Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

http://www.lifehack.org/308912/these-10-habits-mean-youre-likable-person

Διάβασα αυτό το άρθρο για το τι να κάνεις για να είσαι αγαπητός, φοβάμαι πως λέει πολλά πράγματα που δεν είμαι, περιληπτικά:

να μην είσαι ξερόλας

δεν ανακατεύεσαι εκεί που δεν σου ζητάνε τη γνώμη

δεν κρατάς κακία

είσαι υπομονετικός

κάνεις κομπλιμέντα στους άλλους

βλέπεις την καλή πλευρά των ανθρώπων

δεν βγάζεις έυκολα συμπεράσματα

είσαι αυθεντικός

είσαι γεννειόδωρος

είσαι εχέμυθος

Με τα περισσότερα συμφωνώ, πχ. κάτι τύπους ξερόλες που πετάγονται, ή που βγάζουν συνεχώς χολή για άλλους, αποκλείεται να γίνουν αγαπητοί.

Δυστυχώς εγώ δεν είμαι ούτε υπομονετικός, ούτε βλέπω τη καλή πλευρά των ανθρώπων, και κρατάω κακία από δω και από κει... 

Ποια άλλα πιστεύετε χωράνε σε αυτή τη λίστα;

• Απαντ. 84
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Επισκέπτης
Δημοσ.

Εγώ πιστεύω ότι αν προσπαθείς με αυτά τα τιπς να είσαι αγαπητός τότε κάτι δεν πάει καλά με την ζωή σου.

Δημοσ.

Σε όλα αυτά που είπες, θα έλεγα πως: εξαρτάται. Δεν λειτουργούν μόνο θετικά, αλλά και τούμπαλιν. Εύκολα μπορούν να γίνουν από αρετές μειονεκτήματα, τα οποία γυρνούν μπούμερανγκ σ' αυτόν που διακατέχεται απ' αυτά τα στοιχεία.

Γενικά, όμως, δεν αρκούν μόνο τέτοιας φύσεως χαρακτηριστικά. Είναι κι αυτό που εκπέμπεις σαν άνθρωπος. Η αύρα, που λέμε.

• Like 4
Επισκέπτης
Δημοσ.

Σε όλα αυτά που είπες, θα έλεγα πως: εξαρτάται. Δεν λειτουργούν μόνο θετικά, αλλά και τούμπαλιν. Εύκολα μπορούν να γίνουν από αρετές μειονεκτήματα, τα οποία γυρνούν μπούμερανγκ σ' αυτόν που διακατέχεται απ' αυτά τα στοιχεία.

Γενικά, όμως, δεν αρκούν μόνο τέτοιας φύσεως χαρακτηριστικά. Είναι κι αυτό που εκπέμπεις σαν άνθρωπος. Η αύρα, που λέμε.

Ακριβώς. Και πιστεύω ότι αυτά που λέει "Να κάνεις κοπλιμέντα" και λοιπά μάλλον αυτός που έγραψε το άρθρο έχει πρόβλημα κοινωνικό και πιστεύει ότι για να αρέσει σε ανθρώπους πρέπει να τους γλείφει και να τους λέει συνέχεια καλά πράγματα.

Μλιαχ.

Δημοσ.

Δυστυχώς εγώ δεν είμαι ούτε υπομονετικός, ούτε βλέπω τη καλή πλευρά των ανθρώπων, και κρατάω κακία από δω και από κει... 

Εγώ πιστεύω ότι αν προσπαθείς με αυτά τα τιπς να είσαι αγαπητός τότε κάτι δεν πάει καλά με την ζωή σου.

Ο ρόλος αυτής της λίστας είναι να κάνει το "δεν είμαι υπομονετικός", "θέλω να γίνω υπομονετικός". Νομίζω πως όποιος και να μπει σε τέτοιο προβληματισμό, κάτι πάει πάρα πολύ καλά με τη ζωή του άσχετα με το πώς του ήρθε.

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Ο ρόλος αυτής της λίστας είναι να κάνει το "δεν είμαι υπομονετικός", "θέλω να γίνω υπομονετικός". Νομίζω πως όποιος και να μπει σε τέτοιο προβληματισμό, κάτι πάει πάρα πολύ καλά με τη ζωή του άσχετα με το πώς του ήρθε.

Μακάρι να ισχύει έτσι.

Αλλά από την άλλη, είναι ένα άρθρο με 10 πραγματάκια χωρίς πηγή που κάποιοι το λαμβάνουν σοβαρό.

μεχ.

Δημοσ.

Συζήτηση κάνουμε. Μην είσαι ξερόλας.

Ποια απ'αυτά τα συγκεκριμένα είναι μπούμερανγκ;

Η αύρα είναι κάτι μεταφυσικό για σένα; Γιατί νομίζω ότι με λίγη σκέψη μπορεί να προσδιοριστεί τι μας κάνει κάποιον συμπαθητικό.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Συζήτηση κάνουμε. Μην είσαι ξερόλας.

Ποια απ'αυτά τα συγκεκριμένα είναι μπούμερανγκ;

Η αύρα είναι κάτι μεταφυσικό για σένα; Γιατί νομίζω ότι με λίγη σκέψη μπορεί να προσδιοριστεί τι μας κάνει κάποιον συμπαθητικό.

Εεε όχι δεν πιστεύω να μπορεί. Διαφορετικοί άνθρωποι έχουν διαφορετική γνώμη για την "συμπάθεια" προς έναν άνθρωπο. Δεν μπορούμε να τα γενικοποιούμε όλα. Εμένα πχ. μου αρέσουν οι άνθρωποι που δεν με γλείφουν αλλά μου πάνε και κόντρα αν δεν συμφωνούν. Σε σένα όμως πχ. μπορεί να αρέσουν και να συμπαθείς αυτούς που μόνο συμφωνούν μαζί σου.

Δεν μπορείς να ομιλήσεις για όλους, is my point.

Δημοσ.

Στο         'κάνεις κομπλιμέντα στους άλλους'           έχω   απάντηση το παρακάτω

Και το οποίο  έχω 'οδηγό' στην ζωή μου ..

• Like 7
Δημοσ.

Ακριβώς. Και πιστεύω ότι αυτά που λέει "Να κάνεις κοπλιμέντα" και λοιπά μάλλον αυτός που έγραψε το άρθρο έχει πρόβλημα κοινωνικό και πιστεύει ότι για να αρέσει σε ανθρώπους πρέπει να τους γλείφει και να τους λέει συνέχεια καλά πράγματα.

Μλιαχ.

Εσύ προφανώς έχεις περιθώριο βελτίωσης στο "δε βγάζεις εύκολα συμπεράσματα".  :D

Ένας τρόπος να μεταφράσεις αυτό που διάβασες είναι ο ουγκ και γλοιώδης, που μάλλον αυτό σκέφτηκες για να λες "να τους γλείφει" και "συνέχεια". Αλλά αυτά είναι δικά σου λόγια, όχι της λίστας.

Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να δεις τα πράγματα. Για παράδειγμα, στη δουλειά έχω ένα συνεργάτη ο οποίος είναι πολύ μέτριος και λίγο φεύγα, ο οποίος έχει ήδη υποβάλλει παραίτηση και σε 2 βδομάδες σταματάει. Καταλαβαίνεις τι μπορούμε να περιμένουμε απ' αυτόν μέχρι τότε.

Τις προάλλες όμως που είχε περάσει μια καλή και παραγωγική φάση (προφανώς κάτι του πήγαινε καλά αν και δεν ξέρω τι), ενώ λίγες μέρες πριν είχα κάνει πρόλογο ότι έρχεται ζόρικο 10ήμερο και θα χρειαστούμε τη βοήθειά του για να τα καταφέρουμε, πολύ επίτηδες βρήκα ευκαιρία να του πω "σ' ευχαριστώ εκ μέρους όλων που σπρώχνεις για να πετύχουμε σαν ομάδα" (παρόλο που θα μπορούσες να τα ξύνεις, αυτό δεν το είπα αλλά τα ευκόλως εννοούμενα). Τον έγλειψα λίγο; Ναι. Μπλιαχ; Εσύ αποφασίζεις.

Βέβαια στο συγκεκριμένο μπαίνουν και άλλοι παράγοντες στο περιστατικό μιας και είναι η δουλειά μου να φροντίζω να τραβάει η ομάδα, αλλά από τη στιγμή που έχω αντιληφθεί 1-2-5 πράγματα για τη ζωή και τους ανθρώπους θα το έκανα έτσι κι αλλιώς. Γιατί να μη κάνεις τον άλλο να νιώσει λίγο καλύτερα από τη στιγμή που ούτε ψέματα θα πεις ούτε θα σου κοστίσει;

Δημοσ.

Εεε όχι δεν πιστεύω να μπορεί. Διαφορετικοί άνθρωποι έχουν διαφορετική γνώμη για την "συμπάθεια" προς έναν άνθρωπο. Δεν μπορούμε να τα γενικοποιούμε όλα. Εμένα πχ. μου αρέσουν οι άνθρωποι που δεν με γλείφουν αλλά μου πάνε και κόντρα αν δεν συμφωνούν. Σε σένα όμως πχ. μπορεί να αρέσουν και να συμπαθείς αυτούς που μόνο συμφωνούν μαζί σου.

Δεν μπορείς να ομιλήσεις για όλους, is my point.

Πάντως μου δίνεις την εντύπωση ότι αφού δεν συμφωνείς με τη λίστα, βρίσκεις και άσκοπη την κουβέντα, το οποίο αντικρούει αυτό που έγραψες μόλις, ότι σου αρέσουν οι άνθρωποι που πάνε κόντρα όταν δεν συμφωνούν με κάτι. 

Οτι δεν μπορείς να μιλήσεις για όλους, συμφωνώ. Εξάλλου η ερώτησή μου ήταν ποια άλλα χαρακτηριστικά θα βάζατε εσείς σε μια τέτοια λίστα.

Στο 'κάνεις κομπλιμέντα στους άλλους'  έχω   απάντηση το παρακάτω

Και το οποίο  έχω 'οδηγό' στην ζωή μου ..

Δεν είπε "να κάνεις κολακείες", έχει διαφορά.

Συγκεκριμένα στα αγγλικά γράφει

You give compliments. You notice things about people which means you are not self centered. Often people see you and they smile genuinely because they are happy to see you. People subconsciously remember you said something nice about them which makes you more likable.

Θα πρόσθετα στη λίστα:

Να μην είσαι γκρινιάρης και μίζερος

(το οποίο μάλλον εμπίπτει στο "να βλέπεις την καλή πλευρά των ανθρώπων")

• Like 1
Δημοσ.

Μακάρι να ισχύει έτσι.

Αλλά από την άλλη, είναι ένα άρθρο με 10 πραγματάκια χωρίς πηγή που κάποιοι το λαμβάνουν σοβαρό.

μεχ.

Όπως και κάθε πράγμα που διαβάζεις, έτσι κι αυτή η λίστα is what you want it to be. Και κατ' επέκταση, is a reflection of what you can be.

• Like 1
Δημοσ.

Μλιαχ.

Έτσι. Άλλο το να πεις την αλήθεια, αναγνωρίζοντας ένα προσόν στον άλλο, το οποίο είναι καλό και δεν δείχνει κομπλεξισμό, κι άλλο το να "κάνεις κομπλιμέντα στους άλλους" για να σε συμπαθήσουν. Όπως άλλο το να είσαι γενναιόδωρος κι άλλο το να σε πιάνουν κορόιδο, πατώντας στην γενναιοδωρία σου. Όλα έχουν τη θέση τους βάσει περίστασης. Γιατί, σε αντίθετη περίπτωση, μπορείς πχ να χάσεις την υπόσταση και την αξιοπρέπειά σου σαν άνθρωπος μέχρι να γίνεις γλοιώδης ξέρω 'γω.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...