Προς το περιεχόμενο

Laptop with Centrino Troubles

kkallits

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά,

Σχεδιάζω τώρα με την βοήθεια του 13ου μισθού να αγοράσω ένα laptop διότι αφενός το desktop pc μου δεν σηκώνει πλέον σωστή αναβάθμιση και αφετέρου θέλω και κάτι portable για την εργασία μου στο σπίτι και το γραφείο.Συγκεκριμένα κοιτάω για HP,Compaq,Fujitsu Siemens και Gericom.

Συγκεκριμένα έχω ακούσει πως τα laptop με Intel Centrino M chip έχουν μεγαλύτερη αυτονομία και σχετικά μεγαλύτερη cache.

Αυτό που με προβληματίζει όμως,είναι πως απο τεχνικό σε Η/Υ έμαθα πως είναι προβληματικά σε laptop όταν σκέφτεσαι να παίζεις παιχνίδια.Κατά πόσο είναι αλήθεια αυτό και γιατί.Μπορεί να μου απαντήσει κάποιος φίλος που να γνωρίζει για το θέμα.

Ευχαριστώ προκαταβολικά,

Κωνσταντίνος

Δημοσ.

Oi centrino einai kaloi gia douleia se battery, kai wireless, alla den einai toso dynatoi oso enas p4 sto reuma. Opote an exeis to laptop na kathetai eite sto grafeio tis douleias, eite sto spiti, protimise p4 gia max epidoseis.

Δημοσ.

Aposw xerw ta centrino exoun ftiaxtei me skeptiko thn megaliterh aftonomia,pragma pou simenei aftomata oti gia paixnidia den kanoun mias+gia na trexei ena paixnidi ikanopiitika xriazetai megalh isxh se cpu+karta grafikwn+ara megalh katanalwsh...elpizw na voithisa

Δημοσ.

Eυχαριστώ παιδιά,αν υπάρχει και κάποιος άλλος να προσθέσει κάτι θα ήμουν πολύ χαρούμενος να διαβάσω..

Δημοσ.

Κοιταξε.... γενικα οι φορητοι δεν ειναι τα καταλληλα μηχανακια για παιχνιδια, αλλα παραυτα οι Centrino εχουν επαρκεστατη ισχυ (Centrino @ 1.7GHz = P4 @ 2.4GHz) για να σηκωσουν αρκετα παιχνιδια, εαν φυσικα συνοδευονται απο μια αξιοπρεπη καρτα γραφικων.

To μονο προβληματακι ειναι η τιμη.... γιατι οι Centrino που συνοδευονται απο μια καλη καρτα γραφικων συνηθως στοιχιζουν.

Δημοσ.

δηλαδη αν ενας επεξεργαστης καταναλωνει πολυ ρευμα ειναι και καλος;

εχω δει μηχανηματα με P mobile και P4 mobile επεξεργαστες και αν επερνα φορητο θα επερνα σιγουρα το P mobile (centrino) ο επεξεργαστης μπορει να τρεχει σε χαμηλοτερη συχντοτητα αλλα οπως μας εμαθε η AMD αυτο δεν παιζει και μεγαλο ρολο για το συνολικο συστημα, υποθετωντας οτι εχει την ιδια καρτα γραφικων (πιο πολυ ασχολησου με τον δισκο του παρα με τον επεξεργαστη του)

Δημοσ.

File mou stin Lista ton kataskevaston den exeis valei tin IBM...

Eimai katoxos enos T-40 me centrino 1.3 kai 768 Ram kai omologo oti eimai poli eftixismenos apo tis epidoseis tou , afou kano sklires douleies apano tou (A/V edit).

Genika omos ,sta laptop to mono provlima einai to perfomance tvn diskon,pou omos me 1 disko 7200 rpm (exoun arxisei kai pouliountai) tha deis simantiki veltiosi...

Δημοσ.

Paidia kai ego prin apo merikoys mine, mexri poy pira to diko moy laptop, eixa mpei se ena dilima gia P4 i Centrino, telika pira P4.

Afto poy soy prosferei enas centrino einai oti me tin misi katanalosi apo tin antistoixi toy Centrino , exei apotelesmata oso enas antistoixox epe3ergastis me taxitita 1,6 fores megalyteri.

Genikotera exei mikroteri paragogi thermokrasias, mikroteri anagki gia psiksi, kaliteri leitoyrgia kai symbatotita me 802.11 protokolla kai einai pio mobile apo oti oi aploi P4.

Bebaia i timi toy , i mikti toy taxytita parolo toy logoy 1,6 me ta antistoixa P4 kai to oti einai mia kainoyria texnologia poy mporei na ginei must, alla mpoei kai oxi einai paragontes poy kanoyn ligo epikindini tin tyxon agora toy.

Epeidi stin texnologia polla allazoyn, kalo einai na perimeneis ligo para na perneis oti kainoyrio bgenei kai na eisai enas apo aftoys poy kanoyn test stis kainoyries suskebes.

Δημοσ.

Οι Centrino δεν ειναι καινουργιες συσκευες... υπαρχουν απο τον Μαιο και αυτο ειναι αρκετος καιρος για τον χωρο της τεχνολογιας! Επιπροσθετα να πουμε πως γενικα τα Centrino Laptops εχουνε κανει θραυση... αλλωστε ειναι η καρδια οποιουδηποτε μηχανηματος θελει να αποκαλειτε σοβαρος φορητος :)

Δημοσ.

Γεια χαρα

Τους τελευταίους 3 μήνες έχουν περάσει απο τα χέρια μου 6 laptop με πλατφόρμα centrino.

3 acer 290Lmi 1,3 (1 το δικό μου)

2 Fujitsu Siemens 1,4

και 1 Averatec 1,5

1η παρατήρηση.

Σε κανένα εκτός του τελευταίου που δεν δοκίμασα δεν μπαίνουν XP professional.

Στα acer δεν μπορείς να κάνεις boot με cd XP ή 2000! Μόνο το recovery που παρεχεται.

Στα Fujitsu Siemens δεν μπορεσα να βρώ drivers για professional. (Η εύρισκα και δεν δούλευαν σωστα)

2η παρατήρηση

Δεν είναι μόνο ο επεξεργαστής αλλα ολόκληρη η πλατφόρμα chipset κτλ της intel με αποτέλεσμα να τα laptop είναι πολύ σταθερά. Το δικό μου δουλεύει απροβλημάτιστα 2 και 3 μέρες χωρίς να κλείσει.

3η παρατήρηση

Το δικό μου πάνω απο 2 ώρες δεν αντέχει να δουλεύει με μπαταρία. Δεν νομίζω ότι έσπασε κανένα ρεκόρ.

1η πρόταση

Επώνυμο centrino laptop με επώνυμα περιφερικα σκληρό cd dvd κτλ.

Δες και τα acer έχουν πολύ καλή τιμή τα 290. Αν έχεις κάτι παραπάνω κοίτα να μην είναι το 855GM το chipset, να είχαι δηλαδή ξεχωριστή κάρτα γραφικών. Εκει θα έβλεπα Toshiba

Γεια και πάλι

Δημοσ.

2 ωρες η μπαταρια???? 5 ωρες λεει οτι πιανει...Μπας και 2 ωρες ειναι με 100% χρηση? Μου φαινεται παρα πολυ λιγο γιατι ιδιο χρονο ειχα και με ενα Sony Vaio με 2.8Ghz, 512 RAM, 16αρα οθονη και παιξιμο παιχνιδιων εκεινη την ωρα... Παντως μου φαινεται πολυ λιγο. Οσο για τα ΧΡ, τι εννοεις οτι δεν μπαινουν? Πρωτη φορα το ακουω αυτο...

Δημοσ.

4300 mAh είναι η μπαταρία και με κανονική χρήση μου κρατάει 2-2.5 ώρες. Έχει και άλλη μπαταρία με διπλάσια κελιά την οποία μπορεις να αγοράσεις. Εκείνη ίσως.

Έχω ξανακάνει topic για το boot των windows αλλα δεν πήρα απάντηση.

http://www.insomnia.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=356679&highlight=nonemulation+booting

Ευτυχώς το recovery ειναι πολύ καλό και γρήγορο τοσο στην λειτουργεία όσο και στην εγκατάσταση.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...