Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

το βελονισμο τον πιστευω οσο τα ματζουνια... τον υπνωτισμο... τη ραβδοσκοπηση... τους μαγους και τις νεραιδες... ακα πεταμενα λ7...

• Like 1
  • Απαντ. 68
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Γεια σου κι απο μενα. Απο τα μυνηματα σου καταλαβα οτι βρισκεσαι σ ενα γενικοτερο τελμα και εχεις επικεντρωθει στον εθισμο με το τσιγαρο. Με ολο το θαρρος, νομιζω πως θα σε βοηθησει η επισκεψη σε ψυχιατρο/ψυχολογο , ειδικα το πρωτο, που εχει τη δυνατοτητα να συνταγογραφησει και φαρμακα.

Εθισμενη στο τσιγαρο δεν ειμαι(αν και καπνιζω λιγο), αλλα ειμαι στην καφεινη σε ασχημο βαθμο. Πρεπει να την κοψω λογω χειρουργειου, απο τους 5 καφεδες εχω παει στους 2 και κουτουλαω απ τη νυστα και τα νευρα. Με τους 5 καφεδες ειμαι σχεδον φυσιολογικος ανθρωπος, με τους 2 ειμαι σαλιγκαρι, που να τον κοψω εντελως. Αυτο που λειτουργησε σ εμενα ηταν το σταδιακο. Σιγα σιγα μειωνα ποσοτητα και οριζα μερες ευνοικες γιαννα τη μειωσω κι αλλο.

Πχ θελω να κοψω τον απογευματινο καφε τωρα κ να μεινω μονο με τον πρωινο. Δεν θα το κανω αυτες τις μερες που τρεχω πανω κατω στην αθηνα κ εξαντλουμαι, αλλα το σαββατο που θα μαι στο πατρικο , αραχτη.

Παιζει ρολο το timing πολυ.

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

το βελονισμο τον πιστευω οσο τα ματζουνια... τον υπνωτισμο... τη ραβδοσκοπηση... τους μαγους και τις νεραιδες... ακα πεταμενα λ7...

Το έχεις καταλάβει, ότι έχεις φτάσει στο μέγιστο επίπεδο εθισμού έτσι; Δεν πας παραπάνω. Πλέον κυνηγάς ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ (ναι καλά άκοσες) που ως παρενέργειες προκαλούν αυτοκτονικές τάσεις και κατάθλιψη. Όχι ειλικρινά. Δεν έχω τι να πω. Δουλειά βρήκες και πάλι δεν είσαι ευχαριστημένη γιατί έχεις χαρτζιλίκι μισθό. Ε λογικό είναι να έχεις χαρτζιλίκι μισθό όταν για μόνη σου ασχολία έχεις το τσιγάρο και όλα σου τα λεφτά τα τρως εκεί. Απολύτως λογικό είναι. Και τι μας λες ότι παλιά ανεβαινές τα σκαλιά νωρίτερα και τώρα πιο αργά; Και αυτό λογικό είναι. Γαμήθηκε ο οργανισμός σου. Και αντί να ανησυχήσεις. Αντί να καταβάλλεις αγώνα μόνη σου, κάθεσαι εδώ και μας ρωτάς για ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ. Ναι, χημικές ουσίες που παίζουν με τον εγκέφαλο σου (Κεντρικό Νευρικό Σύστημα πιο συγκεκριμένα). Ουάου, δεν ήξερα ότι έχει τέτοια τιμή η εξάρτηση. Κρίμα.

Δημοσ.

εκοψα το καπνισμα πριν μερικες μερες... και πραγματικά νιωθω απολυτως την κοπελα λιγο πιο πανω που ποσταρε την ιστορια της . παρεπιπτοντως δν χρησιμοποιω καποιο βοηθημα για να το κοψω. Ο λογος που το εκοψα ειναι οτι καταρχας σκοτωνω τον εαυτο μου με αυτο , χαλαω χρηματα αρκετα χωρις λογο. Γενικα ειμαι ανθρωπος που νευριαζει σπανια και επισης ανθρωπος που υποκυπτει ευκολα σε πειρασμους ( οχι στα ναρκωτικα ομως). Παρολα αυτα τωρα τελευταια ειχα νευριασει τοσο πολυ με την κατασταση μου , που αποφασισα να το κοψω. Γενικα αυτο που μπορω εγω να προτεινω σε καποιον που θελει να κοψει τσιγαρο ειναι να το κανει σε μια αλλαγη στην ζωη του π.χ μετα την φοιτιτικη ζωη , οταν αλλαζει χωρο εργασιας , οταν αλλαξει κατοικια κλπ . Επισης, καλο ειναι αν το κανει κανεις,να το κανει το καλοκαιρι που οταν βγαινουμε εξω μπορουμε να καθομαστε σε ανοιχτους χωρους χωρις να τρωμε στην μουρη ολη την καπνιλα του μαγαζιου και ταυτοχρονα να μας προκαλει. Επιπλεον, βοηθαει αρκετα η σαουνα επειδη υδρωνεις αρκετα και αποβαλεις τοξινες κλπ . με την ιδια λογικη λειτουργει και το να πινεις πολυ νερο . κατα 90% οταν σταματησει καποιος το καπνισμα θα του ανοιξει η ορεξη. καλο ειναι να προσεχουμε τι σαβουριαζουμε .... Το πιο σημαντικο ολων ομως ειναι να μην αφεθουμε και σκεφτουμε οτι το εμπλαστρο νικοτινης θα μας σωσει , ή το ηλ. τσιγαρο ( προσωπικα εγω δν το εμπιστευομαι) γτ σιγουρα κανενα απο αυτα δν μπορει να σβησει τις ξαφνικες χαρμανες που μας ερχονται ανα ωρες οταν κοβουμε το τσιγαρο. πρεπει πανω απο ολα αυτα να ειμαστε δυνατοι εμεις και να πεισμωσουμε για να τα καταφερουμε . 

Δημοσ.

Για να κοψεις το τσιγαρο θελει ενα συμπαγη λογο.Κατι που να επηρεαζει αμεσα το τσιγαρο κ να τοχεις αναγνωρισει.

Αν κανεις καποιο σπορ πχ ποδηλατο τρεξιμο το τσιγαρο θα σε λαχανιαζει.Εκει το κοβεις λοιπον κ βγαινεις απτη λομπα του,σβησε αναψε παρε πακετο ανοιξε πακετο βαλτο στο στομα κλπ.

Αν προσεξεις οσοι καπνιζουν μιμουνται στερεοτυπικες κινησεις που εχουν δει απο αλλους.Πχ οι αντρες οταν το αναβουν φανταζονται για λιγο οτι ειναι ο marlboro man ξερω γω με το αλογο στην αγρια δυση,γερνουν το κεφαλι οπως στη διαφημιση κλπ.Οι δε γυναικες αντιγραφουν κατι αναλογο οσο μπορουν,την απελευθερωση κλπ.

Ολα αυτα λοιπον ειναι ΠΙΠΕΣ.Ειναι μια κοινωνικη αντιγραφη που δεν ξερεις γιατι την κανεις.Δεν εχει λογικη εξηγηση.Απλα σου θυμιζει ευχαριστες καταστασεις πχ παρεες τραπεζια φαγητα εξοδους ποτα κ υποσεινηδειτα το μυαλο το συνδεει ολο αυτο κ συνεχιζεις κ καπνιζεις ειτε μονος ειτε με παρεα.Γιατι ειναι συνδεδεμενο με ολα αυτα.Ε εδω λοιπον βαλε μια τελεια στον παραλογισμο κρατα τα λεφτα σου κ επενδυσε τα αλλου,ενα ποδηλατο,ενα μικρο αμαξι/μηχανακι κατι να περνας λιγο αληθινο quality time οχι σταχτες κ μποχα.

Κυριως ομως ξεκινα καποιο σπορ,γιατι βοηθαει παρα πολυ σε πολλα πραγματα.

• 6 μήνες μετά...
Δημοσ.

Ειπα να επαναφερω το θεμα, καθως στο διπλα θεμα για το iQos αρχισε να γυριζει σε συζητηση για τους χωρους καπνισματος κλπ.

Τελικα το περιβαλλον, οι ανθρωποι δλδ, ειναι αυτοι που ανεχονται το καπνισμα και το -ακομα χειροτερο- παρανομο καπνισμα σε χωρο που απαγορευεται και οχι τοσο οι νομοι. Αν δλδ αντιδρουσε πχ μια οικογενεια σε καποιον που καπνιζει σε εστιατοριο, μαγαζι κλπ που απαγορευεται το καπνισμα, τοτε στη συνηδηση του καθενος θα ηταν οτι απαγορευτε και οχι οτι θα μου φερει η σερβιτορα τασακι στη ζουλα.

Αλλα εδω ακομα και οι ιδιοι οι γονεις καπνιζουν μπροστα στο παιδι, οποτε μαλλον δεν τους νοιαζει.

Εχω 15 μερες στο UK και βλεπω το εξης. Το καπνισμα επιτρεπεται μονο στους εξωτερικους χωρους των μαγαζιων, τα οποια εχουν συνηθως 2 (οχι παραπανω) τραπεζακια, στους δρομους δεν βλεπεις ουτε για πλακα σκουπιδια κατω, πόσο μαλλον αποτσιγαρα. Αν καπνισεις δλδ εξω και θες να πεταξεις το τσιγαρο πρεπει να ψαξεις ειδικο καδο.

Γενικα το ιδιο το περιβαλλον σε κανει να νιωσεις ανεπιθυμητος αν καπνιζεις.

Hint: στην αιτηση για ενοικιαση σπιτιου που καναμε, επρεπε να δηλωσουμε αν καποιος απο τους 2 καπνιζει.

• Like 1
Δημοσ.

Αν δλδ αντιδρουσε πχ μια οικογενεια σε καποιον που καπνιζει σε εστιατοριο, μαγαζι κλπ που απαγορευεται το καπνισμα, τοτε στη συνηδηση του καθενος θα ηταν οτι απαγορευτε είναι ένα μάτσο κλαψομ#$%δες, πως κάνουν έτσι, έχουμε δημοκρατία και δικαίωμα να καπνίζουμε αν αυτοί δεν γουστάρουν να πάνε αλλού γιατί αυτοί έχουν το πρόβλημα όχι όλοι οι άλλοι.

Fixed, με βάση σχόλια που έχουμε διαβάσει ξανά και ξανά σε τέτοιες κουβέντες. 

Απέχουμε χιλιόμετρα από αυτό που περιγράφεις στο εξωτερικό. έστω και από μικρή (;!) μερίδα καπνιστών, και όχι μόνο στο θέμα του καπνίσματος. Δυστυχώς πάσχουμε γενικότερα και εννοείται δεν βγάζω τον εαυτό μου στην απ'έξω.

Διαφωνώ απλά στο θέμα της ενοικίασης, αν και καταλαβαίνω τους λόγους, δεν μπορεί να εξαρτάται το αν θα πάρει ο άλλος το σπίτι από το αν καπνίζει ή όχι. Βάλε ανιχνευτές καπνού μέσα, πες του να καπνίζει μόνο μπαλκόνια, και -αν- κάνει μια-δύο στραβές τότε το συζητάμε. 

Δημοσ.

Διαφωνώ απλά στο θέμα της ενοικίασης, αν και καταλαβαίνω τους λόγους, δεν μπορεί να εξαρτάται το αν θα πάρει ο άλλος το σπίτι από το αν καπνίζει ή όχι. Βάλε ανιχνευτές καπνού μέσα, πες του να καπνίζει μόνο μπαλκόνια, και -αν- κάνει μια-δύο στραβές τότε το συζητάμε. 

και γιατί δε μπορεί δηλαδή;

φαντάζομαι έχεις πάει σε σπίτι καπνιστή να δεις πως βρωμοκοπάει.

πιστεύεις αν πεις σε καπνιστή, κάπνιζε μόνο έξω, θα το τηρήσει; ούτε μια στο εκατομμύριο. το πιθανότερο είναι να βρίζει που του "καταπατούν τις ελευθερίες και τα δικαιώματα του".

τέσπα τι συζητάμε τώρα....

Δημοσ.

Λέω απλά πως δεν μπορείς να του αρνηθείς την ενοικίαση μόνο και μόνο επειδή είναι καπνιστής. Δεν ξέρω ακριβώς πως λειτουργεί το όλο θέμα στο ΗΒ, αλλά με ποιό σκεπτικό να αρνηθείς μια υπηρεσία σε κάποιον επειδή -μπορεί- να παραβιάσει τους κανόνες; Αν το κάνει τότε αλλάζουν τα πράγματα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...