Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά έχω βαλει να βλέπω θερμοκρασίες μεσω afterburner στην επιλογή "CPU" σκετη cpu οχι τη θερμοκρασία σε κάθε πύρινα ξεχωριστά και "GPU", και τώρα ερώτηση είναι φυσιολογικο την ώρα που παιζω το investigator https://m.youtube.com/watch?v=PlizOwC323k να εχω κάτι θερμοκρασίες 69 maximum στη gpu (με ρυθμησεις afterburner) και 70 maximum στη CPU??

Επίσης έχω απότομα σκαμπανεβάσματα στη cpu στη θερμοκρασία 48-67 κτλπ, με το mad Max είναι πιο κάτω οι θερμοκρασίες, εντάξει δε λέω το παιχνίδι έχει απίστευτα γραφικά αλλά θα ήθελα μία γνώμη, ο 6700k μπορεί να ανεβάσει τόσο πολύ τη θερμοκρασία την ώρα του gaming? Είναι νορμαλ?

• Απαντ. 89
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

αν είσαι με στοκ ψύκτρα και ενεργοποιημένο το turbo ναι.

Επίσης,η στιγμιαία απότομη αυξηση είναι επίσης λογική γιατί μπορεί να χρειαστεί να επεξεργαστεί κάτι οπότε δίνει μέγιστη τάση για να πιάσει μέγιστο χρονισμό και ο ανεμιστήρας δεν προλαβαίνει να στροφάρει ώστε να αντικρούσει αυτό το ανέβασμα.

Τελος, αυτο που παρατηρείς σχετικά με υψηλότερες θερμοκρασίες σε διαφορετικά παιχνίδια έχει να κάνει με το ποσοστό χρήσης του επεξεργαστή, τι βάρος πέφτει πάνω του δηλαδή. ΟΜΩΣ,αν το παιχνίδι τρέχει σε 1-2 πυρήνες, τότε το turbo θα ρίξει πολύ τάση στον cpu ώστε να πιάσει μέγιστο χρονισμό, και συνήθως δίνει αρκετά παραπάνω.

• Like 1
Δημοσ.

Ότι έχει η υπογραφή μου ακριβώς δεν έχω πειράξει απολύτως τίποτα καμία ρύθμιση όλα στοκ εκτός από τις ρυθμησεις στα fan της gpu μέσω του afterburner που έχω ρυθμησει να είναι λίγο πιο "κρύα" ή κάρτα, δεν έχω πειράξει τίποτα άλλο ούτε στον επεξεργαστή ούτε πουθενα, είναι νορμαλ να το αφήσω έτσι ή να ανησυχίσω?

Δημοσ.

Ότι έχει η υπογραφή μου ακριβώς δεν έχω πειράξει απολύτως τίποτα καμία ρύθμιση όλα στοκ εκτός από τις ρυθμησεις στα fan της gpu μέσω του afterburner που έχω ρυθμησει να είναι λίγο πιο "κρύα" ή κάρτα, δεν έχω πειράξει τίποτα άλλο ούτε στον επεξεργαστή ούτε πουθενα, είναι νορμαλ να το αφήσω έτσι ή να ανησυχίσω?

με την εβο 212 οχι δεν ειναι νορμαλ ειναι πολυ... δες σε τι βολτ δουλευει ο επεξεργαστης στο μαξ...

επισης το κουτι σου ειναι κομπλε απο ανεμιστηρες να φανταστω ?

Δημοσ.

αν είσαι με στοκ ψύκτρα και ενεργοποιημένο το turbo ναι.

Επίσης,η στιγμιαία απότομη αυξηση είναι επίσης λογική γιατί μπορεί να χρειαστεί να επεξεργαστεί κάτι οπότε δίνει μέγιστη τάση για να πιάσει μέγιστο χρονισμό και ο ανεμιστήρας δεν προλαβαίνει να στροφάρει ώστε να αντικρούσει αυτό το ανέβασμα.

Τελος, αυτο που παρατηρείς σχετικά με υψηλότερες θερμοκρασίες σε διαφορετικά παιχνίδια έχει να κάνει με το ποσοστό χρήσης του επεξεργαστή, τι βάρος πέφτει πάνω του δηλαδή. ΟΜΩΣ,αν το παιχνίδι τρέχει σε 1-2 πυρήνες, τότε το turbo θα ρίξει πολύ τάση στον cpu ώστε να πιάσει μέγιστο χρονισμό, και συνήθως δίνει αρκετά παραπάνω.

Όταν λες στοκ ψυκτρα τι ενοεις? Έχω την Hyper 212 της υπογραφής μου, και πώς μπορώ να δω αν είναι ενεργοποιημένο το turbo ή να δω πόσα βολτ δουλεύει ή cpu?

Επίσης να τονίσω πως δεν είναι συνέχεια 70 σε κάποιες φάσεις πηγενε τόσο κάπου εκεί παίζει στα 50-70

με την εβο 212 οχι δεν ειναι νορμαλ ειναι πολυ... δες σε τι βολτ δουλευει ο επεξεργαστης στο μαξ...

επισης το κουτι σου ειναι κομπλε απο ανεμιστηρες να φανταστω ?

Οι ανεμιστήρες που έχω είναι οι στοκ του κουτιού συν τον Hyper 212 Evo της cpu που έβαλα εγω

Δημοσ.

Όταν λες στοκ ψυκτρα τι ενοεις? Έχω την Hyper 212 της υπογραφής μου, και πώς μπορώ να δω αν είναι ενεργοποιημένο το turbo ή να δω πόσα βολτ δουλεύει ή cpu?

Επίσης να τονίσω πως δεν είναι συνέχεια 70 σε κάποιες φάσεις πηγενε τόσο κάπου εκεί παίζει στα 50-70

ναι λογικο ειναι να μην ειναι συνεχεια..ειναι αναλογα τι χρηση και φανταζομαι θα εχεις και ολες της επιλογες ενεργειας ανοιχτες οποτε ανεβωκατεβενει...

το τουρμπο μπουστ πρεπει να μπεις βιος να το κλεισεις αν θες...αλλα πριν το κανεις αυτο καλυτερα να δεις που πεζουν τα βολτ να ξερεις

και να εχεις και μια βαση ...

κατεβασε ενα cpuz και βαλε να δεις..

και τρεξε κατι να δεις και που παει η συχνοτητα η και στο τασκ μανατζερ ...

Δημοσ.

ναι λογικο ειναι να μην ειναι συνεχεια..ειναι αναλογα τι χρηση και φανταζομαι θα εχεις και ολες της επιλογες ενεργειας ανοιχτες οποτε ανεβωκατεβενει...

το τουρμπο μπουστ πρεπει να μπεις βιος να το κλεισεις αν θες...αλλα πριν το κανεις αυτο καλυτερα να δεις που πεζουν τα βολτ να ξερεις

και να εχεις και μια βαση ...

κατεβασε ενα cpuz και βαλε να δεις..

και τρεξε κατι να δεις και που παει η συχνοτητα η και στο τασκ μανατζερ ...

Να τσεκαρω τη συχνότητα στη cpu γενικά ή στο κάθε πύρινα ξεχωριστά δηλαδή?

Δημοσ.

Να τσεκαρω τη συχνότητα στη cpu γενικά ή στο κάθε πύρινα ξεχωριστά δηλαδή?

το ιδιο ειναι ολοι...γενικα στη cpu ...φενεται και στο τασκ μανατζερ και στο cpuz ...

και ανεμιστηρες αν εννοεις εχει ενα μπροστα 20αρι και αυτον που εχει πισω ...τοτε βαλε και εναν πανω 20αρι να βγαζει αερα..θα βοηθησει πολυ ...

και τεσπα αφου τα τσεκαρεις λοιπον για να ξερεις που βρισκονται ετσι πληροφοριακα ποιο πολυ...

μετα θα πας στο βιος και θα κλεισεις το τουρμπο μπουστ...και ξανακοιτατα στο μαξ και παλι ποσο θα πανε..

α και αν θες κανε disable και την ενσωματομενη..θα την βρεις επισης στο βιος...θα κοψει και απο εκει λιγους βαθμους...

• Like 1
Δημοσ.

Ανεβασα ενα screenshot απο task manager και cpuz οταν ειναι σε idle, και οταν εχω παραδειγμα ενα παραθυρο στο chrome ανοιχτο και παιζει κατι στο youtube στην αρχη κανει ενα σκαμπανεβασμα στο 8% περιπου και 3.20 και σταθεροποιητε μετα απο καποια δευτερα περιπου στο 1.50 και 3%-5% χρηση η cpu στο task manager που το τσεκαρα

post-391493-0-76923400-1464987855_thumb.png

post-391493-0-14041900-1464987859_thumb.png

Δημοσ.

Ανεβασα ενα screenshot απο task manager και cpuz οταν ειναι σε idle, και οταν εχω παραδειγμα ενα παραθυρο στο chrome ανοιχτο και παιζει κατι στο youtube στην αρχη κανει ενα σκαμπανεβασμα στο 8% περιπου και 3.20 και σταθεροποιητε μετα απο καποια δευτερα περιπου στο 1.50 και 3%-5% χρηση η cpu στο task manager που το τσεκαρα

ε βεβαια με 1.360 πως να μη βραζει ο αμοιρος...

καπακι κλεισιμο για αρχη το τουρμπο μπουστ... και ξαναποσταρε τα ιδια .....

βασικα μονο απο το cpuz μετα...το τασκ μανατζερ δε χρειαζεται παλι απλα ηθελα να δω συχνοτητα στα χαμηλα του..

Δημοσ.

Προσωπικα παιδια δεν καταλαβαινω γιατι να κανει disable φυσιολογικες λειτουργιες του επεξεργαστη ο ανθρωπος. Υποτιθεται οτι αγορασε Κ cpu για να κανει και overclock ,εχει καλο υλικο,καλο κουτι ,ποιος ο λογος τοτε? Σκεψου να εκανε και υπερχρονισμο δηλαδη.

Ποσους ανεμιστηρες εχει το κουτι δεν εχει τουλαχιστον 3?Ενα επανω απο τη μανα του το κουτι δεν εχει?

Φιλε κατεβασε και το Speccy και το Aida απο τον θειο Jack Sparrow να συγκρινουμε θερμοκρασιες γιατι μερικες φορες ενα προγραμμα δινει λαθος,ετσι για να ειμαστε πιο σιγουροι.

Δημοσ.

Προσωπικα παιδια δεν καταλαβαινω γιατι να κανει disable φυσιολογικες λειτουργιες του επεξεργαστη ο ανθρωπος. Υποτιθεται οτι αγορασε Κ cpu για να κανει και overclock ,εχει καλο υλικο,καλο κουτι ,ποιος ο λογος τοτε? Σκεψου να εκανε και υπερχρονισμο δηλαδη.

Ποσους ανεμιστηρες εχει το κουτι δεν εχει τουλαχιστον 3?Ενα επανω απο τη μανα του το κουτι δεν εχει?

Φιλε κατεβασε και το Speccy και το Aida απο τον θειο Jack Sparrow να συγκρινουμε θερμοκρασιες γιατι μερικες φορες ενα προγραμμα δινει λαθος,ετσι για να ειμαστε πιο σιγουροι.

φυσιολογικη λειτουργια το τουρμπο μπουστ ? με τα βολτ στο αυτοματο ? για να παρει τι ? 200mhz παραπανω και τα ρευματα στο θεο...

οσο για το οβερκλοκ ειναι ηδη στα 4 και αν και δεν ειναι η ιδανικοτερη ψυχτρα για οβερκλοκ τεσπα αν κανει και οταν κανει..

θα κανει με μανουαλ τα ρευματα οχι με αυτοματα...

• Like 1
Δημοσ.

Πολύ υψηλές οι θερμοκρασίες.Γενικα είναι κρύος cpu. Δοκίμασε επανατοποθέτηση της ψυκτρας..Bios έχεις το τελευταίο?Τα στοκ ρεύματα είναι ψηλά,αλλα κλασικά με τις μητρικές Asus.

• Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...