Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 68
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Επισκέπτης
Δημοσ.

Όποιος χρειάζεται βοήθεια για να κόψει το κάπνισμα, μπορεί να απευθυνθεί στα ειδικά ιατρεία, κάτι που πολλοί δε γνωρίζουν...http://www.denkapnizo.org/?

Η κυρία πιστεύω το γνώριζε.

Τα έχει δοκιμάσει όλα.

Δημοσ.

Εφόσον πάντως δεν μπορείς να ξεπεράσεις τον εθισμό σου στην νικοτίνη,που οκ εξαρταται απ'το άτομο θα σου πρότεινα να ξανασκεφτεις την λύση του ηλ. τσιγάρου.Παρε ενα καλο και φθηνο πχ istick basic ή ego aio και πήγαινε σε ενα κατάστημα και δοκίμασε υγρά να δεις ποιο σου αρεσει.Υπαρχει και θέμα στο insomnia σχετικά http://www.insomnia.gr/topic/432810-%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%84%CF%83%CE%B9%CE%B3%CE%AC%CF%81%CE%BF/page-290

Δημοσ.
Είμαι 15χρ καπνίστρια και έχω κάνει απόπειρα διακοπης μόνο μια φορά στη διάρκεια των χρόνων,η οπόια διήρκησε κανα τετραωρο (αν και φάνηκε αιώνας),τα ψυχοσωματικά συμπτώματα που παρουσίασα εφτασαν τα όρια τησ σχιζοειδους παρανοιας!!!

Η θεραπεια που πρότεινα ανήκει στις εναλλακτικες,τις οποιες και προτιμώ από τη συμβατική ιατρικη όσον αφορά τη διακοπή του καπνίσματος ... Τη θεραπέια μου την πρότινε,όπως προείπα,ενα γνωστό μου άτομο το οποιο κατάφερε τη διακοπή με αυτη τη μέθοδο.

Δεν γνωρίζω εμπειρικα αν απεδωσε η συγκεκριμένη μέθοδος ή αν τα καταφερε με τη δυναμη της θελησης και μόνο,μιας και συχνα η αυθυποβολή παίζειτο μεγαλύτερο ρόλο σε οποιαδηποτε θεραπεια η λεγόμενη κοινός πίστη.

Σίγουρα δεν πιστευω στη συμβατική ιατρικη ή μεθοδολογια στο θέμα διακοπης του καπνίσματος,η λύση δεν είναι απο μια εξαρτηση να καταλήξουμε σε μια αλλη με αγχολυτικα-αντικαταθλιπτικα ή αλλα αμφιβολου προελευσεως σκευασματα (τσιχλες,ηλ.τσιγάρα,αυτοκόλλητα,σπρευ κλπ )τα οποία δεν προσφέρουν ενα ικανοποιητικό αποτελεσμα μακροπρόθεσμα.

Οπότε προτιμώ να πιστευω στους δράκους της εναλλακτικής θεραπειας..τουλάχιστον αυτοι οι δράκοι δε θα ναι απο τα κοκτειλ που θα με ποτισουν στα ΑΝΤΙΚΑΠ ;P

Υ.Γ.Απλα αναφέρω την αποψη μου,προς το παρον βλέπω δράκους, αμα το κόψω φοβάμαι οτι θα γίνω δράκος χωρις πληκτρολογιο,PC, tablet και πολλες ακόμη συσκευες αχιιαιχιαιχιια :rolleyes:

Δημοσ.

Ό,τι βολεύει τον καθένα....άλλος την βρίσκει με ματζούνια .....άλλος με κοροιδίστικες τακτικές  που τις βαφτίζουν ιατρικές...άλλος με την δύναμη της θέλησης...άλλος με ψυχοθεραπείες....άλλος με βελονισμούς...άλλος με γαργαλητό στις πατούσες....αλλά κόψτε το ρε παίδες!!! :) :)

Δημοσ.

Είμαι 15χρ καπνίστρια και έχω κάνει απόπειρα διακοπης μόνο μια φορά στη διάρκεια των χρόνων,η οπόια διήρκησε κανα τετραωρο (αν και φάνηκε αιώνας),τα ψυχοσωματικά συμπτώματα που παρουσίασα εφτασαν τα όρια τησ σχιζοειδους παρανοιας!!!
Η θεραπεια που πρότεινα ανήκει στις εναλλακτικες,τις οποιες και προτιμώ από τη συμβατική ιατρικη όσον αφορά τη διακοπή του καπνίσματος ... Τη θεραπέια μου την πρότινε,όπως προείπα,ενα γνωστό μου άτομο το οποιο κατάφερε τη διακοπή με αυτη τη μέθοδο.
Δεν γνωρίζω εμπειρικα αν απεδωσε η συγκεκριμένη μέθοδος ή αν τα καταφερε με τη δυναμη της θελησης και μόνο,μιας και συχνα η αυθυποβολή παίζειτο μεγαλύτερο ρόλο σε οποιαδηποτε θεραπεια η λεγόμενη κοινός πίστη.
Σίγουρα δεν πιστευω στη συμβατική ιατρικη ή μεθοδολογια στο θέμα διακοπης του καπνίσματος,η λύση δεν είναι απο μια εξαρτηση να καταλήξουμε σε μια αλλη με αγχολυτικα-αντικαταθλιπτικα ή αλλα αμφιβολου προελευσεως σκευασματα (τσιχλες,ηλ.τσιγάρα,αυτοκόλλητα,σπρευ κλπ )τα οποία δεν προσφέρουν ενα ικανοποιητικό αποτελεσμα μακροπρόθεσμα.
Οπότε προτιμώ να πιστευω στους δράκους της εναλλακτικής θεραπειας..τουλάχιστον αυτοι οι δράκοι δε θα ναι απο τα κοκτειλ που θα με ποτισουν στα ΑΝΤΙΚΑΠ ;P
Υ.Γ.Απλα αναφέρω την αποψη μου,προς το παρον βλέπω δράκους, αμα το κόψω φοβάμαι οτι θα γίνω δράκος χωρις πληκτρολογιο,PC, tablet και πολλες ακόμη συσκευες αχιιαιχιαιχιια :rolleyes:

Δεν χρειαζόταν καν να αναφέρεις ότι δεν πιστεύεις στην συμβατική ιατρική και ότι πιστεύεις ότι όλα αυτά είναι χημικά, αμφιβόλου προέλευσης, κτλ.

Όποιος πιστεύει ότι η παραπάνω μέθοδος υπάρχει περίπτωση να δουλεύει έστω και 1 στο εκατομμύριο και την βάζει στην ίδια πρόταση με την λέξη "θεραπεία", αυτονόητο είναι να πιστεύει και όλα τα παραπάνω, συγκεκριμένο είδος ατόμου πιστεύει αυτά τα πράγματα που φυσικά πάντα πάνε πακέτο με τα υπόλοιπα που ανέφερες και άλλα που δεν ανέφερες αλλά τα ακούμε συνέχεια από τους οπαδούς των "εναλλακτικών θεραπειών" (τα εμβόλια προκαλούν αυτισμό, οι φαρμακευτικές είναι των Ιλουμινάτι/Εβραίων, μας ψεκάζουν, οι τάδε βάζουν στο νερό μας χημικά για να κάνουν τα παιδιά μας γκέι, κτλ. κτλ.)

• Like 1
Δημοσ.

εφαγα το φορουμ... βρηκα κατι παλια θεματα αλλα θα με κηνυγουσατε καθως τετοιου ειδους bump θα θεωρουταν ιεροσυλια...

οποτε και ερχομαι να ρωτησω... για ποιο λογο θα πρεπει να καπνιζει ο κοσμος?? περαν του εθισμου που εχουν αποκτησει.. καταστρεφουν και την υγεια των αλλων περαν της δικης τους.. καταστρεφουν την υγεια της τσεπης τους και κατ επεκτασιν την υγεια του ταμειου του σπιτιου...

ναι εχω αυτη τη κακια συνηθεια.. αλλα εδω και χρονια προσπαθω να το κοψω καθως εχω σιχαθει τη συνηθεια και τις επιπτωσεις αυτης... παραπανω απο εβδομαδα δεν εχω κρατησει ομως... τι τροπους εχω δοκιμασει:

Κοιτάξου στον καθρέπτη και ξαναπές την ερώτηση της 1ης παραγράφου.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Κοιτάξου στον καθρέπτη και ξαναπές την ερώτηση της 1ης παραγράφου.

Μακάρι να λυνόταν τόσο εύκολα.

Δεν βλέπεις τι γράφει εδώ και 4 σελίδες; Από την μια λέει δεν μπορεί με το τσιγάρο και νευριάζει που δεν το κόβει αλλά από την άλλη δεν μπορεί χωρίς αυτό.

Δημοσ.

10 μήνες καθαρός μετα απο 16 χρονια καπνιςματος κ συνεχίζω! Μέθοδος διακοπής :μαχαίρι. Η δυσκολότερη αλλά πιο αποδοτική κατ εμε!

• Like 2
Δημοσ.

Εγώ κάπνιζα μόνο γιά τρεις μήνες,ποτέ δεν ένιωσα εθισμό απλά το έκανα γτ Μ αρέσει,μετά τους τρεις μήνες το βαρεθηκα και μιας πού ξεκίνησα καί γυμναστική είπα νά μήν ξανακανω αλλά τλκ επερνα-περνω ένα τσιγάρο από κανέναν φίλο παρά πολύ σπάνια(μετά απο κανένα δίμηνο)άμα τύχει καί έχει τά τσιγάρα που έκανα θέλω νά καταληξω ότι ποτέ δεν ένιωσα αυτήν τήν εξάρτηση πού αναφέρεται

Δημοσ.

10 μήνες καθαρός μετα απο 16 χρονια καπνιςματος κ συνεχίζω! Μέθοδος διακοπής :μαχαίρι. Η δυσκολότερη αλλά πιο αποδοτική κατ εμε!

Απο τα 14? :blink:

Δημοσ.

Μακάρι να λυνόταν τόσο εύκολα.

Δεν βλέπεις τι γράφει εδώ και 4 σελίδες; Από την μια λέει δεν μπορεί με το τσιγάρο και νευριάζει που δεν το κόβει αλλά από την άλλη δεν μπορεί χωρίς αυτό.

Αυτό ήταν και το point μου, αναρωτιέται γιατί καπνίζει ο κόσμος και έχει διάθεση κριτικής προς τους άλλους αλλά ο ίδιος μετά λέει οτι ανήκει και αυτός στην ίδια κατηγορία ατόμων. Μου θυμίζει τον κόσμο που λέει οτι φταίμε εμείς για τα δεινά που περνάμε αλλά αν του πεις και όλοι αυτοί εντάσσονται μέσα στο "εμείς" θα σου επιτεθούν κιόλας.

Δημοσ.

παιδια... κατ αρχας... τραβαω το διαολο μου ξανα... ειμαι σε φαση να κανω τσιγαρο μονο οταν δεν αντεχω πραγματικα... προσπαθω δλδ.. πιανω δουλεια οπου να ναι... ανασταση... με χατρζιλικι για μισθο... αλλα κατι κ αυτο ειναι απ το να καθομαι ολη μερα... αλλαγη τοπου κατοικιας για ενα αξιοπρεπες διαστημα... και φυσικα οτι ελευθερος χρονος θα μου απομενει απ το σπαστο ωραριο θα πηγαινει στο ψ/τ... δε νοειται να μην κραταω πλεον εκει κατω.. δε νοειται να με βλεπω στον καθρεφτη κ να ντρεπομαι που κατεληξα ετσι... καποτε κατεβαινα στα 20 για καρτερι 4.30 λεπτων... και τωρα κατεβαινω στα 4 και ανεβαινω ουτε στο λεπτο... σε χαλια φαση.. νιωθωντας σα να χω αρπαξει ασχημο κρυολογημα... ξερετε... πονος σε καθε ανασα.. βηχας ασχημος... δε μπορω.. αηδιαζω... και το κακο ειναι... πως βγαινοντας εξω... αφου περασει ωρα (ουδεποτε ειχα την απαραδεκτη συνηθεια μετα απο καποιου ειδους εντονης δραστηριοτητας να βαζω επιτοπου τσιγαρο στο στομα η ακομα χειροτερα κατα τη διαρεκεια - οπως πολλους βλεπω να κανουν) αρκετη.. θα αναψω καθως τα στερητικα δε μου αφηνουν αλλη επιλογη... τα ιδια κ οταν θα ξυπνησω... μετα απο αρκετη ωρα νιωθω λες κ μου εχουν βαλει βομβα στην καρδια... απαισιο αισθημα... γι αυτο μιλησα σε γιατρο... μου εδωσε αγχολυτικα... μετα απο 15 μερες τον πηρα τηλ κ του ειπα δωσε βαρενικλινη... δεν κανουν τιποτα... ειτε τα παρω ειτε οχι ενα κ το αυτο ειναι... λυησου με... τοσα εχω υπομεινει... καπνιστης εισαι κ εσυ... μου λεει για να παρεις βαρενικλινη θα πρεπει να περασεις απο πνευμονογο... πηγαινοντας του ακτινογραφια (πρωτο ωχ... καθως θα γινω ρομπα).. μετα απο καρδιολογο ωστε να σιγουρεψουμε πως δε θα υπαρξει θεμα ουτε απο κει... και φυσικα μια γενικη αιματος... ωστε να δουμε σε τι φαση βρισκεσαι απο αποψη αιμοσφαιρινης κλπ... λεω οκ... παω στον καρδιολογο.. του λεω τι γινεται... μου λεει με δασκαλιστικο υφος... γιατι ρε κοπελα μου το αρχισες?? γιατι?? λεω η μ..κια της εφηβειας που πρεπει να πληρωσω... μου λεει οντως χρειαζεσαι φαρμακα?? δες αν μπορεις με αλλους τροπους... λεω τι εχω δοκιμασει.. με ειδε πως μ επιασε κριση εκεινη την ωρα καθως δεν ειχα καπνισει επιτηδες καθολη τη διαρκεια της ημερας μεχρι εκεινη την ωρα... μου λεει πηγαινε για εξετασεις αιματος κ ξαναελα... τις κανω του τις παω... οκ μου λεει ειναι... μου βαζει το μανταλο του οξυμετρου κ με ρωταει ποσα τσιγαρα κανω... λεω γιατι.. ποσα με ρωταει... λεω απο ενα πακετο εως δυο την ημερα αναλογα σε τι φαση ειμαι... μου λεει να παω την επομενη κ να χω καπνισει σα να μην υπαρχει θεμα... του λεω γιατι.. καντο μου λεει... θελω να δω κατι... οκ λεω.. παω την επομενη... μου βαζει το μανταλο... βαζει κ στηθοσκοπιο παραλληλα... μου λεει βρες αλλο τροπο να το κοψεις... εισαι στο 100% για ποιο λογο να παρεις ουσιες.. λεω για τις κρισεις... μου λεει δοκιμασε να αλαξεις τοπο και να ασχοληθεις με καποια δραστηριοτητα... που να μην αφηνει πολλα περιθωρια για καπνισμα... οκ κανω (με υφος καπως δυσαρεστημενο)... τι χρωσταω??.. φυγε και αν παρε τηλ αν δε βρεις ξανα ακρη...

αλαξα τοπο κατοικιας... ασχοληθηκα με τις καταδυσεις... ειχα καλες ψαριες... τα περιθωρια για να αναψω τον καρκινο ηταν λιγα... καθως με το που ξυπναγα πηγαινα κατευθειαν στη θαλασσα... εβγαινα οταν αρχιζα να νιωθω εξαντλημενη.. καθομουν για καφε στην παραλια... εφευγα πηγαινα σπιτι... κουραγια για ξεβγαλμα απ τα αλατια δεν ειχα.. επεφτα ξερη... την επομενη... ειχα δουλεια... κ εκει ναι το αναβα καθως εμφανιζοντουσαν οι κρισεις σε πολυ ασχημο βαθμο.. ουτε να συγκεντρωθω ουτε να ανασανω γινοταν.. ζαλιζομουν απιστευτα... το 1ο τσιγαρο μου εφερνε ακομα μεγαλυτερη ζαλη.. κ ετσι απ το δευτερο κ μετα ησυχαζαν τα πραγματα... και επανερχομουν... παιρνω τηλ το γιατρο σε εντρομη κατασταση... του λεω... ες ο ες... ετσι κ ετσι... δε νοειται αυτο που ζω... μου λεει πας για πνευμονολογο... για αγωγη με βαρενικλινη... του λεω ειδικα με την ακτινογραφια θα γινω ρομπα.. γελαγε.. μου λεει μη σκας.. δεν παιζει να γινεις τιποτα.. εδω πηγαινουν ατομα με μαυρα πνευμονια και δεν το νιωθουν αυτο... μαυρα?? εκει μ εκοψε τη διαθεση για να παω για την εν λογω εξετσαση... εως τωρα δεν εχω παει... ντρεπομαι... γελοιο αλλα ναι.. ντρεπομαι...

και ερχομαι τωρα και ρωτω... εχει δοκιμασει κανεις απεξαρτηση με βαρενικλινη?? αποτελεσματα??

ρωτησα για ηλ.τσιγαρο... και μου ειπε ουτε κατα διανυα... δεν ειναι συμβατο με το συστημα σου.. λεω δλδ?? οι αιματολογικες δειχνουν πως δεν κανει για σενα... οπως και πολυ κακως που δεν ρωτησες πριν παρεις το σπρευ... τα τσιγαρα που κανεις εχουν 0.3 νικοτινη... σωστα?? λεω ναι... το σπρευ εχει 1.0.. ηταν επομενο να γινει οτι εγινε... λεω τα μπουκαλακια που βαζουν σ αυτο το πραμα.. νικοτινη εχει... αλλα φαρμακευτικη... μου λεει ναι.. αλλα οχι σε τοσο χαμηλες δοσεις...

επισης... δεν επιτιθεμαι σε κανενα... ειναι δεκτες ολες οι ενστασεις και τα κραξιδια.. γιατι κακα τα ψεματα... το καπβισμα εστι αυτοκαταστροφη... που δυσκολα ξεφευγεις...

• Like 1
Δημοσ.

Το είχα κόψει μαχαίρι, μετά από 14 μήνες έκανα ένα τσιγάρο, πιωμένος. Με είχε αηδιάσει. Αλλά μετά από αυτό μερικές μέρες ακόμη ένα και ακόμη ένα και τώρα κοντεύω χρόνο που καπνίζω πάλι.

Όσο δεν κάπνιζα, ένιωθα πολύ άνετα. Και δεν το σκεφτόμουν.

Χρειάζεσαι κίνητρο πιστεύω. Εντάξει, η υγεία σου είναι τεράστιο κίνητρο, αλλά, αν και υπάρχει τρομερή βελτίωση της υγείας σου και μείωση κινδύνων δεν βλέπεις τα θετικά αποτελέσματα με τα μάτια σου. Οπότε πρέπει να βρεις ακόμη ένα κίνητρο, να έχεις έναν στόχο.

Ο γαμπρός μου για παράδειγμα έκανε το τελευταίο του τσιγάρο την μέρα που γεννήθηκε η κόρη του. Μετά μαχαίρι.

Μπορείς να βάλεις στόχο τα χρήματα που δαπανάς σε τσιγάρα. Να βάζεις σε έναν κουμπαρά τα λεφτά ακριβώς που θα έδινες για τσιγάρα και να μην τα πειράξεις για έναν χρόνο. Έτσι θα βλέπεις με τα μάτια σου αποτελέσματα. Και όταν θα γιορτάσεις έναν χρόνο "καθαρός". Θα το γιορτάσεις με έναν καλό δώρο στον εαυτό σου με αυτά τα χρήματα. Ή ότι άλλο σκεφτείς ότι είναι δυνατό κίνητρο για εσένα.

1 Ιουλίου το κόβω.

Καλή τύχη φίλε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...