Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

δεν υπάρχει σωτηρία αν δεν θες να αφήσεις τον φραπέ απο το χέρι...

Δηλαδή δεν γίνεται να δουλεύουμε και να πίνουμε και τον καφέ ταυτόχρονα? Ο εξελίξιμος εργαζόμενος πρέπει να κάνει και τα 2 χωρίς να μειώνεται η απόδοσή του στην δουλειά.

• Like 1
  • Απαντ. 293
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Δηλαδή δεν γίνεται να δουλεύουμε και να πίνουμε και τον καφέ ταυτόχρονα? Ο εξελίξιμος εργαζόμενος πρέπει να κάνει και τα 2 χωρίς να μειώνεται η απόδοσή του στην δουλειά.

δεν εννοούσα αυτό εννοούσα αν δεν θες να ασχοληθείς πραγματικά με το θέμα (και απλά το συζητάς με την φραπεδιά στο χέρι σκεπτόμενος πως η λύση στην χώρα σου ειναι να φυτέψουμε όλοι μας κάνα ζαρζαβατικό στην αυλή... )

Δημοσ.

δεν εννοούσα αυτό εννοούσα αν δεν θες να ασχοληθείς πραγματικά με το θέμα (και απλά το συζητάς με την φραπεδιά στο χέρι σκεπτόμενος πως η λύση στην χώρα σου ειναι να φυτέψουμε όλοι μας κάνα ζαρζαβατικό στην αυλή... )

πολλα εχεις γραψει,και φαινεται οτι ζεις σε συνεφακι.αν δεν δωθει κινητρο στην ιδιωτικη πρωτοβουλια,δεν προκειτε να αναπτυχθει το ελλαντα.ακομη και για τα ζαρζαβατια,που πολυ ευκολα αναφερεις και ριχνεις αλλου την ευθυνη,δεν συμφερει να τα φυτεψεις....τι δεν καταλαβαινεις?ανοιξε δικο σου μαγαζι,και μετρα τις τρυπες απο οπου θα φευγουν τα εισερχομενα....εκτος και αν θελεις να πας κοντρα στον μητερο τερεζο,και δουλευεις για ενα πιατο ,και αν............. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

τοτε γιατι παραιτηθηκες αφου ολα ηταν τοσο καλα?

γιατι οταν δουλευεις για πρωτη φορα και δεν ξερεις τι ειναι ανεργια,να μην εχεις λεφτα, ψαχνεις για το καλυτερο και για το περισσοτερο...αλλα το περισσοτερο δεν ειναι παντα το καλυτερο

Επεξ/σία από George b
  • Like 3
Δημοσ.

σιγα δεν είναι αυτοί το πρόβλημα. όπως τα λέει κι ο sellers άλλωστε. το πρόβλημα είναι η κατάντια αυτής της χώρας που πάει από το κακό στο χειρότερο σε όλους τους τομείς.

γιατι δεν βλεπω το σχολειο του τυπου; το διεγραψε;

Δημοσ.

γιατι δεν βλεπω το σχολειο του τυπου; το διεγραψε;

Ναι, δεν το βλέπεις γιατί διαγράφηκε. Προφανώς όχι από τον ίδιο, αλλά από κάποιον moderator, μαζί με άλλα ποστς. Το quote μάλλον ξέφυγε.

Δημοσ.

Χθες πηγα να παρω κατι τροφιμα απο το ΤΕΒΑ και απο οτι ειδα δυστυχώς οι νεοι που ειναι κατω απο το οριο της φτωχειας

Δημοσ.

Έχει κανείς εμπειρία από το ναυτιλιακό κλάδο; Με όσο κόσμο έχω μιλήσει μου λέει ότι πάρα πολύ δύσκολα μπαίνεις.

Δημοσ.

Ήμουν πάνω απο 6 μήνες άνεργος και μάλιστα έχοντας προυπηρεσία 2+ χρόνια σε πολυεθνικές. Αυτό που κατάλαβα απο όλον τον χειμώνα που πέρασε είναι τα εξής:

1. Σε συνεντεύξεις πήγα πολλές. Το θέμα είναι ότι πολλοί είναι τόσο γαϊδούρια που δεν μπαίνουν καν στον κόπο να σε ενημερώσουν ότι τελικά δεν σε θέλουν και συ μένεις με το άγχος. Πόσο δύσκολο είναι να στείλεις ένα  mail που να λέει ότι δυστυχώς δεν σε θέλουμε ή αν έχεις περάσει 2+ συνεντεύξεις να πάρεις και ένα τηλ 2-3 λεπτά και να εξηγήσεις και τους λόγους. Η χειρότερη δε υποκρισία είναι όταν σου λένε μετά την συνέντευξη ότι θα σε ενημερώσουν.

2. Τα HR είναι για πολλές σφαλιάρες! Ύφος χιλίων καρδιναλίων, φύτουλες που απλά θέλουν να ακούσουν αυτά που τους έχουν μάθει στα σεμινάρια και χωρίς κανέναν σεβασμό στον υποψήφιο. Προσωπικά έχω καταφέρει να συνενοηθώ πολύ καλύτερα με τον εκάστοτε director στην συνέντευξη, παρά με το ΗR. Γενικά είναι για πολλές σφαλιάρες το υφάκι τους.

3. Τα ωράρια που παίζουν είναι να φεύγεις μετά τις 7-7μιση (λες και δεν έχουμε ζωή) και οι μισθοί αρκετά χαμηλοί. Στην αρχή γκρινιάζεις, αλλά στάνταρ θα βρεθεί κάποιος κακομοίρης που θα τα δεχτεί και θα χαλάσει την πιάτσα, με αποτέλεσμα και συ μετά απο Χ μήνες ανεργίας να ρίχνεις τα στάνταρ σου

4. Το χειρότερο είναι η ψυχολογία. οκ... τους 2 πρώτους μήνες είσαι κομπλέ. Αλλά όσο περνάει ο καιρός και τα χρήματα τελειώνουν, αρχίζεις να αγχώνεσαι. Λεφτά για τζυμ δεν περισσεύουν, λεφτά για εξόδους δεν περισσεύουν, λεφτά για εκδρομές, σινεμά, video games, βιβλία κλπ δεν περισσεύουν. Έφτασα στο σημείο να προσπαθώ να βγάλω όλο τον μήνα με 100€ για να αντέξω όσο πιο πολλούς μήνες μπορώ με τις οικονομίες που είχα. Το χειρότερο βέβαια είναι οι απορρίψεις που τρως για τον κάθε απίθανο λόγο! Ειδικά όταν φεύγεις απο συνέντευξη ή τεστ και τα έχεις πάει πολύ καλά και τελικά σε απορρίπτουν στις λεπτομέρειες... Γενικά θέλει πολύ γερό στομάχι...

5. Δουλειά στο 80%+ των περιπτώσεων βρίσκεις ΜΟΝΟ με γνωστό που θα σε προτείνει... Η δουλειά που έχω τώρα είναι γιατί πολύ απλά με πρότεινε ένας γνωστός μου... και μάλιστα με πήραν στο τσακ μπαμ... Σε όλες τις υπόλοιπες που πήγαινα με μόνος μου, όσο καλά και να τα πήγαινα, έτρωγα άκυρο για τον κάθε πιθανό και απίθανο λόγο...

6. Στα της ξενιτιάς, γνώμη μου είναι ότι φεύγεις γιατί το επιλέγεις, όχι γιατί σε διώχνουν. Οπότε ναι, είμαστε μεγάλοι χέστηδες που αντί να παλέψουμε για τα δικαιώματα μας, για τα χαμένα μας νεανικά χρόνια, για τις χαμένες ώρες σε φροντιστήρια, σχολεία, εργαστήρια, μεταπτυχιακά κλπ, καθόμαστε και δεχόμαστε να δουλεύουμε μέχρι τις 8-9 το βράδυ για ένα κομμάτι ψωμί ή σηκωνόμαστε και φεύγουμε και γινόμαστε επαίτες σε ξένες χώρες! Όπως είπε και ο Θανάσης πέρσι, σε 30-40 χρόνια θα είμαστε η μαλάκες  της Ιστορίας... 

• Like 8
Δημοσ.

Ήμουν πάνω απο 6 μήνες άνεργος και μάλιστα έχοντας προυπηρεσία 2+ χρόνια σε πολυεθνικές. Αυτό που κατάλαβα απο όλον τον χειμώνα που πέρασε είναι τα εξής:

1. Σε συνεντεύξεις πήγα πολλές. Το θέμα είναι ότι πολλοί είναι τόσο γαϊδούρια που δεν μπαίνουν καν στον κόπο να σε ενημερώσουν ότι τελικά δεν σε θέλουν και συ μένεις με το άγχος. Πόσο δύσκολο είναι να στείλεις ένα  mail που να λέει ότι δυστυχώς δεν σε θέλουμε ή αν έχεις περάσει 2+ συνεντεύξεις να πάρεις και ένα τηλ 2-3 λεπτά και να εξηγήσεις και τους λόγους. Η χειρότερη δε υποκρισία είναι όταν σου λένε μετά την συνέντευξη ότι θα σε ενημερώσουν.

2. Τα HR είναι για πολλές σφαλιάρες! Ύφος χιλίων καρδιναλίων, φύτουλες που απλά θέλουν να ακούσουν αυτά που τους έχουν μάθει στα σεμινάρια και χωρίς κανέναν σεβασμό στον υποψήφιο. Προσωπικά έχω καταφέρει να συνενοηθώ πολύ καλύτερα με τον εκάστοτε director στην συνέντευξη, παρά με το ΗR. Γενικά είναι για πολλές σφαλιάρες το υφάκι τους.

Το χειρότερο είναι οτι τα HR , πιστευουν ότι το Human Resources είναι επιστήμη , και σε βάζουν να απαντάς κάτι ηλίθια ερωτηματολόγια , απ οτα οποία βγάζουνε και καλα συμπέρασμα για την προσωπικότητά σου......

Τα HR είναι σαν τον στρατο....ο άλλος είναι ΕΠΟΠ δεκανέας , και επειδή έχει μια ελαααααχιστη εξουσία πάνω σου , νομίζει ότι είναι Στρατηγός. απο την στιγμή που εξαρτάσαι απο αυτά για το αν θα επιλεγείς στην συνέχεια , το παίζουν εξουσία και σε γαμάνε.

• Like 1
Δημοσ.

Το χειρότερο είναι οτι τα HR , πιστευουν ότι το Human Resources είναι επιστήμη , και σε βάζουν να απαντάς κάτι ηλίθια ερωτηματολόγια , απ οτα οποία βγάζουνε και καλα συμπέρασμα για την προσωπικότητά σου......

Τα HR είναι σαν τον στρατο....ο άλλος είναι ΕΠΟΠ δεκανέας , και επειδή έχει μια ελαααααχιστη εξουσία πάνω σου , νομίζει ότι είναι Στρατηγός. απο την στιγμή που εξαρτάσαι απο αυτά για το αν θα επιλεγείς στην συνέχεια , το παίζουν εξουσία και σε γαμάνε.

Ακριβώς αυτό που λες! Κάτι ηλίθια ψυχολογικά tests που ξέρεις εκ των προτέρων τι θα απαντήσεις (γουστάρεις ομαδικές εργασίας, γουστάρεις να τραβάς την προσοχή με την δυναμικότητά σου, αλλά ταυτόχρονα είσαι και συγκρατημένος) για να σε κατατάξουν σε μια κατηγορία προσωπικότητας, λες και όταν τους στέλνεις ένα βιογραφικό με τα Χ επιτεύγματα δεν μπορούν να καταλάβουν τι άνθρωπος είναι ο άλλος (πχ βλέπουν ένα  βιογραφικό με κάποιον που έχει υποτροφίες, διακρίσεις και καλή εργασιακή εμπειρία και του στελνουν τεστ για να δουν αν είναι leader ή loafer).

Εννοείται ότι σε κοιτάνε αφ' υψηλού ή σου κάνουν ηλίθιες ερωτήσεις, μιας και δεν έχουν κανένα υποβαθρο σχετικό με την τεχνογνωσία σου. Εννοείται ότι αντί να προσπαθήσουν να καταλάβουν τον τρόπο σκέψης σου, το ποιος είσαι σαν άνθρωπος, κάθονται και σε βάζουν να τους απαγγείλεις προφορικά το βιογραφικό σου, ενώ εννοείται ότι μόλις προσληφθείς τους γράφεις εκεί που δεν πιάνει μελάνι και καταλαβαίνεις ότι είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης, υπεύθυνοι για να έχει καφέ και χαρτοπετσέτες η κουζίνα και για να μπουν οι μισθοί στην ώρα τους!

Συνήθως είναι κάτι χαζοχαρούμενα κοριτσάκια με ταγιέρ και τακούνια (οι μόνες που φοράνε μέσα στην εταιρεία), που στο φβ έχουν φώτο με την γλώσσα έξω μεθυσμένες σε κανά νησί και εκεί στο παίζουν αυστηρές, σοβαρές και ότι σου κάνουν και χάρη που σε κάλεσαν!

ΥΓ Όλα τα λεφτά το HR συγκεκριμένης ζυθοποιίας της Ελλάδας (ίσως της μεγαλύτερης με πολύ δυνατά brands), όπου περιμένεις 40' λεπτά στην ρεσεψιόν για να σε καλέσουν μέσα, δεν σου ζητάνε καν συγνώμη για την καθυστέρηση, στην συνέντευξη προσπαθούν να σου σπάσουν τα νεύρα ενώ το παίζουν ξερόλες σε ένα καθαρά τεχνικό κομμάτι και φυσικά ενώ σου λένε ότι θα σε ειδοποιήσουν ή δεν σε καλούν ποτέ ή σου λένε ψέμματα μέχρι να βαρεθείς να τους καλείς! Κάποια στιγμή ίσως θα πρέπει να υπάρχει ένα ελληνικό site τύπου glassdoor που να λέει για τα χαϊρια των ελληνικών εταιρειών και του HR τους

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ είμαι από τους τυχερούς που την κάνανε για έξω (Γερμανία συγκεκριμένα) και είχα και έχω μεγάλη βοήθεια από τους συγγενείς μου εδώ...

Και λέω τυχερός γιατί γνώρισα εδώ και Ελλάδα (όταν πηγαίνω για διακοπές) πολύ κόσμο που τους εκμετάλλευτηκαν Έλληνες και μερικές φορές οι ίδιοι οι συγγενείς τους...

Η προσωπική μου συμβουλή σε όσους πάρουν την απόφαση να έρθουν Γερμανία όπως έκανα εγώ είναι να έχουν κάποιον συγγενή που να θέλει πραγματικά να τους βοηθήσει και όχι να το κάνει από υποχρέωση... Και αν μπορεί να αποφύγει να δουλέψει για άλλους Έλληνες... Προς θεού δεν είναι όλοι ίδιοι υπάρχουν εξαιρέσεις αλλά κατά κανόνα θα σου την φέρουν η θα σε εκμεταλλευτουν...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...