Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας. Χθες το απόγευμα κάποιος έξυσε το παρκαρισμένο όχημά μου και ούτε σημείωμα ούτε τίποτα. Μου είπαν ότι πρέπει να βρω πινακίδα του υπαίτιου και να επικοινωνήσω με την ασφαλιστική του. Αν και λίγο  δύσκολο για αποζημίωση τέτοιας μικρής  ζημιάς στο έτος 2016, και το αφήσω χωρίς να κάνω τίποτε για 2-3 εβδομάδες μετά εάν τον βρω μπορώ να αποζημιωθώ? 

• Απαντ. 93
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Σε περίπτωση που βρω τις πινακίδες του, τον πιάσω και το παραδεχτεί θέλοντας να μου κάνει δήλωση  μπορώ να κυνηγήσω καμιά ηθική αποζημίωση ή τίποτα παρόμοιο? Ή σε περίπτωση που έρθει μόνος του μετά από βδομάδες μπορεί να μου κάνει δήλωση και να τον καλύπτει η ασφαλιστική του γιατί αν δεν τον καλύπτει σιγά μην έρθει.

Και το λέω κυρίως για την περίπτωση που είναι γειτονικό πρόσωπο γιατί κοντά στο σπίτι μου έγινε το συμβάν.

Δημοσ.

Σε περίπτωση που βρω τις πινακίδες του, τον πιάσω και το παραδεχτεί θέλοντας να μου κάνει δήλωση  μπορώ να κυνηγήσω καμιά ηθική αποζημίωση ή τίποτα παρόμοιο? 

Ηθική βλάβη δεν υφίσταται για κανένα λόγο σε τρακάρισμα παρκαρισμένου. Αν το τράβαγες τόσο κι ερχόσουν σ' επαφή με δικηγόρο, θα στο 'λεγε κι αυτός.

Ή σε περίπτωση που έρθει μόνος του μετά από βδομάδες μπορεί να μου κάνει δήλωση και να τον καλύπτει η ασφαλιστική του γιατί αν δεν τον καλύπτει σιγά μην έρθει.

Αυτό γίνεται. Αλλά μην περιμένεις να έρθει αφού την κοπάνησε. Όποιος δεν αφήνει σημείωμα επιτόπου με αριθμό κυκλοφορίας και κινητό, έχει σκοπό να σε πιστολιάσει.

Ψάξε τη γειτονιά για αμάξια ίδιου χρώματος. Έμεινε χρώμα πάνω στο δικό σου, έτσι; Μόλις το βρεις λοιπόν, έλεγξε καλά-καλά το αμάξι... λογικά θα έχει κι αυτό ζημιά (κι ίσως να 'χει μείνει και το δικό σου χρώμα πάνω του). Άμα το βρεις, πιάσε τον ιδιοκτήτη του και ξηγήσου του. Αν δε τα καταφέρεις, παράτα τα, δε κάνεις τίποτα.

• Like 2
Δημοσ.

Έμεινε ή μπλε σκούρο η μαύρο. Το θέμα είναι ότι τα περισσότερα αυτοκίνητα στις γύρω γειτονιές είναι ήδη ξυσμένα ή βαθουλωμένα σε φτερά και άλλα μέρη,οπότε και αυτό δύσκολο.

Ευχαριστώ για τις συμβουλές πάντως. Γενικά,όμως και να τον βρω παραπάνω λεφτά από την ζημιά δεν γίνεται να πάρω όσες μέρες μου πάρει και να τον βρω ?

Δημοσ.

Ένας από τους λόγους που σε μεγάλη πόλη εάν δεν είχα γκαράζ θα κυκλοφορούσα με χρέπι. Δεν έχει νόημα να ασχολείσαι με αυτά κάθε τρεις κ λίγο...

Δημοσ.

Ξεπερασε το στην αθήνα κεντρο ιδικά γίνονται κάθε μέρα αυτά.Αν έχεις μικτή ασφάλια απλά πήγαινε πες το βρήκα έτσι και τα αναλαμβάνει η ασφάλια ολα 

Δημοσ.

Αυτό που με στενοχωρεί πιο πολύ είναι ότι υπάρχει και περίπτωση να είναι γειτονικό το αυτοκίνητο και όχι περαστικό. Δηλαδή αν φέρεται ο γείτονας έτσι ο τελείως ξένος πώς θα φέρεται? Δεν έχω μικτή δυστυχώς.

Δημοσ.

Όπως είπες, ζήτημα να πληρωθείς έστω και τη ζημιά (αν τον βρεις βέβαια). Για κάτι παραπάνω αποκλείεται. Τώρα άμα στην έκατσε κάνας άκυρος που απλά πέρασε από 'κει... πάει. Δε θα τον βρεις ποτέ.

Γνώμη μου (και των υπολοίπων απ' ότι βλέπω) να το ξεχάσεις. Δε θα βγάλεις άκρη.

Δηλαδή αν φέρεται ο γείτονας έτσι ο τελείως ξένος πώς θα φέρεται?

Το ίδιο. Τι παραπάνω έχει δηλαδή ο γείτονας; :P Δεν είναι φίλος.

Δημοσ.

Καλά ναι και αυτό σωστό είναι που λες. Επομένως, απ'ότι κατάλαβα με την 1η ευκαιρεία να το πάω σε ένα φαναρτζίδικο και να το αφήσω να περάσει. Επίσης, αν το δηλώσω στην ασφαλιστική μου και τον βρουν υπάρχει περίπτωση να τον ενημερώσουν απ΄την δικιά του τηλεφωνικά και αν δεν το σηκώσει μια φορά να το ξεχάσουν και αυτοί?Και μόλις τον ενημερώσουν και το παραδεχτεί τα βάζει απ΄την τσέπη του τουλάχιστον η τον καλύπτει η ασφαλιστική του,ανάλογα το πόσος καιρός θα έχει περάσει?

Και τέλος κάτι δύσκολο για να ξέρω τι να ψάξω στο περίπου: πιο μεγάλη ζημιά παθαίνει το παρκαρισμένο ή το κινούμενο αυτοκίνητο?

Δημοσ.

Και τέλος κάτι δύσκολο για να ξέρω τι να ψάξω στο περίπου: πιο μεγάλη ζημιά παθαίνει το παρκαρισμένο ή το κινούμενο αυτοκίνητο?

Αυτό που δέχεται περισσότερη δύναμη (δηλαδή διαφορά χιλιομέτρων). Δεν έχει σημασία αν το ένα είναι παρκαρισμένο ή όχι.

Δημοσ.

Άρα καλό 100αρι στον φαναρτζή :/

Τουλάχιστον εάν περάσει πολύς καιρός και βρεθεί και το παραδεχτεί,γιατί δικαστικά δεν το πάω με την κρίση που έχουμε, θα καλυφθεί ή θα τα πληρώσει αυτός,άρα και πάλι τίποτα στην ουσία.

• Super Moderators
Δημοσ.

Χωρίς μάρτυρες άντι να αποδείξεις ποιος ήταν. Σιγά μην παραδεχτεί κάποιος αργότερα, για ποιο λόγο να το κάνει?

• Like 1
Δημοσ.

Σε περίπτωση που φοβήθηκε ότι τον είδε κάποιος. Απλά θα με πληρώσει αυτός μετά από καιρό,εάν βρεθεί ή η ασφαλιστική του?

Μην πει και ότι δεν το κατάλαβε φοβάμαι,πράγμα αδύνατον!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...