technology_guy Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Τι σου αρέσει στα οικονομικά; Και στα οικονομικά και γενικώς σε όλες τις επιστήμες πρέπει να ασχοληθείς μόνος σου. Επίσης, μη βλέπεις τι κάνεις τώρα. Το Λυκειο είναι πολύ διαφορετικό από το Γυμνασιο, τα μαθήματα που σου αρέσουν τώρα μπορεί να μην σου αρέσουν μετά ή μπορεί να σου φαίνονται δύσκολα. Μου αρέσει το τραπεζικό κομμάτι αρκετά Κατανοώ πως μπορεί να μην είμαι τόσο καλός όσο τώρα στο λύκειο.
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Μου αρέσει το τραπεζικό κομμάτι αρκετά Κατανοώ πως μπορεί να μην είμαι τόσο καλός όσο τώρα στο λύκειο. Δηλαδή;
technology_guy Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Δηλαδή; Απ' όσο καταλαβαίνω απ' την δουλειά της μητέρας μου παρατηρώ πως συναναστρέφεται με κόσμο κάτι που μου αρέσει και γενικότερα μου αρέσουν τα χρήματα και ότι γίνεται γύρω από αυτά.
socket Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 ...και γενικότερα μου αρέσουν τα χρήματα και ότι γίνεται γύρω από αυτά. Δεν είσαι ο μόνος. 1
Gilfoyle Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Απ' όσο καταλαβαίνω απ' την δουλειά της μητέρας μου παρατηρώ πως συναναστρέφεται με κόσμο κάτι που μου αρέσει και γενικότερα μου αρέσουν τα χρήματα και ότι γίνεται γύρω από αυτά. Και οι στριπτιτζούδες/ζιγκολό συναναστρέφονται με κόσμο και τους αρέσουν τα χρήματα... Αν θες να γίνεις προγραμματιστής (σε οποιοδήποτε τομέα της πληροφορικής) δύο είναι τα εργαλεία που ΠΡΕΠΕΙ να ξέρεις πλέον, αλλιώς δε πας πουθενά: 1) Πώς να χρησιμοποιείς το Google. Δεν υπάρχει προγραμματιστής που να μη googleάρει/stackoverflowάρει κάτι σχετικό με το επάγγελμα του τουλάχιστον 1 φορά τη μέρα. 2) ΑΓΓΛΙΚΑ. Αν η γκάμα των ελεύθερων/updated πληροφοριών στα Ελληνικά είναι 1, στα Αγγλικά είναι 100.000. Μόνο με Ελληνικά, θα καταφέρεις κάποια πράγματα σαφώς, αλλά θα είσαι πάντα πίσω απ' όλο τον υπόλοιπο κόσμο. ΟΛΑ τα υπόλοιπα μπορείς να τα αποκτήσεις/μάθεις μέσω αυτών των 2 εργαλείων. Πες το Χ,Y,Z γλώσσα προγραμματισμού, A,B,C framework/library, μαθηματική/αλγοριθμική σκέψη σε κάποιο Α επίπεδο κτλ. Είμαστε τυχεροί επειδή στον κλάδο μας, ΟΛΗ η γνώση που χρειάζεται για να γίνεις ο επόμενος Bill Gates είναι διαθέσιμη online και ΔΩΡΕΑΝ. Το θέμα είναι πόσο θέλει/μπορεί ο καθένας μας να στρώσει τον κ*** του και να πήξει το κεφάλι του (οκ και μια δόση τύχης/timing χρειάζεται για να γίνεις ο Bill Gates, αλλά πιάσατε το point μου). 2
zio10 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Κατ αρχας ευχαριστω πολυ για τις πολλες απαντησεις! Το καλοκαιρι που ερχεται, θα δοκιμασω να κανω κατι με τον προγραμματισμο, να δω τελος παντων τη λογικη του. Τα οικονομικα μου αρεσουν σαν δευτερη επιλογη εκτος του προγραμματισμου καθως βλεπω απο πρωτο χερι το επαγγελμα σε τραπεζα λογω της μητερας μου και μου κινει το ενδιαφερον. Επισης, οτι πεδιο και να θελω να ακολουθησω δεν εχω θεμα με βαθμολογιες κτλ. Ανταπεξερχομαι καλα σε ολα. Περισσοτερο μου την εσπασε το οτι πρεπει να ασχοληθω μονος μου με τον προγραμματισμο (απ οτι καταλαβα σε πολυ μεγαλυτερο επιπεδο απο το αν επιλεξω μια σχολη οπως τα οικονομικα). Μη το παρακάνεις όμως, παίξε και κανένα μπασκετάκι, κάνε κανά μπάνιο, καμιά βόλτα με το ποδήλατο...έχεις καιρό για όλα! 1
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Απ' όσο καταλαβαίνω απ' την δουλειά της μητέρας μου παρατηρώ πως συναναστρέφεται με κόσμο κάτι που μου αρέσει και γενικότερα μου αρέσουν τα χρήματα και ότι γίνεται γύρω από αυτά.Άρα γενικότητες χωρίς να ξέρεις ακριβώς το πώς και το γιατί. Συνεπώς, η ιδέα των οικονομικών σου αρέσει και όχι τα οικονομικά. Και η ιδέα ενός αντικειμένου είναι πολύ διαφορετική από την πραγματικότητα.
technology_guy Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Άρα γενικότητες χωρίς να ξέρεις ακριβώς το πώς και το γιατί. Συνεπώς, η ιδέα των οικονομικών σου αρέσει και όχι τα οικονομικά. Και η ιδέα ενός αντικειμένου είναι πολύ διαφορετική από την πραγματικότητα. Κανένα επάγγελμα δεν ξέρω ακριβώς πως είναι στην πραγματικότητα ακόμα εκτός του δασκάλου που το ζω.
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Κανένα επάγγελμα δεν ξέρω ακριβώς πως είναι στην πραγματικότητα ακόμα εκτός του δασκάλου που το ζω.Δεν μιλάω για το επάγγελμα, αλλά για το αντικείμενο. Αν πραγματικά σου άρεσε πολύ θα φαινόταν (όχι ότι είναι κακό που δεν φαίνεται, είσαι μικρός και έχεις χρόνο μπροστά σου να δεις τι στα αλήθεια σου αρέσει και τι όχι).
defacer Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 So very true!! Ισως και ενα απο τα πιο βασικα απαιτουμενα στον prog, τουλαχιστον για μενα.. Αυτό μπορεί (και πρέπει) να το δουλέψει κανείς. TS, εδώ όταν λέμε "μαθηματικό" δεν εννοούμε μαθηματικά με την έννοια άλγεβρα. Εννοούμε λογική. Για να πάρω ένα απλό παράδειγμα: Αφότου βρέξει το χώμα είναι βρεγμένο Αυτή τη στιγμή το χώμα είναι βρεγμένο Τι συμπέρασμα βγαίνει από τα παραπάνω; Η σωστή απάντηση είναι, κανένα συμπέρασμα δε μπορεί να βγει. Και πρέπει να μάθει κανείς να σκέφτεται έτσι γιατί διαφορετικά απλά δε θα είναι αποτελεσματικός.
technology_guy Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Αυτό μπορεί (και πρέπει) να το δουλέψει κανείς. TS, εδώ όταν λέμε "μαθηματικό" δεν εννοούμε μαθηματικά με την έννοια άλγεβρα. Εννοούμε λογική. Για να πάρω ένα απλό παράδειγμα: Αφότου βρέξει το χώμα είναι βρεγμένο Αυτή τη στιγμή το χώμα είναι βρεγμένο Τι συμπέρασμα βγαίνει από τα παραπάνω; Η σωστή απάντηση είναι, κανένα συμπέρασμα δε μπορεί να βγει. Και πρέπει να μάθει κανείς να σκέφτεται έτσι γιατί διαφορετικά απλά δε θα είναι αποτελεσματικός. To κατάλαβα, ούτε σε αυτό έχω κάποιο θέμα
zio10 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Αυτό μπορεί (και πρέπει) να το δουλέψει κανείς. TS, εδώ όταν λέμε "μαθηματικό" δεν εννοούμε μαθηματικά με την έννοια άλγεβρα. Εννοούμε λογική. Για να πάρω ένα απλό παράδειγμα: Αφότου βρέξει το χώμα είναι βρεγμένο Αυτή τη στιγμή το χώμα είναι βρεγμένο Τι συμπέρασμα βγαίνει από τα παραπάνω; Η σωστή απάντηση είναι, κανένα συμπέρασμα δε μπορεί να βγει. Και πρέπει να μάθει κανείς να σκέφτεται έτσι γιατί διαφορετικά απλά δε θα είναι αποτελεσματικός. Εγώ να πω την αλήθεια το παράδειγμα δεν το κατάλαβα...δεν είμαι προγραμματιστής βέβαια!
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Εγώ να πω την αλήθεια το παράδειγμα δεν το κατάλαβα...δεν είμαι προγραμματιστής βέβαια! Λοιπόν, δεν μπορεί να βγει κανένα συμπέρασμα καθώς το χώμα μπορεί να είναι βρεγμένο για χιλιους δύο λόγους. Άρα, δεν μπορείς να συμπερανεις κάτι από τις προκειμενες προτάσεις.Simple.
zio10 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Λοιπόν, δεν μπορεί να βγει κανένα συμπέρασμα καθώς το χώμα μπορεί να είναι βρεγμένο για χιλιους δύο λόγους. Άρα, δεν μπορείς να συμπερανεις κάτι από τις προκειμενες προτάσεις. Simple. Δεν μπορείς να συμπεράνεις ότι κατά πάσα πιθανότητα έβρεξε πρόσφατα δηλαδή;
Haris San Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2016 Απ' όσο καταλαβαίνω απ' την δουλειά της μητέρας μου παρατηρώ πως συναναστρέφεται με κόσμο κάτι που μου αρέσει και γενικότερα μου αρέσουν τα χρήματα και ότι γίνεται γύρω από αυτά. Εισαι μικρος ακομα πηγαινε λυκειο και θα αποφασισεις τοτε... To οτι σου αρεσει η τεχνολογια δεν σημαινει οτι πρεπει να γινεις προγραμματιστης και οτι σου αρεσουν τα λεφτα δεν σημαινει οτι πρεπει να γινεις λογιστης ή οτιδηποτε συναφη... Το μυαλο σου ειναι "πουρεδακι" ακομα Πηγαινε λυκειο και θας δεις τι θα κανεις. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα