Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,

Ονομάζομαι Βασίλης,είμαι 21 ετών και σπουδάζω στο τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ Κρήτης.
Είμαι και από Ηράκλειο Κρήτης και είμαι στο 3ο έτο.

Πρόσφατα συνειδητοποίησα και αποδέχθηκα αυτό το γεγονός,ότι δεν επιθυμώ να σπουδάσω Πληροφορική.Έχω περάσει ελάχιστα μαθήματα,το ενδιαφέρον μου για την σχολή είναι μηδαμινό και κωλυσιεργώ κάθε φορά που θα χρειαστεί να διαβάσω (και εν τέλη δεν το κάνω).

Μου αρέσει η πληροφορική και είμαι πολύ καλός σε αυτόν τον τομέα,αν και το έχω βαρεθεί καθώς προγραμματίζω από 12 ετών και από τότε που μου επιβάλλεται η γνώση της,έχω αρχίσει να το βαριέμαι πάρα πολύ.Θα μου άρεσε να το κρατήσω σαν χόμπυ,όπως έχω την μουσική για παράδειγμα που δεν θέλω να την πάω σε επαγγελματικό επίπεδο αλλά για προσωπική διασκέδαση.
Μετά από πολλές σκέψεις κατάλαβα ότι θέλω να σπουδάσω Ψυχολογία...Με ενδιαφέρει και ανέκαθεν με ενδιέφερε,είμαι σίγουρος πλέον...Γενικότερα όταν σκέφτομαι τον εαυτό μου μετά από 10 χρόνια,δεν μπορώ να τον φανταστώ να ασχολείται με τον προγραμματισμό αλλά πεθαίνω στην ιδέα του να είμαι ένας πολύ καλός ψυχολόγος με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό.
Θα ξαναέδινα πανελλήνιες αλλά δεν υπάρχει καμία περίπτωση να καταφέρω να γράψω μαθήματα θεωρητικής,απλά δεν μπορώ!!
Γνωρίζεται αν υπάρχει κάποιος τρόπος να καταφέρω να μπω σε κάποιο πανεπιστήμιο ψυχολογίας,ακόμα και στο εξωτερικό ?
Πραγματικά με ενδιαφέρει πάρα πολύ και θα ήθελα να το ακολουθήσω όσο τίποτα άλλο στον κόσμο,με εξιτάρει απίστευτα !!Ενα απλό παράδειγμα,έχω πολύ επιλεκτική μνήμη...Όταν φίλοι μου μου λένε για πράγματα που τους αφορά,σχολή,χόμπυ,γκομενικά κτλ κτλ ,δείχνω να τα κατανοώ και την προκειμένη στιγμή τα επεξεργάζομαι τέλεια αλλά μετά από 1-2 βδομάδες θα τα έχω ξεχάσει εντελώς γιατί πολύ απλά δεν με ενδιαφέρουν!Ωστόσο έχω παρατηρήσει ότι όταν γνωστοί μου ή φίλοι μου που σπουδάζουν ψυχολογία μου λένε πράγματα για την σχολή τους ,λόγω ενδιαφέροντος τα ακούω με τεράστιο ενδιαφέρον και ακόμα και καιρό μετά τα θυμάμαι όλα!Νομίζω ότι για εμένα κάτι τέτοιο θα ήταν τεράστια αλλαγή στην ζωή μου !
Ωστόσο δεν ξέρω τι να κάνω,δεν το έχω πει σε κανέναν...

Ποια θα είναι η αντίδραση των δικών μου?Και τι μπορώ να κάνω για αυτό??Νιώθω ότι είμαι απλά βάρος τώρα που δεν περνάω μαθήματα !!
Heeeelp!!

Δημοσ.

Τελείωσε την σχολή που είσαι τώρα, γιατί είναι κρίμα να πάνε όλα αυτά χαμένα στα σκουπίδια, και μετά με ήσυχο κεφάλι αποφασίζεις. Μπορεί απλά να είναι μια κρίση.

Δημοσ.

Μπορείς να σπουδάσεις στο ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο Κύπρου ψυχολογία. πλήρως αναγνωρισμένο πτυχίο κι από τον ΔΟΑΤΑΠ και στο εξωτερικό. γίνεται κι εξ αποστάσεως. αλλά φυσικά θέλει χρήματα,το πληρώνεις το πανεπιστήμιο. όσο για τους δικούς σου απλά εξήγησε τους πως Δ μπορείς να τελειώσεις τη σχολή γιατι δε σου αρέσει καθόλου κι ακόμη κι αν κάτσεις εκεί δε θα περνάς τα μαθήματα κι απλα θα ξοδευεις χρηματα που μπορεις να διοχετευσεις αλλου κι ότι τώρα κατάλαβες τι ακριβώς σου αρέσει να κάνεις. το θέμα είναι είσαι σιγουρος; γιατί καλά είναι στη φαντασία πως είναι να είσαι ψυχολόγος αλλά ρίξε μια ματιά και στα μαθήματα του προγράμματος να δεις αν όντως σου προκαλούν ενδιαφέρον. έχει δύσκολους όρους και γενικα δύσκολα μαθήματα δεν είναι παίξε γέλασε και μπορεί να τα βαριέσαι. σκέψου πως ακόμη κι ο ψυχολόγος είναι ένα ''ειδος'' γιατρού.

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,

Ονομάζομαι Βασίλης,είμαι 21 ετών και σπουδάζω στο τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ Κρήτης.

Είμαι και από Ηράκλειο Κρήτης και είμαι στο 3ο έτο.

Πρόσφατα συνειδητοποίησα και αποδέχθηκα αυτό το γεγονός,ότι δεν επιθυμώ να σπουδάσω Πληροφορική.Έχω περάσει ελάχιστα μαθήματα,το ενδιαφέρον μου για την σχολή είναι μηδαμινό και κωλυσιεργώ κάθε φορά που θα χρειαστεί να διαβάσω (και εν τέλη δεν το κάνω).

Μου αρέσει η πληροφορική και είμαι πολύ καλός σε αυτόν τον τομέα,αν και το έχω βαρεθεί καθώς προγραμματίζω από 12 ετών και από τότε που μου επιβάλλεται η γνώση της,έχω αρχίσει να το βαριέμαι πάρα πολύ.Θα μου άρεσε να το κρατήσω σαν χόμπυ,όπως έχω την μουσική για παράδειγμα που δεν θέλω να την πάω σε επαγγελματικό επίπεδο αλλά για προσωπική διασκέδαση.

Μετά από πολλές σκέψεις κατάλαβα ότι θέλω να σπουδάσω Ψυχολογία...Με ενδιαφέρει και ανέκαθεν με ενδιέφερε,είμαι σίγουρος πλέον...Γενικότερα όταν σκέφτομαι τον εαυτό μου μετά από 10 χρόνια,δεν μπορώ να τον φανταστώ να ασχολείται με τον προγραμματισμό αλλά πεθαίνω στην ιδέα του να είμαι ένας πολύ καλός ψυχολόγος με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό.

Θα ξαναέδινα πανελλήνιες αλλά δεν υπάρχει καμία περίπτωση να καταφέρω να γράψω μαθήματα θεωρητικής,απλά δεν μπορώ!!

Γνωρίζεται αν υπάρχει κάποιος τρόπος να καταφέρω να μπω σε κάποιο πανεπιστήμιο ψυχολογίας,ακόμα και στο εξωτερικό ?

Πραγματικά με ενδιαφέρει πάρα πολύ και θα ήθελα να το ακολουθήσω όσο τίποτα άλλο στον κόσμο,με εξιτάρει απίστευτα !!Ενα απλό παράδειγμα,έχω πολύ επιλεκτική μνήμη...Όταν φίλοι μου μου λένε για πράγματα που τους αφορά,σχολή,χόμπυ,γκομενικά κτλ κτλ ,δείχνω να τα κατανοώ και την προκειμένη στιγμή τα επεξεργάζομαι τέλεια αλλά μετά από 1-2 βδομάδες θα τα έχω ξεχάσει εντελώς γιατί πολύ απλά δεν με ενδιαφέρουν!Ωστόσο έχω παρατηρήσει ότι όταν γνωστοί μου ή φίλοι μου που σπουδάζουν ψυχολογία μου λένε πράγματα για την σχολή τους ,λόγω ενδιαφέροντος τα ακούω με τεράστιο ενδιαφέρον και ακόμα και καιρό μετά τα θυμάμαι όλα!Νομίζω ότι για εμένα κάτι τέτοιο θα ήταν τεράστια αλλαγή στην ζωή μου !

Ωστόσο δεν ξέρω τι να κάνω,δεν το έχω πει σε κανέναν...

Ποια θα είναι η αντίδραση των δικών μου?Και τι μπορώ να κάνω για αυτό??Νιώθω ότι είμαι απλά βάρος τώρα που δεν περνάω μαθήματα !!

Heeeelp!!

Δεν θέλω να το πάρεις στραβά... αλλά...

Δεν περνάς μαθήματα (οκ ναι τα βαριέσαι αλλά και πάλι) απο ΤΕΙ... που κακά τα ψέματα ειναι ενας διψήφιος αριθμός σελίδες σημειώσεων για να τα περάσεις...

έχεις δει πως ειναι ένα βιβλίο ψυχολογίας (που αυτό ουσιαστικά πρέπει να διαβάσεις γιατι δεν έχει "πες μου το προφίλ της Διπολικής Διαταραχής και την διαφορά της απο την μανιοκατάθλιψη" μεσα σε 3 σειρές... ) 

είναι τεράστια .. όσα έχω δει ειναι σαν χοντρές εγκυκλοπαίδειες... :P

αγόρασε ένα προσπάθησε να το βγάλεις και υπολόγισε έτσι αν είσαι έτοιμος να διαβάσεις 3,4 απο αυτά τουλάχιστον κάθε 6 μήνες. 

Δημοσ.

Δεν θέλω να το πάρεις στραβά... αλλά...

Δεν περνάς μαθήματα (οκ ναι τα βαριέσαι αλλά και πάλι) απο ΤΕΙ... που κακά τα ψέματα ειναι ενας διψήφιος αριθμός σελίδες σημειώσεων για να τα περάσεις...

έχεις δει πως ειναι ένα βιβλίο ψυχολογίας (που αυτό ουσιαστικά πρέπει να διαβάσεις γιατι δεν έχει "πες μου το προφίλ της Διπολικής Διαταραχής και την διαφορά της απο την μανιοκατάθλιψη" μεσα σε 3 σειρές... ) 

είναι τεράστια .. όσα έχω δει ειναι σαν χοντρές εγκυκλοπαίδειες... :P

αγόρασε ένα προσπάθησε να το βγάλεις και υπολόγισε έτσι αν είσαι έτοιμος να διαβάσεις 3,4 απο αυτά τουλάχιστον κάθε 6 μήνες. 

Και έχω διαβάσει πολλά βιβλία,και παλαιότερα είχα ασχοληθεί με τεχνικές πειθούς και Social Engineering !

Επίσης επειδή είναι ΤΕΙ δεν σημαίνει ότι είναι εύκολα μαθήματα...Ειδικά η σχολή μου είναι πάρα πολύ δύσκολη και ρώτα όποιον μπορεί να έχει προσωπική εμπειρία γιατί δεν είναι ούτε λογιστικη ουτε νοσηλευτική...

Είμαι σίγουρος για το τι θέλω ,και έχω ήδη αρκετά βιβλία ψυχολογίας!

Όσον αφορά τους όρους,εχω ήδη εξοικειωθεί με αρκετους!

Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις,περιμένω και άλλες !

Δημοσ.

Με το ζόρι δε γίνεται τίποτα...ακόμα και τη σχολή να βγάλεις με τα χίλια ζόρια δεν θα έχει νόημα και δεν θα σε βοηθήσει πουθενά. Κάνε αυτό που θες, δεν είναι αργά εννοείται.

Δημοσ.

Εγώ από αυτά που έγραψες θα σου πω το εξής, κάνε αυτό που θέλεις αλλά μετά μην αρχίσεις γκρίνιες και απογοήτευση οτι δεν αντέχεις τις σπουδές σχετικές με την ψυχολογία. Απορώ που λες οτι προγραμματίζεις από τα 12 και τελικά δεν σου αρέσει η πληροφορική, σαν να λες οτι απλά δεν το έχεις ως χόμπυ αλλά όλα σου επιβλήθηκαν και τα έκανες με το ζόρι....

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ από αυτά που έγραψες θα σου πω το εξής, κάνε αυτό που θέλεις αλλά μετά μην αρχίσεις γκρίνιες και απογοήτευση οτι δεν αντέχεις τις σπουδές σχετικές με την ψυχολογία. 

Αυτο ειπα κι εγω στον TS. Αρκετοι σκεφτονται πως θα ειναι σα να μιλανε στο κολλητο που εχει προβληματα,απλα πιο γλαμουρατα ''Μμμ.θα γινω ψυχολογος'' και φανταζονται τον ευατο τους καθισμενο σε μια γραφειαρα και τον πελατη απεναντι να εξιστορει την ιστορια της ζωης του. Αλλα μεχρι να φτασεις εκει οι σπουδες στην ψυχολογια ειναι δυσκολες και πολυ εξειδικευμενες κι ας ειναι θεωρητικη σχολη. Προφανως δε το αντιλαμβανονται.

*(ΤS δεν λεω πως εισαι σιγουρα ενας απο αυτους, αλλα οτι πρεπει να ψαχτεις πρωτα αρκετα πριν κανεις αυτο το βημα και να σιγουρευτεις οτι οντως το θελεις κι οτι δε το σκεφτεσαι απλως κι εσυ καπως ετσι στην πραγματικοτητα. Σκεψου πως θα ειναι να πας στη σχολη και να θελεις μετα παλι να την παρατησεις κι αυτην.)

Δημοσ.

Το θέμα είναι οτι ο ts αφού προγραμματίζει από τα 12 και σπούδασε όσο σπούδασε εκεί, κατέχει στο μυαλό του και τον αντίστοιχο τρόπο σκέψης για να τελειώσει τις σπουδές και να εργαστεί σε αυτό, γνωρίζει την μεθοδολογία. Αν αλλάξει αντικειμενο πρέπει να αλλάξει και τον τρόπο σκέψης του και αυτό απαιτεί να περάσει χρόνος και δοκιμασίες τις οποίες αμφιβάλλω αν θα δεχτεί να κάνει.

Δημοσ.

Πως ξερεις ότι όντως σου αρέσει η ψυχολογία και θες να ακολουθήσεις αυτόν τον δρόμο; 

Πάντως αν όπως λες προγραμματίζεις από τα 12 και βαρέθηκες τότε σίγουρα αυτό το επάγγελμα δεν είναι για εσένα και καλύτερα να κοιτάξεις κάτι άλλο.

Παρόλα αυτά και εγώ θεωρώ ότι μπορεί να περνάς κάποια κρίση και καλύτερα να το πάρεις το πτυχίο σου και γιατί είναι κρίμα επειδή έχεις φτάσει σχεδόν στο τέλος και γιατί μπορεί απλά να περνάς μια κρίση και αν σου φύγει θα χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο.

Όσο για την ψυχολογία δεν είναι καθόλου εύκολη δουλειά! Πελατεία έχεις; Σήμερα αν δεν έχεις μια έτοιμη πελατεία (ένα σημαντικό αριθμό όχι τους θείους και παππούδες σου) ούτε το ρεύμα δεν θα βγάζεις.

Θεωρώ ότι πας να ακολουθήσεις κάτι πολύ δύσκολο. Σκέψου το καλύτερα.

Δημοσ.

Παιδια αρχικά να σας ευχαριστήσω για τις απαντήσεις σας,ομολογουμένως δεν περίμενα τέτοια ανταπόκριση !!
Όσον αφορά το αν με ενδιαφέρει η ψυχολογια,ανέκαθεν με ενδιέφερε απλά δεν το σκέφτηκα παραπάνω διότι είμαι των θετικών επιστημών !(μαθηματικά,φυσικές κτλ κτλ)
Έχω ήδη ασχοληθεί,όπως προείπα,με την επιστήμη της ψυχολογίας ,όχι σε επαγγελματικό τομέα βέβαια αλλά έχω διαβάσει 1-2 βιβλία ολοκληρωτικά και αρκετά e-books!!

Είμαι 100% σίγουρος ότι δεν θα την βαρεθώ,το έχω σκεφτεί πάρα πολύ,η ιδέα και μόνο με κάνει να έχω φιλοδοξίες και με εξιτάρει όσο τίποτε άλλο,μολις σκέφτηκα το ενδεχόμενο να το ακολουθήσω,ένιωσα σαν να γίνεται κάτι καινούριο στην ζωή μου.

Ωστόσο το γεγονός να τελειώσω την σχολή μου πρώτα, σαν ιδέα που δόθηκε,δεν είναι κακό πιστεύω...Ήδη άρχισα να νιώθω διαφορετικά για να αρχίσω να διαβάζω,απλά θέτοντας τον στόχο μου να σπουδάσω αργότερα σε αυτό,νιώθω πως έχω άλλο κίνητρο τώρα...

Τώρα καμιά άλλη λύση για το τι μπορώ να κάνω?(σε καμία περίπτωση δεν σκέφτομαι αυτό που είπε ο φίλος να είμαι πίσω από γραφεία και να ακούω προβλήματα)

Δημοσ.

Παιδια αρχικά να σας ευχαριστήσω για τις απαντήσεις σας,ομολογουμένως δεν περίμενα τέτοια ανταπόκριση !!

Όσον αφορά το αν με ενδιαφέρει η ψυχολογια,ανέκαθεν με ενδιέφερε απλά δεν το σκέφτηκα παραπάνω διότι είμαι των θετικών επιστημών !(μαθηματικά,φυσικές κτλ κτλ)

Έχω ήδη ασχοληθεί,όπως προείπα,με την επιστήμη της ψυχολογίας ,όχι σε επαγγελματικό τομέα βέβαια αλλά έχω διαβάσει 1-2 βιβλία ολοκληρωτικά και αρκετά e-books!!

Είμαι 100% σίγουρος ότι δεν θα την βαρεθώ,το έχω σκεφτεί πάρα πολύ,η ιδέα και μόνο με κάνει να έχω φιλοδοξίες και με εξιτάρει όσο τίποτε άλλο,μολις σκέφτηκα το ενδεχόμενο να το ακολουθήσω,ένιωσα σαν να γίνεται κάτι καινούριο στην ζωή μου.

Ωστόσο το γεγονός να τελειώσω την σχολή μου πρώτα, σαν ιδέα που δόθηκε,δεν είναι κακό πιστεύω...Ήδη άρχισα να νιώθω διαφορετικά για να αρχίσω να διαβάζω,απλά θέτοντας τον στόχο μου να σπουδάσω αργότερα σε αυτό,νιώθω πως έχω άλλο κίνητρο τώρα...

Τώρα καμιά άλλη λύση για το τι μπορώ να κάνω?(σε καμία περίπτωση δεν σκέφτομαι αυτό που είπε ο φίλος να είμαι πίσω από γραφεία και να ακούω προβλήματα)

φιλη* :) και στο λέω φιλικά αυτό δεν είπα πως σίγουρα το βλέπεις έτσι. όταν λες τι μπορείς να κάνεις τι εννοείς ;
Επισκέπτης
Δημοσ.

Τελειώνεις τη σχολή σου και δίνεις κατατακτήριες για ψυχολογία.

Δημοσ.

φιλη* :) και στο λέω φιλικά αυτό δεν είπα πως σίγουρα το βλέπεις έτσι. όταν λες τι μπορείς να κάνεις τι εννοείς ;

Σορρυ δεν ήξερα ! Φίλη λοιπόν :) !

Το σκέφτομαι σε πιο ερευνητικό επίπεδο,ή εκπαιδευτικό !

Δεν με χαλάει η ψυχολογία σαν επάγγελμα αλλά θέλω να κάνω κάτι για αυτό,κάτι πιο δημιουργικό απ'το να έχω απλά πελάτες!!

Έχω φιλοδοξίες !!

Όσο ηλίθιο και αν ακουστεί,δεν είχα σκεφτεί για τις κατατακτήριες !!!Ενώ γενικότερα στην ζωή μου έχει έρθει πολλές φορές στο μυαλό,δεν το σκέφτηκα!Ακούγεται φοβερή ιδέα,αν και πολύ δύσκολο στην πράξη,νομίζω παίρνουν 1-2 άτομα κάθε χρόνο με κατατακτήριες??? Θα πρέπει να κάνω κάτι παραπάνω απ'το να γράψω τέλεια !!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...