Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

φυσικά γιατί να μη το θεωρείς φυσιολογικό, εδώ έχουν κάνει λάβαρο όλοι τη φοιτητική ζωή και θεωρείται επιβεβλημένο να τελειώσει κάποιος στα ν+2 για να "χαρεί τα χρόνια του" ( και βάζω και τον εαυτό μου μέσα δυστυχώς ). Προφανώς αν για κάποιον η ζωή τελειώνει εκεί που αρχίζουν οι πραγματικές ευθύνες λογικό να θέλει να τα κάνει όλα στα 25 του.

• Like 3
  • Απαντ. 293
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Δεν το θεωρώ ανωριμότητα το να γουστάρει βόλτες γκόμενες,καφέδες και παρεάκια ένα παιδί 25-27 χρονών και να θέλει ακόμα να τα χορτάσει αυτά και να τα έχει ως προτεραιότητα στην ηλικία που είναι και έτσι να μην φεύγει εξωτερικό.  

Το θεωρώ κάτι φυσιολογικό...εγώ βάζω το όριο αυτό στα 30 άλλος το βάζεις στα 25 και άλλος στα 20. Άποψη σου να διαφωνείς αλλά μην θεωρείς κάτι που είναι απλά άποψη σου έτσι δογματικά και ως κανόνα ή ως το "σωστό"

Ούτε εγώ το θεωρώ ανωριμότητα, ούτε στα 25 ούτε και στα 55. Ποιός είμαι εγώ να πω τι είδους ζωή πρέπει να κάνεις εσύ. Εργένης με bitches and blow? Κανένα πρόβλημα. Ανωριμότητα θεωρώ αυτό:

να συμβιβάζεσαι σε δουλειές των 500-800 ευρώ ώστε να εξυπηρετείς απλά τα γούστα σου και την διασκέδαση σου.

Ίσως δεν ήταν ξεκάθαρο έτσι που το έγραψα πριν.

Επίσης δεν ανέφερα πουθενά το "να μην τον νοιάζει το μέλλον του". Αυτό το έχωσες εσύ σαν λεγόμενο δικό μου χωρίς να ισχύει.

Δε χρησιμοποίησες αυτές τις λέξεις ναι, αλλά ξαναδιάβασε το απο πάνω. Είναι ο ορισμός του δε με νοιάζει το μέλλον, μόνο το παρόν. "Συμβιβάζεσαι" λες για όνομα του Βάαλ, η λέξη σημαίνει πως επιλέγω κάτι που δεν ικανοποιεί το ΧΥΖ εν γνώσει μου.

Τέλος διαφωνώ κάθετα με το σκεπτικό "εφόσον δεν έχεις κάτι σαν πρώτη προτεραιότητα τότε το χεις γραμμένο τελείως. Τελείως λάθος σκεπτικό και ακυρώνει και την όλη ουσία της λογικής "προτεραιότητες'"¨

Δλδ κάτι πρώτο κάτι δεύτερο και κάτι τρίτο..όχι κάτι πρώτο και όλα τα υπόλοιπα yolo και στα παλια μας τα παπούτσια.

Ελπίζω πως με τις παραπάνω διευκρινίσεις είναι πιο σαφές τι θέλω να πω και τι όχι.

Δημοσ.

Ούτε εγώ το θεωρώ ανωριμότητα, ούτε στα 25 ούτε και στα 55. Ποιός είμαι εγώ να πω τι είδους ζωή πρέπει να κάνεις εσύ. Εργένης με bitches and blow? Κανένα πρόβλημα. Ανωριμότητα θεωρώ αυτό:

Ίσως δεν ήταν ξεκάθαρο έτσι που το έγραψα πριν.

Δε χρησιμοποίησες αυτές τις λέξεις ναι, αλλά ξαναδιάβασε το απο πάνω. Είναι ο ορισμός του δε με νοιάζει το μέλλον, μόνο το παρόν. "Συμβιβάζεσαι" λες για όνομα του Βάαλ, η λέξη σημαίνει πως επιλέγω κάτι που δεν ικανοποιεί το ΧΥΖ εν γνώσει μου.

Ελπίζω πως με τις παραπάνω διευκρινίσεις είναι πιο σαφές τι θέλω να πω και τι όχι.

Διαφωνούμε κάθετα. Έχουμε τελείως διαφορετικό σκέπτικο στο θέμα No harm. 

φυσικά γιατί να μη το θεωρείς φυσιολογικό, εδώ έχουν κάνει λάβαρο όλοι τη φοιτητική ζωή και θεωρείται επιβεβλημένο να τελειώσει κάποιος στα ν+2 για να "χαρεί τα χρόνια του" ( και βάζω και τον εαυτό μου μέσα δυστυχώς ). Προφανώς αν για κάποιον η ζωή τελειώνει εκεί που αρχίζουν οι πραγματικές ευθύνες λογικό να θέλει να τα κάνει όλα στα 25 του.

Έγραψα πολύ συγκεκριμένα τι εννοώ και όλα αυτά μέσα στο πλαίσιο του Ελλάδα 2016 vs Μετανάστευση. Τώρα το πως το ερμηνεύει ο καθένας αυτό ειναι δικό σας θέμα. Εγώ είμαι υπεύθυνος για ότι γράφω όχι τι καταλαβαίνει ο καθένας. 

Δημοσ.

Σιγά μωρέ..δεν ζούμε στο '50 και στο '60 να κλαίμε στην ξενιτιά. Κάποιος που δουλεύει Ευρώπη πάει σπίτι του όσες φορές πάει ένας φοιτητής απτην Μακεδονία που σπουδάζει στην Κρήτη πχ. Υπάρχουν Skype και 1002 για να κρατάς επαφή με φίλους και οικογένεια.

Για μένα πλέον είναι τελείως απαράδεκτο να μιλάμε για ξενιτιές και τέτοια στην σημερινή Ευρώπη. Να μου πεις καμιά Αυστραλία ή ΗΠΑ/Κανάδα να σου πω ναι...αλλά Ευρώπη ειναι χωριό πλέον. 

Συμβαίνει να ανήκω και στα 2 παραδείγματα που ανέφερες..

μένω κρητη ενώ κατάγομαι απο Μακεδονία

Ήμουν χρόνια στο εξωτερικό :P

και στα 2 έχεις άδικο για τους εξής λόγους

1) Έχω να πάω στο πατρικό μου 2,3 χρόνια και σε μεγάλο ποσοστό  παίζει ρόλο η απόσταση (γιατι δεν είναι μόνο το αεροπλάνο που είναι μια ταλαιπωρία ειδικά στην Ελλάδα και έχει ένα Α κόστος που δεν μπορούνε όλοι να το καταβάλουν τόσο εύκολα ειδικά αν μιλάμε για τακτικά δρομολόγια μέσα στον χρόνο είναι και η ταλαιπωρία μετά το αεροπλάνο γιατι αν δεν είσαι απο θεσσαλονίκη θα πρέπει να πας μετά με ΚΤΕΛ ή να μισθώσεις ταξί ή να νοικιάσεις αυτοκίνητο για να πας στην πόλη ή το χωριό σου επίσης μεγάλη ταλαιπωρία και αρκετά έξοδα ακόμη και για το κτελ γιατί θες και ταξί ή λεωφορείο για να πας στα ΚΤΕΛ και ήδη πλήρωσες  για αεροπλάνο )

2) Το ίδιο ισχύει και για το εξωτερικό αν είσαι απο Αθήνα ή Θεσσαλονίκη είναι πιο εύκολα... αλλά ακόμη και εκεί δεν είναι πάλι τόσο εύκολο να ξοδεύεις ~200 ευρώ ανά πτήση (και μιλάω για τις φτηνές και μόνο για το πήγαινε όχι για το έλα) εκτός αν έχεις μια καλή δουλειά(καλή για τα επίπεδα του εξωτερικού)...  αν είσαι από αλλού (και ας εξυπηρετεί και εκεί με δεύτερη πτήση απο Αθήνα ή Θεσσαλονίκη πάλι ταλαιπωρία και καθυστερήσεις σε μια καρέκλα...) πάλι ισχύουν τα ίδια πρέπει να πας στα ΚΤΕΛ να πληρώσεις να ταλαιπωρηθείς να περιμένεις ή να βρεις ταξί να πληρώσεις ή να νοικιάσεις αυτοκίνητο..... (ή να ταλαιπωρήσεις κάποιον φίλο/συγγενη να έρθει να σε πάρει) 

και 3) το πιο βασικό: δεν είναι μόνο οι συγγενείς και οι φίλοι που αφήνεις γιατί όπως είπες υπάρχει και το skype κτλ ίσως να έχει να κάνει με το πως μεγάλωσε κανείς και τις παραστάσεις του... κρίνοντας απο τον εαυτό μου είναι κάτι που σε συνδέει με την πατρίδα σου δεν ξέρω πως να το περιγράψω γιατι μάλλον είναι άυλο αλλά αισθάνομαι πως υπάρχει η πατρίδα όσο χειρότερη και να είναι όσα προβλήματα και να έχει ειναι πατρίδα αισθάνομαι τόσο όμορφα όταν γυρίζω ελλάδα απο το εξωτερικό και όχι σαν τουρίστας όχι όμορφα με τον τρόπο που θα αισθανόμουν αν πήγαινα μαλβιδες για διακοπές (που θα αισθανόμουν παρά πολύ γαμάτα)

είναι μια άλλη γαλήνη ανακούφιση και χαρά αυτή που αισθάνομαι για την Ελλάδα  ειναι σαν την χαρά που αισθάνεσαι όταν βλέπεις κάποιον παλιό συμμαθητή φίλο σου που έχεις να τον δεις  χρόνια και όλο αυτό επι 10! :P και ας έχει όλα τα χάλια και την βρομιά που έχει και ας μαλώνω με τα τρόλλια και τους δημοτικούς ή δημόσιους υπάλληλους και ας γίνεται της τρελής είμαι στην βάση μου :P δεν ξέρω πως να το περιγράψω :)

• Like 2
Δημοσ.

1) Έχω να πάω στο πατρικό μου 2,3 χρόνια και σε μεγάλο ποσοστό  παίζει ρόλο η απόσταση (γιατι δεν είναι μόνο το αεροπλάνο που είναι μια ταλαιπωρία ειδικά στην Ελλάδα και έχει ένα Α κόστος που δεν μπορούνε όλοι να το καταβάλουν τόσο εύκολα ειδικά αν μιλάμε για τακτικά δρομολόγια μέσα στον χρόνο είναι και η ταλαιπωρία μετά το αεροπλάνο γιατι αν δεν είσαι απο θεσσαλονίκη θα πρέπει να πας μετά με ΚΤΕΛ ή να μισθώσεις τάξη ή να νοικιάσεις αυτοκίνητο για να πας στην πόλη ή το χωριό σου επίσης μεγάλη ταλαιπωρία και αρκετά έξοδα ακόμη και για το κτελ γιατί θες και ταξί ή λεωφορείο για να πας στα ΚΤΕΛ και ήδη πλήρωσες  για αεροπλάνο )

2) Το ίδιο ισχύει και για το εξωτερικό αν είσαι απο Αθήνα ή Θεσσαλονίκη είναι πιο εύκολα... αλλά ακόμη και εκεί δεν είναι πάλι τόσο εύκολο να ξοδεύεις ~200 ευρώ ανά πτήση (και μιλάω για τις φτηνές και μόνο για το πήγαινε όχι για το έλα) εκτός αν έχεις μια καλή δουλειά...  αν είσαι από αλλού (και ας εξυπηρετεί και εκεί με δεύτερη πτήση απο Αθήνα ή Θεσσαλονίκη πάλι ταλαιπωρία και καθυστερήσεις σε μια καρέκλα...) πάλι ισχύουν τα ίδια πρέπει να πας στα ΚΤΕΛ να πληρώσεις να ταλαιπωρηθείς να περιμένεις ή να βρεις ταξί να πληρώσεις ή να νοικιάσεις αυτοκίνητο..... (ή να ταλαιπωρήσεις κάποιον φίλο συγγενη να έρθει να σε πάρει) 

και 3) το πιο βασικό δεν είναι μόνο οι συγγενείς και οι φίλοι που αφήνεις γιατί όπως είπες υπάρχει και το skype κτλ ίσως να έχει να κάνει με το πως μεγάλωσε κανείς και τις παραστάσεις του... κρίνοντας απο τον εαυτό μου είναι κάτι που σε συνδέει με την πατρίδα σου δεν ξέρω πως να το περιγράψω γιατι μάλλον είναι άυλο αλλά αισθάνομαι πως υπάρχει η πατρίδα όσο χειρότερη και να είναι όσα προβλήματα και να έχει ειναι πατρίδα αισθάνομαι τόσο όμορφα όταν γυρίζω ελλάδα απο το εξωτερικό και όχι σαν τουρίστας όχι όμορφα με τον τρόπο που θα αισθανόμουν αν πήγαινα μαλβιδες για διακοπές (που θα αισθανόμουν παρά πολύ γαμάτα)

είναι μια άλλη γαλήνη ανακούφιση και χαρά αυτή που αισθάνομαι για την Ελλάδα  ειναι σαν την χαρά που αισθάνεσαι όταν βλέπεις κάποιον παλιό συμμαθητή φίλο σου που έχεις να τον δεις  χρόνια και όλο αυτό επι 10! :P και ας έχει όλα τα χάλια και την βρομιά που έχει και ας μαλώνω με τα τρόλλια και τους δημοτικούς ή δημόσιους υπάλληλους και ας γίνεται της τρελής είμαι στην βάση μου :P δεν ξέρω πως να το περιγράψω :)

Καλά πλάκα μου κάνεις? Με ryan από χανιά και Aegean από ηράκλειο βρίσκεις για πλάκα πτήσεις το πολύ 50-60 ευρώ πήγαινε έλα για SKG. Βρισκεις και πολυ πιο φθηνές.Κρήτη σπουδασα όντας μακεδόνας και ξέρω. Τον Μαρτη εκεί ημουν.

Τώρα το να μου λες ταλαιπωρια το να πας απτην Σαλονικη σε αλλη πολη της μακεδονιας που ειναι το πολυ 1,5 ωρα αποσταση εντάξει...θα μας ακουσει κανας αθηναιος που μπορει να κανει 40-50 λεπτα την μερα για να παει στην δουλεια του και θα μας αρχισει στις φάπες και θα χει και δίκιο.

Η να μου λεςγια κόστος να πας στα κτελ απ'το SKG που ειναι 2 ευρώ και όλες οι πόλεις τις μακεδονιας απο σαλονικη με το κτελ το πολύ στα 10-15 ευρώ γελάει ο κόσμος.

Τώρα αυτά τα 200 ευρώ από πόλεις εξωτερικού για ελλάδα και μόνο πήγαινε όπως λες τι να πω...εξω ζούσα 5μιση χρόνια μέχρι πριν 2 μηνες...τόσα δεν πλήρωσα ποτέ για Ελλάδα. (και έμενα ισπανια οχι Βρετανια,Γερμανια.Ιταλια που ειναι πολυ πιο φθηνά και με περισσότερες πτήσεις)

• Like 1
Δημοσ.

Καλά πλάκα μου κάνεις? Με ryan από χανιά και Aegean από ηράκλειο βρίσκεις για πλάκα πτήσεις το πολύ 50-60 ευρώ 

Στα Χανιά είναι οι πτήσεις για τις οποίες μιλάς οπότε θα πρέπει να πληρώσεις 18 ευρώ κτελ για να κάνεις 3 ώρες ταξίδι να πας χανιά (ή να πληρώσεις ταξί)  δεν είναι Κολιάτσου Παγκράτι η απόσταση 

Απο Aegean σην καλύτερη να βρεις με 115-170 ειδικά το καλοκαίρι όλα τα άλλα μπορεί να τύχει να τα βρείς πχ με 80-90 ευρώ πρέπει να τα βρεις αρκετό καιρό πριν και να τα κλήσεις απο τότε ή να είσαι τυχερός...

Δημοσ.

Στα Χανιά είναι οι πτήσεις για τις οποίες μιλάς οπότε θα πρέπει να πληρώσεις 18 ευρώ κτελ για να κάνεις 3 ώρες ταξίδι να πας χανιά (ή να πληρώσεις ταξί) 

Ηράκλειο πήγα με aegean τον μαρτιο πήγαινε ελα 38 ευρώ.Δες εδώ πτήσεις Ηρακλειο-Σαλονικη για Σεπτέμβριο. Είχε και για Αυγουστο-Ιουλιο πριν καμια βδομάδα..εγώ εκλεισα Σαλονικη-Ηράκλειο για τέλη Ιουλιου (καραχάι σίζον δλδ προς την υπερτουριστική Κρήτη) με 64 ευρώ πήγαινε-έλα)2roredv.jpg

Δημοσ.

θα μας ακουσει κανας αθηναιος που μπορει να κανει 40-50 λεπτα την μερα για να παει στην δουλεια του και θα μας αρχισει στις φάπες και θα χει και δίκιο.

Δεν είναι το ίδιο και εγώ έκανα Χολαργό- Χαϊδάρι τακτικά λόγω δουλειάς 

αλλά δεν είναι το ίδιο... απλά πηγαίνεις στην στάση του μετρό που είναι μερικά λεπτά από το σπίτι σου με τα πόδια ή πας με το αυτοκίνητο και παρκάρεις εκεί κοντά.

κάθεσαι στον κλιματιζόμενο χώρο της στάσης σε λίγα λεπτά (3-5)περνάει ο συρμός μπαίνεις μέσα όπου υπάρχει κλιματισμός (όχι ανεμιστηράκι στην μούρη σου) και διαβάζεις ενα βιβλίο ή ακούς μουσική μέχρι να κατέβεις...

Το να είσαι με τους σάκους κτλ από ηράκλειο να πάρεις λεωφορείο να πας αεροδρόμιο να περιμένεις στον καύσωνα να πας θεσσαλονικη σε ενα αεροπλάνο που περισσότερο μοιαζει με λεωφορείο απο μέσα χωρίς γεύμα να κατέβεις στην Θεσσαλονίκη να περιμένεις να πάρεις τις βαλίτσες σου να πας με τις βαλίτσες σου στο λεωφορείο να τις κουβαλήσεις μέσα να πας στα κτελ να βγάλεις τις βαλίτσες απο το λεωφορείο να περιμένεις στην ουρά να αγοράσεις εισιτήριο να περιμένεις σε μια καρέκλα μέχρι να έρθει η ώρα να φύγει το ΚΤΕΛ να μπεις στο κτέλ με ενας θεός ξέρει ποιον θα έχεις για διπλανό μεσα στον ήλιο με ενα ανεμιστηράκι που φτύνει σκόνη στην καλύτερη ... μετά φτάνεις πρέπει να βγάλεις τις βαλίτσες σου να πας σε στάσι λεωφορείου ή ταξί και να πας σπίτι σου...

τέλος μιάμιση ώρα κάνει το ΚΤΕΛ για Σέρρες που είναι ο κοντινότερος προορισμός για πόλη εκτός νομού Θεσσαλονίκης....

Δημοσ.

Υπερβολικό σε βρίσκω Ζιγκουάλα. Μοιάζει να θες να βρεις με το ζόρι εμπόδια.

Όσο για αυτό με την Ελλάδα που ανέφερες πριν:

και 3) το πιο βασικό: δεν είναι μόνο οι συγγενείς και οι φίλοι που αφήνεις γιατί όπως είπες υπάρχει και το skype κτλ ίσως να έχει να κάνει με το πως μεγάλωσε κανείς και τις παραστάσεις του... κρίνοντας απο τον εαυτό μου είναι κάτι που σε συνδέει με την πατρίδα σου δεν ξέρω πως να το περιγράψω γιατι μάλλον είναι άυλο αλλά αισθάνομαι πως υπάρχει η πατρίδα όσο χειρότερη και να είναι όσα προβλήματα και να έχει ειναι πατρίδα αισθάνομαι τόσο όμορφα όταν γυρίζω ελλάδα απο το εξωτερικό και όχι σαν τουρίστας όχι όμορφα με τον τρόπο που θα αισθανόμουν αν πήγαινα μαλβιδες για διακοπές (που θα αισθανόμουν παρά πολύ γαμάτα)

Υπερβολικός συναισθηματισμος. Και το πατρικό μου το αγαπάω πιο πολυ απο όσα σπίτια έζησα, αλλά δεν θα θελα να γεράσω σε αυτό. Θελω να σκέφτομαι οτι υπάρχει και ότι μπορω να το επισκεφτώ όποτε θέλω, ενω ζω την ζωή μου.

• Like 1
Δημοσ.

Ηράκλειο πήγα με aegean τον μαρτιο πήγαινε ελα 38 ευρώ.Δες εδώ πτήσεις Ηρακλειο-Σαλονικη για Σεπτέμβριο. Είχε και για Αυγουστο-Ιουλιο πριν καμια βδομάδα..εγώ εκλεισα Σαλονικη-Ηράκλειο για τέλη Ιουλιου (καραχάι σίζον δλδ προς την υπερτουριστική Κρήτη) με 64 ευρώ πήγαινε-έλα)2roredv.jpg

Εγώ στο site της Aegean βλέπω πτήσεις για όλο τον Ιούλιο στα 62 ευρώ με μερικές πρόμο στα 48 (και στις  δυο περιπτώσεις για πτήσεις που ξεκινάνε πχ χαράματα 6:40 )

https://e-ticket.aegeanair.com/A3Responsive/dyn/air/booking/;jsessionid=x9lqXVRaxNLRVuOt1lVcRe0L7Z0bGDf3yyiUWcTfF8O7Uck74EF2!-1640071264!645160254!1466368349274#!/calendar

και στις 2 περιπτώσεις δεν μπορείς να έχεις βαλίτσα (ή πρέπει να δώσεις άλλα 20) και στις 2 περιπτώσεις η τελική τιμή ανεβαίνει κάνα 10 όταν πας να πληρώσεις με τις διάφορες κρυφές χρεώσεις...

Και εδώ να σημειώσω πως φέτος είναι πιο φθηνά τις προηγούμενες χρονιές ούτε αυτά δεν έβλεπες. (μάλλον εξαιτίας του ανταγωνισμού της ryan) 

και είναι μόνο για μια πτήση (πήγαινε) 

Δημοσ.

Δεν το συνεχίσω γιατί ξεφύγαμε οφτοπικ...έχουμε τελείως διαφορετική άποψη για το τι ειναι μεγάλο ταξίδι και τι απόσταση και τι ειναι μεγάλο κόστος για ταξίδι.

Δημοσ.

Καλά ναι, εδώ μέχρι πριν λίγα χρόνια διάλεγες την πόλη που έχει καλύτερη ζωή και μετά κοιτούσες σχολή...:)

1) Έχω να πάω στο πατρικό μου 2,3 χρόνια και σε μεγάλο ποσοστό  παίζει ρόλο η απόσταση (γιατι δεν είναι μόνο το αεροπλάνο που είναι μια ταλαιπωρία ειδικά στην Ελλάδα και έχει ένα Α κόστος που δεν μπορούνε όλοι να το καταβάλουν τόσο εύκολα ειδικά αν μιλάμε για τακτικά δρομολόγια μέσα στον χρόνο είναι και η ταλαιπωρία μετά το αεροπλάνο γιατι αν δεν είσαι απο θεσσαλονίκη θα πρέπει να πας μετά με ΚΤΕΛ ή να μισθώσεις ταξί ή να νοικιάσεις αυτοκίνητο για να πας στην πόλη ή το χωριό σου επίσης μεγάλη ταλαιπωρία και αρκετά έξοδα ακόμη και για το κτελ γιατί θες και ταξί ή λεωφορείο για να πας στα ΚΤΕΛ και ήδη πλήρωσες  για αεροπλάνο )

2) Το ίδιο ισχύει και για το εξωτερικό αν είσαι απο Αθήνα ή Θεσσαλονίκη είναι πιο εύκολα... αλλά ακόμη και εκεί δεν είναι πάλι τόσο εύκολο να ξοδεύεις ~200 ευρώ ανά πτήση (και μιλάω για τις φτηνές και μόνο για το πήγαινε όχι για το έλα) εκτός αν έχεις μια καλή δουλειά(καλή για τα επίπεδα του εξωτερικού)...  αν είσαι από αλλού (και ας εξυπηρετεί και εκεί με δεύτερη πτήση απο Αθήνα ή Θεσσαλονίκη πάλι ταλαιπωρία και καθυστερήσεις σε μια καρέκλα...) πάλι ισχύουν τα ίδια πρέπει να πας στα ΚΤΕΛ να πληρώσεις να ταλαιπωρηθείς να περιμένεις ή να βρεις ταξί να πληρώσεις ή να νοικιάσεις αυτοκίνητο..... (ή να ταλαιπωρήσεις κάποιον φίλο/συγγενη να έρθει να σε πάρει) 

Εγώ το καταλαβαίνω απόλυτα αυτό που λες γι'αυτό δεν το σκέφτομαι καθόλου να φύγω από Ελλάδα. Την αίσθηση να νιώθω ξένος δεν την μπορώ, ας παίρνω παραπάνω λεφτά.

Δημοσ.

Υπερβολικό σε βρίσκω Ζιγκουάλα. Μοιάζει να θες να βρεις με το ζόρι εμπόδια.

Ακριβώς αυτό σκέφτηκα. Διάβαζα και έλεγα έλεος να λέμε τώρα για το αεροδρομιο-ΚΤΕλ και για το Σαλονικη-δράμα ή Σαλονικη-Καστοριά αποστάσεις που είναι τεράστια ταλαιπωρία να κάνεις μια φορά στους 3-4 μήνες. Ή να μου λεει για εμπόδιο το οτι δεν εχει φαγητο η πτηση στο Κρητη-Σαλονικη (που η ετζίαν που του έδειξα έχει) ή να λεει για αποσκευες..για λιγες μερες στο πατρικο σου θα πας ενα βαλιτσακι καμπίνας και ενα λαπτοπ ειναι υπεραρκετά.

Δημοσ.

Δεν το συνεχίσω γιατί ξεφύγαμε οφτοπικ...έχουμε τελείως διαφορετική άποψη για το τι ειναι μεγάλο ταξίδι και τι απόσταση και τι ειναι μεγάλο κόστος για ταξίδι.

Επίσης το screenshot σου είναι απο πτήσεις για Σεπτέμβριο και όπως έγραψα είναι φυσικό αν κλείσεις μισό χρόνο πριν να βρεις φθηνά εισιτήρια αλλά και αυτό ταλαιπωρία είναι γιατί θα πρέπει να είσαι 100% σίγουρος ότι εκείνη την ημέρα θα μπορείς/θέλεις να φύγεις και πως δεν θα σου τύχει κάτι.... αυτά μόνο φοιτητές και δημόσιοι υπάλληλοι μπορούν να τα προβλέψουν αλλά και ακόμη για αυτούς παίζει.. 

Δημοσ.

Επίσης το screenshot σου είναι απο πτήσεις για Σεπτέμβριο και όπως έγραψα είναι φυσικό αν κλείσεις μισό χρόνο πριν να βρεις φθηνά εισιτήρια αλλά και αυτό ταλαιπωρία είναι γιατί θα πρέπει να είσαι 100% σίγουρος ότι εκείνη την ημέρα θα μπορείς/θέλεις να φύγεις και πως δεν θα σου τύχει κάτι.... αυτά μόνο φοιτητές και δημόσιοι υπάλληλοι μπορούν να τα προβλέψουν αλλά και ακόμη για αυτούς παίζει.. 

Ποιον μισο χρόνο ανθρωπε μου...εδώ σου λεω εκλεισα για τέλη ιουλίου 1μιση μηνα μετα με 62 ευρώ πηγαινε ελα. Και μιλαμε για την πιο χάι περίοδο του χρονου για το πιο τουριστικο μερος της Ελλάδας. Εσύ αν θες να βρεις εισητήριο για το σουκού που έρχεται τότε τι να πω. 

Αυτό που ειπε ο Σέλερς ψάχνεις εμποδια με το ζορι...no offence αλλά νιώθω λες και μιλάω τοση ώρα με γεροπαράξενο γκρινιάρη άνω των 60 ετών.

Επίσης για τις αποστάσεις που κάνουν πάρα πολλοί στην αθηνα καθημερινά για να πάνε στην δουλειά τους ολα βολικα σου φανηκαν..ουτε το να πρεπει να παρει λεωφορεια για να παει στην σταση μετρο και απο κει το ιδιο..ουτε οτι μπορει να θελει 20 λεπτα περπατημα να παει σε σταση μετρο...πράγματα που κάνουν αμέτρητοι στην Αθήνα κάθε μέρα...εκει ολα τσουπ δίπλα εύκολα βολικά και δροσερά.

Το Κρήτη-Μακεδονία το κανες Οδύσσεια νουμερο 2...μονο Κίρκη και Λωτοφάγους δεν επικαλέστηκες ακόμα. 

Δεν πήγες απτην Κρήτη στο πατρικό σου στην Μακεδονια 2-3 χρόνια όπως λες και ο λόγος ειναι η απόσταση και η τεράστια ταλαιπωρία...δλδ τι να σχολιάσουμε τώρα σε αυτό.

Αυστραλία και Καναδά έχω γνωστούς και μια φορά τον χρόνο...το πολύ μια φορά στα 2 χρόνια στην μεγάλη τους άδεια έρχονται Ελλάδα.

• Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...