0verc0me Δημοσ. 10 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2016 Νομίζω ότι αντίστοιχη αποποίηση κληρονομιάς θα πρέπει να γίνει και από τα τέκνα σας. Μα δεν εχει κανει αποποιηση. Και αποποιηση μπορεις να κανεις μεχρι 4 μηνες μετα τον θανατο. Οχι. Μας ειχε πει ο δικηγόρος (είμαστε τρεις) οτι ή κάνετε αποδοχή και πληρώνετε τους φορους και τα σχετικά ή δεν κάνετε και πληρώνετε πρόστιμο. Δηλαδή μπρος γκρεμός και πισω ρέμα. Μιλάμε για ενα σπιτι 45 χρονών. Ε ας το πάρουν να δούμε τι θα το κάνουν... Γι'αυτο ρωταω γιατι θα μαζευτουν πολλα εν τελει :/
HERTHAN Δημοσ. 10 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2016 Οχι. Μας ειχε πει ο δικηγόρος (είμαστε τρεις) οτι ή κάνετε αποδοχή και πληρώνετε τους φορους και τα σχετικά ή δεν κάνετε και πληρώνετε πρόστιμο. Δηλαδή μπρος γκρεμός και πισω ρέμα. Μιλάμε για ενα σπιτι 45 χρονών. Ε ας το πάρουν να δούμε τι θα το κάνουν... Ε μετά αφού δεν πρόκειται να πληρώσεις τίποτα ούτε να κάνεις αποδοχή τί το σκέφτεσαι μετα αν θα σου έρθει ενφια η όχι? Μην σε νοιάζει τίποτα δεν χρωστάς πουθενά και είσαι εντάξει. Μα δεν εχει κανει αποποιηση. Και αποποιηση μπορεις να κανεις μεχρι 4 μηνες μετα τον θανατο. Πολύ σωστα κι αν δεν κάνει είναι σαν να τα αποδέχεται οποτε θα χρωστάει και ενφια και φορο κληρονομιας..
opera Δημοσ. 10 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2016 Θα παραφράσω μια παροιμία "Αν δεν έρθει σε εσένα ο ΕΝΦΙΑ,θα πας εσύ σ'αυτόν" 2
TheAccountant Δημοσ. 11 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2016 45 ετών σπίτι... μπορεί ο ΕΝΦΙΑ να βγαινει μεγαλύτερος απο την αξία του σπιτιου. Σκεφτείτε αν συμφέρει... τραγικο μεν, αλλα εδω φτασαμε. 1
Anorymous Δημοσ. 11 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2016 Τεχνικα δεν υπαρχει αποδοχη κληρονομιας αλλα αποριψη αν δεν την αποριψεις εντος 4 η 5 μηνων απο τοτε που ανοιξε η διαθηκη τοτε αυτοματο την δεχεσαι. Αν καθυστερησεις να πας να δηλωσεις θα φας προστιμο με προσαυξησεις Θα παραφράσω μια παροιμία "Αν δεν έρθει σε εσένα ο ΕΝΦΙΑ,θα πας εσύ σ'αυτόν" πριν γινει ενφια και ερχοταν στην δεη το σπιτι ηταν την μανας μου και η δεη του πατερα μου ετσι δεν πληρωσαμε τιποτα γιατι στον πατερα μου εκανα αποποιηση.
Βασίλης_29 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2016 Το πατρικό μου σπιτι στο χωριότο οπως και το ρεύμα ηταν στο όνομα του πατερα μου, που εδω και πολλα χρόνια δεν ζει. Το σπίτι έμεινε κληρονομιά σε εμένα και τα δυο μου αδέρφια αλλα ακομα δεν εχουμε κανει αποδοχή κληρονομιάς. Το θεμα ειναι οτι ποτέ δεν μας εχει έρθει ΕΝΦΙΑ!!! και σκέφτομαι μήπως εχει να κανει με το οτι δεν εχει γίνει ακομα αποδοχή κληρονομιάς? και αν ειναι αυτο παίζει οταν κάνουμε αποδοχή και αλλάξει όνομα το σπίτι να πληρώσει ο καινούριος ιδιοκτήτης όλο τον απλήρωτο ΕΝΦΙΑ απο τότε που ξεκίνησε? Το πιθανότερο είναι μόλις γίνει αποδοχή κληρονομίας ή πάει να πληρώσει κάποιος φόρο κληρονομίας να τους φορτώσουν και απλήρωτο ΕΝΦΙΑ συν προσαυξήσεις για αυτά τα χρόνια. 45 ετών σπίτι... μπορεί ο ΕΝΦΙΑ να βγαινει μεγαλύτερος απο την αξία του σπιτιου. Σκεφτείτε αν συμφέρει... τραγικο μεν, αλλα εδω φτασαμε. Δεν υπάρχει περίπτωση ο ΕΝΦΙΑ να βγαίνει μεγαλύτερος από την αξία του σπιτιού και και εφόσον όλα έχουν δηλωθεί οκ στο Ε9. Η μόνη περίπτωση να συμβεί αυτό είναι σε κανένα μικρό χαμόσπιτο που θα βρίσκεται επι τεράστιου οικοπέδου.
Γιάννης Platano Δημοσ. 11 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2016 Η δηλωση φορου κληρονομιας που εχει συγεκριμενα χρονικα περιθωρια δεν εχει να κανει με την συμβολαιογραφικη πραξη αποδοχης κληρονομιας που δεν εχει χρονικα περιθωρια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα