zio10 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 7 στους 10 φίλους μου που ασχολούνται με τον κλάδο έχουν πάει Τσεχία-Σλοβακία...περνάνε ζωάρα όπως μου λένε και όπως είδα και ο ίδιος 2 φορές που έκανα επισκέψεις εκεί. Τα λεφτά αξιοπρεπέστατα για τις χώρες που ζούνε...και έχουν κάνει καλά παρεάκια (Μπρνο-Πραγα-Μπρατισλάβα)...έχουν και τις ντόπιες υπεργυναικάρες. Αυτό σημαίνει ότι τα λεφτά που παίρνουν φτάνουν για να περνάνε άνετα εκεί ή μπορεί κάποιος να βάλει λεφτά στην άκρη και να γυρίσει αργότερα Ελλάδα πχ;
Speculoos Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Βασικά χέστηκα αν έχει πακιστανος γέρους η οτιδήποτε αλλο, εγώ έναν αξιοπρεπή μισθό θέλω, σωστό φορολογικό σύστημα και ένα κάλο σύστημα υγείας Επειδή αυτά δεν υπαρχουν εδώ και εγώ με την σειρά μου την κάνω για εξω Eπειδή κάτι η κατάσταση στην Ελλάδα κάτι κάποιες ιστορίες του τάδε γνωστού που έφυγε και έπιασε την καλή μας κάνουν να λέμε πολύ εύκολα ότι "έξω είναι καλύτερα" καλό θα ήταν να έχουμε στο πίσω μέρος του κεφαλιού μας ότι τα τρια βασικά που έθεσε ο dimitris δεν τα βρίσκεις σε πολλές χώρες στην Ευρώπη. 2
Backpacker Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Αυτό σημαίνει ότι τα λεφτά που παίρνουν φτάνουν για να περνάνε άνετα εκεί ή μπορεί κάποιος να βάλει λεφτά στην άκρη και να γυρίσει αργότερα Ελλάδα πχ; Όχι για να είμαι ειλικρινής..μου είπαν μισθούς γύρω στα 1200 ευρώ τον μήνα (συν/πλην 200 ευρώ ανάλογα προυπηρεσίες και θέσεις) που για αυτές τις χώρες είναι πάρα πολύ καλά αλλά όχι και για αποταμίευση. Εκτός από έναν που απλά είναι τελείως μαμάκιας και ελληναράς (μπουζουκια,καφεδες κτλπ) από τους υπόλοιπους κανείς δεν ενδιαφέρεται να γυρίσει Ελλάδα. Κάθονται εκεί μαζεύοντας καλή προυπηρεσία ώστε να μπορέσουν μετά να πάνε σε καλύτερες χώρες (ΗΠΑ,Ιρλανδία,UK) με καλύτερες αποδοχές γιατί αν ξεκινούσαν κατευθείαν σε αυτές τις χώρες με τα λεφτά που θα παίρνανε χωρίς προυπηρεσία θα ήταν χειρότερα και από φοιτητές. 4
dimitrisOP Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Χώρες όπως, H.B. Γερμανία , Αυστρία, Λουξεμβούργο , Σκανδιναβικες χώρες , είναι καλές χώρες να ζεις , όχι ότι θα τα οικονομικόσεις χοντρά άλλα θα έχεις καλές παροχές και πάνω από όλα σταθερότητα
Vapir Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 προσωπικά νιώθω τυχερός που έχω στέγη/ρεύμα/νερό πληρωμένα. Απο εκεί κ πέρα φροντίζω να καλύπτω το φαγητό μου και το γυμναστήριο (2 χρόνια έχω να πληρώσω συνδρομή λόγο οτι δούλευα εκεί αλλα τώρα βγαίνει 240 το χρόνο) με τα λεφτά που παίρνω όταν δουλεύω που συνήθως είναι σε προγράμματα περισσότερο και περιστασιακές δουλειές . Αγοράζω ρούχα μόνο στις εκπτώσεις και παίρνω 10 μπλούζες 10 παντελόνια πχ όταν βρω ευκαιρία κ έχω.Οπότε δεν επιβαρύνω και με αυτά τους δικούς μου εδώ που μένω δεν υπάρχει τίποτα απο δουλειές , αν μπορούμε να ονομάσουμε συνεντεύξεις αυτά τα τσίρκα τότε ναι , πήγα σε κάποιες. Η τελευταία ήταν σε μεγάλη εταιρία , δεν θα πω ποια , ζητούσαν βοηθό , ουσιαστικά εργάτη. Λέω why not , δουλεύει εκεί κ ένας φίλος κ μου είχε πει οτι είναι οκ. Πάω και μου λέει το απίθανο , σε θέλω για 2 εβδομάδες , (με ένσημα εννοείται μη γίνει έλεγχος) γιατι ο εργάτης μου έφυγε να πάει στο νησί του λίγο λόγο μιας υποχρέωσης αλλα μη φοβάσαι μετά θα σε κρατήσω. Και να χάσω κάρτα με 2 χρόνια ανεργία. ..... . . . .. , ρωτάω το φίλο μου λέει ούτε καν , δεν παίζει να σε κρατήσει , τον άλλο τον έχει 20 χρόνια εκεί κ είναι κώλος κ βρακί , δεν υπάρχει περίπτωση να τον διώξει και σίγουρα δεν ψάχνει και για άλλο άτομο , εδώ απέλυσε δύο για να μειώσει τα έξοδα. Απλά μου λέει δεν βρίσκει άτομο να δεχθεί να έρθει για δυο εβδομάδες και πήγε να σε πιάσει μαλάκα. Επειδή όμως δεν βλέπω να γίνεται έτσι δουλειά θα πάω νοσηλευτής φέτος , κάτι που υπήρχε καιρό στο τραπέζι, έτσι ώστε να μπορέσω να εργαστώ επιτέλους. Γνωρίζω κ για τις δυσκολίες του επαγγέλματος και για τα πάντα όλα , κονε επίσης υπάρχουν οπότε είναι απλά ηλίθιο να μην το κάνω. Σαν αυτόφυτος ΙΕΚ multimedia και μάλιστα με γνώσεις γτπ καβάλα αφού μάθημα δεν γινόταν δεν πάω πουθενά και υπάρχει τεράστια πληθώρα με βαρβάτα πτυχία και γνώσεις σε αυτό τον τομέα, δεν αξίζει καν να σκαλώσω. Μπορώ να δοκιμάσω να ασχοληθώ και να παρακολουθήσω κ σεμινάρια ακόμα στον ελεύθερο μου χρόνο , όταν όμως θα εργάζομαι και θα έχω καλύψει το οικονομικό.Νομίζω πως οι περισσότεροι πρέπει να βάλουμε λίγο νερό στο κρασί μας και να ψάξουμε όλες τις εναλλακτικές , δεν λέω οτι είναι εύκολο ή οτι υπάρχουν παντού αλλα κάτι μπορεί να βρεθεί. Να εγώ πχ αν είχα ξεσκαλώσει πριν 2 χρόνια τώρα θα εργαζόμουν και μάλιστα σε "μόνιμη" δουλειά γιατι η ευκαιρία έκατσε κ όπως ήρθε έτσι έφυγε.Αυτά απο εμένα , σε καταλαβαίνω απολύτως op , όταν μένω άνεργος φλιπάρω άσχημα , μου το έχουν πει όλοι πως γίνομαι άλλος άνθρωπος , αλλα νομίζω πως είναι λογικό, μόνο κάποιος αναίσθητος θα ένιωθε κομπλέ 3
Backpacker Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Για μένα όποιος από τα 30 και μετά ενώ δεν έχει τπτ σταθερό στην Ελλάδα και μπορεί να φύγει στο εξωτερικό και δεν το κάνει είναι απλά άξιος της μοίρας του. Μέχρι τα 30 το καταλαβαίνω να σε νοιάζουν οι καφέδες και τα παρεάκια και ο καιρός και όλα αυτά τα ελληνικά και έτσι να συμβιβάζεσαι σε δουλειές των 500-800 ευρώ ώστε να εξυπηρετείς απλά τα γούστα σου και την διασκέδαση σου. Μετά τα 30 με δουλειές του ποδαριού ούτε για καφέδες και ποτάκια θα είναι προτεραιότητα γιατί τα παρεάκια θα αρχίζουν να παντρεύονται και γεννοβολάν άρα παρέες καπούτ. 7
DDevil Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 7 στους 10 φίλους μου που ασχολούνται με τον κλάδο έχουν πάει Τσεχία-Σλοβακία...περνάνε ζωάρα όπως μου λένε και όπως είδα και ο ίδιος 2 φορές που έκανα επισκέψεις εκεί. Τα λεφτά αξιοπρεπέστατα για τις χώρες που ζούνε...και έχουν κάνει καλά παρεάκια (Μπρνο-Πραγα-Μπρατισλάβα)...έχουν και τις ντόπιες υπεργυναικάρες. Αυτο θα πει ζωάρα φιλε. Να έχεις και δουλειά και γκομενες διαθέσιμες! φΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ειναι πιο διαθέσιμες απο τις ελλεινιδες.
Speculoos Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Όχι για να είμαι ειλικρινής..μου είπαν μισθούς γύρω στα 1200 ευρώ τον μήνα (συν/πλην 200 ευρώ ανάλογα προυπηρεσίες και θέσεις) που για αυτές τις χώρες είναι πάρα πολύ καλά αλλά όχι και για αποταμίευση. Εκτός από έναν που απλά είναι τελείως μαμάκιας και ελληναράς (μπουζουκια,καφεδες κτλπ) από τους υπόλοιπους κανείς δεν ενδιαφέρεται να γυρίσει Ελλάδα. Κάθονται εκεί μαζεύοντας καλή προυπηρεσία ώστε να μπορέσουν μετά να πάνε σε καλύτερες χώρες (ΗΠΑ,Ιρλανδία,UK) με καλύτερες αποδοχές γιατί αν ξεκινούσαν κατευθείαν σε αυτές τις χώρες με τα λεφτά που θα παίρνανε χωρίς προυπηρεσία θα ήταν χειρότερα και από φοιτητές. Σωστά τα σχόλια για ΗΒ, Ιρλανδία, τις ΗΠΑ δεν τις θεωρώ ρεαλιστική πρόταση διεξόδου για τους περισσότερους που ψάχνουν δουλειά στο εξωτερικό. Βέβαια μπορεί οι οικονομικές απολαβές να είναι αρκετά καλές αλλά δεν παύουν να έχουν πολλές παθογένειες, είτε είναι ποιότητα ζωής (ΗΒ) είτε είναι ασφάλιση και σύστημα υγείας (Ιρλανδία). 2
zio10 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 προσωπικά νιώθω τυχερός που έχω στέγη/ρεύμα/νερό πληρωμένα. Απο εκεί κ πέρα φροντίζω να καλύπτω το φαγητό μου και το γυμναστήριο (2 χρόνια έχω να πληρώσω συνδρομή λόγο οτι δούλευα εκεί αλλα τώρα βγαίνει 240 το χρόνο) με τα λεφτά που παίρνω όταν δουλεύω που συνήθως είναι σε προγράμματα περισσότερο και περιστασιακές δουλειές . Αγοράζω ρούχα μόνο στις εκπτώσεις και παίρνω 10 μπλούζες 10 παντελόνια πχ όταν βρω ευκαιρία κ έχω. Οπότε δεν επιβαρύνω και με αυτά τους δικούς μου εδώ που μένω δεν υπάρχει τίποτα απο δουλειές , αν μπορούμε να ονομάσουμε συνεντεύξεις αυτά τα τσίρκα τότε ναι , πήγα σε κάποιες. Η τελευταία ήταν σε μεγάλη εταιρία , δεν θα πω ποια , ζητούσαν βοηθό , ουσιαστικά εργάτη. Λέω why not , δουλεύει εκεί κ ένας φίλος κ μου είχε πει οτι είναι οκ. Πάω και μου λέει το απίθανο , σε θέλω για 2 εβδομάδες , (με ένσημα εννοείται μη γίνει έλεγχος) γιατι ο εργάτης μου έφυγε να πάει στο νησί του λίγο λόγο μιας υποχρέωσης αλλα μη φοβάσαι μετά θα σε κρατήσω. Και να χάσω κάρτα με 2 χρόνια ανεργία. ..... . . . .. , ρωτάω το φίλο μου λέει ούτε καν , δεν παίζει να σε κρατήσει , τον άλλο τον έχει 20 χρόνια εκεί κ είναι κώλος κ βρακί , δεν υπάρχει περίπτωση να τον διώξει και σίγουρα δεν ψάχνει και για άλλο άτομο , εδώ απέλυσε δύο για να μειώσει τα έξοδα. Απλά μου λέει δεν βρίσκει άτομο να δεχθεί να έρθει για δυο εβδομάδες και πήγε να σε πιάσει μαλάκα. Επειδή όμως δεν βλέπω να γίνεται έτσι δουλειά θα πάω νοσηλευτής φέτος , κάτι που υπήρχε καιρό στο τραπέζι, έτσι ώστε να μπορέσω να εργαστώ επιτέλους. Γνωρίζω κ για τις δυσκολίες του επαγγέλματος και για τα πάντα όλα , κονε επίσης υπάρχουν οπότε είναι απλά ηλίθιο να μην το κάνω. Σαν αυτόφυτος ΙΕΚ multimedia και μάλιστα με γνώσεις γτπ καβάλα αφού μάθημα δεν γινόταν δεν πάω πουθενά και υπάρχει τεράστια πληθώρα με βαρβάτα πτυχία και γνώσεις σε αυτό τον τομέα, δεν αξίζει καν να σκαλώσω. Μπορώ να δοκιμάσω να ασχοληθώ και να παρακολουθήσω κ σεμινάρια ακόμα στον ελεύθερο μου χρόνο , όταν όμως θα εργάζομαι και θα έχω καλύψει το οικονομικό. Νομίζω πως οι περισσότεροι πρέπει να βάλουμε λίγο νερό στο κρασί μας και να ψάξουμε όλες τις εναλλακτικές , δεν λέω οτι είναι εύκολο ή οτι υπάρχουν παντού αλλα κάτι μπορεί να βρεθεί. Να εγώ πχ αν είχα ξεσκαλώσει πριν 2 χρόνια τώρα θα εργαζόμουν και μάλιστα σε "μόνιμη" δουλειά γιατι η ευκαιρία έκατσε κ όπως ήρθε έτσι έφυγε. Αυτά απο εμένα , σε καταλαβαίνω απολύτως op , όταν μένω άνεργος φλιπάρω άσχημα , μου το έχουν πει όλοι πως γίνομαι άλλος άνθρωπος , αλλα νομίζω πως είναι λογικό, μόνο κάποιος αναίσθητος θα ένιωθε κομπλέ Γνώμη μου, από όσο σε ξέρω από δω, πρέπει να ασχοληθείς με τον τομέα της γυμναστικής - διατροφής πάντως
JohnTehGreek Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Κακώς κάθεστε και σπαταλάτε τον χρόνο σας ψάχνοντας κάτι στην νεκρή Ελλάδα. Μην χάνετε τον χρόνο σας. Αρχίστε να στέλνετε βιογραφικά έξω μπας και βρείτε καμια σοβαρή δουλειά σε σοβαρή χώρα με ανθρώπινες συνθήκες εργασίας. 8
mylo Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Επειδή τελευταία πολύ ακούω για Τσεχία και Σλοβακία εμείς που ψαχνωμαστε για finance παίζει τίποτα, ξέρει κανείς;
Backpacker Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Σωστά τα σχόλια για ΗΒ, Ιρλανδία, τις ΗΠΑ δεν τις θεωρώ ρεαλιστική πρόταση διεξόδου για τους περισσότερους που ψάχνουν δουλειά στο εξωτερικό. Βέβαια μπορεί οι οικονομικές απολαβές να είναι αρκετά καλές αλλά δεν παύουν να έχουν πολλές παθογένειες, είτε είναι ποιότητα ζωής (ΗΒ) είτε είναι ασφάλιση και σύστημα υγείας (Ιρλανδία). Οι ΗΠΑ για πρώτη χώρα μετανάστευσης είναι όντως μη ρεαλιστική πρόταση. Για 2η ή 3η όπως ειναι στην περίπτωση των γνωστών μου είναι αρκετά έφικτη. Ο ένας που ήταν 3 χρόνια Μπρατισλάβα και 2 στο Λονδίνο τώρα ετοιμάζεται για Σαν Φρανσίσκο. Για το UK έζησα στο παρελθόν για ένα διάστημα Εδιμβούργο και μου φάνηκε αξιοπρεπέστατο το βιοτικό επίπεδο και η ποιότητα ζωής (εκτός αν μιλάμε για τον καιρό μόνο που προσωπικά το θεωρώ κάτι αμελητέο) Για το σύστημα υγείας της Ιρλανδίας θα σε γελάσω. Το έχω πάντως στα υποψήφια για μετανάστευση τον χειμώνα καθώς γι'αυτο ακριβώς θα πάω σαν νοσηλευτής είτε Βρετανία είτε Ιρλανδία. Έχει τρελή ζήτηση ο κλάδος με αξιοπρεπέστατες απολαβές και πολύ καλές προοπτικές.
Speculoos Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Είναι γραφικά αστείο να συζητάμε για ανεργία και διεξόδους στο εξωτερικό και να βάζουμε στην πρώτη θέση προτεραιοτήτων τον φρέντο, το κοντοσούβλι και τα μπουζούκια. Η βασική μου ένσταση στο θέμα έχει να κάνει κατά πόσο και σε ποιες χώρες μπορείς να βρεις το φουλ πακέτο αποδοχών, φορολογίας και συστήματος υγείας. Προσωπικά δε θα μπορούσα να ζήσω στο ΗΒ λόγω ποιότητας ζωής με κριτήρια στέγασης, τροφής, νοοτροπίας κόσμου (που είναι τελείως διαφορετική από αυτή της Ιρλανδίας, όσο πιο πολύ μάλιστα ζω στην Ιρλανδια τείνω να πιστέψω ότι το μόνο κοινό που έχουν με τους Βρετανούς είναι η γλώσσα ). Στην Ιρλανδία πάλι το σύστημα υγείας είναι παλαιολιθικό και πανάκριβο. Χωρίς ιδιωτική ασφάλιση δεν μπορείς να κάνεις το παραμικρό και πάλι δεν απολαμβάνεις ποιότητα "βόρειας Ευρώπης" (παραπεμπτικά, ουρές και ράτζα στα νοσοκομεία, πολύμηνες καθυστερήσεις για εξετάσεις κτλ).
dimitrisOP Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Εγώ πάντως όσα άτομα ξέρω που πήγαν UK-Sweden κανένας από αυτούς δεν γύρισε πίσω. Σχεδόν όλοι οι συγγενείς και φίλοι έχουν φύγει , από το να είσαι άνεργος εδώ, χίλιες φορές καλύτερα
Backpacker Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2016 Εγώ πάντως όσα άτομα ξέρω που πήγαν UK-Sweden κανένας από αυτούς δεν γύρισε πίσω. Σχεδόν όλοι οι συγγενείς και φίλοι έχουν φύγει , από το να είσαι άνεργος εδώ, χίλιες φορές καλύτερα Μα γιατί να γυρίσουν φίλε μου? Τους μόνους που έχω δει να γυρνάνε εδώ Μακεδονία που είμαι είναι από Γερμανία κυρίως ανειδίκευτους που πήγανε να δουλέψουν λάντζα σε ελληνικά εστιατόρια. Γιατί ήταν εκμετάλλευση επιπέδου Ελλάδας το θέμα. Αλλά ειδικά αν πας έξω και βρεις δουλειά με το πτυχίο σου μετά δεν μπορώ να φανταστώ πως γίνεται να γυρίσεις πίσω Ελλάδα και για ποιον λόγο. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις