Chape Δημοσ. 26 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2016 αν είσαι ακόμη πιο άτυχος και δεν έχεις κανένα συγγενή δηλαδή kaputt? Σε καμία περίπτωση... Είναι πολλά που παίζουν ρόλο... Για κάποιον που δεν έχει κάποιο τρελό πτυχίο και γνώσεις (σαν εμένα) είναι σίγουρα πιο δύσκολο αλλά και εκεί υπάρχουν εξαιρέσεις... Για παράδειγμα γνώρισα εδώ ένα τύπο που ήρθε χωρίς να έχει κανένα εδώ (μπετατζης) στο επάγγελμα και χωρίς να ξέρει γερμανικά.... Έφαγε πολύ μεγάλο πακέτο στην αρχή γιατί είχε και οικογένεια στην Ελλάδα (γυναίκα και 3 παιδιά) και σήμερα μετά από 5 χρόνια δουλεύοντας και πηγαίνοντας σχολείο παράλληλα έχει αγοράσει σπίτι εδώ έχει φέρει την οικογένεια του (μετά τον 1ο χρόνο) και βγάζει 2.5 καθαρά τον μήνα... Και στην εταιρεία που δουλεύει (πάλι σαν μπετατζης) τον έχουν σαν Team leader στις οικοδομες... Δηλαδή όλοι έχουν πιθανότητες αρκεί να είναι αποφασισμενοι ότι ήρθαν να πετύχουν... 3
Lee80 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Ακριβώς αυτό που λες! Κάτι ηλίθια ψυχολογικά tests που ξέρεις εκ των προτέρων τι θα απαντήσεις (γουστάρεις ομαδικές εργασίας, γουστάρεις να τραβάς την προσοχή με την δυναμικότητά σου, αλλά ταυτόχρονα είσαι και συγκρατημένος) για να σε κατατάξουν σε μια κατηγορία προσωπικότητας, λες και όταν τους στέλνεις ένα βιογραφικό με τα Χ επιτεύγματα δεν μπορούν να καταλάβουν τι άνθρωπος είναι ο άλλος (πχ βλέπουν ένα βιογραφικό με κάποιον που έχει υποτροφίες, διακρίσεις και καλή εργασιακή εμπειρία και του στελνουν τεστ για να δουν αν είναι leader ή loafer). Εννοείται ότι σε κοιτάνε αφ' υψηλού ή σου κάνουν ηλίθιες ερωτήσεις, μιας και δεν έχουν κανένα υποβαθρο σχετικό με την τεχνογνωσία σου. Εννοείται ότι αντί να προσπαθήσουν να καταλάβουν τον τρόπο σκέψης σου, το ποιος είσαι σαν άνθρωπος, κάθονται και σε βάζουν να τους απαγγείλεις προφορικά το βιογραφικό σου, ενώ εννοείται ότι μόλις προσληφθείς τους γράφεις εκεί που δεν πιάνει μελάνι και καταλαβαίνεις ότι είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης, υπεύθυνοι για να έχει καφέ και χαρτοπετσέτες η κουζίνα και για να μπουν οι μισθοί στην ώρα τους! Συνήθως είναι κάτι χαζοχαρούμενα κοριτσάκια με ταγιέρ και τακούνια (οι μόνες που φοράνε μέσα στην εταιρεία), που στο φβ έχουν φώτο με την γλώσσα έξω μεθυσμένες σε κανά νησί και εκεί στο παίζουν αυστηρές, σοβαρές και ότι σου κάνουν και χάρη που σε κάλεσαν! ΥΓ Όλα τα λεφτά το HR συγκεκριμένης ζυθοποιίας της Ελλάδας (ίσως της μεγαλύτερης με πολύ δυνατά brands), όπου περιμένεις 40' λεπτά στην ρεσεψιόν για να σε καλέσουν μέσα, δεν σου ζητάνε καν συγνώμη για την καθυστέρηση, στην συνέντευξη προσπαθούν να σου σπάσουν τα νεύρα ενώ το παίζουν ξερόλες σε ένα καθαρά τεχνικό κομμάτι και φυσικά ενώ σου λένε ότι θα σε ειδοποιήσουν ή δεν σε καλούν ποτέ ή σου λένε ψέμματα μέχρι να βαρεθείς να τους καλείς! Κάποια στιγμή ίσως θα πρέπει να υπάρχει ένα ελληνικό site τύπου glassdoor που να λέει για τα χαϊρια των ελληνικών εταιρειών και του HR τους
defacer Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Για παράδειγμα γνώρισα εδώ ένα τύπο που ήρθε χωρίς να έχει κανένα εδώ (μπετατζης) στο επάγγελμα και χωρίς να ξέρει γερμανικά.... Έφαγε πολύ μεγάλο πακέτο στην αρχή γιατί είχε και οικογένεια στην Ελλάδα (γυναίκα και 3 παιδιά) και σήμερα μετά από 5 χρόνια δουλεύοντας και πηγαίνοντας σχολείο παράλληλα έχει αγοράσει σπίτι εδώ έχει φέρει την οικογένεια του (μετά τον 1ο χρόνο) και βγάζει 2.5 καθαρά τον μήνα... Και στην εταιρεία που δουλεύει (πάλι σαν μπετατζης) τον έχουν σαν Team leader στις οικοδομες... Δηλαδή όλοι έχουν πιθανότητες αρκεί να είναι αποφασισμενοι ότι ήρθαν να πετύχουν... Πρώτα απ' όλα μπράβο στον άνθρωπο που βελτίωσε τη ζωή του τόσο πολύ. Αλλά ένα πράγμα που μου χτύπησε και το χω πραγματικά απορία είναι, όχι με 2.5 αλλά και με τα διπλάσια ακόμα καθαρά το μήνα, υπολογίζοντας και έξοδα διαβίωσης τι λεφτά σου μένουν μέσα σε 5 χρόνια για να αγοράσεις σπίτι στη Γερμανία; Βέβαια κρίνω με δεδομένα downtown Berlin που έχουν ξεφύγει τελείως πλέον αλλά και πάλι....
Miracle Worker Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Το ζήτημα τώρα είναι να βρούμε που θα πάνε οι δουλειές που θα χάσουν οι Βρετανοί. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Το ζήτημα τώρα είναι να βρούμε που θα πάνε οι δουλειές που θα χάσουν οι Βρετανοί. Σε Βρετανούς όταν ξαναμπούν στην ΕΕ.
Anorymous Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Ήμουν πάνω απο 6 μήνες άνεργος και μάλιστα έχοντας προυπηρεσία 2+ χρόνια σε πολυεθνικές. Αυτό που κατάλαβα απο όλον τον χειμώνα που πέρασε είναι τα εξής: 1. Σε συνεντεύξεις πήγα πολλές. Το θέμα είναι ότι πολλοί είναι τόσο γαϊδούρια που δεν μπαίνουν καν στον κόπο να σε ενημερώσουν ότι τελικά δεν σε θέλουν και συ μένεις με το άγχος. Πόσο δύσκολο είναι να στείλεις ένα mail που να λέει ότι δυστυχώς δεν σε θέλουμε ή αν έχεις περάσει 2+ συνεντεύξεις να πάρεις και ένα τηλ 2-3 λεπτά και να εξηγήσεις και τους λόγους. Η χειρότερη δε υποκρισία είναι όταν σου λένε μετά την συνέντευξη ότι θα σε ενημερώσουν. ποσο δικιο εχεις σε ολα προσωπικα εχω δει το εξης φαινομενο ενω παω παντα 30 λεπτα σχεδον νωρίτερα παντα με παιρνουν μεσα με καθυστέρηση ακομα και 2 ωρες μου εχει τυχει, πηγα σε μεγαλη εταιρεια περασα 2 συνεντευξεις εγραψα εξαιρετικα σε τεστακι και μου ειπαν ακομα αν δεν σε παρουμε σε αυτη την θεση θα σε παρουμε για καποια αλλη αποτελεσμα 2.5 μηνες ουτε μεηλ. Α και ενα νεο απο την επικαιροτητα κανονι ο μαρινοπουλος δυστηχως 12 χιλιαδες ακομα στο δρομο. 1
Miracle Worker Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2016 Εμένα όποτε μου έχουν πει ότι θα με ενημερώσουν, πάντα το έχουν κάνει, αλλά με πολύ μεγάλη καθυστέρηση. Πλέον το καταλαβαίνω ότι αν περάσει μια βδομάδα, τον πούλο. 1
Anorymous Δημοσ. 29 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2016 Εμένα όποτε μου έχουν πει ότι θα με ενημερώσουν, πάντα το έχουν κάνει, αλλά με πολύ μεγάλη καθυστέρηση. Πλέον το καταλαβαίνω ότι αν περάσει μια βδομάδα, τον πούλο. εμενα μονο μια φορα μου εχει τυχη τις αλλες ακυρο , αυτο με την εβδομαδα δεν ειναι σιγουρο με εχουν παρει και 1.5 μηνα μετα για δευτερο ιντερβιου στο πρωτο πιθανολογο θα εγινε χαμος
Chape Δημοσ. 29 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2016 Πρώτα απ' όλα μπράβο στον άνθρωπο που βελτίωσε τη ζωή του τόσο πολύ. Αλλά ένα πράγμα που μου χτύπησε και το χω πραγματικά απορία είναι, όχι με 2.5 αλλά και με τα διπλάσια ακόμα καθαρά το μήνα, υπολογίζοντας και έξοδα διαβίωσης τι λεφτά σου μένουν μέσα σε 5 χρόνια για να αγοράσεις σπίτι στη Γερμανία; Βέβαια κρίνω με δεδομένα downtown Berlin που έχουν ξεφύγει τελείως πλέον αλλά και πάλι.... Είναι πολύ μετρημενος στα έξοδα του ακόμη και τώρα που βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο χωρίς να στερείται πράγματα όμως ... Αγόρασε το σπίτι του μς δάνειο 150 χιλιάρικα περίπου ( δεν μιλάω για καινούργιο σπίτι αυτά είναι απλησιαστα) αλλά και πάλι μπορεί να είναι παλιό αλλά είναι δικό του... Έχει αν θυμάμαι καλά αλλά 5-6 χρόνια να πληρώνει δάνειο... 1
Miracle Worker Δημοσ. 29 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2016 εμενα μονο μια φορα μου εχει τυχη τις αλλες ακυρο , αυτο με την εβδομαδα δεν ειναι σιγουρο με εχουν παρει και 1.5 μηνα μετα για δευτερο ιντερβιου στο πρωτο πιθανολογο θα εγινε χαμος Πιστεύω εξαρτάται τη θέση. Σε φάση graduate ή κάτι παρόμοια που βγάζουν μεγάλες εταιρίες, μπορεί να πάρει και 1.5 μήνα. Αλλά όταν υπάρχει πραγματική ανάγκη κάλυψης μίας θέσης, δεν αργούν τόσο. 1
Dagobert Δημοσ. 29 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2016 αν είσαι ακόμη πιο άτυχος και δεν έχεις κανένα συγγενή δηλαδή kaputt? Ναι, εκτός κι αν μιλάς την γλώσσα. Βέβαια κρίνω με δεδομένα downtown Berlin που έχουν ξεφύγει τελείως πλέον αλλά και πάλι.... Εννοείς Mitte;
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2016 Δεν ξέρω αν προειπώθηκε αλλά κύρηξε πτώχευση ο Μαρινόπουλος αφήνοντας πάρα πολλούς ανθρώπους στον δρόμο δυστυχώς.
defacer Δημοσ. 29 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2016 Εννοείς Mitte; Ναι, βλέπω αρκετά συχνά νεόκτιστα (εφόσον αυτά μαρκετάρονται πολύ έντονα) το range να είναι φάση 200Κ-1Μ.
king2009 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2016 Δεν προκειται να παμε ποτε μπροστα. http://www.efsyn.gr/arthro/posa-hrimata-pairnei-akrivos-enas-ellinas-voyleytis Ο αλλος δουλευει ολη του τη ζωη σκληρα για να παρει συνταξη στα 67 και αυτα τα ζωα χωρις να κανουν απολυτως τιποτα(ξεχασα κοροιδευουν τον κοσμο) περνουν ατελειωτα χρηματα και σε 8χρονακια περνουν και 2-3 συνταξεις μιας και εχουν πολλα ενσημα απο τα 8χρονακια λαμογιας. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις