Βασίλης_29 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2016 Γεια σας γίνομαι 39 σε λίγους μήνες, μένω αγγλία εδώ και 20 χρονια και αναρωτιέμαι αν θα ερχόμουνα ελλάδα στην ηλικία μου, θα μπορούσα άραγε να βρω δουλειά ως προγραμματιστής η μήπως είναι λίγο αργά, και καλύτερα να καθόμουνα εδώ που είμαι; Έχω 16 χρονια προυπηρεσία σε .NET, C#/VB.NET, AngularJS, JScript, OO, jQuery, Agile, REST κτλ κτλ. Ξέρω ήδη και από προηγούμενα posts ότι δεν θα περνώ τα ίδια, θα δουλεύω ίσος περισσότερες μέρες & ώρες, ότι γενικώς είναι δύσκολα. Αυτό που με ενδιαφέρει κυρίως είναι αν θα είμαι ασφαλισμενος, αν υπάρχουν δουλειές για την ηλικία μου, και αν είναι εύκολο να βρει κανεις δουλειά σε αυτήν την ηλικία η όχι ως προγραμματιστής. Και αν από την εμπειρία σας υπάρχουν 40(+) ρηδες προγραμματιστές σε εταιρίες ελλάδα; ΜΗΝ γυρίσεις εδώ με τίποτα, ΜΕΙΝΕ εκεί που είσαι με την δουλειά που έχεις ή αναζήτησε εκεί οτι άλλο θέλεις επαγγελματικά.
rootJS Δημοσ. 13 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουνίου 2016 (επεξεργασμένο) Οι λόγοι, δεν είναι ξεκαθαρισμένοι, γιαυτο είμαι εδώ, και επειδή το σκέφτομαι ότι ίσος να έφτιαχνε οι ποιότητα ζωής μου, και να μην μείνω πάντα με την απορία του πως θα ήταν αν... και γιατί δεν γύρισα όταν είχα την ευκαιρία, ηλικιακά. Όσον αφορά τα λεφτά ναι είναι καλύτερα εδώ τα πράγματα για την ώρα, αλλα τα 100k που αναφέρει κάποιος δεν τα παίρνει κανεις ευκολα μετά από 15-20 χρονια ως απλος υπαληλος. Παραμόνο όσοι είναι είναι guru game engine developer, επίσης ειδικοί / ανώτεροι / ηγετικά στελέχη σε κερδοφόρες εταιρίες με συνεχή άνοδο, και όχι με απώλειες (εξαιρούνται δημιουργοί κερδοφόρων προϊόντων, όπως ένα λειτουργικό site κτλ κτλ.). Πουθενά δεν είναι παράδεισος για έναν υπάλληλο προγραμματιστή. Αντιμετωπίζεσαι ως ένας τεχνικός, με καλο μισθό αλλα όχι 100k. Φυσικά παίρνεις αυξήσεις κάθε χρόνο με ασφάλεια bonuses και τα λοιπά. Απογοητευτικά με αυτά που άκουσα, αλλά ταυτοχρόνως έγινε μια επαλήθευση τον ότι με κρατάει μακριά όλα αυτά τα χρόνια. Και με στεναχώρησε ακόμα ότι μετά απ'ότι περνάμε και ενώ είναι 2016 διάφοροι ανέφεραν την λέξη μέσο / βύσμα. Ένταξη δεν περίμενα ροδοπέταλα και την θέση του 3Κ αλλα σίγουρα ούτε να τα παίρνει αυτά ο άσχετος απλά και μονο επειδή έχει μέσο (αναρωτιέμαι τουλάχιστον ξέρουν τίποτα τέτοια άτομα με μέσο). Δεν είμαι εδώ γιατί γουστάρω, το αγγούρι το φάγαμε από πολύ νωρίς μερικοί και τα έφερε έτσι η ζωή που απλά δεν ήρθαμε πίσω ποτε. Σας ευχαριστώ όσους μπήκατε στον κόπο να απαντήσετε, ελπίζω αυτό το post να απαντηθεί και από άλλους γιατί πάντα αναθεωρούμε και επηρεαζόμαστε αναλόγως από διαφορετικές απόψεις. κατατοπιστικότατος o alex_000: Αντί να σκέφτεσαι Ελλάδες (λολ) σκέψου πως θα εξελιχτείς σε Tech Lead, Team Lead, Product Manager η έστω Project Manager και σε 5 χρόνια COO. Επεξ/σία 14 Ιουνίου 2016 από rootJS 2
JohnTehGreek Δημοσ. 14 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2016 Η Ελλάδα είναι ένα διαλυμένο κράτος αυτήν την στιγμή. Είναι αστείο να θες να αφήσεις ένα οργανωμένο κράτος όπως η Αγγλία για να γυρίσεις στο μπουρδέλο του Ελλαδισταν. Όσοι είμαστε ακόμα στην Ελλάδα θέλουμε να φύγουμε και όσοι ήταν στην φάση που είσαι εσύ και τελικά επέστρεψαν όλοι (όλοι όμως) το μετάνιωσαν. Μείνε εκεί που είσαι. 5
Apoll Δημοσ. 14 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2016 Οι λόγοι, δεν είναι ξεκαθαρισμένοι, γιαυτο είμαι εδώ, και επειδή το σκέφτομαι ότι ίσος να έφτιαχνε οι ποιότητα ζωής μου, και να μην μείνω πάντα με την απορία του πως θα ήταν αν... και γιατί δεν γύρισα όταν είχα την ευκαιρία, ηλικιακά. Όσον αφορά τα λεφτά ναι είναι καλύτερα εδώ τα πράγματα για την ώρα, αλλα τα 100k που αναφέρει κάποιος δεν τα παίρνει κανεις ευκολα μετά από 15-20 χρονια ως απλος υπαληλος. Παραμόνο όσοι είναι είναι guru game engine developer, επίσης ειδικοί / ανώτεροι / ηγετικά στελέχη σε κερδοφόρες εταιρίες με συνεχή άνοδο, και όχι με απώλειες (εξαιρούνται δημιουργοί κερδοφόρων προϊόντων, όπως ένα λειτουργικό site κτλ κτλ.). Πουθενά δεν είναι παράδεισος για έναν υπάλληλο προγραμματιστή. Αντιμετωπίζεσαι ως ένας τεχνικός, με καλο μισθό αλλα όχι 100k. Φυσικά παίρνεις αυξήσεις κάθε χρόνο με ασφάλεια bonuses και τα λοιπά. Απογοητευτικά με αυτά που άκουσα, αλλά ταυτοχρόνως έγινε μια επαλήθευση τον ότι με κρατάει μακριά όλα αυτά τα χρόνια. Και με στεναχώρησε ακόμα ότι μετά απ'ότι περνάμε και ενώ είναι 2016 διάφοροι ανέφεραν την λέξη μέσο / βύσμα. Ένταξη δεν περίμενα ροδοπέταλα και την θέση του 3Κ αλλα σίγουρα ούτε να τα παίρνει αυτά ο άσχετος απλά και μονο επειδή έχει μέσο (αναρωτιέμαι τουλάχιστον ξέρουν τίποτα τέτοια άτομα με μέσο). Δεν είμαι εδώ γιατί γουστάρω, το αγγούρι το φάγαμε από πολύ νωρίς μερικοί και τα έφερε έτσι η ζωή που απλά δεν ήρθαμε πίσω ποτε. Σας ευχαριστώ όσους μπήκατε στον κόπο να απαντήσετε, ελπίζω αυτό το post να απαντηθεί και από άλλους γιατί πάντα αναθεωρούμε και επηρεαζόμαστε ανάλογος από διαφορετικές απόψεις. κατατοπιστικότατος o alex_000: Αν μετράς τα €100,000 λόγο ισοτιμίας(£79K), άνετα τα παίρνεις. Αλλά όχι ως μόνιμος υπάλληλος. Αν θες τα λεφτά αυτά, α) contracting, με δική σου εταιρία φυσικά. Όπως κάνουμε και όλοι οι υπόλοιποι που περάσαμε την πρώτη δεκαετία ως υπάλληλοι και πλέον το έχουμε ρίξει στο contracting. β) φτιάχνεις δικό σου προϊόν και το πουλάς. Όπως επίσης κάνουμε οι περισσότεροι contractors παράλληλα. Βέβαια όπως βλέπεις τα λεφτά δεν είναι το παν. Οπότε όπως έγραψα παραπάνω, 6 μήνες εργολαβία, και 6 μήνες διακοπές π.χ. Ελλάδα, είναι αρκετά καλά ζυγισμένος τρόπος ζωής. Ενώ σου δίνεται η ευκαιρία να κάνεις κάτι δικό σου χωρίς το χρηματικό άγχος. 1
rootJS Δημοσ. 14 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2016 Αν μετράς τα €100,000 λόγο ισοτιμίας(£79K), άνετα τα παίρνεις. Αλλά όχι ως μόνιμος υπάλληλος. Αν θες τα λεφτά αυτά, α) contracting, με δική σου εταιρία φυσικά. Όπως κάνουμε και όλοι οι υπόλοιποι που περάσαμε την πρώτη δεκαετία ως υπάλληλοι και πλέον το έχουμε ρίξει στο contracting. β) φτιάχνεις δικό σου προϊόν και το πουλάς. Όπως επίσης κάνουμε οι περισσότεροι contractors παράλληλα. Βέβαια όπως βλέπεις τα λεφτά δεν είναι το παν. Οπότε όπως έγραψα παραπάνω, 6 μήνες εργολαβία, και 6 μήνες διακοπές π.χ. Ελλάδα, είναι αρκετά καλά ζυγισμένος τρόπος ζωής. Ενώ σου δίνεται η ευκαιρία να κάνεις κάτι δικό σου χωρίς το χρηματικό άγχος. Contracting δουλεύοντας για εργοδότη με 70-100k στην ελλάδα για 6 μήνες; Στα γνωστά site αγγελιών δεν βλέπω πολλές για contracting (1 στα 10), να φανταστώ χρειάζεται networking, πελάτες κτλ, πάντως (σχετικά με κάποιο προϊόν) φυσικά και το σκεφτομαι είναι η φύση του επαγγέλματος άλλωστε.
Papakaliati Δημοσ. 14 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2016 Contracting δουλεύοντας για εργοδότη με 70-100k στην ελλάδα για 6 μήνες; Στα γνωστά site αγγελιών δεν βλέπω πολλές για contracting (1 στα 10), να φανταστώ χρειάζεται networking, πελάτες κτλ, πάντως (σχετικά με κάποιο προϊόν) φυσικά και το σκεφτομαι είναι η φύση του επαγγέλματος άλλωστε. Για Αγγλία νομίζω μιλάει, όχι προφανώς για Ελλάδα. 1
rootJS Δημοσ. 14 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2016 Για Αγγλία νομίζω μιλάει, όχι προφανώς για Ελλάδα. Ναι αυτό ισχύει αν εννοεί αυτό, έτσι είναι και όχι μόνο Αγγλία αλλά και αλλού Ευρώπη απ' όσο γνωρίζω.
tsakonas Δημοσ. 14 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2016 Μετά από είκοσι χρόνια Αγγλία, ειλικρινά η Ελλάδα θα σου φανεί εργασιακά και όχι μόνο, σαν Αφρική. Ήμουν 11 έτη στο σαπιο νησί, ευτυχώς απεδρασα κατά τύχη και όταν ήμουν Ελλάδα ένα εξάμηνο ψάχνοντας εργασία εξωτερικό, είδα τι πραγματικό μπουρδελο είναι η Ελλάδα. Ξέρω περίπου πως νιώθεις, σαν την Ελλάδα πουθενά γούστα αλλά.... Μείνε εκεί και παιξε έξυπνα όπως σου είπαν. Έχεις τα προσόντα για άνοδο, όχι κάθοδο. 2
AntiCambeR Δημοσ. 14 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2016 Εγώ στην θέση σου θα ερχόμουν στην Ελλάδα μόνο για διακοπές.Αν είχα την επιλογή να φύγω απο την Ελλάδα πιστεύω πως θα το σκεφτόμουν σοβαρά,κυρίως για το θέμα εργασία.Κάθε χρόνο εδώ είναι και χειρότερα,σε λίγο θα επιβιώνουμε,δεν θα ζούμε,ήδη συμβαίνει σε πολλούς. 4
Apoll Δημοσ. 14 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2016 Contracting δουλεύοντας για εργοδότη με 70-100k στην ελλάδα για 6 μήνες; Στα γνωστά site αγγελιών δεν βλέπω πολλές για contracting (1 στα 10), να φανταστώ χρειάζεται networking, πελάτες κτλ, πάντως (σχετικά με κάποιο προϊόν) φυσικά και το σκεφτομαι είναι η φύση του επαγγέλματος άλλωστε. Για τα λεφτά, φυσικά αναφέρομαι Αγγλία για ~200 εργάσιμες μέρες. Είσαι όπως λες Αγγλία 20 χρόνια ως προγραμματιστής, και δεν ξέρεις ποιες εταιρίες ασχολούνται με contracting; (πόσο συχνά άλλαξες δουλειά τα τελευταία 20 χρόνια;.) Επίσης αν κοιτάς για contracting τώρα είναι νέκρα. Οι περίοδοι που βγαίνουν τα νέα συμβόλαια και γίνεται χαμός από προσφορές, 20/8-30/9, 20/12-10/2, 15/3-30/4 στο περίπου. 1
thanasis00 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2016 Στην Ελλάδα αυτά τα λεφτά μπορείς να τα βρεις μόνο σε startup, αλλά θα πρέπει να είσαι διατεθειμένος να δουλέψεις σε τέτοια εταιρεία.
parlapipas25 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2016 Φιλε μπερδεμενα μας τα λες.Δεν ξεκαθαριζεις για πιο λογο θες να φυγεις απο την Αγγλια. 1
JohnTehGreek Δημοσ. 14 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2016 Λογικά του έλειψε η χώρα του, ο ήλιος, η θάλασσα, το σουβλάκι κτλ κτλ. Όλοι οι μετανάστες περνάνε τέτοια κρίση κάποια στιγμή. Αλλά πραγματικά φίλε η Ελλάδα που άφησες 20 χρόνια πριν δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα του σήμερα. Δεν έχεις ιδέα πόσο άσχημα είναι τα πράγματα εδώ και δεν υπάρχει καμία ελπίδα ανάκαμψης. 3
tarantules Δημοσ. 14 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2016 Εγώ στη θέση σου (και με τις γνώσεις που διαθέτεις) θα έμενα προς το παρόν Αγγλία , θα έπαιρνα παράλληλα δουλειές ως freelancer , θα έφτοιαχνα ένα καλό background και όταν τα χρήματα ως freelancer έφταναν σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο ώστε να μπορώ να ζήσω αξιοπρεπώς στην Ελλάδα , τότε μόνο θα έφευγα από Αγγλία. Συνέντευξη σε εταιρία στην Ελλάδα δεν θα πήγαινα καν.Όλες οι startup τεχνολογικές εταιρίες από Έλληνες ξεκινάνε εξωτερικό και πολύ ελάχιστες σε Ελλάδα. Επίσης στο μεσοδιάστημα που δουλεύεις Αγγλία μπορείς άνετα να έρχεσαι Ελλάδα για διακοπές ώστε και να εγκληματιζεσαι και με τη σημερινή κατάσταση γιατί άλλο να στο λέμε εμείς και άλλο να το βιώνεις.... 1
rootJS Δημοσ. 14 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2016 Για τα λεφτά, φυσικά αναφέρομαι Αγγλία για ~200 εργάσιμες μέρες. Είσαι όπως λες Αγγλία 20 χρόνια ως προγραμματιστής, και δεν ξέρεις ποιες εταιρίες ασχολούνται με contracting; (πόσο συχνά άλλαξες δουλειά τα τελευταία 20 χρόνια;.) Επίσης αν κοιτάς για contracting τώρα είναι νέκρα. Οι περίοδοι που βγαίνουν τα νέα συμβόλαια και γίνεται χαμός από προσφορές, 20/8-30/9, 20/12-10/2, 15/3-30/4 στο περίπου. Δεν έγραψες αρχικά ότι αναφέρεσαι για αγγλία και με μπέρδεψες. Φυσικά ξέρω τι παίζει με contracting να φανταστώ το 6 μήνες πέρα-δώθε το έζησες στο Λονδίνο, πληροφοριακά η φάση 6 μήνες απών από ένα ευρωπαϊκό κράτος (είτε για πάνω από 1 μηνα) αυτομάτως σου αφαιρεί το δικαίωμα εξουσιοδότησης πιστοποιητικού μονιμου κατοικου αν δεν μπορείς να αποδείξεις τη μη διακοπή διαμονής με άλλο τρόπο... και για όσους δεν έχουν πάει φαντάροι είναι ένα θέμα. Φιλε μπερδεμενα μας τα λες.Δεν ξεκαθαριζεις για πιο λογο θες να φυγεις απο την Αγγλια. με κάλυψε ο johnthegreek Λογικά του έλειψε η χώρα του, ο ήλιος, η θάλασσα, το σουβλάκι κτλ κτλ. Όλοι οι μετανάστες περνάνε τέτοια κρίση κάποια στιγμή. δεν τρελαίνομαι κιόλας να γυρίσω. Eίχα χάσει προ πόλου τις οποιες φιλοδοξίες να το κάνω και χωρίς να θέλω να το πολιτικοποιήσω ο Σύρριζα μου είχε δώσει κάποιες ελπίδες, εξόδου από την σαπίλα του βύσματος, της κουτοπονηριάς και της ψευτο-επαγγελματικοτητας. Αλλα τελικά κατάλαβα ότι δεν υπάρχει ελπίδα και επιβεβαιώθηκε και από δω μέσα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα