Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας , εχω ενα φιλο στο Dubai , του εχω στειλει δυο φορες  με ελτα απλο (οχι courrier) συστημενο εναν φακελο 100γρ και μόλις παει εκει δεν ξερω τον λογο με το που το βλεπουν το γυρνάνε πισω . Την πρωτη φορα το κρατησαν 10 μερες χωρις να βγουν εξω για παραδοση και το γυρισαν πισω και την αλλη φορα το γυρισαν πισω επιτοπου χωρις καν να το κρατησουν ουτε μια μερα, δηλαδη με το που το ειδαν επιτοπου πισω.   Στα ελτα τους εχω παρει 100 τηλεφωνα και μου λενε οτι δεν ξερουν , και οτι εκει το ταχυδρομειο τους στα Αραβικα Εμιρατα ειναι λιγο οτι να'ναι. Τι γινεται ?
Μπορει καποιος να μου δωσει μια λυση ? Στο φακελο γραφω πανω ονομα , οδο , τηλεφωνο τα παντα απο τον παραληπτη και ουτε καν τους νοιαζει. 
Σκεφτηκα να ρωτησω στην ελτα courrier για να παει με ems αλλα ειδα κατι τιμες 45 ευρω +
Καποιος που να ξερει?
Ευχαριστω

Δημοσ.

Δοκίμασε να βάλεις μια φόρμα CN22 (για το τελωνείο) στο πίσω μέρος, όπου θα δηλώνεις τι περιέχει ο φάκελος. Προσωπικά δε μου 'χει τύχει να μου γυρίσει κάτι πίσω.

• Like 1
Δημοσ.

Σε τι γλώσσα γραμμένα;

Aγγλικα ολα τα στοιχεια του παραληπτη και τα δικα μου (Athens ,, Greece ktl)

Δοκίμασε να βάλεις μια φόρμα CN22 (για το τελωνείο) στο πίσω μέρος, όπου θα δηλώνεις τι περιέχει ο φάκελος. Προσωπικά δε μου 'χει τύχει να μου γυρίσει κάτι πίσω.

Αυτη την φορμα που λες δεν πρεπει να την εβαζαν στα Ελτα? Τους εχω παρει πολλα τηλεφωνα και κανεις δεν ξερει , μιλαμε για απλο φακελο συστημενο 100gr, οχι κατι σπουδαιο.

H φορμα που λες ειναι αυτη ;

487_003.jpg

Εσυ βαζεις? Εχεις στειλει dubai με Ελτα registered και δεν ειχες ποτε προβλημα?

Επισκέπτης
Δημοσ.

Aγγλικα ολα τα στοιχεια του παραληπτη και τα δικα μου (Athens ,, Greece ktl)

Αυτη την φορμα που λες δεν πρεπει να την εβαζαν στα Ελτα? Τους εχω παρει πολλα τηλεφωνα και κανεις δεν ξερει , μιλαμε για απλο φακελο συστημενο 100gr, οχι κατι σπουδαιο.

H φορμα που λες ειναι αυτη ;

487_003.jpg

Εσυ βαζεις? Εχεις στειλει dubai με Ελτα registered και δεν ειχες ποτε προβλημα?

Αυτή την φόρμα πρέπει να την βάζεις όπως και να έχει αν στέλνεις εκτός Ευρώπης.

Θεώρησα ότι το έκανες κατευθείαν για αυτό δεν στο πρότεινα.

Χωρίς αυτήν το δέμα σου είναι απλώς ένας φάκελος, για αυτό και στον γυρνάνε.

Δημοσ.

Αυτή την φόρμα πρέπει να την βάζεις όπως και να έχει αν στέλνεις εκτός Ευρώπης.

Θεώρησα ότι το έκανες κατευθείαν για αυτό δεν στο πρότεινα.

Χωρίς αυτήν το δέμα σου είναι απλώς ένας φάκελος, για αυτό και στον γυρνάνε.

Ενας απλος φακελος ειναι.

1)Ιδεα δεν ειχα για την υπαρξη αυτης της φορμας ,  απο που μπορω να την προμηθευτω και ποιος τυπος ειναι ο σωστος? (Googlara και εχει διαφορες δομες.) Εσυ ποια φορμα χρησιμοποιεις και απο που την πηρες? Την βαζουμε στο πισω μερος του φακελου? Κολλαει? Δεν επρεπε στα Ελτα να την βαζουν?

2)Τι επιλεγω για να μην εχουμε τελωνεια κτλ ? gift και αξια σε ευρω η δολλαρια ? πχ 10$ ?

Δημοσ.

Εγώ έχω φτιάξει δικιά μου φόρμα στο Word και την συμπληρώνω / εκτυπώνω όποτε θέλω να στείλω κάτι. Δεν έχει και τόση σημασία το "στυλ" της φόρμας όσο το να υπάρχουν τα στοιχεία που θέλουν οι τελωνειακοί. Στα ΕΛΤΑ δεν έχω ρωτήσει αν έχουν... λογικά θα 'χουν όμως, αν τους πεις ότι θες φόρμα τελωνείου για αποστολή εκτός ΕΕ.

Συμπληρώνεις βάρος (π.χ. 0.2 Kg), αξία (π.χ. 10 USD), τικάρεις "Gift", "Other", υπογράφεις, τέλος.

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ έχω φτιάξει δικιά μου φόρμα στο Word και την συμπληρώνω / εκτυπώνω όποτε θέλω να στείλω κάτι. Δεν έχει και τόση σημασία το "στυλ" της φόρμας όσο το να υπάρχουν τα στοιχεία που θέλουν οι τελωνειακοί. Στα ΕΛΤΑ δεν έχω ρωτήσει αν έχουν... λογικά θα 'χουν όμως, αν τους πεις ότι θες φόρμα τελωνείου για αποστολή εκτός ΕΕ.

Συμπληρώνεις βάρος (π.χ. 0.2 Kg), αξία (π.χ. 10 USD), τικάρεις "Gift", "Other", υπογράφεις, τέλος.

Σου εστειλα ενα πμ, ευχαριστω πολυ για την απαντηση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...