Muchacho Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 Εγω ειδα πολιτισμενα πραγματα με σχεση την Ελληνικη σαπιλα... 1
gnsX Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 Ψάχνωντας τη Γαλλική αστυνομία http://www.sport24.gr/football/Euro/Euro2016/video-sokaristikes-eikones-apo-to-ksulo-twn-xouligkan-sth-massalia.4113812.html?utm_source=News247&utm_medium=athlitika_home_Main&utm_campaign=24MediaWidget
Anorymous Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 Καταπιεσμενοι ανθρωποι που αντι να βγουν να διεκδικησουν αυτα που τους ανηκουν βγαζουν το αχτι τους οταν μπλακονονται μεσα και εξω απο τα γηπεδα. 1
Βασίλης_29 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2016 Με αφορμη τα επεισοδια στο EURO θελω να κανω το εξης ερωτημα.. για ποιο λογο αυτοι οι ανθρωποι εχουν τοσο μισος χωρις και σχεδον θελουν να σκοτωσουν (και μερικες φορες το κανουν) οπαδους αντιπαλης ομαδας; Πραγματικα δε το χωραει το μυαλο μου. Το ποδόσφαιρο αλλά και αρκετά άλλα κομμάτια του αθλητισμού είναι βουτηγμένα μέσα στα σκατά και στην μπόχα. Τέτοια σκηνικά θα είναι συχνά από εδώ και πέρα σε διεθνείς ποδοσφαιρικές διοργανώσεις. Το μυαλό δεν μπορεί να το χωρέσει.... να το χωρέσει όμως. Εμένα δεν με ενδιαφέρει τι γίνεται, όποιος πάρει την κούπα την πήρε και τέλος και η φετινή διοργάνωση.
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2016 εγώ και πάλι θα διαφωνήσω, ο χουλιγκανισμός στο ποδόσφαιρο δεν εχει τόσο πολύ ιδεολογικό χώρο. απλούστατα από μικρή ηλικία είτε ο πατέρας, είτε οι φίλοι αντί να αναπτύξουν στο άτομο το συνείδηση του φίλαθλου, τον έκαναν φανατικό οπαδό.
πανηλειακός Δημοσ. 13 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2016 Πολύ απλά δεν είναι άνθρωποι και μόνο που τους βλέπεις λες πως θα πάει μπροστά η κοινωνία με αυτούς
Miracle Worker Δημοσ. 13 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2016 Οι ομάδες είναι απλά η αφορμή. Όπως σε όλες τις συμμορίες στον κόσμο, χρειάζεται ένα κοινό σύμβολο για να προσηλυτίζεις κόσμο και ένα τεχνητό beef ώστε να δικαιολογήσεις την πολεμική ετοιμότητα. Ο ευρωπαϊκός αθλητισμός τα προσφέρει απλόχερα και σε τιμή ευκαιρίας, καθώς δεν μπορεί κανείς να τους προσάψει κατηγορίες εγκληματικής οργάνωσης. Δεν είναι τυχαίο που όλα τα καθαρματάκια στην επαρχία είναι στον ένα ή τον άλλο σύνδεσμο. 5
GreekMonkey Δημοσ. 13 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2016 Για όλα φταίει η τεμπελιά του μέσου ανθρώπου. Αν δούλευαν πολύ και διοχέτευαν τα νεύρα και το μίσος εκεί τότε δεν θα υπήρχε αυτός ο φανατισμός.
Muchacho Δημοσ. 13 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2016 Για το '18 να αναφερω το εξης: The general visa policy of Russia will not apply to the World Cup participants and fans, who will be able to visit Russia without a visa right before and during the competition regardless of their citizenship.
bedazzled Δημοσ. 13 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2016 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Tribalism https://en.m.wikipedia.org/wiki/Divide_and_rule /thread 1
φιρίκι Δημοσ. 13 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2016 εγώ και πάλι θα διαφωνήσω, ο χουλιγκανισμός στο ποδόσφαιρο δεν εχει τόσο πολύ ιδεολογικό χώρο. απλούστατα από μικρή ηλικία είτε ο πατέρας, είτε οι φίλοι αντί να αναπτύξουν στο άτομο το συνείδηση του φίλαθλου, τον έκαναν φανατικό οπαδό. Κι' εγώ θα διαφωνήσω. Εκ των πραγμάτων το χουλιγκανιλίκι έχει ένα φασιστικό ιδεολογικό πρόσημο ('τσο και 'λό, φετιχισμός της βίας, εμείς εναντίον όλων των άλλων). Επιπλέον, δεν είναι τυχαίο οτι ένα μάτσο ακροδεξιές γκρούπες στρατολογούν κόσμο μέσα σ' αυτούς τους συνδέσμους οπαδών. Το φαινόμενο του χουλιγκανισμού έχει ποικίλλες αιτίες, στα καθ' ημάς ας πούμε οι (κ)οπαδικοί στρατοί χρησιμεύουν ως μέσον πολιτικής πίεσης -για αλλού δεν ξέρω. Εάν ήταν να διαλέξω την κυριότερη αιτία που ωθεί κάποιον στον χουλιγκανισμό θα έλεγα την εκτόνωση της καταπίεσης απο το κοινωνικό οικοδόμημα και δι' αυτής την αυτο-επιβεβαίωση μέσω του ανήκειν σε κάποια ομάδα. Σε κάθε περίπτωση μιλάμε για ανεγκέφαλους που την μισή απο την ενέργεια που δαπανούν για καφριλίκια εάν την διέθεταν σε κάτι πιο εποικοδομητικό μάλλον ο κόσμος θα ήταν καλύτερος. 1
gnsX Δημοσ. 13 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2016 Οι χουλιγκανς της Λιβορνο πλακωνονται με αυτούς της Λατσιο. Οι μεν ειναι ακροαριστεροι και οι δε ακροδεξιοι. Υπάρχει μια προσπάθεια να βγάζει ο καθένας τη μεριά του απ εξω, πχ οπως εσύ. Μιλάς για ακροδεξιους ενω θα έπρεπε να μιλάς απλα για ακροαριστερους κ ακροδεξιους φασίστες δλδ σκέτο φασίστες. Τουλάχιστον εγώ το φασιστας έτσι το αντιλαμβάνομαι, both ways 2
Lautrec Δημοσ. 13 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2016 Ποδοσφαιρική κουλτούρα. Όπως είπε και ο αποπανω εγώ και πάλι θα διαφωνήσω, ο χουλιγκανισμός στο ποδόσφαιρο δεν εχει τόσο πολύ ιδεολογικό χώρο. απλούστατα από μικρή ηλικία είτε ο πατέρας, είτε οι φίλοι αντί να αναπτύξουν στο άτομο το συνείδηση του φίλαθλου, τον έκαναν φανατικό οπαδό. Και εγώ, φαντάζομαι και εσείς, είχατε τουλάχιτον ένα φανατισμένο για συμμαθητή στο σχολείο που σας τα έπρηζε 24/7 για την ομάδα του, γύρευε τσαμπουκά, πήγαινε γήπεδο με πατέρα και φίλους απο μικρή ηλικία κπλ. Και στην πορεία εξελίχθηκε σε πλήρη φανατικό οπαδό με μυαλό κουκούτσι. Προσωπικά το είδα κυρίως σε παιδιά που απο μικρά παπαγάλιζαν τις θέσεις ακροδεξιών κομμάτων (λογικό, και οι 2 ομάδες αποτελούνται απο ανεγκέφαλους), αλλά το είδα και σε άλλα άτομα που δεν ασχολούνταν με την πολιτική. Άρα δεν είναι αποκλειστικά θέμα ιδεολογίας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα