Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στη σουηδία στο επάγγελμά σου απο οτι ξερω η ζητηση ειναι τρελή. Και όσο μαθαίνεις τη γλώσσα και αποκτάς διασυνδέσεις πιστεύω ότι θα τα πας και πολύ καλύτερα! Τους λείπουν καλοί επαγγελματίες.

• Like 1
  • Απαντ. 293
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Ναι ο Πάγκαλος το είχε πει , ήτανε η πρώτη και η τελευταία φορά που συμφώνησα μαζί του,μη το πας στα ψίχουλα,πρόχειρα μπορώ να σου δώσω μερικά παραδείγματα.

1. http://zeidoron.blogspot.gr/2016/05/blog-post_439.html το βάζω πρώτο γιατί είναι και αρκετά φρέσκο , ο συγκεκριμένος είχε αφήσει 5 μήνες απλήρωτους περίπου 800 εργαζόμενους , άρα για 5 τουλάχιστον μήνες δεν τους έβαζε ούτε καν ένσημα , αυτός ο άνθρωπος βρέθηκε "ξαφνικά" να χρωστάει περίπου 8 εκατομμύρια στο Δημόσιο,αυτός ο άνθρωπος για να παίρνει δουλειές έπρεπε να παίρνει εγγύηση από το ΙΚΑ πως είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του,πες μου πως τα έκανε όλα αυτά από την στιγμή που οικονομικά δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις;

2. Δεν ξέρω άμα ισχύει για όλους τους υπαλλήλους της ΔΕΗ,είχα γνωστό που ο πατέρας του δουλεύει χρόνια στη ΔΕΗ και έχει 50% κάθε μήνα έκπτωση στον λογαριασμό,δηλαδή κάνεις 300 ευρώ λογαριασμό και πληρώνεις 150..τα υπόλοιπα ποιος τα πληρώνει ?

3. Οι αστυνομικοί τις καλές εποχές έπαιρναν εφάπαξ γύρω στα 180.000 ευρώ και σύνταξη η χαμηλότερη 2.000 ευρώ.

4. Τα τελευταία 2 χρόνια ανακαλύπτουν ξαφνικά Δημόσιους Υπάλληλους που είχανε να πατήσουν στο πόστο τους 5-6 χρόνια και κάθε μήνα έπαιρναν κανονικό μισθό.

5. Πόσοι έγιναν τυφλοί χωρίς να είναι ?

6. Τόσα χρόνια όλη η Κρήτη ψήφιζε πασοκ,αγροτικά δάνεια-επιδόματα-επιχορηγήσεις και ξαφνικά φέτος κατέβηκαν στην Αθήνα, να κάνουν τι ? να υποστηρίξουν τι ακριβώς? την μίζα που πήρανε τόσα χρόνια ? Δεν είναι μόνο η Κρήτη έτσι ? Και στον Κάμπο τα ίδια και στον Βορρά.

7. Η μοναδική χώρα που δεν έβγαλε κέρδη από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Μάντεψε όλα αυτά απο ποιον έπρεπε να ελέγχονται κ να περνάν... Αν αφήσεις το αμάξι/σπίτι σου ξεκλείδωτο κ με ανοιχτές πόρτες θα φταίει ο ληστής ή εσύ?

Δημοσ.

Μάντεψε όλα αυτά απο ποιον έπρεπε να ελέγχονται κ να περνάν... Αν αφήσεις το αμάξι/σπίτι σου ξεκλείδωτο κ με ανοιχτές πόρτες θα φταίει ο ληστής ή εσύ?

Μην το γυρίσουμε στα πολιτικά παιδιά ας μείνουμε ον-τοπικ

Εγώ δεν άντεχα την αβεβαιότητα και τα 700€ στα 35 μου και πήρα την απόφαση να βγω από το comfort zone. Έμαθα ξένη γλώσσα και εδώ και περίπου ένα χρόνο δουλεύω Σουηδία. Δεν είναι τέλεια, ψάχνω το κάτι καλύτερο, αλλά δεν αγχώνομαι για το αύριο.

Και φυσικά ταξίδι Ελλάδα 2-3 φορές το χρόνο. Νοσταλγία υπάρχει, αλλά με αυτά που βλέπω και ακούω, δύσκολο το να γυρίσει κανείς.

Αυτό ακριβώς. Ξέρεις οτι το μέλλον θα ειναι καλύτερο...ειναι πάρα πολύ σπουδαίο πράγμα αυτό...να ξέρεις οτι με τον καιρό τα πράγματα θα καλυτερεύουν. Αυτός ο συνεχής φόβος της Ελλάδας ότι θα χειροτερέψουν κι αλλο τα πράγματα και το βιοτικό επίπεδο και η αγοραστικη δυναμη θα πέσει είναι τρομερά ψυχοφθόρο. Το βλέπω τριγύρω μου σε γνωστούς και με επηρεάζει και μένα που ευτυχώς και δόξα τον θεό δεν με αγγίζει άμεσα. 

• Like 1
Δημοσ.

εγώ την χώρα μου την αγαπάω και ας μου στερεί αρκετά,αλλά ξέρω πως για να φτάσουμε σε αυτό το χάλι όλοι φταίμε,άλλος περισσότερο άλλος λιγότερο,για εμένα δεν έχει σημασία,αλλά δεν μπορώ να διαβάζω μηνύματα πως φταίει το πολιτικό σύστημα οι γιατροί οι δικηγόροι ο γείτονας και εγώ όχι και αν δεν φταις εσύ ο ίδιος θα φταίει κάποιος συγγενής σου κάποιος γνωστός κάποιος που σε συνδέει,όσο είχαμε λεφτά μέχρι το 2008-09 όλα ήτανε όμορφα , γλεντούσαμε κάναμε σπατάλες και τώρα ξαφνικά μας φταίει η φορολόγηση ,τα μνημόνια και οι πολιτικοί,λες και οι πολιτικοί βγήκαν μόνοι τους,δεν τους ψήφισε κανένας.

Όποιος θέλει να φύγει για το εξωτερικό του εύχομαι ολόψυχα να βρει μια δουλίτσα με καλύτερες συνθήκες(ωράριο-μισθός) και να κάτσει εκεί να φτιάξει τη ζωή του.

Τώρα απλά τα τρώμε στη μάπα.

Σωστά τα λες και συμφωνώ, φαντάσου όμως τώρα πως νιώθει κάποιος που ούτε έφαγε , ούτε έκλεψε , ούτε γνώρισε καλές εποχές ούτε οι δικοί του χρησιμοποίησαν το παραμικρό βύσμα-ρουσφέτι, κάποιος που ο ίδιος και όλοι του οι κοντινοί δεν είχαν την παραμικρή σχέση σε όλο αυτό, όσο περίεργο κ αν σου φαίνεται , και τώρα καλείται να πληρώσει τα σπασμένα γι αυτούς που όντως μέχρι το 2008-9 γλεντούσαν και αυτό είναι γεγονός. 

Αυτός καλά θα κάνει αν κοιτάζει να βρει τρόπο να φύγει , όχι για να γλιτώσει ο ίδιος αλλα αυτοί αυτοί που γλεντούσαν και καμάρωναν σαν γύφτικα σκεπάρνια με λεφτά που δεν είχαν, γιατι αν φτάσει εξαιτίας τους να πεινάσει ίσως να φάει αυτούς για να επιβιώσει και αυτό ας μεταφραστεί στο μυαλό του καθενός όπως το καταλαβαίνει.  

Δημοσ.

Μερικοι δεν φτανει που δεν μπηκαμε στο Αγιο Ιερο Υπερτατο Δημοσιο,τωρα στα δυσκολα ψαχνομαστε να την κοπανησουμε κιολας και να αφησουμε τους καημενους τους βυσματιες να την πληρωσουν μονοι τους!

Ντροπη μας και μονο ντροπη μας,αισχος.

• Like 2
Δημοσ.

Αυτό ακριβώς. Δηλαδή πόσες δουλειές (στον ιδιωτικό τομέα πάντα) υπάρχουν που άντε να τις κάνεις στα 27-30 σου για τα 700-800 ευρώ και να ξέρεις οτι στα 35 σου θα σου δίνουν 1000-1200. Γιατί με τα 800 ευρώ στα 35 σου δεν κάνεις τίποτα. Ούτε σπίτι φτιάχνεις ούτε κατά διάνοια οικογένεια ούτε τίποτα.

Δεν υπάρχει προοπτική...εδώ είσαι τυχερός αν κάθε χρόνο είσαι στα ίδια με τα προηγούμενο έτος. Για αύξηση ή βελτίωση με καμία παναγία.

Στα 35 μου βγάζω καθαρά 600€-650€ με 21-23 οχτάωρα τον μήνα.Για να βγάλω 800€ θα έπρεπε να δουλεύω όλο τον μήνα,που στην πράξη θα ήταν μη εφικτό.Η δημιουργία οικογένειας μοιάζει σαν σκέψη πολυτέλειας.

• Like 1
Δημοσ.

Στα 35 μου βγάζω καθαρά 600€-650€ με 21-23 οχτάωρα τον μήνα.Για να βγάλω 800€ θα έπρεπε να δουλεύω όλο τον μήνα,που στην πράξη θα ήταν μη εφικτό.Η δημιουργία οικογένειας μοιάζει σαν σκέψη πολυτέλειας.

Να αυτό ακριβώς εννοώ φίλε μου. Οι γενιές από τα 35 και κάτω έχουν καεί πλέον στην Ελλάδα. Θα πέσει τρελή υπογεννητικότητα και θα αυτό θα φανεί σε 20-30 χρόνια από σήμερα που θα είμαστε τρομερά γηρασμένος πληθυσμός. 

Δημοσ.

Να αυτό ακριβώς εννοώ φίλε μου. Οι γενιές από τα 35 και κάτω έχουν καεί πλέον στην Ελλάδα. Θα πέσει τρελή υπογεννητικότητα και θα αυτό θα φανεί σε 20-30 χρόνια από σήμερα που θα είμαστε τρομερά γηρασμένος πληθυσμός. 

Σε 20-30 χρονια θα ειμαστε μαλλον τρομερα...πεθαμενος πληθυσμος ετσι οπως το πανε οι φωστηρες που παιρνουν τις αποφασεις "σωτηριας" μας.

• Like 1
Δημοσ.

Χειροτερο και απο την κριση και την ανεργια ειναι η παραιτηση και η μοιρολατρεια.Να εβλεπε κανενας ξενος αυτα θα γελουσε με το ποσο losers και κλαψιαρηδες ειναι οι Ελληνες.
Αυτο το δεν γινεται τιποτα και εχουμε πεθανει ειναι χειροτερη ελληναραδικη νοοτροπια και απο αυτον που παει στους πολιτικους για δουλεια η δινει φακελακι στα νοσοκομεια η χτιζει αυθερετα τι να πω απλα το χειροτερο.Δεν μπορεις να κατηγορεις τους μαμακιδες και να εχεις τετοια σταση γιατι εισαι ακομα χειροτερος.
Δεν ειναι λυση σαν τα προβατα ολοι να τρεχουν εξω, καποτε και το εξωτερικο θα κορεστει, δηλαδη αν δεν υπηρχε το εξωτερικο τι θα προτινατε αυτοκτονια?
Κοιταξτε την Ισλανδια πως βγηκε απο την κριση και πολλες αλλες χωρες δεν ειναι τοσο χαλια τα πραγματα το προβλημα ειμαστε εμεις που δεν κανουμε τιποτα.

• Like 3
Δημοσ.

Επίσης έχω κουραστεί ψυχολογικά και «βλέπω» το μέλλον χειρότερο.

Αυτό ξαναπέστο.

Κοιταξτε την Ισλανδια πως βγηκε απο την κριση και πολλες αλλες χωρες δεν ειναι τοσο χαλια τα πραγματα το προβλημα ειμαστε εμεις που δεν κανουμε τιποτα.

Πες μας εσύ τι έκανες από το 2009 για να αλλάξει κάτι.

Και μην ακούσω κανένα επιχείρημα "αφού οι άλλοι δεν έκαναν για να τους ακολουθήσω και εγώ και μπλα μμπλα".

Πετάτε κάποιοι σποντες και κατακρίνετε όλους τους άλλους.

• Like 2
Δημοσ.

Σε τέτοια θέματα κάποιοι γράφουν εκ του ασφαλούς,έξω από τον χορό.Με σταθερή δουλειά και καλά χρήματα,όπως ήταν προ «κρίσης».Ακόμη μπορεί να έχουν σπίτι στο όνομά τους απο τους γονείς.Επίσης δεν έχουν «φάει σφαλιάρα» στο θέμα εργασία έχοντας απολυθεί χωρίς αποζημίωση και χωρίς ταμείο ανεργίας,αυτό έπαθα μαζί με άλλα 200 άτομα,αλλιώς θα είχα δικό μου σπίτι απο δάνειο.

• Like 3
Δημοσ.

Αφού κανένας Έλληνας δεν θέλει να κάνει κάτι.

Μια οικονομία για να ανθίσει πρέπει να απαρτίζεται απο ανθρώπους που θέλουν να κάνουν κάτι (και όχι να τρυπώσουν κάπου και να κάθονται ή έστω να ιδρώνουν πάνω σε κάτι άκυρο αρκεί να πέφτει σταθερά μεροκάματο) 

Δείτε όλες τις οικονομίες που τα πράματα πηγαίνουν καλά θα βρείτε πατέντες ευρεσιτέχνες την καλύτερη πίτσα 4 τετραγωνικά μέτρα τα πιο στρόγγυλα πεπόνια τον κουρέα που μπορεί να ζωγραφίσει μια εικόνα στα μαλιά σου κόβοντας τα με ακρίβεια χιλιοστού το επαναστατικό app κτλ κτλ κτλ κτλ

Και γενικά ο καθένας ψάχνει 3 πράματα σε τέτοιες οικονομίες που είναι καλός(ή αλλιώς τι πραγματικά αγαπάει να κάνει γιατι μόνο εκει μπορείς να γίνεις καλός πραγματικά), πως θα γίνει να ακολουθήσει αυτό που ειναι καλός και πως θα γίνει καλύτερος

Στην ελλάδα κοιτάμε πως θα βρούμε βύσμα ή θα αποκτήσουμε τις προβλεπόμενες δικαιολογίες (χαρτιά/πτυχία) για να τρυπώσουμε σε μια θέση και να μην κάνουμε τίποτα εκτός απο το ότι θα έκανε ενα άψυχο ρομπότ στην θέση μας για να εξασφαλίσουμε το σταθερό μηνιάτικο.

και όχι μόνο οι υπάλληλοι αλλά και οι επιχειρήσεις απο το τελευταίο γυράδικό μέχρι μεγάλες εταιρίες ISP κτλ 

δεν κοιτάνε να γίνουν καλύτεροι κοιτάνε πως να φτάσουν την επιχείρηση να έχει έσοδα άπαξ και αποκτήσει έσοδα μετά δεν τους νοιάζει τιποτα την παρατάνε στα ίδια και τα ίδια και θα ασχοληθούν μόνο εαν και εφόσον αρχίζουν να μειώνονται αυτά τα έσοδα και πλησιάζουμε να μιλάμε για ζημίες...

Πχ για πιο λόγο ανοίγουμε τόσα φαγάδικα έχουμε τέτοια τεράστια γαστρονομική κουλτούρα στην ελλάδα; όλοι απο μικρή ηλικία ονειρευόμαστε για το πως θα κάνουμε τον πραγματικά σωστό γύρο;

ΟΧΙ απλά βλέπουμε τον άλλον έβγαλε λεφτά με αυτό... ααα κάτσε να το κάνω και εγώ (και ας είσαι άσχετος από αυτά και δεν σε νοιάζει καθόλου το να μαγειρέψεις το καλύτερο πιάτο)

Το αποτέλεσμα τεράστιες τιμές χάλια γύροι και κανένας σχεδόν δεν μένει ευχαριστημένος (ούτε "μαγαζάτορες" ούτε οι πελάτες)

Πάνε άλλοι σπουδάζουν και παίρνουν χαρτιά με τίτλους κτλ γιατι; ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΑΣΚΑΛΟΙ δηλαδή να μην χρησιμοποιούν ούτε το 10% των υποτιθέμενων γνώσεων τους προκειμένω να έχουν εναν σταθερό μισθό...

και όσοι δεν γίνονται δάσκαλοι πάνε στα φροντιστήρια ή κάνουν ιδιαίτερα...

ε μετά τι έχουν τα έρημα και ψοφάν.... 

Το κράτος δεν ειναι μια θεότητα που αιωρείται πάνω απο τον Όλυμπο το κράτος είμαστε εμείς ο γείτονας μας η αδερφή μας ο πατέρας μας κτλ

Δεν μπορεί να σου κάνει τίποτα το κράτος αν εμείς σαν κοινωνία δεν θέλουμε να δραστηριοποιηθούμε και να δημιουργήσουμε έργο 

Θυμάμαι ενα παλιό thread γιατι δεν υπάρχει στην ελλάδα ενα studio που να κάνει παιχνίδια έστω και σε Indie επίπεδο... την μια δικαιολογία μετά την άλλη την ίδια στιγμή που σε κάθε χώρα ανθίζει αυτό και τέτοια πράματα δεν θέλουν ούτε τεράστιες υποδομές ούτε τίποτα άτομα με θέληση και όραμα θέλουν.... αλλά αν δεν μας πληρώσει κάποιος προκαταβολικά 3000 ευρώ τον μήνα για να κάνουμε generic κώδικα και μεθόδους που μάθαμε googlάρωντας ή απο το προπτυχιακό μας βιβλίο δεν ασχολούμαστε...εγώ φίλε θέλω να μπω σε φροντιστήριο ή δημόσιο ή σε κάνα μπαράκι το πολύ πολύ να πειράζω λίγο έτοιμο κώδικα για να πουλάω ιστοσελίδες Design και έτσι σε άσχετους τι με πρίζες τώρα με games και κουραφέξαλα... 

• Like 3
Δημοσ.

Μια οικονομία για να ανθίσει πρέπει να απαρτίζεται απο ανθρώπους που θέλουν να κάνουν κάτι (και όχι να τρυπώσουν κάπου και να κάθονται ή έστω να ιδρώνουν πάνω σε κάτι άκυρο αρκεί να πέφτει σταθερά μεροκάματο) 

Δείτε όλες τις οικονομίες που τα πράματα πηγαίνουν καλά θα βρείτε πατέντες ευρεσιτέχνες την καλύτερη πίτσα 4 τετραγωνικά μέτρα τα πιο στρόγγυλα πεπόνια τον κουρέα που μπορεί να ζωγραφίσει μια εικόνα στα μαλιά σου κόβοντας τα με ακρίβεια χιλιοστού το επαναστατικό app κτλ κτλ κτλ κτλ

Και γενικά ο καθένας ψάχνει 3 πράματα σε τέτοιες οικονομίες που είναι καλός(ή αλλιώς τι πραγματικά αγαπάει να κάνει γιατι μόνο εκει μπορείς να γίνεις καλός πραγματικά), πως θα γίνει να ακολουθήσει αυτό που ειναι καλός και πως θα γίνει καλύτερος

Στην ελλάδα κοιτάμε πως θα βρούμε βύσμα ή θα αποκτήσουμε τις προβλεπόμενες δικαιολογίες (χαρτιά/πτυχία) για να τρυπώσουμε σε μια θέση και να μην κάνουμε τίποτα εκτός απο το ότι θα έκανε ενα άψυχο ρομπότ στην θέση μας για να εξασφαλίσουμε το σταθερό μηνιάτικο.

και όχι μόνο οι υπάλληλοι αλλά και οι επιχειρήσεις απο το τελευταίο γυράδικό μέχρι μεγάλες εταιρίες ISP κτλ 

δεν κοιτάνε να γίνουν καλύτεροι κοιτάνε πως να φτάσουν την επιχείρηση να έχει έσοδα άπαξ και αποκτήσει έσοδα μετά δεν τους νοιάζει τιποτα την παρατάνε στα ίδια και τα ίδια και θα ασχοληθούν μόνο εαν και εφόσον αρχίζουν να μειώνονται αυτά τα έσοδα και πλησιάζουμε να μιλάμε για ζημίες...

Πχ για πιο λόγο ανοίγουμε τόσα φαγάδικα έχουμε τέτοια τεράστια γαστρονομική κουλτούρα στην ελλάδα; όλοι απο μικρή ηλικία ονειρευόμαστε για το πως θα κάνουμε τον πραγματικά σωστό γύρο;

ΟΧΙ απλά βλέπουμε τον άλλον έβγαλε λεφτά με αυτό... ααα κάτσε να το κάνω και εγώ (και ας είσαι άσχετος από αυτά και δεν σε νοιάζει καθόλου το να μαγειρέψεις το καλύτερο πιάτο)

Το αποτέλεσμα τεράστιες τιμές χάλια γύροι και κανένας σχεδόν δεν μένει ευχαριστημένος (ούτε "μαγαζάτορες" ούτε οι πελάτες)

Πάνε άλλοι σπουδάζουν και παίρνουν χαρτιά με τίτλους κτλ γιατι; ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΑΣΚΑΛΟΙ δηλαδή να μην χρησιμοποιούν ούτε το 10% των υποτιθέμενων γνώσεων τους προκειμένω να έχουν εναν σταθερό μισθό...

Το κράτος δεν ειναι μια θεότητα που αιωρείται πάνω απο τον Όλυμπο το κράτος είμαστε εμείς ο γείτονας μας η αδερφή μας ο πατέρας μας κτλ

Δεν μπορεί να σου κάνει τίποτα το κράτος αν εμείς σαν κοινωνία δεν θέλουμε να δραστηριοποιηθούμε και να δημιουργήσουμε έργο 

Θυμάμαι ενα παλιό thread γιατι δεν υπάρχει στην ελλάδα ενα studio που να κάνει παιχνίδια έστω και σε Indie επίπεδο... την μια δικαιολογία μετά την άλλη την ίδια στιγμή που σε κάθε χώρα ανθίζει αυτό και τέτοια πράματα δεν θέλουν ούτε τεράστιες υποδομές ούτε τίποτα άτομα με θέληση και όραμα θέλουν.... αλλά αν δεν μας πληρώσει κάποιος προκαταβολικά 3000 ευρώ τον μήνα για να κάνουμε generic κώδικα και μεθόδους που μάθαμε googlάρωντας ή απο το προπτυχιακό μας βιβλίο δεν ασχολούμαστε...εγώ φίλε θέλω να μπω σε φροντιστήριο ή δημόσιο ή σε κάνα μπαράκι το πολύ πολύ να πειράζω λίγο έτοιμο κώδικα για να πουλάω ιστοσελίδες Design και έτσι σε άσχετους τι με πρίζες τώρα με games και κουραφέξαλα... 

Μα τι να κάτσουν να κάνουν ρε φίλε οι έλληνες που μου λες για ευρεσιτεχνίες καινοτομίες και επιχειρήσεις όταν υπάρχει τεράστια φορολογία και μεγάλα ρίσκα να ξεκινήσεις κάτι..... βαρέθηκα να τα ακούω αυτά πλέον.

Πίστεψέ με επειδή δύσκολα μπορώ να γίνω υπάλληλος και να βρώ δουλειά λόγω προβλημάτων υγείας, έχω ψάξει οτι περνούσε από το χέρι μου για να δω αν μπορώ να κάνω κάτι δικό μου με έναρξη επαγγέλματος με έδρα το σπίτι μου, εξέτασα οτι ιδέες/δραστηριότητες μπορούσα να κάνω με βάση τις γνώσεις μου, πέραν των εμποδίων και δυσκολιών που μου είπαν οι δικοί μου, είναι εντελώς ασύμφορο να ξεκινήσεις σχεδόν το οτιδήποτε, η υποχρεωτικότητα του ΟΑΕΕ μειώνει σε σημαντικό βαθμό τις ελπίδες να κάνω κάτι, αφήνω απέξω τον φόρο 26% από το πρώτο ευρώ, αν βάλουμε και αυτό ακόμα χειρότερα καθώς και διάφορες άλλες χρεώσεις αναλόγως τις περιπτώσεις όπως τέλη και ετήσιες συνδρομές σε ενώσεις και φορείς.

Ένας φίλος μου σκεφτόταν να κάνει έναρξη ως ηλεκτρολόγος αλλά μόνο που του είπα υποχρεώσεις φορολογία τρεξίματα κουραφέξαλα απογοητεύτηκε και μου είπε σε μια φάση "ασε μην το συνεχίζεις δεν θέλω να ακούω άλλο". Άλλος φίλος μου εργαζόταν για χρόνια υπάλληλος σε σουπερμαρκετ και μάζεψε χρήματα, θέλησε να ανοίξει μεσιτικό γραφείο, γνώριζε βέβαια τα ρίσκα και το θέμα της αγοράς ακινήτων, μου είπε οτι ήθελε να ρισκάρει και οτι γίνει, σε 5 μήνες το έκλεισε το γραφείο, μηδαμηνά έσοδα και οι εισφορές του ΟΑΕΕ μαζί με το νοίκι να τρέχουνε, έφαγε το 40% των χρημάτων που έβγαλε για να ξεπληρώσει.

Για τις καφετέριες και τα σουβλατζίδικα που κατηγορείς, καλά κάνουν και ανθούν διότι αυτά αρέσουν στον Έλληνα, καφές με την παρέα και σουβλάκι/κοψίδια, οπότε αυτές τις ευκαιρίες βρίσκουν ορισμένοι και επενδύουν.

Ούτε και η επιθυμία/θέληση για διορισμό στο δημόσιο μου κάνουν εντύπωση αφού αυτό παρέχει ασφάλεια και άνετη ζωή χωρίς ρίσκα.

Αν δεν έχεις μέσον ή επιχείρηση από τον μπαμπά/μαμά δεν μπορείς να κάνεις τίποτα, όλα τα άλλα είναι εξαιρετικά δύσκολο να τα καταφέρεις.

Αφήστε λοιπόν τις καραμέλες αυτές περι δημιουργίας πρωτοτυπίας ευρεσιτεχνίας και κουραφέξαλα. Για τις δε ευρεσιτεχνίες πρέπει να σκας κάθε έτος κανένα 800αρι στο κράτος για να προστατεύει αυτό που σκέφτηκες μην το κλέψει άλλος, οπότε μόνο αν μιλάμε για κάτι πολύ σημαντικό και ενδιαφέρον αξίζει να πληρώσεις τόσα λεφτά, ο κόσμος έχει προβλήματα, τα λεφτά βγαίνουν δύσκολα και δεν αξίζει από όσους έχουμε ακόμα κάτι στην άκρη να το χαραμίσουμε χωρίς λόγο.

• Like 5
Δημοσ.

εχεις ιδεα τι παιζει απο φορολογια σε ιδιωτη που εχει κατσε καλα ιδεα και αποφασιζει να παραξει κατι?.........μονο ενας ηλιθιος θα προχωρουσε.....

• Like 4
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...