bluesattack Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Προφανως και ειναι θεμα πιθανοτητων. Παντως παιδια ..ασχημο πραγμα να να θελεις να παιξεις σαν ανθρωπος και να σε γκαντεμιαζουν οι αλλοι με την γκρινια τους !
tsifotis Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Τι ακριβως ειναι πιστη στισ συμπτωσεις; Οι συμπτωσεις δεν αμφισβητουνται αλλα συμβαινουν κανονικοτατα πχ καποιος μπορει να πεθανει την ιδια μερα που εχει γεννηθεί πχ στα 70α του γενεθλια. Ή οπως αναφερθηκε ή να ξοδεψεις 120 ευρω και να βρεις το ιδιο ποσο στον δρομο αργοτερα, συμβαινει, απλα σπανια κ ειναι κατι που ιντριγκαρει. Το να ψάξεις να βρεις νοημα γυρω απ αυτο ειναι ανουσιο. ΠΧ την μερα της κηδειας η καλοκαιρινη λιακαδα να γυρισει σε μουνταδα. Κανεις δεν φερνει στο νου τις ηλιολουστες κηδειες ή τις φορες ποη ο καιρος χαλασε χωρις κηδεία κ παει λεγοντας. Αν μη τι αλλο θα επρεπε να μην υπαρχει "πιστης" στις συμπτωσεις αλλα στην πληρη και ψυχραιμης αποδοχης τους. Αυτην την στιγμή που μιλαμε καποιοι ανθρωποι που μιλανε για ενα τραγουδι , ανοιγουν το ραδιοφωνο και το πετυχαινουν εκστασιασμένοι, και;
jennyV Δημοσ. 20 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2016 εννοείται πως προληπτικές εξετάσεις πρέπει να γίνονται και να είμαστε προσεκτικοί με τέτοια σημάδια. Εγώ απλώς αναφέρω ως σύμπτωση ότι την ώρα που το συζητήσαμε, εκείνη ακριβώς τη στιγμή εμφανίστηκε η διαφήμιση. Ούτε πριν ούτε μετά. Ας το πάρει ο καθένας όπως θέλει, εγώ δε θα το ξεχασω ποτέ.
ALLisCHAOS Δημοσ. 20 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2016 Πιστεύω πολύ στη τύχη, το βλέπεις γύρω σου, μερικά άτομα ήταν/είναι στο σωστό σημείο τη σωστή στιγμή! Και επίσης ότι καμιά φορά αν είναι να γίνει κάτι θα γίνει ή και το αντίθετο! Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα που έχω δει εγώ είναι ο πατέρας ενός φίλου μου, έπαιζε κάθε χριστούγεννα τζόκερ τα ίδια νούμερα,επι πόσα χρόνια, ποτέ δεν έπιανε τίποτα ώσπου μια χρονιά είπε να το σταματήσει. Εκείνη τη χρονιά ήρθαν εκείνα τα νούμερα.... Ισως απλές συμπτώσεις αλλά σε βάζουν σε σκέψεις ώρες ώρες...
Ziguala Δημοσ. 20 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2016 όλα αυτά που λέτε τα λέτε γιατι δεν έχετε εμπεδώσει τι πάει να πει πιθανότητα και πως δουλεύει σε συστήματα με μεγάλους αριθμούς πχ Ο πατέρας του φίλου σου που λες κάθε φορά έπαιζε συγκεκριμένους αριθμούς και όταν σταμάτησε μέσα στον χρόνο βγήκαν αυτοί οι αριθμοί... η πιθανότητα να πιάσει τους αριθμούς πχ λόττο ειναι απειροελάχιστη... κάθε φορά που παίζει αυξάνεται όμως η πιθανότητα να εμφανιστούν αυτοί οι αριθμοί... ενώ έπαιζε μπορεί άνετα σε άλλες λοταρίες σε άλλες χώρες οι ίδιοι αριθμοί να έχουν βγεί και απλά δεν το ξέρετε επειδή λογικό είναι να μην σας νοιάζουν τα αποτελέσματα όλων των λοταριών σε όλες τις χώρες απο την στιγμή που υπάρχει λόττο στην ελλάδα μέχρι λίγο πριν αρχίσει ο πατέρας του φίλου σου να παίζει ειναι πιθανό να βγήκαν αυτοι οι αριθμοί σε κάποια κλήρωση οπότε ουσιαστικά τα παιξίματα του πατέρα του φίλου σου είχαν συμβεί ανάμεσα σε δύο κληρώσεις που βγήκαν αυτοί οι ίδιοι αριθμοί πράγμα πολύ πιθανό... όσο πιθανό είναι το να πετύχεις κάποιον αριθμό ανάμεσα στο 1 και το 2 σημαδεύοντας με ενα τόξο μια τέτοια μεζούρα... κάθε φορά ο αριθμός που θα πετύχεις θα είναι μεγαλύτερος του 1 και μικρότερους του 2 (πχ 1,454353359) έπειτα λες μέσα στον χρόνο άρα ούτε καν ακαριαία (όχι ότι αν ήταν ακαριαία θα άλλαζε κάτι ) απλά μέσα στον χρόνο δηλαδή μέσα σε 121 κληρώσεις. Επίσης δεν λαμβάνεις υπόψιν όλο τον υπόλοιπο κόσμο και εστιάζεις μόνο στο χωραφάκι σου τι θέλω να πω; Θέλω να πω ότι δεν ειναι ο πατέρας του φίλου σου ο μοναδικός άνθρωπος ή έστω ο μοναδικός Έλληνας που έπαιζε κάθε φορά τους ίδιους αριθμούς και κάποια μέρα είπε να το σταματήσει.... Είναι και ο "Νίκος" ενας άλλος που έπαιζε για 10 χρόνια τους ίδιους αριθμούς και τα παράτησε και μετά απο 4,5 χρόνια βγήκαν οι αριθμοί που έπαιζε πριν τα παρατήσει Είναι και ο "Θανάσης" που έπαιζε 4 χρόνια τους ίδιους αριθμούς και την ημέρα που τα παράτησε βγήκαν στην επόμενη κλήρωση Είναι και η "Λουκία" που για 16.5 χρόνια έπαιζε τους ίδιους αριθμούς περάσανε 7 χρόνια απο τότε και ακόμη δεν βγήκαν εκείνοι οι αριθμοί... Είναι η "Ελένη" που για 2 χρόνια παίζει τους ίδιους αριθμούς και μια μέρα πριν τα παρατήσει κέρδισε την κλήρωση. Είναι ο "Μηνάς" που για έναν χρόνο έπαιζε τους ίδιους αριθμούς και μετά απο 1 χρόνο 1 μηνα και μια μέρα απο την στιγμή που τα παράτησε βγήκαν οι αριθμοί που έπαιζε Είναι και ο "Κώστας" που 8 χρόνια παίζει τους ίδιους αριθμούς και την ημέρα που είπε να τα παρατήσει πέθανε απο καρδιά. Είναι και ο "Μάριος" που μετά απο 3 χρόνια έπαιζε τους ίδιους αριθμούς και είπε τα να παρατήσει 3 μέρες μετά πέθανε σε τροχαίο και 33 μήνες μετα βγήκαν οι αριθμοί που έπαιζε... Εδώ να θύξω και το θέμα της υποκειμενικότητας θες να δείς σύμπτωση δηλαδή και βλέπεις τα 3άρια και λες δες τι μεγάλη σύμπρωση... οι μόναδες όμως που χρησημοποιησα δεν ειναι θεόπνευστες απλά τις επέλεξα γιατι με βολεύουν και δεν αντιπροσωπεύουν τίποτα θα μπορούσα δηλαδή να πω το ίδιο πράμα αλλιώς Είναι και ο "Μάριος" που μετά απο 1095 μέρες (=3 χρόνια) έπαιζε τους ίδιους αριθμούς και είπε τα να παρατήσει 4320 λεπτά (=3 μέρες) μετά πέθανε σε τροχαίο και 2772 ώρες (=33 μήνες) μετα βγήκαν οι αριθμοί που έπαιζε... και ξαφνικά "χάθηκε η μαγεία" γιατί δεν βγαίνουν ίδιοι οι αριθμοί ενώ μιλάμε για τον ίδιο χρόνο (Το ίδιο μπορεί να συμβεί και αντίστροφα δηλαδή μετρώντας επιλεκτικά σε διαφορετικές μονάδες ξαφνικά να βγει κάτι τύπου 222323 μέρες 2223 λεπτά 22232 ώρες κτλ και να πεις Α να η σύμπτωση! ) και ανάμεσα τους είναι χιλιάδες παρόμοιες περιπτώσεις! Δεν είναι τίποτα άλλο παρά θέμα πιθανότητας! όσο μεγαλύτεροι οι αριθμοί που εμπλέκονται τόσο παραπάνω πράματα με χαμηλή πιθανότητα πραγματοποιούνται. Απλά η σύμπτωση ξεκινάει όταν νομίζουμε πως ο κόσμος γυρίζει γύρο απο εμάς η τον γιό μας ή τον θείο μας ή του πατέρα του φίλου μας κτλ. Βλέπουμε δηλαδή ό,τι θέλουμε να δούμε και αδιαφορούμε για ότι δεν μας νοιάζει ή αλλιώς προσπαθούμε να αποδείξουμε αυτό που θέλουμε να αποδείξουμε...
Laurelien Δημοσ. 20 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2016 Κοίτα, αν είχες κερδίσει 100.000€ τότε θα δεχόμουν να το πεις τύχη
ALLisCHAOS Δημοσ. 20 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2016 όλα αυτά που λέτε τα λέτε γιατι δεν έχετε εμπεδώσει τι πάει να πει πιθανότητα και πως δουλεύει σε συστήματα με μεγάλους αριθμούς πχ Ο πατέρας του φίλου σου που λες κάθε φορά έπαιζε συγκεκριμένους αριθμούς και όταν σταμάτησε μέσα στον χρόνο βγήκαν αυτοί οι αριθμοί... η πιθανότητα να πιάσει τους αριθμούς πχ λόττο ειναι απειροελάχιστη... κάθε φορά που παίζει αυξάνεται όμως η πιθανότητα να εμφανιστούν αυτοί οι αριθμοί... ενώ έπαιζε μπορεί άνετα σε άλλες λοταρίες σε άλλες χώρες οι ίδιοι αριθμοί να έχουν βγεί και απλά δεν το ξέρετε επειδή λογικό είναι να μην σας νοιάζουν τα αποτελέσματα όλων των λοταριών σε όλες τις χώρες απο την στιγμή που υπάρχει λόττο στην ελλάδα μέχρι λίγο πριν αρχίσει ο πατέρας του φίλου σου να παίζει ειναι πιθανό να βγήκαν αυτοι οι αριθμοί σε κάποια κλήρωση οπότε ουσιαστικά τα παιξίματα του πατέρα του φίλου σου είχαν συμβεί ανάμεσα σε δύο κληρώσεις που βγήκαν αυτοί οι ίδιοι αριθμοί πράγμα πολύ πιθανό... όσο πιθανό είναι το να πετύχεις κάποιον αριθμό ανάμεσα στο 1 και το 2 σημαδεύοντας με ενα τόξο μια τέτοια μεζούρα... κάθε φορά ο αριθμός που θα πετύχεις θα είναι μεγαλύτερος του 1 και μικρότερους του 2 (πχ 1,454353359) έπειτα λες μέσα στον χρόνο άρα ούτε καν ακαριαία (όχι ότι αν ήταν ακαριαία θα άλλαζε κάτι ) απλά μέσα στον χρόνο δηλαδή μέσα σε 121 κληρώσεις. Επίσης δεν λαμβάνεις υπόψιν όλο τον υπόλοιπο κόσμο και εστιάζεις μόνο στο χωραφάκι σου τι θέλω να πω; Θέλω να πω ότι δεν ειναι ο πατέρας του φίλου σου ο μοναδικός άνθρωπος ή έστω ο μοναδικός Έλληνας που έπαιζε κάθε φορά τους ίδιους αριθμούς και κάποια μέρα είπε να το σταματήσει.... Είναι και ο "Νίκος" ενας άλλος που έπαιζε για 10 χρόνια τους ίδιους αριθμούς και τα παράτησε και μετά απο 4,5 χρόνια βγήκαν οι αριθμοί που έπαιζε πριν τα παρατήσει Είναι και ο "Θανάσης" που έπαιζε 4 χρόνια τους ίδιους αριθμούς και την ημέρα που τα παράτησε βγήκαν στην επόμενη κλήρωση Είναι και η "Λουκία" που για 16.5 χρόνια έπαιζε τους ίδιους αριθμούς περάσανε 7 χρόνια απο τότε και ακόμη δεν βγήκαν εκείνοι οι αριθμοί... Είναι η "Ελένη" που για 2 χρόνια παίζει τους ίδιους αριθμούς και μια μέρα πριν τα παρατήσει κέρδισε την κλήρωση. Είναι ο "Μηνάς" που για έναν χρόνο έπαιζε τους ίδιους αριθμούς και μετά απο 1 χρόνο 1 μηνα και μια μέρα απο την στιγμή που τα παράτησε βγήκαν οι αριθμοί που έπαιζε Είναι και ο "Κώστας" που 8 χρόνια παίζει τους ίδιους αριθμούς και την ημέρα που είπε να τα παρατήσει πέθανε απο καρδιά. Είναι και ο "Μάριος" που μετά απο 3 χρόνια έπαιζε τους ίδιους αριθμούς και είπε τα να παρατήσει 3 μέρες μετά πέθανε σε τροχαίο και 33 μήνες μετα βγήκαν οι αριθμοί που έπαιζε... Εδώ να θύξω και το θέμα της υποκειμενικότητας θες να δείς σύμπτωση δηλαδή και βλέπεις τα 3άρια και λες δες τι μεγάλη σύμπρωση... οι μόναδες όμως που χρησημοποιησα δεν ειναι θεόπνευστες απλά τις επέλεξα γιατι με βολεύουν και δεν αντιπροσωπεύουν τίποτα θα μπορούσα δηλαδή να πω το ίδιο πράμα αλλιώς Είναι και ο "Μάριος" που μετά απο 1095 μέρες (=3 χρόνια) έπαιζε τους ίδιους αριθμούς και είπε τα να παρατήσει 4320 λεπτά (=3 μέρες) μετά πέθανε σε τροχαίο και 2772 ώρες (=33 μήνες) μετα βγήκαν οι αριθμοί που έπαιζε... και ξαφνικά "χάθηκε η μαγεία" γιατί δεν βγαίνουν ίδιοι οι αριθμοί ενώ μιλάμε για τον ίδιο χρόνο (Το ίδιο μπορεί να συμβεί και αντίστροφα δηλαδή μετρώντας επιλεκτικά σε διαφορετικές μονάδες ξαφνικά να βγει κάτι τύπου 222323 μέρες 2223 λεπτά 22232 ώρες κτλ και να πεις Α να η σύμπτωση! ) και ανάμεσα τους είναι χιλιάδες παρόμοιες περιπτώσεις! Δεν είναι τίποτα άλλο παρά θέμα πιθανότητας! όσο μεγαλύτεροι οι αριθμοί που εμπλέκονται τόσο παραπάνω πράματα με χαμηλή πιθανότητα πραγματοποιούνται. Απλά η σύμπτωση ξεκινάει όταν νομίζουμε πως ο κόσμος γυρίζει γύρο απο εμάς η τον γιό μας ή τον θείο μας ή του πατέρα του φίλου μας κτλ. Βλέπουμε δηλαδή ό,τι θέλουμε να δούμε και αδιαφορούμε για ότι δεν μας νοιάζει ή αλλιώς προσπαθούμε να αποδείξουμε αυτό που θέλουμε να αποδείξουμε... Οτι να ναι.... εγώ για το πατέρα του φίλου ξέρω γι αυτόν λέω, άμα ήξερα για το νίκο το μάριο τη μαρία θα σου έλεγα γι αυτούς. Οπως ειπα επειδή δε κατάλαβες, έπαιζε τα ίδια νούμερα κάθε χριστούγεννα(μόνο τότε έπαιζε τζόκερ) και εκείνη τη χρονιά(χριστούγεννα) που βαρέθηκε να πάει να το 'ρίξει' (μιλάμε πάντα για χριστούγεννα) ήρθαν εκείνοι οι αριθμοί(κλήρωση χριστουγεννων). Τώρα πως κατάλαβες εσύ ότι κοιτάω το χωράφι μου μόνο και όλα αυτά για λουκίες κτλ δε ξέρω... πολύ λογικό να συναίβει κ σε πολλούς άλλους αυτό ή παρόμοιες καταστάσεις και εκεί είναι που έρχεται και η κάποια επιβεβαιώση ότι μερικά πράγματα είναι να γίνουν για κάποιους κ μερικά όχι, aka αν έχεις τύχη διάβαινε
Ziguala Δημοσ. 20 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2016 Οτι να ναι.... εγώ για το πατέρα του φίλου ξέρω γι αυτόν λέω, άμα ήξερα για το νίκο το μάριο τη μαρία θα σου έλεγα γι αυτούς. Οπως ειπα επειδή δε κατάλαβες, έπαιζε τα ίδια νούμερα κάθε χριστούγεννα(μόνο τότε έπαιζε τζόκερ) και εκείνη τη χρονιά(χριστούγεννα) που βαρέθηκε να πάει να το 'ρίξει' (μιλάμε πάντα για χριστούγεννα) ήρθαν εκείνοι οι αριθμοί(κλήρωση χριστουγεννων). Τώρα πως κατάλαβες εσύ ότι κοιτάω το χωράφι μου μόνο και όλα αυτά για λουκίες κτλ δε ξέρω... πολύ λογικό να συναίβει κ σε πολλούς άλλους αυτό ή παρόμοιες καταστάσεις και εκεί είναι που έρχεται και η κάποια επιβεβαιώση ότι μερικά πράγματα είναι να γίνουν για κάποιους κ μερικά όχι, aka αν έχεις τύχη διάβαινε ναι εγώ δεν κατάλαβα....
ALLisCHAOS Δημοσ. 20 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2016 ναι εγώ δεν κατάλαβα.... Φιλόσοφε μου εσύ...δε το συνεχίζω γιατί θα έχουμε ακόμη ένα κλειδωμένο θέμα
Ziguala Δημοσ. 20 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2016 Το θέμα είναι ότι δεν είναι "φιλοσοφία" όπως το θέτεις απλά εσύ είσαι στενόμυαλος (και παρεμπιπτόντως μιλούσα για όλους που πιστεύουν στις συμπτώσεις και σχολιάσανε απλά δεν μπορούσα να κάτσω να αναλύσω ένα ένα τα παραδείγματα και πήρα απλά το τελευταίο στην σειρά που έτυχε - τι σύμπτωση - να είναι το δικό σου ) Το τελευταίο ποστ το έστειλα γιατι προφανώς δεν μπόρεσες να καταλάβεις το προηγούμενο και προσπάθησα να σου δείξω το δρόμο με κάτι ακόμη πιο απλό αλλά εσύ εκεί στον εγωισμό σου και στο να βλέπεις το δέντρο και όχι το δάσος (ή το δάχτυλο και όχι το φεγγάρι) αντί να χρησιμοποιήσεις δηλαδή το ποστ μου για εργαλείο στο να καταλάβεις τι κάνεις λάθος το χρησιμοποιείς ως αφορμή αντιπαράθεσης που θα σε οδηγήσει στο να επιμείνεις ακόμη περισσότερο στο πείσμα σου! Πιο συγκεκριμένα στο μήνυμα σου: Οτι να ναι.... Εδώ δείχνεις τόση μεγάλη αναίδεια προκρίνοντας ότι εγώ κάθισα και έγραψα ενα κατεβατό βλακείες και εσύ εξ αρχής είσαι σωστός (αν και όπως φαίνεται στο κείμενο δεν μιλάω σε εσένα κατ ανάγκη και ειναι μια ένδειξη της εγωκεντρικότητας σου το ότι πιστεύεις πως απευθύνομαι και πιο συγκεκριμένα επιτίθεμαι σε εσένα) ....εγώ για το πατέρα του φίλου ξέρω γι αυτόν λέω... Αυτό ακριβώς ήταν και το κύριο επιχείρημα που έθεσα για το παράδειγμα μου που έκλεισα γράφοντας μεταξύ άλλων "Απλά η σύμπτωση ξεκινάει όταν νομίζουμε πως ο κόσμος γυρίζει γύρο απο εμάς......" Και είναι απόδειξη του ότι δεν κατάλαβες τίποτα από το post... με άλλα λόγια δεν γίνεται να κρίνεις κάτι σφαιρικό (την ύπαρξη της σύμπτωσης ) βάσει κάτι εξαιρετικά ειδικού.. πχ είναι σαν να μένεις στην Αλάσκα (κάτι ειδικό) και να λες πως δεν πιστεύεις στο φαινόμενο του θερμοκηπίου (κάτι σφαιρικό) επειδή στο σπίτι σου έχει πάντα κρύο.... ...άμα ήξερα για το νίκο το μάριο τη μαρία θα σου έλεγα γι αυτούς... Και κατά τραγική ειρωνεία συνεχίζεις και χειροτερεύεις την θέση σου (στο ως προς το αν κατάλαβες ή όχι τι γράφω) Το δεύτερο κύριο κομμάτι του επιχειρήματος μου ήταν ακριβώς αυτό που ανέφερα πιο πάνω (η σφαιρικότητα) πάω δηλαδή να σου δείξω πως η σύμπτωση αφορά όλους (αν υπάρχει θα υπάρχει για όλους αν δεν υπάρχει δεν θα υπάρχει για όλους) και γιαυτό συγκρίνω το τι συμβαίνει γενικά στο κόσμο και όχι ειδικά στον πατέρα του φίλου σου ή στην αυλή της γιαγιάς σου. Φυσικά και ούτε εγώ ξέρω τον νικό την μαρία ή όποιους και αν χρησιμοποίησα στο παράδειγμα μου ήταν απλά θεωρητικά παραδείγματα για να σου δείξουν ότι (σφαιρικά) εκτός από την δική σου μεμονωμένη ζωή τρέχουν παράλληλα και άλλες ζωές Και το έκανα αυτό για να δεις πως συμπεριφέρονται οι πιθανότητες σε ενα μεγάλο σύστημα με πολλούς αριθμούς (= πολλά δείγματα όπως πχ στην περίπτωση μας πολλοί άνθρωποι και πολλές κληρώσεις μέσα σε ένα κόσμο με ακόμη περισσότερους ανθρώπους και κληρώσεις ) για να δεις δηλαδή ότι δεν είσαι ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που έζησε κάτι το οποίο σου φαίνεται σύμπτωση (και το μεταφράζεις δηλαδή σαν σύμπτωση ακριβώς γιατί νομίζεις ότι είσαι ο πρώτος που του συμβαίνει κάτι τέτοιο ή στην περίπτωση σου γιατί ο πρώτους που του συμβαίνει κάτι τέτοιο ήταν ο πατέρας του δικού σου φίλου) Υπάρχει απλά μια πιθανότητα να συμβεί κάτι τέτοιο όσο πιο "περίεργο" αυτό το "τέτοιο" τόσο μικρότερη πιθανότητα πχ άνθρωπος με 3 χέρια 0.00000000001% πιθανότητα ας πούμε... Στις τρισεκατομμύρια ερωτικές συναναστροφές που θα οδηγήσουν σε εγκυμοσύνη μεταξύ των δισεκατομμυρίων ανθρώπων στον πλανήτη γη ανά έτος σε εκατομμύρια διαφορετικές κλιματικές χημικές κοινωνικές κτλ συνθήκες αυτό το 0.00000000001% θα βγάλει αρκετούς ανθρώπους με 3 χέρια ανα τους αιώνες που υπάρχουν οι άνθρωποι -υπάρχουν και σήμερα τέτοιες περιπτώσεις- (εδώ ενδεικτικά να αναφέρω πως η πιθανότητα να κερδίσεις το λόττο - που ειναι μια τραγικά μικρή πιθανότητα- είναι μεγαλύτερη δηλαδή είναι περίπου 0,0000001% δηλαδή έχει τέσσερα λιγότερα μηδενικά από την άλλη πιθανότητα που ανέφερα ως παράδειγμα) Πάραυτα δεν πρόκειται να δεις κάθε μέρα κάτι τέτοιο οπότε αν το δεις θα το θεωρήσεις μοιραίο ή σύμπτωση και αυτό γιατι σε εσένα προσωπικά συμβαίνει πρώτη φορά να δεις κάτι τέτοιο... αλλά η πραγματικότητα ειναι πως συμβαίνει και συμβαίνει γιατι έχει μια πιθανότητα να συμβεί και όσο περισσότερες φορές δοκιμάζεται αυτή η πιθανότητα -όσοι περισσότεροι παίξουν λόττο ας πούμε ή στην περίπτωση μας όσο περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο κάνουν σεξ χωρίς προφυλάξεις- τόσο αυξάνονται οι περιπτώσεις που θα επαληθεύσουν το θέμα της πιθανότητας (νικητής λόττο/άνθρωπος με τρία χέρια/ να πέσει ένας αριθμός που σταμάτησες να παίζεις την στιγμή που σταμάτησες κτλ) Τώρα πως κατάλαβες εσύ ότι κοιτάω το χωράφι μου μόνο και όλα αυτά για λουκίες κτλ δε ξέρω Έλαμντε; αν καθόσουν λίγο παραπάνω να το σκεφτείς και λίγο λιγότερο να προθεωρήσεις πως λέω βλακείες και εσύ τα ξέρεις όλα θα έβγαζες τα συμπεράσματα (που τα ανέλυσαν λίγο περισσότερο πιο πάνω) και δεν θα έβγαζες αυτό το αυθαίρετο συμπέρασμα που ακολουθεί: και εκεί είναι που έρχεται και η κάποια επιβεβαιώση ότι μερικά πράγματα είναι να γίνουν για κάποιους κ μερικά όχι, aka αν έχεις τύχη διάβαινε Τέλος θα αναφερθώ στο οπορτουνιστικό σου σχόλιο: Φιλόσοφε μου εσύ... Συνεχίζεις να μου επιτίθεσαι και αποκάλεσα οπορτουνιστικό αυτό στο σχόλιο σου γιατι επέλεξες να το κάνεις με τον πιο λάθος τρόπο... Καταρχήν να ξεκινήσω με το ότι μπορεί στις λαϊκές γειτονιές (απο τις οποίες προέρχομαι και εγώ αυτό το λέω στην περίπτωση που νομίζεις ότι πάλι σου επιτίθεμαι) μπορεί η λέξη φιλοσοφία να είναι συνώνυμη με την αμπελοφιλοσοφία και την βλακεία αυτό δεν σημαίνει όμως πως είναι έτσι τα πράγματα. Η φιλοσοφία είναι απο τις πιο σημαντικές επιστήμες του ανθρώπινου πολιτισμού μιας και ειναι η κύρια επιστήμη που διαμορφώνει την ρώτα που θα πάρει η ανθρωπότητα (πχ ο κομουνισμός δεν ειναι τίποτα παραπάνω απο την ερμηνεία που έδωσε ο Λένιν στην φιλοσοφία του marx ή με άλλα λόγια αν δεν υπήρχε ο Marx να φιλοσοφήσει πάνω σε κάποια ζητήματα που έχουν σχέση με την οικονομία και τις τάξεις κτλ δεν θα είχαμε την επανάσταση στην Ρωσία ) και δεν περιορίζεται στον κομουνισμό φυσικά πιο απλά η πολιτική ορίζεται απο την φιλοσοφία και με τον όρο πολιτική δεν εννοώ μόνο πολιτικές ιδεολογίες ούτε πολιτικά κόμματα αλλά συμπεριλαμβάνω και απλές πρακτικές μέσα πχ σε εταιρίες ή πολιτικές ομάδες όπως ο φεμινισμός κ.α όλα αυτά υπάρχουν γιατι μια φιλοσοφία (= ένας ή περισσότεροι φιλοσοφώντας πάνω σε κάτι) δημιούργησε την ανάγκη να υπάρχουν. Η σημασία της φιλοσοφίας ήταν γνωστή εξ αρχαιοτάτων χρόνων και οι ασκητές της σεβαστοί απο όλους τους ανθρώπους (Πλάτωνας Αριστοτέλης και χιλιάδες άλλοι) Είναι με άλλα λόγια επιστήμη που την σπουδάζεις σε βαθμό διδακτορικού στα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου και όχι προϊόν μέθης όταν μας χώρισε η γκόμενα. Και τέλος το αν υπάρχει ή όχι η έννοια της σύμπτωσης ειναι καθαρά θέμα που αφορά την επιστήμη της φιλοσοφίας κατα συνέπεια το να το προσεγγίσεις φιλοσοφώντας είναι το πιο σωστό βήμα που μπορείς να κάνεις προκειμένω να το αναλύσεις! Άρα προς τι η ειρωνεία; δε το συνεχίζω γιατί θα έχουμε ακόμη ένα κλειδωμένο θέμα Εδώ επίσης επιβεβαιώνεις την επιθετικότητα σου το δικό μου μήνυμα αν και σε συμπεριλάμβανε δεν αναφερόταν σε εσένα (όπως είπα αρκετές φορές πιο πάνω) αλλά σε όσους ειδικά (σε αυτό το τοπικ) και γενικά πιστεύουν στην σύμπτωση και τα επιχειρήματα τους ειναι στιγμιότυπα από εμπειρίες που θα μπορούσαν να μοιάζουν ως σπάνια γεγονότα. Δεν είχα καμιά ειρωνεία ούτε επιθετικότητα και είμαι 100% βέβαιος πως κανένας mod στο insomnia ή αλλού δεν θα έσβηνε το συγκεκριμένο ποστ ... εσύ όμως πάραυτα δηλώνεις ότι σταματάς για να μην κλειδωθεί το θέμα (δηλαδή με άλλα λόγια ότι θα μου τα έσουρνες για τα καλά που τόλμησα και σε αμφισβήτησα) και αυτό δεν αποτελεί τίποτα άλλο παρά μια ακόμη επιβεβαίωση των όσων είπα πιο πάνω σε αυτό το ποστ περί εγωισμού και εγωκεντρισμού. 1
defacer Δημοσ. 20 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2016 Νιώθω το θρόνο μου να τρίζει... Είπα να κάνω τους μυημένους να γελάσουν λίγο. Αν ετοιμάζεσαι να απαντήσεις σοβαρά: don't. 2
Lanike71 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2016 Πάνω-κάτω ο Ζιγκ έχει δίκιο, άσχετα με τις φωτο φιλοσοφίας κλπ. Το να θεωρείς τον εαυτό σου τυχερό ή άτυχο είναι σα να ρωτάς "μα γιατί να βγει ξανά λήγοντας το 5". Δεν υπάρχει "γιατί εκείνο "στις πιθανότητες. Αν είμαστε πχ 100 άγνωστοι και αγοράσουμε από 1 λαχνό και κάνουμε κλήρωση για να κερδίσει κάποιος, αν το δεις από τη σκοπιά του νικητή θα πεις "είμαι κολόφαρδος". Από τη σκοπιά των άλλων 99, "είμαι άτυχος". Από τη σκοπιά όμως αυτού που διενεργεί την κλήρωση, απλά κάποιος που κέρδισε γιατί ούτως ή άλλως κάποιος θα κέρδιζε και ο αριθμός δεν έχει καμία σημασία.
DimitrisVita Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2016 Μην ψάχνετε συμπτώσεις ,μοίρες,κάρμα κτλ.. Όλα λειτουργούν τυχαία στο σύμπαν. Εμείς το μόνο που κάνουμε στη ζωή μας είναι να ορίσουμε τις πιθανότητες. Το ποιο σημείο θα βγει βασίζεται στην τύχη. Τιποτα δεν ειναι τυχαιο στο συμπαν. Τυχαιες ειναι οι τροχιες των πλανητών,των γαλαξιων. Τυχαιο ειναι το dna μας και ο σπυροειδης ελικας?Τοσο τυχαιος που αναπαριστα την τροχια του ηλιακου μας συστηματος? Τιποτα δεν ειναι τυχαιο. Ολα εχουν τον αυτοσκοπο τους. Μπροστα μας ειναι αλλα δεν μπορουμε να τα δουμε. Απλα δεν εχουμε την αυτογνωσια. Μαζι και γω! Δεν λεω.... απλα σταματησαμε να λειτουργουμε σαν συνολο και συμπεριφερομαστε σαν ατομικες οντοτητες κατι που δεν ισχυει σε καμια περιπτωση. Ολα συνδεονται. Τιποτα τυχαιο....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα