Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βασικά είσαι μόνο δευτέρα-τρίτη γυμνασίου,καλό είναι να έχεις ιδέες αλλά είναι λίγο νωρίς, και εγώ ήθελα να γίνω κτηνίατρος γιατι μαρέσαν τα ζώα αλλά όταν κατάλαβα και τα αρνητικά του ( κυρίως πολύ διάβασμα για πανελλήνιες :D ) μετά ότι επειδή μάρεσε σαν ιδέα δεν σημαίνει οτι θα το έκανα καλά.Όταν θα μπεις στο λύκειο, θα μπεις σε μια άλλη νοοτροπία και θα μάθεις οτι υπάρχουν κι άλλα επαγγέλματα,άλλη αποκατάσταση απο το κάθε τι, και φυσικά τον ανταγωνισμό.Θα τα μάθεις καλύτερα στο λύκειο.
φιλικά πάντα τα οικονομικά είναι ενας τεράστιος κλάδος με πολλά παραρτήματα.-και γιατί στην τελική δεν σπουδάζεις μαρκετινκ να το συνδιάσεις με προγραμματισμό διαφήμηση σε τηλεοράσεις και τετοια?-.Τα οικονομικά είναι κάτι πολύ γενικό ,όπως και να έχει μην αγχώνεσαι οτι δεν ξέρεις τίποτα, μπορεί σε 3 χρόνια απο τώρα στην τρίτη λυκείου να βρείς αυτό που θα σου ταιριάζει.και να το ψάξεις σε ένα μήνα και να λες "αυτό θα κάνω".

• Like 1
  • Απαντ. 86
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

People, το παιδί δεν ζήτησε τη γνώμη μας για το επίπεδο ωριμότητας ή αυτογνωσίας των εφήβων. Ενδιαφέρθηκε να μάθει για τον προγραμματισμό και ζήτησε συμβουλή για το πως να μάθει για το επάγγελμα. Τα "είσαι πολύ μικρός και δεν ξέρεις" αφήστε τα για τους παππούδες, εμείς υποτίθεται ξέρουμε 2 πράγματα παραπάνω και δεν υπάρχει λόγος να κόβουμε τον ενθουσιασμό ενός νέου παιδιού. Ξέρει μόνος του να το παρατήσει αν δει ότι δεν τον ενδιαφέρει, δεν μας χρειάστηκε για αυτό -_-

TS, είμαι της άποψης ότι αν δεν δοκιμάσει κανείς δεν θα μάθει. Είσαι νέος και θες να μάθεις νέα πράγματα, δοκίμασε όσα περισσότερα μπορείς, γιατί έτσι θα γίνεις καλύτερος άνθρωπος, θα αποκτήσεις γνώσεις και αυτογνωσία, και αυτό θα είναι καλό για τη ζωή σου γενικότερα. Μπες στο codeacademy.com ή σε ένα άλλο από τα άπειρα site που προσφέρουν δωρεάν εκμάθηση κάποιας γλώσσας προγραμματισμού και ασχολήσου όσο θες.
Είσαι 13-14 χρονών, έχεις την απόλυτη ελευθερία να αφιερώσεις τον χρόνο σου σε ό,τι θες, δεν έχεις τίποτα να χάσεις από το να δοκιμάσεις κάτι καινούριο.

• Like 4
Δημοσ.

Καλησπέρα στο forum. Τελευταίως σκέφτομαι πολύ συχνά τι θα γίνω στο μέλλον. Επειδή λοιπόν μου αρέσει τρελά η τεχνολογία και ότι έχει να κάνει με αυτή, το σκέφτομαι να γίνω προγραμματιστής κι έτσι χρειάζομαι τη βοήθειά σας για να λύσω κάποιες απορίες.

Αυτό που με προβληματίζει, είναι πως είμαι μαθητής της 2ας προς 3ης γυμνασίου πλέον και δεν έχω ιδέα από προγραμματισμό. Δεν ξέρω δηλαδή καμία γλώσσα προγραμματισμού ακόμα και αγχώνομαι λίγο. Φαντάζομαι πως στη σχολή της Πληροφορικής (αν είναι αυτή η σχολή που γίνεσαι προγραμματιστής) διδάσκονται αυτές οι γλώσσες, έτσι;  

Δεν ξέρω τι μισθοί παίζονται και τι ωράρια υπάρχουν. Χρόνο για την ζωή μου φαντάζομαι θα έχω. Επίσης, (θεωρητικά) που μπορώ να βρω δουλειά;

Όπως καταλαβαίνετε δεν ξέρω σχεδόν τίποτα γι' αυτό το επάγγελμα γι΄αυτό και θα ήθελα να με βοηθήσετε να καταλάβω τι γίνεται με αυτή τη δουλειά.

Ευχαριστώ.

Tα εργασιακά είναι πονεμενη ιστορια στην Ελλαδα και οι εργοδότες έχουν λάθος νοοτροπίες. Είναι βεβαια αποτέλεσμα όλα αυτά της ψευτογκλαμουριας και του εφέ που μαστιζε την κοινωνια μας τοσα χρονια. Οποτε αυτό προς το παρον δεν σε ενδιαφερει και ελπιζεις μολις με το καλο μεγαλώσεις να έχει φτιαξει η κατασταση.

Αυτή η δουλεια εχει να κανει με τον υπολογιστη θα γράφεις κώδικα μπροστα στον υπολογιστη. Τωρα για να γινεις καλος εκεινο που πρωτα χρειάζεσαι είναι ένα καλο πρόγραμμα πχ την εβδομάδα αυτή θα διαβάσω 10 ωρες συνολικα προγραμματισμο 2 ωρες τη Δευτερα 2 ωρες τη Τριτη .... 2 ωρες την Πέμπτη 4 ωρες το Σαββατο κ.ο.κ οποτε αφου ξεκινήσεις έτσι μετα από μια 2ετια θα αξιολογήσεις τις γνώσεις σου. Αν έχεις περισσοτερο χρονο αυξησε τις ώρες αλλα μην αφησεις στην άκρη τα μαθηματα του σχολειου γιατι ότι και αν έχει γινει στην κοινωνια ενας μορφωμένος ανθρωπος με πτυχιο πάντα θα χρειάζεται. Μη κοιτας που έχουν ξεφτιλιστεί πολλα πράγματα θα ανακάμψουμε αλλα θελει να σοβαρευτούμε πρωτα.

• Like 1
Δημοσ.

Νομίζω κι εγώ ότι είναι νωρίς για να αγχώνεσαι...το καλό είναι ότι πλέον μπορείς να μάθεις και να δοκιμάσεις μόνος σου αν σου αρέσει, όλα υπάρχουν στο ίντερνετ.

Ακόμα κι αν σ'αρέσει όμως είναι διαφορετικό πράγμα να το κάνεις επαγγελματικά και υπό πίεση. Είναι σα να αρέσει σε κάποιον να μαγειρεύει σπίτι του, αλλά αυτό απέχει αρκετά από το να μπει σε μια επαγγελματική κουζίνα :)

Δημοσ.

Τον προγραμματισμό μπορείς να τον έχεις σαν χόμπι. Ή αν είσαι καλός, γουστάρεις και θέλεις, να προχωρήσεις κάποιο project σου και να δουλέψεις indie. Ή και παράλληλα με την κύρια δουλειά σου. Αυτό με τα οικονομικά, δεν γίνεται! Πως ακριβώς θα μπορούσες να έχεις "για χόμπι" τα οικονομικά;

Έχε αυτό στο νου σου και πορεύσου. Εάν ασχοληθείς με τα οικονομικά επαγγελματικά, είναι εύκολο να ασχοληθείς και με τον προγραμματισμό. Το ανάποδο, πολύ πιο δύσκολο...

• Like 1
Δημοσ.

Ο,τι και να κανεις μην αγχωνεσαι. Αυτο που θελω ομως να πω ειναι μπραβο που σε τετοια ηλικια σκεφτεσαι με αυτον τον τροπο. Αν σκεφτεις πως η πλειοψηφια των συνομηλικων σου σκεφτεται το πως να φαινεται "cool" και να περναει μονο καλα, ειναι απλα αξιος θαυμασμου ο τροπος που σκεφτεσαι.

• Like 1
Δημοσ.

Τωρα που είναι καλοκαίρι κατσε και ασχολησου λιγο μονος σου. Πρέπει να υπάρχει πολυ υλικο εκει εξω (ελεύθερο εννοω). Ρωτα και ξεκινα με μια απλη γλωσσα.

Αν τα καταφερεις κανεις μια χαρα γι αυτο. Αν οχι ξανασκεψου το σοβαρα αν σου ταιριάζει.

Θελω να πω - πρεπει να εχεις το "μικροβιο" του μαστροχαλαστη για να πειραξεις πχ μια τηλεοραση. Αν ομως δεν την πειραξεις δε θα μαθεις ποτε αν εκανες για αυτο.

• Like 1
Δημοσ.

Δηλαδή για να πιάσω δουλειά ως προγραμματιστής μόνος μου να μάθω να προγραμματίζω;

NAI. Και να ξοδεύεις τουλάχιστον 20 ώρες την εβδομάδα από τώρα σχετικά. Και σε 10 χρόνια, ίσως να μπορείς να τις μειώσεις 8 ώρες την εβδομάδα. Αν βέβαια δεν θες να δουλεύεις για ένα ξεροκόμματο στην Ελλάδα.

Δεν έγραψες τι είδους προγραμματισμός σε ενδιαφέρει.  Το να λες σε ενδιαφέρει ο προγραμματισμός, είναι σαν με ρωτάς εμένα προσωπικά  "πόσο μακρύ είναι ένα κομμάτι σπάγκος;" Web, Gaming, mobile apps, hardware, robotics, holo;

Και φυσικά "μία γλώσσα" δεν είναι αρκετή. Δεν ζούμε στον μεσαίωνα ( προ 2005) όπου "μία γλώσσα" ήταν αρκετή. Χρειάζεται κυκεώνας τεχνολογικών γνώσεων πλέον.

Κλείνοντας, αν πραγματικά σε ενδιέφερε ο προγραμματισμός θα είχες ήδη ξεκινήσει την στιγμή που σου ήρθε η ιδέα. Ιδίως εν έτη 2016 με internet κλπ. Τι να πούμε μερικοί από εμάς που ξεκινήσαμε το 1988 στα 12 μας, και γυρίσαμε τον κόσμο ανάποδα για να μάθουμε, χωρίς internet κ.α που θεωρείς εσύ δεδομένα σήμερα. (internet δεν υπήρχε στην επαρχία Ελλάδα μέχρι το 1995, και αυτό σε 28800 PSTN)

Προγραμματισμός, είναι τρόπος ζωής, χόμπι και απαιτεί θυσίες. Και φυσικά απαραίτητα αναγκαίο είναι το μαθηματικό μυαλό. Αν δεν το έχεις, θα δυσκολευτείς αφάνταστα.

Και τα γράφω αυτά μετά από 20 χρόνια επαγγελματική καριέρα στο χώρο, εκ τον οποίων τα 14 χρόνια στην Βρετανία.

• Like 2
Δημοσ.

Τον προγραμματισμό μπορείς να τον έχεις σαν χόμπι. Ή αν είσαι καλός, γουστάρεις και θέλεις, να προχωρήσεις κάποιο project σου και να δουλέψεις indie. Ή και παράλληλα με την κύρια δουλειά σου. Αυτό με τα οικονομικά, δεν γίνεται! Πως ακριβώς θα μπορούσες να έχεις "για χόμπι" τα οικονομικά;

Έχε αυτό στο νου σου και πορεύσου. Εάν ασχοληθείς με τα οικονομικά επαγγελματικά, είναι εύκολο να ασχοληθείς και με τον προγραμματισμό. Το ανάποδο, πολύ πιο δύσκολο...

Χρηματιστήριο
  • Like 1
Δημοσ.

Fun fact. Μόλις ξάπλωσα μετά από ένα 10άωρο session προγραμματισμό σε C++

Πεθαίνω.

Προς TS.

Πραγματικά, στην ηλικία που είσαι μην ασχοληθείς με προγραμματισμό. Θα πάρεις μία πολύ μικρή ιδέα στην 3η γυμνασίου με την LOGO. Αν σου αρέσει, ξεκινά να μαθαίνεις μία γλώσσα τύπου Python. Σιγά σιγά όλα αυτά. Αν το έχεις, άρχισε να εμβαθύνεις. Ένα πράγμα. Γίνε καλός στα μαθηματικά, γιατί αναπτύσει τον τρόπο σκέψης σου και βοηθάει σε πολύπλοκες καταστάσεις στον προγραμματισμό.

Αν με το καλό το ακολουθήσεις, θα χορτάσεις να γράφεις κώδικα.

Δημοσ.

Μόνο εγώ έχω να πω τελικά στον ts, να αφήσει τα περι προγραμματισμού γιατί και θα τα ξεχάσει στα επόμενα 4 έτη και θα μπουχτίσει με άλλες υποχρεώσεις και πράγματα όπως φροντηστήρια ξένες γλώσσες πανελλήνιες και ένα μάτσο κουσούρια. Να στρωθεί στο διάβασμα από τώρα που είναι 14 ώστε να έχει καλούς βαθμούς και να επιτύχει μια υψηλή βάση στις πανελλήνιες μελλοντικά και μετά θα έχει στην διάθεσή του την δυνατότητα να επιλέξει όσο περισσότερες και καλύτερες σχολές μπορεί, ως φοιτητής ας κάτσει να λιώσει όσο θέλει.

Από τώρα δεν έχει ιδιαίτερο νόημα να μπλεχτεί με τέτοια, τα καλοκαίρια δύσκολα τον βλέπω να κάθεται και να αφήσει τις διακοπές τα μπάνια τα γκομενάκια και τις καφετέριες με τέτοιο φόρτο που θα έχει ειδικά β και γ λυκείου για να λιώνει κλεισμένος σε ένα δωμάτιο με ένα Η/Υ να δοκιμάζει κώδικες και πργραμματιστικές τεχνικές. Στα λόγια όλα εύκολα και ωραία είναι.

Δημοσ.

Κατ αρχας ευχαριστω πολυ για τις πολλες απαντησεις! Το καλοκαιρι που ερχεται, θα δοκιμασω να κανω κατι με τον προγραμματισμο, να δω τελος παντων τη λογικη του.

Τα οικονομικα μου αρεσουν σαν δευτερη επιλογη εκτος του προγραμματισμου καθως βλεπω απο πρωτο χερι το επαγγελμα σε τραπεζα λογω της μητερας μου και μου κινει το ενδιαφερον.

Επισης, οτι πεδιο και να θελω να ακολουθησω δεν εχω θεμα με βαθμολογιες κτλ. Ανταπεξερχομαι καλα σε ολα.

Περισσοτερο μου την εσπασε το οτι πρεπει να ασχοληθω μονος μου με τον προγραμματισμο (απ οτι καταλαβα σε πολυ μεγαλυτερο επιπεδο απο το αν επιλεξω μια σχολη οπως τα οικονομικα).

Επισκέπτης
Δημοσ.

Κατ αρχας ευχαριστω πολυ για τις πολλες απαντησεις! Το καλοκαιρι που ερχεται, θα δοκιμασω να κανω κατι με τον προγραμματισμο, να δω τελος παντων τη λογικη του.

Τα οικονομικα μου αρεσουν σαν δευτερη επιλογη εκτος του προγραμματισμου καθως βλεπω απο πρωτο χερι το επαγγελμα σε τραπεζα λογω της μητερας μου και μου κινει το ενδιαφερον.

Επισης, οτι πεδιο και να θελω να ακολουθησω δεν εχω θεμα με βαθμολογιες κτλ. Ανταπεξερχομαι καλα σε ολα.

Περισσοτερο μου την εσπασε το οτι πρεπει να ασχοληθω μονος μου με τον προγραμματισμο (απ οτι καταλαβα σε πολυ μεγαλυτερο επιπεδο απο το αν επιλεξω μια σχολη οπως τα οικονομικα).

Τι σου αρέσει στα οικονομικά;

Και στα οικονομικά και γενικώς σε όλες τις επιστήμες πρέπει να ασχοληθείς μόνος σου.

Επίσης, μη βλέπεις τι κάνεις τώρα.

Το Λυκειο είναι πολύ διαφορετικό από το Γυμνασιο, τα μαθήματα που σου αρέσουν τώρα μπορεί να μην σου αρέσουν μετά ή μπορεί να σου φαίνονται δύσκολα.

Δημοσ.

Όσον αφορά την επαγγελματική αποκατάσταση: Δεν ξέρω τι παίζει στην Ελλάδα, αλλά στην Ολλανδία παρακαλάνε για developers. Δεν γνωρίζω κανέναν που να ξέρει προγραμματισμό και να μην έχει 2-3 recruiters να τον κυνηγάνε από πίσω. Αντίθετα οι οικονομολόγοι/business από Erasmus πχ πρέπει να φιλήσουν 2-3 κώλους για να χωθούν σε κάποια καλή θέση συνήθως. Κατά τα άλλα ψάξου λίγο μόνος σου το καλοκαιράκι, πχ διάβασε κανένα βιβλίο τέτοιου τύπου: http://www.amazon.com/Beginning-Programming-Java-Dummies-Barry/dp/1118407814/ref=pd_sim_14_1?ie=UTF8&dpID=51u5ODJs-XL&dpSrc=sims&preST=_AC_UL160_SR127%2C160_&refRID=1D4JGCET4XD67E50FX7A και αν σου αρέσει προχωράς. Μην σε αποθαρρύνουν όσοι λένε οτι είναι 'παλούκια' κοκ, αν σου αρέσει κάτι δεν είναι ποτέ δύσκολο.

• Like 1
Δημοσ.

. Και φυσικά απαραίτητα αναγκαίο είναι το μαθηματικό μυαλό. Αν δεν το έχεις, θα δυσκολευτείς αφάνταστα.

So very true!! Ισως και ενα απο τα πιο βασικα απαιτουμενα στον prog, τουλαχιστον για μενα..

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...