιτι δεν εχει μπετον, οι τοιχοι φερουν ολα τα φορτια, αν εχει σκελετο απο μπετο αλλαζει  το θεμα.

Ρε συ, λέει ότι δεν ξέρει την τύφλα του και πάει να χτίσει σπίτι καλά τώρα αστειευόμαστε μεταξύ μας.

Δημοσ.

Ρε συ ρωτησα 3 συγκεκριμενα πραγματα δεν ειπα οτι θα το χτυσω εγω.τωρα αν πρεπει η δεν πρεπει να γυνει ετσι δεν αφορα το forum διαβαζετε πρωτα πριν κανετε της κριτηκεσας.

Δημοσ.

Ρε συ ρωτησα 3 συγκεκριμενα πραγματα δεν ειπα οτι θα το χτυσω εγω.τωρα αν πρεπει η δεν πρεπει να γυνει ετσι δεν αφορα το forum διαβαζετε πρωτα πριν κανετε της κριτηκεσας.

προσωπικά σαν μηχανικός σου λεω οτι ειναι ακρως επικίνδυνο να γκρεμισεις αλλα κ να χτισεις κατι ετσι επειδη το πε ο μάστορας (στον μεγαλο σεισμο της αθηνας "μαστορες" γκρεμιζαν κολώνες για να χουν χωρο τα μαγαζια ειδες τι εγινε) σου δινω συμβουλή δεν σε κριτικαρω. Καποια πραγματα δεν ειναι τοσο απλα. Δευτερον υπαρχει ορθογραφικός έλεγχος πλεον στους browser.
  • Like 1
Δημοσ.

Δεν γνωριζω ποσο θα κοστισουν τα γκρεμισματα και τα χτισιματα για την ανακαινιση που θελει το σπιτι σου, αλλα αν υπολογισουμε οτι θα γλυτωσεις τα ενοικια 4 ετων με μεσο ορο ενοικιου τα 300 ευρω , τοτε το ποσο ειναι 15 000 ευρω περιπου + τα εξοδα μετακομισης. Αρα για να πουμε οτι αξιζει τον κοπο ολο αυτο το εγχειρημα τοτε η ανακαινιση πρεπει να σου κοστισει μαξιμουμ 10 000 ευρω, ωστε να πεις πως εβαλες και μια δραχμη στην ακρη. Για περισοτερα δεν νομιζω πως αξιζει ο κοπος , απο την στιγμη που δεν θα μεινεις εκει μονιμα.

Δημοσ.

oxi δεν θα το φτιαξω  εγω εννοητε εκτος οτι για κουβαλημα ειμαι μουλαρι δεν εχω ιδεα απο χτυσιματα γιαυτο και ρωτησα αν καποιος ξερει απο οικοδομι να μου πει για τα υλικα να εχω ενα μπουσουλα .Θελω περιπου να ξερω τη υλικα θελει  να δω τη λεφτα θα μου ζητησει μετα ο μαστορας. εχω ενα παιδι 8 μηνων. την αποφαση την πηραμε απο κοινου με τη γυναικα . να παμε στο χωριο μεχρι το μικρο να παει  3 4 χρονων για να μπορει να δουλεψει η γυναικα το παιδι μετα.

fixed

Πάντως 300Ε/μήνα νοικι στο κωλο-χωρι, μάλλον λαθος κάνετε.

Δημοσ.

το χωριο ειναι 10 λεπτα με το αμαξι απο την 4η μεγαλυτερη πολη της ελλαδας οποτε αξιζει. ετσι το σκεφτικα και εγω γιατι ακριβως 300 δινω ενοικιο τωρα

Δημοσ.

αδελφικός μου φίλος , κληρονόμησε από τόν  πατέρα του ενα σπίτι τού 1900 , στό νομό φωκίδος μέ υπέροχη αντικρυστί θέα τά βαρδούσια μέ πολλά νερά ελατα - πλατάνια κλπ , μέχρι τώρα εχει ξοδέψει πάνω από 40.000 euro γιατί ηθελε πολλά μαζέματα τό σπίτι , κ κυρίως ο γύρω χώρος αυλές κήπους δρόμους  μπαλκόνια ανακαίνιση δωματίων κλπ ,κ πάλι ομως τό σπίτι θέλει πολλά λεφτά γιά κατοίκηση , εχει χάλια ξύλινο πάτωμα χάλια παλιά ξύλινα παράθυρα πόρτες σέ 2-3 χρόνια θέλουν αλλαγή τά κεραμίδια τής σκεπής 7-8000 euro  κλπ , τί μού ελεγε πρίν κανα μήνα αν ηξερα πού θά εμπλεκα ,θά τό γκρέμιζα ολο από τήν αρχή θά εριχνα μιά τσιμεντένια βάση κ πάνω ενα σύγχρονο μικρό 2 δωμάτια + κουζίνα μπάνιο  κ θά ηταν λυόμενο η τροχοβίλα  κλπ , τώρα ολο λεφτά ρίχνω κ πάνε σέ τρύπιο βαρέλι ... γιά σκέψου κ αυτή τήν λύση ...

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

φιλεμου το εχω σκεφτει και αυτο, αλλα ειναι διορωφο και μονο ο κατω οροφος ειναι δικοσμου. δυο τυχους θελει, πλακα κατω να αλφαδιασει ολο το πατωμα γιατι ειναι οπως τα παλια σπιτια σκαλοπατακια απο το ενα δωματιο στο αλλο.καινουργια κουζινα βρισκω φτηνη με 500-- 600ευρ σαν αυτη που βαζουν σε ενοικιαζομενα δωματια.κουφοματα και εσωτερικες πορτες πηρα ειδη προσφορα 2200ευρ περασμενα κιολας,ηλεκτρολογικα και υδραυλικα μονο τα υλικα θα παρω ,θα τα περασω μαζι με ενα φιλο, σοβατισμο ψυλο χοντρο. Βαψιμο το κανω εγω με τον μπαρμπαμου,και τελος πλακακι το βρισκω 6 ευρ το τετραγωνικο

πιστευω τα κουφοματα και τα χτυσιματα ειναι το ζορι μετα τα αλλα τα φερνεις  βολτα

50 τετραγωνικα ειναι ολο ολο

Επεξ/σία από nik416

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...