Ziguala Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 θαυμασμος ειναι αν δεν το συγκρινω με μενα η δεν μου λιπει αυτο που εχει, πχ ο κωστας ειναι γαμω τα παιδια ή η γυναικα του Δημήτρη μαγειρευεί καταπληκτικά. αν πω ομως ο κωστας ειναι γαμω τα παιδια αντε να δουμε αν θα στρωσει και το δικο μας ρο τσογλανι ή η γυναικα του Δημήτρη μαγειρευεί καταπληκτικά εσυ ποτε θα μαθεις επιτελους ειναι ζηλια. Ούτε, αυτό που περιγράφεις εδώ είναι χαμηλή αυτοεκτίμηση -και άρα κακή διαπαιδαγώγηση- (που σε αναγκάζει να προσέχεις τι σου λείπει συγκρίνοντας με βάση του τι το έχουν οι άλλοι) Η ζήλια είναι κάτι που το βιώνουμε εσωτερικά για εμάς όχι για τα παιδιά μας ή τους γνωστούς μας Είναι το συναίσθημα του "γιατί αυτός και όχι ΕΓΩ;" και είναι πολύ συγκεκριμένο αυτό πχ ζήλια δεν είναι "πως το κάνει αυτός κάτσε να το κάνω και εγώ έτσι για να έχω το ίδιο αποτέλεσμα" ούτε το "δες αυτός μπορεί εγώ δεν μπορώ τι κάνω λάθος;" Αλλά είναι το αναιτιολόγητο "γιατί αυτός και όχι ΕΓΩ;" όπου αν και ερώτηση δεν ψάχνει για απάντηση απλά θέλει το κακό του άλλου προκειμένου να φτάσεις στο "ΕΓΩ και όχι αυτός" Πχ αν είσαι σε σχέση με μια γκόμενα και της την πέφτει κάποιος άλλος δεν σε νοιάζει η λογική (πχ είναι πλουσιότερος ή ομορφότερος κτλ άρα είναι καλύτερη λύση για την γκόμενα μου) ή το πως να υποκαταστήσεις αυτά που ίσως της προσφέρει ο άλλος (πχ την ακούει ειναι πιο ευγενικός την βγάζει έξω περισσότερες φορές κτλ) Απλά θες ΕΣΥ να έχεις την γκόμενα και ΟΧΙ αυτός! και δεν σε νοιάζει αν είναι καλύτερος ή χειρότερος για την γκόμενα αντικειμενικά ούτε τι κάνει και πως να μάθεις απο αυτόν. και αν και στον έρωτα (σε λογικά πλαίσια) συγχωρώ την ζήλια (αν και πραγματική αγάπη είναι να θες το καλό του συντρόφου σου ακόμη και αν αυτό σημαίνει τον χωρισμό σας ) Σε όλα τα άλλα όμως ειναι απλά καρκίνος που πρέπει να τον κάψεις και να τον πετάξεις απο μέσα σου γιατι γίνεσαι σκατάνθρωπος αν το έχεις (και καμιά φορά ακόμη και πολιτικός!!!!! )
fotaras13 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 καταρχάς η κακία που βγαίνει κάποιες φορές μπορεί να είναι βάσιμη. πχ μου έχει τύχει να κράξω κάποιον που έχει μια πολύ καλή δουλειά δλδ να πω "κοίτα ένα ζώον που έχει βρει δουλειά " Μη βιαστείτε να κρίνετε, ο λόγος που το έκανα είναι ότι αυτός ο άνθρωπος ήταν μια ζωή με τη σημαία του ΠΑΣΟΚ στα χέρια, δικαίως κατά τη γνώμη μου τρώει κράξιμο.... Οπότε ας μην τα παρουσιάζουμε όλα μονομερώς. Δευτερον το "ξέρει να κάνει ποδήλατο, θα κάνω και εγώ" είναι για μικρά παιδιά... Eίναι ένα αθώο είδος ζήλειας... Σε σοβαρότερα θέματα πχ "ξέρει να αλλάζει μηχανή στο αυτοκίνητο του θα το κάνω και εγώ" δείχνουν και ξεροκέφαλο άνθρωπο ή εγωιστή ορισμένες φορές...
astrosunnefo Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Άλλο η ζήλια..και άλλο ο φθόνος. Εγώ θα έλεγα πως είναι συνυφασμένες αυτές οι έννοιες, καθώς αυτός που υστερεί έναντι κάποιου άλλου πάνω στο Χ, το οποίο δεν μπορεί ν' αποκτήσει, τότε πολύ εύκολα μπορεί να έχει άσχημα/αρνητικά συναισθήματα γι' αυτόν που έχει το Χ. Το Χ λειτουργεί λίγο σαν εμμονή. Όπως κι η ερωτική ζήλια. Το να ζηλεύουμε είναι υγιές και δείχνει ενδιαφέρον, αλλά αν περάσει τα όρια μιλάμε για παθολογική ζήλια, η οποία μπορεί να φτάσει ακόμα και στον φόνο (βλ αν δεν σ' έχω εγώ, δεν θα σ' έχει κανείς).
Anorymous Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Ούτε, αυτό που περιγράφεις εδώ είναι χαμηλή αυτοεκτίμηση -και άρα κακή διαπαιδαγώγηση- (που σε αναγκάζει να προσέχεις τι σου λείπει συγκρίνοντας με βάση του τι το έχουν οι άλλοι) Η ζήλια είναι κάτι που το βιώνουμε εσωτερικά για εμάς όχι για τα παιδιά μας ή τους γνωστούς μας Είναι το συναίσθημα του "γιατί αυτός και όχι ΕΓΩ;" και είναι πολύ συγκεκριμένο αυτό πχ ζήλια δεν είναι "πως το κάνει αυτός κάτσε να το κάνω και εγώ έτσι για να έχω το ίδιο αποτέλεσμα" ούτε το "δες αυτός μπορεί εγώ δεν μπορώ τι κάνω λάθος;" Αλλά είναι το αναιτιολόγητο "γιατί αυτός και όχι ΕΓΩ;" όπου αν και ερώτηση δεν ψάχνει για απάντηση απλά θέλει το κακό του άλλου προκειμένου να φτάσεις στο "ΕΓΩ και όχι αυτός" Πχ αν είσαι σε σχέση με μια γκόμενα και της την πέφτει κάποιος άλλος δεν σε νοιάζει η λογική (πχ είναι πλουσιότερος ή ομορφότερος κτλ άρα είναι καλύτερη λύση για την γκόμενα μου) ή το πως να υποκαταστήσεις αυτά που ίσως της προσφέρει ο άλλος (πχ την ακούει ειναι πιο ευγενικός την βγάζει έξω περισσότερες φορές κτλ) Απλά θες ΕΣΥ να έχεις την γκόμενα και ΟΧΙ αυτός! και δεν σε νοιάζει αν είναι καλύτερος ή χειρότερος για την γκόμενα αντικειμενικά ούτε τι κάνει και πως να μάθεις απο αυτόν. και αν και στον έρωτα (σε λογικά πλαίσια) συγχωρώ την ζήλια (αν και πραγματική αγάπη είναι να θες το καλό του συντρόφου σου ακόμη και αν αυτό σημαίνει τον χωρισμό σας ) Σε όλα τα άλλα όμως ειναι απλά καρκίνος που πρέπει να τον κάψεις και να τον πετάξεις απο μέσα σου γιατι γίνεσαι σκατάνθρωπος αν το έχεις (και καμιά φορά ακόμη και πολιτικός!!!!! ) δεν ειναι παντα ετσι η ζηλια οπως ειπα υπαρχει η καλη ζηλια και η κακια, στο "ΕΓΩ και όχι αυτός" ειναι κακο γιατι θελουμε κατι που εχει ο αλλος να του το στερησουμε για εμας, υπαρχει ομως και το πω ρε φιλε πιτσα τρως ζηλεψα θα παραγγειλω και εγω, που εχει "ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΕΓΩ " δηλαδη δεν θελω να του στερησω κατι απλα θελω και εγω να γευτώ αυτο που γευεται και αυτος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα