Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους ,

Θέλω να φτιάξω ένα απλό site για φίλο με wordpress ή joomla αλλά δεν καταφέρνω να πετύχω το αποτέλεσμα που θέλω σύμφωνα με το template που έφτιαξα σε openoffice drawing και έχω επισυνάψει.

Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει με τι modules, plugins, extensions χρειάζομαι?

Ζορίζομαι περισσότερο στο να φτιάξω τα 3 boxes που θέλω να έχουν τίτλο με background, μία εικόνα στην μέση και ένα text με link σε άλλο άρθρο.

Επειδή δεν είναι η δουλειά μου (δεν το έχω με το design , και δεν ασχολούμαι με web καθόλου) δεκτές και αλλαγές στην λογική του template, το site είναι απλό δεν έχει πάνω απο 10 σελίδες, απλά μπορεί να μπαίνει κανα νέο άρθρο που και πού γι αυτό και δεν το κάνω στατικό να ξεμπερδέυω

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας

post-66997-0-86799100-1465554783_thumb.jpg

Δημοσ.

Γνωριζεις καθολου απο HTML / CSS ? Αν σου δωσουμε τον κωδικα για το παραπανω layout, εχεις τις γνωσεις να το μετατρεψεις σε WP ή να το παραμετροποιησεις για να το κανεις οπως σου αρεσει;

Αν δεν εχεις καθολου ή πολυ λιγες γνωσεις, σε συμβουλευω να μπεις στο themeforest.net και να δεις εκει καποια ετοιμα wordpress templates και να αγορασεις οποιο πιστευεις οτι σου αρεσει. Προσπαθησε να βρεις καποιο που περιεχει το Visual Composer Plugin ετσι ωστε να στησεις τη σελιδα σου χωρις κωδικα.

Υπαρχουν και δωρεαν θεματα αν δε θελεις να πληρωσεις, αλλα ειναι πολυ απλα και δεν προσφερουν παντα πολλες δυνατοτητες.

Δημοσ.

Γνωρίζω και html και css, προφανώς θα μπορούσα στην αρχική μου σελίδα που θέλω να έχει αυτήν την διάταξη να φτιάξω τα κουτάκια με html και να πειράξω και το css, αλλά δεν μου δίνει την δυνατότητα να τα αλλάζει δυναμικά ο χρήστης. Βέβαια έχω αρχίσει να σκέφτομαι μήπως τελικά δεν με πειράζει τόσο.

Τις γνώσεις για να φτιάξω το template στο WP δεν τις έχω , αλλά θέλω το συγκεκριμένο layout μόνο στην αρχική σελίδα και όχι στις υπόλοιπες, γίνεται αυτό?

Μόλις έκανα μία γρήγορη αναζήτηση, και αν είναι τόσο απλό του στυλ , φτιάχνω το css και τις σελίδες (index.php,header.php,footer.php,sidebar.php) και βάζω τον php κώδικα για το loop των aricles, δεν θα με προβληματίσει να φτιάξω ένα δικό μου template. Σε αυτό το παράδειγμα όμως μπορώ να πώ ότι ότι περιέχεται στο index.php θα είναι η αρχική μου σελίδα και οι υπόλοιπες κανονικά ότι περάσω ώς pages στο WP?

Ελπίζω να γίνομαι κατανοητός

Δημοσ.

Ο χρηστης δε χρειαζεται να αλλαζει το layout αλλα μονο το content που θα εχει μεσα στο layout αυτο. Προτεινω λοιπον να χρησιμοποιησεις WP και να κανεις edit την αρχικη σελιδα, γραφωντας τον κωδικα για να στησεις το Layout. Απο εκει και μετα το content μπορει να μπει δυναμικα πχ <?php the_content() ?> για να εμφανιστει το κειμενο που εχεις περασει μεσα στη σελιδα στο WP ή και τον τιτλο της σελιδας αν θελεις <?php the_title() ?>.

Το παραπανω layout ειναι αρκετα ευκολο στο να το φτιαξεις και απλο. Σιγουρα θα βρεις ενα theme το οποιο εχει παρομοια εμφανιση. Εγκατεστησε το και παιξε πανω σε αυτο αφαιροντας / προσθετοντας τα elements που θελεις.

Αν προτιμας να μη χρησιμοποιησεις κατι ετοιμο αλλα θελεις το δικο σου, φτιαξτο στο codepen.io και βαλε εδω το λινκ, οπου κολλησεις σε βοηθαμε.

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια, θα πειραματιστώ απο Δευτέρα γιατί δεν θα έχω χρόνο το Σ/Κ και θα επανέλθω

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...