Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εφαγα το φορουμ... βρηκα κατι παλια θεματα αλλα θα με κηνυγουσατε καθως τετοιου ειδους bump θα θεωρουταν ιεροσυλια...

οποτε και ερχομαι να ρωτησω... για ποιο λογο θα πρεπει να καπνιζει ο κοσμος?? περαν του εθισμου που εχουν αποκτησει.. καταστρεφουν και την υγεια των αλλων περαν της δικης τους.. καταστρεφουν την υγεια της τσεπης τους και κατ επεκτασιν την υγεια του ταμειου του σπιτιου...

ναι εχω αυτη τη κακια συνηθεια.. αλλα εδω και χρονια προσπαθω να το κοψω καθως εχω σιχαθει τη συνηθεια και τις επιπτωσεις αυτης... παραπανω απο εβδομαδα δεν εχω κρατησει ομως... τι τροπους εχω δοκιμασει:

- τσιχλες οι οποιες μου σακατεψαν το στομαχι με την αηδιαστικη τους γευση

- σταματημα με σταδιακη μειωση.. ακυρος τροπος ειδικα αν εισαι αγχωδης τυπος η σου ρχονται τα πανω κατω στην καθημερινοτητα σου την τρεχουσα περιοδο που προσπαθεις

- σταματημα με τη μεθοδο μαχαιρι.. αν δεν εχεις ηδη κανει αποπειρα φονου η αποπειρα καταστροφης αντικειμενων η αποπειρα αυτοκαταστροφης (πχ να πιασεις τη ξυριστικη και να γινεις γλομπος απ τα νευρα σου) τοτε προσπαθησε να συνεχισεις... αν οχι.. προσπαθησε να συρθεις μεχρι το κοντινοτερο περιπτερο...

- αλαγη μαρκας και τυπου τσιγαρων... απλα μην το δοκιμασετε.. ειναι εμετικο στην κυριολεξια

- αγχολυτικα.. τα οποια μετα απο 15 μερες μου προκαλεσανε κρισεις νευρικου κλονισμου οποτε και διακοπηκαν

- σπρευ νικοτικης.. το οποιο παρολιγο να με στειλει στον αλλο κοσμο απ τη σοβαρη αρρυθμια που μου προκαλεσε ενα πρωινο..

επομενο βημα μου θα ναι να παω να κανω εξετασεις για να δω αν μπορω να παρω βαρενικλινη η κατι αντιστοιχο που λενε πως εχουν πολυ καλα νουμερα επιτυχιας ακομα και σε πολυ εθισμενους στο καπνισμα

οσοι βρισκονται στην ιδια φαση με μενα.. η οσοι το χουν κοψει με αλλους τροπους... και κρατουν καλα ως τωρα ας πουν σε ολους εμας διαφορα κινητρα κ τεχνικες που χρισιμοποιησαν για την οριστικη διακοπη...

• Απαντ. 68
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ατμισμα δοκιμασες?

πριν 3 χρονια πηρα ενα κ για ενα μηνα ημουν καθαρος..αλλα ο καφες κ η μπυρα θελει το τσιγαρο ρε γμτ..

ε..ενα μηνα αντεξα..

Επισκέπτης
Δημοσ.

Οι αφορμές ή/και οι αιτίες που αρχίζει κάποιος κάπνισμα είναι πάρα πολλές και εξαρτώνται με τον άνθρωπο. Άλλωστε δική τους υγεία είναι, εμένα προσωπικά δεν με ενδιαφέρει και δεν με αφορά. Εκτός βέβαια από τις φορές που καπνίζει κάποιος κοντά μου, αλλά τις περισσότερες φορές είναι ευγενικός και όταν του ζητάω να μην το κάνει στα μούτρα μου δέχεται.

Όπως και να έχει στο θέμα μας. Εσύ από ο,τι κατανοώ, έχεις το τσιγάρο ως ένα "τουβλο" ώστε να λειτουργήσει καλά το σπίτι που ονομάζεται εαυτός σου. Πλέον έχεις συνηθίσει την χαλαρωτική δράση που έχει η νικοτίνη και έχεις μάθει κάθε φορά που βρίσκεις τα σκούρα να καπνίζεις. Είσαι, θα έλεγα, βαρύς καπνιστής.

Οπότε για να το λύσεις αυτό το πρόβλημα, σου προτείνω να αρχίσεις ηλεκτρονικό τσιγάρο. Είναι λιγότερο επιβλαβές και παρέχει την ίδια αίσθηση χαλάρωσης. Το να κόψεις το τσιγάρο μαχαίρι είναι εκτός συζήτησης. Αν το κόψεις μαχαίρι θα σε κάνει να το θες ακόμη περισσότερο. Πρέπει να το κάνεις σταδιακά. Οπότε αγόρασε ένα ηλ. τσιγάρο (vaping νομίζω είναι η αγγλική ορολογία) και άρχισε από εκεί. Την πρώτη εβδομάδα κάνε 4 τσιγάρα την ημέρα, την δεύτερη τρια κ.ο.κ. Να σημειωθεί ότι η πρώτη εβδομάδα χωρίς καθόλου τσιγάρο θα είναι η πιο δύσκολη της ζωής σου.

Αν περνάς μέσα από την κόλαση, συνέχισε το πέρασμα.

Δημοσ.

ηλ/νικο τσιγαρο απορριπτεται... καθως ενας φιλος ειχε παρει τετοιο μαραφετι... σπαταλησε κοντα 200αρι για να το παρει... και αποτελεσμα αυτου ηταν ενα ωραιο βραδυ που καθοταν και απολαμβανε εναν αγωνα... να του καψει το ανω αναπνευστηκο και να μεταφερθει στα επειγοντα... επισης ενας θειος μου που το δοκιμασε... παρολιγο να τον στειλει καθως παρολιγο να του προκαλεσει πνευμονικη ανεπαρκεια... οποτε τη μεθοδο αυτη τη ξεχναω... χωρια του οτι δε με παιρνει οικονομικα για κατι τετοιο... και κανενα δε θα παιρνει απο 1η ιουλη που θα παρουν αυξηση τα παντα ολα προιοντα καπνου...

κανω απο ενα πακετο εως δυο (πισσα 4 - νικοτινη 0.3 - co 5) ... καθως τραβαω τελευταια λογω ανεργιας πολλα ζορια.. καταλαβαινω απολυτα πως ειναι κ αλλοι στην ιδια μοιρα με εμενα... αλλα ο καθενας αντιμετωπιζει εντελως διαφορετικα τις οποιες δυακολιες εμπρος του...

Επισκέπτης
Δημοσ.

ηλ/νικο τσιγαρο απορριπτεται... καθως ενας φιλος ειχε παρει τετοιο μαραφετι... σπαταλησε κοντα 200αρι για να το παρει... και αποτελεσμα αυτου ηταν ενα ωραιο βραδυ που καθοταν και απολαμβανε εναν αγωνα... να του καψει το ανω αναπνευστηκο και να μεταφερθει στα επειγοντα... επισης ενας θειος μου που το δοκιμασε... παρολιγο να τον στειλει καθως παρολιγο να του προκαλεσει πνευμονικη ανεπαρκεια... οποτε τη μεθοδο αυτη τη ξεχναω... χωρια του οτι δε με παιρνει οικονομικα για κατι τετοιο... και κανενα δε θα παιρνει απο 1η ιουλη που θα παρουν αυξηση τα παντα ολα προιοντα καπνου...

κανω απο ενα πακετο εως δυο (πισσα 4 - νικοτινη 0.3 - co 5) ... καθως τραβαω τελευταια λογω ανεργιας πολλα ζορια.. καταλαβαινω απολυτα πως ειναι κ αλλοι στην ιδια μοιρα με εμενα... αλλα ο καθενας αντιμετωπιζει εντελως διαφορετικα τις οποιες δυακολιες εμπρος του...

Να μην ρωτήσω, εφόσον λες ότι είσαι άνεργος, πώς βρίσκεις το αναλώσιμο εισόδημα για να αναλώσεις σε είδη καπνού; Είναι ακριβά τελευταία φορά που τσέκαρα. Λες 1-2 πακέτα την εβδομάδα ημέρα. Χονδρικά αν το δούμε, δεν κάνω καν υπολογισμούς, ένα 100αρι από μόνο του κάθε μήνα φεύγει στα τσιγάρα.

Εφόσον απορρίπτεις την πιο σαφή λύση που είναι το ηλ. τσιγάρο, τότε πρέπει να κάνεις ξανά κάποιες μεθόδους που είπες επάνω ότι επειδή έχεις εθιστεί δεν μπόρεσες να κρατήσεις.

Δεν υπάρχει έτοιμη λύση για το κάπνισμα. Είναι δικό σου ζήτημα. Μόνο σου θα το κόψεις. Δεν θα πάρεις ούτε χάπια ούτε θεραπείες. Μόνος σου θα πείσεις τον εαυτό σου ότι είναι κακό για εσένα. Δεν θα το κάνει η διαφορετική μάρκα, η τσίχλα νικοτίνης, το σπρέι νικοτίνης. Πάσχεις από σύνδρομο ακύρωσης. Τίποτα άλλο.

Δημοσ.

- σταματημα με τη μεθοδο μαχαιρι.. αν δεν εχεις ηδη κανει αποπειρα φονου η αποπειρα καταστροφης αντικειμενων η αποπειρα αυτοκαταστροφης (πχ να πιασεις τη ξυριστικη και να γινεις γλομπος απ τα νευρα σου) τοτε προσπαθησε να συνεχισεις... αν οχι.. προσπαθησε να συρθεις μεχρι το κοντινοτερο περιπτερο...

επομενο βημα μου θα ναι να παω να κανω εξετασεις για να δω αν μπορω να παρω βαρενικλινη η κατι αντιστοιχο που λενε πως εχουν πολυ καλα νουμερα επιτυχιας ακομα και σε πολυ εθισμενους στο καπνισμα

οσοι βρισκονται στην ιδια φαση με μενα.. η οσοι το χουν κοψει με αλλους τροπους... και κρατουν καλα ως τωρα ας πουν σε ολους εμας διαφορα κινητρα κ τεχνικες που χρισιμοποιησαν για την οριστικη διακοπη...

Αρχικά να πω οτι κάπνιζα πάνω απο 5 χρόνια κανα καπνούς την εβδομάδα (craven) επειδή μου άρεσε να καπνίζω.

Εχω δύσκολο control στα νεύρα μου , ιδικά αν μου λείπει κάτι , πχ πεινάω σε σημείο να θέλω να χτυπήσω κάποιον το εννοώ , μπορεί να χτυπήσω κάποιον για μαλακία λόγο.  

παρόλα αυτά το τσιγάρο το έκοψα μαχαίρι τυχαία , ήταν να μπω για εγχείρηση και μου λέει η γιατρός σταμάτα το κανα 4-5 εβδομάδες πριν μπεις χειρουργείο , θα αποφύγουμε επιπλοκές . Το σταματάω με το σκεπτικό να το ξαναρχίσω και μετά το χειρουργείο ήταν να περιμένω μερικές εβδομάδες, οι εβδομάδες έγιναν μήνας και δεν μου έκανε καν αίσθηση να ξανακαπνίσω.  

Δημοσ.

αν ειναι να αναμενω κ εγω να μου το κοψει καποιο θεμα υγειας... ζητω που καηκαμε... επισης δοκιμασα μεθοδουςαπ το βιβλιο του allen car και αλλες απο γνωστα βιβλια που υποτιθεται πως βοηθησαν κοσμο... το οτι ειμαι στην ανεργια δε συμπιπτει με τη συνδρομη των δικων μου (ναι ντροπη το ξερω... αλλα αν το σκεφτειτε ουκ ολιγοι κ μαλιστα με οικογενεια αναμενουν απ τη συνταξη της μανας του πεθερου για να προσθεσουν στο δικο τους χαρτζιλικι για τα οποια εξοδα).. τεσπα... ειμαι κοντα στα πρωτα αντα... και καπνιζω απ τα 19... το ξεκινησα πανω σε μια παρα πολυ δυσκολη περιοδο οπου ειχα πιασει υπογειο ψυχολογικα... και δεν εβρισκα σκαλα να ανεβω εστω στο ισογειο... τωρα ειμαι σε χειροτερη φαση αλλα δε μπορω αλλο λογω του εθισμου αυτου να μη μου μενει μια... κ ας κοστιζει 3.50 το πακετο (ακομα)...

επισης... ειμαι φιλη κ οχι φιλος... μη πιστευετε πως δεν εχω ξαναδοκιμασει τις ανω τεχνικες ξανα κ ξανα μεχρι να κουραστω κ να τα παρατησω... μη νομιζετε πως δεν κλειστηκα εντος του σπιτιου μου προς αποφυγη συγκρουσεων με τους γυρω... δε μου φταινε σε κατι να με βλεπουν να παθαινω κρισεις πανικου λογω ελλειψης νικοτινης... και οσο κ να προσπαθω να ξεγελασω τη φαση... βλεποντας τιβι.. διαβαζοντας... τρωγοντας κατι με εντονη γευση (κανελλα).. κοβοντας καφεδες κ αλκοολ... αλλο τοσο υποφερω απ τις κρισεις πανικου... λειτουργει υποσυνειδητα... οχι συνειδητα οπου ξες κατι ας πιασω να κανω ενα παζλ πχ να μου φυγει η σκεψη η να ασχοληθω με καοιου ειδους αθλησης... μεχρι και διατροφη αλαξα να σκεφτειτε (ξερετε η μεταβαση απ τα κοψιδια και τις σαλτσες σε σαλατες και βραστα ειναι...)

Δημοσ.

Άσχετο με αυτό που λέτε, αλλά εγώ είμαι το ανάποδο: έχω προσπαθήσει πόσες φορές να αρχίσω το κάπνισμα, και απέτυχα. :P Πάνω στα νεύρα μου, στο άγχος μου, ή (πιο μικρός) από περιέργεια, έπιανα τσιγάρο στο χέρι αλλά ... δε κρατούσε! Δεν μου άρεσε ποτέ η γεύση, η αίσθηση, η ιδέα. Συνεπώς, κάθε φορά που "ξεκινούσα", το παρατούσα κιόλας.

Από τα 17 μου τραβάει η ιστορία. Έως τα 26 (που είμαι τώρα), μπορεί να 'χω καπνίσει ίσα με 1-2 πακέτα. :P

Καμιά ιδεά για το πως να το αρχίσω ρε παιδιά; :P

• Like 1
Δημοσ.

εγω καπνιζω 2 πακετα την μερα απο τα 18,το εκοψα μια φορα για 3 μηνες μαχαιρι,αλλα εκανα το λαθος κ ειπα ας κανω ενα δεν τρεχει κ τπτ,κ ξαφνικα βρεθηκα στον παραδεισο ,ε μετα δεν υπηρχε γυρισμος

Δημοσ.

Λυπάμαι που έχεις τέτοια άποψη για το ηλ. τσιγάρο. Έχει σωθεί πάρα πολύς κόσμος και θα ήταν ιδανική λύση για σένα.

Το ηλ. τσιγάρο θέλει να ασχοληθείς 5 λεπτά να μάθεις κάποια βασικά πράγματα. Δεν είναι πυρηνική φυσική, δεν είναι κάτι το τρομερό, αλλά θέλει έστω και λίγο να ασχοληθείς και αφού το πάρεις, να έχεις την διάθεση και την υπομονή να το συντηρείς.

Το ηλ. τσιγάρο ούτε σου καίει το άνω αναπνευστικό, ούτε προκαλεί πνευμονική ανεπάρκεια. Δεν ξέρω τι προβλήματα υγείας είχανε οι γνωστοί σου και κυρίως δεν γνωρίζω τι συσκευές χρησιμοποιούσαν και με ποιον τρόπο. Υπάρχουν χιλιάδες συσκευές για εντελώς αρχάριους μέχρι πολύ προχωρημένους χρήστες και αν απλά πάρεις κάτι χωρίς να κάνεις έρευνα και χωρίς να μάθεις πως δουλεύει αυτό που πήρες και τα 2-3-5 πράγματα που πρέπει να προσέξεις, θα έχεις πρόβλημα σίγουρα. Από κάτι μικρό που θα σε κάνει να επιστρέψεις στο κάπνισμα, μέχρι να φτάσουμε σε πολύ επικίνδυνες καταστάσεις αν δεν έχεις ιδέα του τι κάνεις.

Είναι μια ηλεκτρονική συσκευή. Πρέπει να μάθεις να την δουλεύεις.

Θα σου πρότεινα να κάνεις μια δοκιμή με μια πολύ καλή, απλούστατη στην χρήση και οικονομικότατη συσκευή.

http://www.ecig.gr/hlektronika-tsigara/joyetech-ego-aio.html

Ενημερώσου όμως. Μάθε. Δες τι πρέπει να προσέξεις. Αν π.χ. το πάρεις και το αφήσεις τώρα το καλοκαίρι στο καπό του αυτοκινήτου σου, θα σκάσει και μετά θα έχεις άλλη μια τραγική ιστορία να προσθέσεις σε αυτές που αναφέρεις ήδη. Δεν θα φταίει όμως η συσκευή, θα είναι καθαρά ανθρώπινο λάθος.

Αν τελικά το αποφασίσεις ή έχεις διάθεση έστω να ενημερωθείς για το άτμισμα, θα χαρούμε να σε δούμε στο αντίστοιχο τόπικ του Ινσόμνια. Μπες απλά από περιέργεια να δεις πόσο κόσμο βοήθησε, δεν έχω λόγο να σου πω ψέμματα ή να σου κρύψω κάτι. Οι ιστορίες που ανέφερες δεν είναι εξαίρεση στον κανόνα απλά. Δεν τυχαίνουν πράγματα σαν αυτά που ανέφερες έστω και στο 1% ή στο 0.1% των χρηστών. Είναι είτε προυπάρχουσες νόσοι, είτε ατύχημα λόγω ανθρώπινου καθαρά λάθους.

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...