Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.

Σορρυ δεν ήξερα ! Φίλη λοιπόν :) !

Το σκέφτομαι σε πιο ερευνητικό επίπεδο,ή εκπαιδευτικό !

Δεν με χαλάει η ψυχολογία σαν επάγγελμα αλλά θέλω να κάνω κάτι για αυτό,κάτι πιο δημιουργικό απ'το να έχω απλά πελάτες!!

Έχω φιλοδοξίες !!

Όσο ηλίθιο και αν ακουστεί,δεν είχα σκεφτεί για τις κατατακτήριες !!!Ενώ γενικότερα στην ζωή μου έχει έρθει πολλές φορές στο μυαλό,δεν το σκέφτηκα!Ακούγεται φοβερή ιδέα,αν και πολύ δύσκολο στην πράξη,νομίζω παίρνουν 1-2 άτομα κάθε χρόνο με κατατακτήριες??? Θα πρέπει να κάνω κάτι παραπάνω απ'το να γράψω τέλεια !!

Λέει νομίζω πόσους παίρνουν.

Ή άλλη λύση είναι πανελλήνιες και μπαίνεις, αλλά θα πρέπει να μάθεις αρχαία, λατινικά κτλ

Μεταπτυχιακό δεν νονιζω να μπορείς να πας λόγω διαφορετικού αντικειμένου.

Οπότε οι κατακτήριες είναι η πιο εφικτή λύση.

Δημοσ.

Σορρυ δεν ήξερα ! Φίλη λοιπόν :) !

Το σκέφτομαι σε πιο ερευνητικό επίπεδο,ή εκπαιδευτικό !

Δεν με χαλάει η ψυχολογία σαν επάγγελμα αλλά θέλω να κάνω κάτι για αυτό,κάτι πιο δημιουργικό απ'το να έχω απλά πελάτες!!

Έχω φιλοδοξίες !!

Όσο ηλίθιο και αν ακουστεί,δεν είχα σκεφτεί για τις κατατακτήριες !!!Ενώ γενικότερα στην ζωή μου έχει έρθει πολλές φορές στο μυαλό,δεν το σκέφτηκα!Ακούγεται φοβερή ιδέα,αν και πολύ δύσκολο στην πράξη,νομίζω παίρνουν 1-2 άτομα κάθε χρόνο με κατατακτήριες??? Θα πρέπει να κάνω κάτι παραπάνω απ'το να γράψω τέλεια !!

ειναι λιγο δυσκολο αλλα αν γράψεις καλά έχεις πιθανότητες. σαν ψυχολόγος μπορείς Ν κανείς κι άλλα εκτός από το να ανοίξεις γραφείο. γενικά είναι ένα επάγγελμα με εξέλιξη κι εξελισεσαι και διανοητικά γι'αυτό είναι σίγουρα κατι πολυ ενδιαφέρον. γιατί δε κοιτάς αυτό που σου είπα για το ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο ;
Δημοσ.

ειναι λιγο δυσκολο αλλα αν γράψεις καλά έχεις πιθανότητες. σαν ψυχολόγος μπορείς Ν κανείς κι άλλα εκτός από το να ανοίξεις γραφείο. γενικά είναι ένα επάγγελμα με εξέλιξη κι εξελισεσαι και διανοητικά γι'αυτό είναι σίγουρα κατι πολυ ενδιαφέρον. γιατί δε κοιτάς αυτό που σου είπα για το ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο ;

Διότι δεν θα χαρούν και πολύ οι δικοί μου "Hey μάνα θα πάω να σπουδάσω Κύπρο,σκάστα " :P 

Αν μπορούσα να βρω μια δουλειά ίσως...

Δημοσ.

Διότι δεν θα χαρούν και πολύ οι δικοί μου "Hey μάνα θα πάω να σπουδάσω Κύπρο,σκάστα " :P 

ε ψάξε για δουλειές στην Κύπρο καλοκαίρι ειδικά κάτι θα βρεις και έτσι θα το συνδυάσεις με διακοπές και θα κάνεις και scouting για το τι παίζει για μια πιο μόνιμη δουλεια τι παίζει μια διαμονή και πως θα γίνει να μπεις στην σχολή. στην χειρότερη απλά να κάνεις τις διακοπές σου + εργασία καλοκαιρινή.

Δημοσ.

ε ψάξε για δουλειές στην Κύπρο καλοκαίρι ειδικά κάτι θα βρεις και έτσι θα το συνδυάσεις με διακοπές και θα κάνεις και scouting για το τι παίζει για μια πιο μόνιμη δουλεια τι παίζει μια διαμονή και πως θα γίνει να μπεις στην σχολή. στην χειρότερη απλά να κάνεις τις διακοπές σου + εργασία καλοκαιρινή.

Hey ωραία συμβουλή ,θενξ θα το σκεφτώ !! :) 

Δημοσ.

Γινεται κι εξ αποστασεως φιλε μου. Δηλαδη απο το σπιτι σου. Αλλα θελει το 8πλασιο διαβασμα. Η σχολη δε ξερω ποσο ακριβως θα κοστισει για αυτο το πτυχιακο προγραμμα αλλα δε νομιζω να ξεπερναει τις 10.000

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,

Ονομάζομαι Βασίλης,είμαι 21 ετών και σπουδάζω στο τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ Κρήτης.

Είμαι και από Ηράκλειο Κρήτης και είμαι στο 3ο έτο.

Πρόσφατα συνειδητοποίησα και αποδέχθηκα αυτό το γεγονός,ότι δεν επιθυμώ να σπουδάσω Πληροφορική.Έχω περάσει ελάχιστα μαθήματα,το ενδιαφέρον μου για την σχολή είναι μηδαμινό και κωλυσιεργώ κάθε φορά που θα χρειαστεί να διαβάσω (και εν τέλη δεν το κάνω).

Μου αρέσει η πληροφορική και είμαι πολύ καλός σε αυτόν τον τομέα,αν και το έχω βαρεθεί καθώς προγραμματίζω από 12 ετών και από τότε που μου επιβάλλεται η γνώση της,έχω αρχίσει να το βαριέμαι πάρα πολύ.Θα μου άρεσε να το κρατήσω σαν χόμπυ,όπως έχω την μουσική για παράδειγμα που δεν θέλω να την πάω σε επαγγελματικό επίπεδο αλλά για προσωπική διασκέδαση.

Μετά από πολλές σκέψεις κατάλαβα ότι θέλω να σπουδάσω Ψυχολογία...Με ενδιαφέρει και ανέκαθεν με ενδιέφερε,είμαι σίγουρος πλέον...Γενικότερα όταν σκέφτομαι τον εαυτό μου μετά από 10 χρόνια,δεν μπορώ να τον φανταστώ να ασχολείται με τον προγραμματισμό αλλά πεθαίνω στην ιδέα του να είμαι ένας πολύ καλός ψυχολόγος με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό.

Θα ξαναέδινα πανελλήνιες αλλά δεν υπάρχει καμία περίπτωση να καταφέρω να γράψω μαθήματα θεωρητικής,απλά δεν μπορώ!!

Γνωρίζεται αν υπάρχει κάποιος τρόπος να καταφέρω να μπω σε κάποιο πανεπιστήμιο ψυχολογίας,ακόμα και στο εξωτερικό ?

Πραγματικά με ενδιαφέρει πάρα πολύ και θα ήθελα να το ακολουθήσω όσο τίποτα άλλο στον κόσμο,με εξιτάρει απίστευτα !!Ενα απλό παράδειγμα,έχω πολύ επιλεκτική μνήμη...Όταν φίλοι μου μου λένε για πράγματα που τους αφορά,σχολή,χόμπυ,γκομενικά κτλ κτλ ,δείχνω να τα κατανοώ και την προκειμένη στιγμή τα επεξεργάζομαι τέλεια αλλά μετά από 1-2 βδομάδες θα τα έχω ξεχάσει εντελώς γιατί πολύ απλά δεν με ενδιαφέρουν!Ωστόσο έχω παρατηρήσει ότι όταν γνωστοί μου ή φίλοι μου που σπουδάζουν ψυχολογία μου λένε πράγματα για την σχολή τους ,λόγω ενδιαφέροντος τα ακούω με τεράστιο ενδιαφέρον και ακόμα και καιρό μετά τα θυμάμαι όλα!Νομίζω ότι για εμένα κάτι τέτοιο θα ήταν τεράστια αλλαγή στην ζωή μου !

Ωστόσο δεν ξέρω τι να κάνω,δεν το έχω πει σε κανέναν...

Ποια θα είναι η αντίδραση των δικών μου?Και τι μπορώ να κάνω για αυτό??Νιώθω ότι είμαι απλά βάρος τώρα που δεν περνάω μαθήματα !!

Heeeelp!!

Κοιτα δεν ξερω την οικονομικη σας δυνατοτητα αν εχεις τα απειρα τα φραγκα μην διαβασεις παρακατω πανε σε ενα κολεγιο και τελειωσε ψυχολογια

ΑΛΛΑ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΦΥΣΑΣ

εισαι ισως στην καλυτερη σχολη πληροφορικης στην Ελλαδα, μου λες οτι προγραμματιζεις απο τα 12 και θες να την παρατησεις. Εισαι σε μια σχολη απο τις τελευταιες που εχουν απομεινει στην ελλαδα και μπορουν και παρεχουν την καποια επαγγελματικη αποκατασταση και θες να γινεις ψυχολογος. Οκ το δεχομαι οτι σου αρεσει αυτο(αν και αμφιβαλλω) γιατι νομιζω εχεις επηρεαστει παρα πολυ απο καποιον φιλο σου αλλα μην πεταξεις τα 3 χρονια που εφαγες στην σχολη. Πηγαινε παρακολουθα (γιατι ουτε στην σχολη ανεβαινεις) και θα δεις τι καλα θα τα περασεις.

Λες οτι δεν εχεις επαφη καμια με την θεωριτικη κατευθυνση αλλα θα μπορεσεις να διαβασεις τομους απειρους για να τελειωσεις ψυχολογια. Μακαρι.

Αλλα για να κλεισω εδω, το οτι θα παρεις ενα πτυχιο πληροφορικης δεν σημαινει οτι θα γινεις προγραμματιστης ή θα ασχοληθεις 100 ωρες την μερα με υπολογιστες. Και στα λεω αυτα γιατι τα εχω περασει,  και εγω ηθελα στο τριτο ετος να παρατησω τη σχολη μου αλλα δεν το εκανα απο πεισμα και μονο γιατι δεν ηθελα να πανε τσαμπα αυτα που η μανα μ που στερηθηκε τοσα για να παω να σπουδασω.

Δημοσ.

θα σου μιλήσω ειλικρινά. Πάντα ήθελα να σπουδάσω ιστορία, αλλά με πίεσαν να πάω σε οικονομική σχολή για καλύτερη επαγγελματική αποκατάσταση. Τελικά αφού πέρασαν και κάποια χρόνια για να βγάλω την πρώτη σχολή που δε μου άρεσε καθόλου, ξαναέδωσα εξετασεις, μπήκα στο ιστορικό (που όντως μου ταίριαζε καλύτερα) το τελείωσα πολύ γρήγορα και... δουλειές βρίσκω μόνο με το πρώτο πτυχίο. Το ιστορικό ήταν πολύ ενδιαφέρουσα σχολή, τη λάτρεψα αλλά δυστυχώς και πολύ ρεαλιστικά λεφτά βγάζω (όσα βγάζω ) από τα προσόντα που μου δίνει η πρώτη. Οπότε πριν πας στην ψυχολογία , που, κακά τα ψέματα, έχει πολύ αμφίβολο επαγγελματικό μέλλον (τουλάχιστον στην Ελλάδα του σήμερα) τελείωσε με την πρώτη που θα σου δώσει άλλα προσόντα και πλεονεκτήματα και στην πορεία βλέπεις. Βεβαία αν αγαπάς πολύ κάτι θα μπορέσεις και να το αξιοποίησεις με σωστές κινήσεις (π.χ. εγώ ψάχνω για μεταπτυχιακό)αλλα αν δεν έχεις περιουσία που θα σου εξασφαλίζει τα προς το ζην και πρεπει να τα βγάλεις μόνος σου καλό θα ήταν να σκεφτείς ρεαλιστικά και μακροπρόθεσμα.

Δημοσ.

Πολύ αμφιλεγόμενες απαντήσεις από όλους σας,τις διάβασα όλες με πολύ προσοχή...
Είμαι σε μεγάλο δίλημμα αυτή τη στιγμή....φαντάζομαι μόνο να κάτσω να το σκεφτώ πολύ καλά μου μένει....

Ευχαριστώ ξανά παιδιά !

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...