s3v3r0us Δημοσ. 5 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2016 Καλημέρα παιδιά.Υπάρχουν αρκετές σελίδες freelance, όπου μπορείς να κάνεις δουλειές που σου δίνουν. Όπως κατασκευή ιστοσελίδων, σχεδιασμός logo και διάφορα παρόμοια.Η ερώτηση μου είναι η εξής: Αν κάποιος πληρωθεί για μια τέτοια δουλειά μέσω Paypal και ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΑΝΑΛΗΨΗ των χρημάτων μέσω της τράπεζας του, αλλά χρησιμοποιήσει τα λεφτά για κάποια αγορά μέσω internet, υπάρχει περίπτωση να έχει πρόβλημα με εφορία;;
letom Δημοσ. 5 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2016 Καλημέρα παιδιά. Υπάρχουν αρκετές σελίδες freelance, όπου μπορείς να κάνεις δουλειές που σου δίνουν. Όπως κατασκευή ιστοσελίδων, σχεδιασμός logo και διάφορα παρόμοια. Η ερώτηση μου είναι η εξής: Αν κάποιος πληρωθεί για μια τέτοια δουλειά μέσω Paypal και ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΑΝΑΛΗΨΗ των χρημάτων μέσω της τράπεζας του, αλλά χρησιμοποιήσει τα λεφτά για κάποια αγορά μέσω internet, υπάρχει περίπτωση να έχει πρόβλημα με εφορία;; Υπάρχει γιατί το paypal όταν σου στέλνουν λεφτά στο λογαριασμό από ένα σημείο και μετά σου ζητάει υποχρεωτικά να αποδείξεις ότι προέρχονται από νόμιμη δραστηριότητα. Πρέπει δηλαδή να στείλεις στο paypal τις αποδείξεις/τιμολόγια των ποσών που έλαβες και δεν ξέρω και τι άλλο που να δείχνει ότι τα δηλώνεις στην εφορία κλπ.
NikosKallithea Δημοσ. 5 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2016 Όχι δεν υπάρχει καμία ανάμιξη της εφορίας σε αυτήν την περίπτωση, τα χαρτιά που ζητάει το ππ δεν είναι φορολογικά αλλά ταυτοποίησης του λογαριασμού σου μετά τα 2500 ευρώ
theopan Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Υπάρχει γιατί το paypal όταν σου στέλνουν λεφτά στο λογαριασμό από ένα σημείο και μετά σου ζητάει υποχρεωτικά να αποδείξεις ότι προέρχονται από νόμιμη δραστηριότητα. Πρέπει δηλαδή να στείλεις στο paypal τις αποδείξεις/τιμολόγια των ποσών που έλαβες και δεν ξέρω και τι άλλο που να δείχνει ότι τα δηλώνεις στην εφορία κλπ. Και γιατί δεν κόβω αν και όταν μου τα ζητήσουν καναδυο ντουζίνες τιμολόγια (αθεώρητα είναι πλέον) να τους τα στείλω; Δεν ισχύει αυτό που λες. Στο airbnb -επειδή το έψαχνα πρόσφατα- , οργιάζει (και θα συνεχίσει μάλλον γιατί δεν είναι εύκολο να γίνει οτιδήποτε άλλο) η ενοικίαση καταλυμάτων και η πληρωμή με Paypal. Πρόβλημα μπορεί να δημιουργηθεί (από την τράπεζα και μόνο) αν και όταν αποφασίσεις να κάνεις withdraw σε (Ελληνικό) τραπεζικό λογαριασμό. Και αρχίσει να μεγαλώνει το ποσό. Αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος να το κάνεις αυτό καθώς υπάρχουν λύσεις.
letom Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Και γιατί δεν κόβω αν και όταν μου τα ζητήσουν καναδυο ντουζίνες τιμολόγια (αθεώρητα είναι πλέον) να τους τα στείλω; Φυσικά και μπορείς να το κάνεις αυτό που λες. Όπως μπορείς επίσης να φτιάξεις πλαστή ταυτότητα και να κάνεις κι άλλα πράγματα. Απλώς μετά το χοντραίνεις το παιχνίδι και δεν ξέρεις που μπορεί να σε βγάλει. Είναι κινήσεις ηλεκτρονικά καταγεγραμμένες. Μπορεί αύριο μεθαύριο το paypal να αρχίσει να συνεργάζεται με τις εφορίες της κάθε χώρας και να στέλνει αυτά τα έγγραφα προς επιβεβαίωση ή οτιδήποτε.
gbouros Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2016 Κάθε φορά που μεταφέρετε χρήματα από το paypal στον λογαριασμό σας η τράπεζα στέλνει την συναλλαγή στην εφορία. Λογικά όταν οι συναλλαγές αυτές ξεπεράσουν κάποιο όριο θα χτυπάει "καμπανάκι" αλλά δεν νομίζω να κάτσει κανείς εφοριακός να ασχοληθεί με κάποιον που μετέφερε λίγες εκατοντάδες ή χιλιάδες ευρώ. Είναι τόσο λίγα τα άτομα με τόση πολλή δουλειά που δεν πρόκειται να γίνει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα