vagelisda Δημοσ. 23 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2016 Γειά χαρά . Πιάσαμε ένα σπίτι ,και πηγαίνοντας στη ΔΕΗ για επανασύνδεση και αλλαγή ονόματος ,μάθαμε ότι υπάρχει ένα τεράστιο χρέος χιλιάδων από τον προηγούμενο νοικαρη και δεν το συνδέουν. Το πρόβλημα είναι ότι εμείς έχουμε ήδη τα πράγματά μας εκεί και το τηλέφωνο, και πρέπει σε μερικές μέρες να φύγουμε από το παλιό σπίτι οπότε δεν έχουμε την πολυτέλεια χρόνου η να πάμε εύκολα σε άλλο σπίτι. Ο παλιός ενοικιαστής έφυγε νύχτα ,αμέσως μετά μπήκαμε εμείς και ο ιδιοκτήτης (και γνωστός μας ) δεν είχε ιδέα. Το ρεύμα είναι στο όνομα του ωφειλετη ,του πρώην νοικαρη δλδ . Το ερώτημα είναι ,τυπικά ,στην πράξη,το χρέος ποιον βαραίνει ? Είναι δεμένο με το σπίτι ή το όνομα στο λογαριασμό ? Αν ξέρει κανείς τι ισχύει βοηθάει πολύ γιατί την πάθαμε και τώρα καιγόμαστε . Ελπίζω να έλεγε βλακειες η υπάλληλος και κάπως να προστατεύεται ο ανύποπτος επόμενος.
BritGreek Δημοσ. 23 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2016 Καμία απολύτως σχέση δεν έχεις εσύ ή ο ιδιοκτήτης με τις οφειλές του προηγούμενου ενοικιαστή. Κανονικά συνδέεσαι και η οφειλή κυνηγάει τον προηγούμενο ενοικιαστή με το ΑΦΜ του (αφού ήταν στο όνομά του). Σίγουρο από εμένα, γιατί σε σπίτι που έχω και νοικιάζω και μου έφυγαν οι προηγούμενοι ενοικιαστές αφήνοντας οφειλή στη ΔΕΗ ο επόμενος πήρε κανονικά το ρολόι στο ονομά του. Τι πάει να πει δεν το συνδέουν; Με ποιο δικαίωμα; Εσύ και ο ιδιοκτήτης τα χρωστάτε; 2
zio10 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2016 Καμία απολύτως σχέση δεν έχεις εσύ ή ο ιδιοκτήτης με τις οφειλές του προηγούμενου ενοικιαστή. Κανονικά συνδέεσαι και η οφειλή κυνηγάει τον προηγούμενο ενοικιαστή με το ΑΦΜ του (αφού ήταν στο όνομά του). Σίγουρο από εμένα, γιατί σε σπίτι που έχω και νοικιάζω και μου έφυγαν οι προηγούμενοι ενοικιαστές αφήνοντας οφειλή στη ΔΕΗ ο επόμενος πήρε κανονικά το ρολόι στο ονομά του. Τι πάει να πει δεν το συνδέουν; Με ποιο δικαίωμα; Εσύ και ο ιδιοκτήτης τα χρωστάτε; Αφού αυτό είναι το σωστό με ποια λογική η ΔΕΗ δεν το συνδέει δεν μπορώ να καταλάβω...λες και θα τα βάλουν από την τσέπη τους!
BritGreek Δημοσ. 23 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2016 Δεν γίνεται να μην το συνδέουν με νέο μισθωτήριο, εκτός αν το ρεύμα το χρωστά ο ιδιοκτήτης και δεν το έχει πει. Εκεί ναι αλλάζει το έργο. Μάλλον κάτι λάθος κατάλαβε ο φίλος μας. Και στο επαγγελματικό μου χώρο η προηγούμενη χρωστά ακόμα χιλιάρικα στη ΔΕΗ. Ρεύμα πήρα κανονικά και εντελώς νόμιμα (έχω κόλλημα μ' αυτό). Το ίδιο έγινε και με το σπίτι που έχω και νοικιάζω, όπως έγραψα πριν. 1
zio10 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2016 Επειδή έχω ξαναδιαβάσει εδώ αντίστοιχες περιπτώσεις μου κάνει εντύπωση η συμπεριφορά της ΔΕΗ, γι'αυτό το είπα. 1
Alchemist` Δημοσ. 23 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2016 Οι λογαριασμοί ρεύματος είναι προσωποπαγείς και βαραίνουν αυτόν στον οποίο εκδίδονται... Δεν σε ενδιαφέρει καθόλου το ζήτημα. Αν υπάρχει ήδη ρεύμα διακόπτεται και κάνεις νέα σύνδεση στο όνομά σου. Ότι πρόβλημα έχει η ΔΕΗ ψάχνει να το λύσει με το άτομο που χρωστάει (τα στοιχεία του οποίου είναι σαφώς ήδη διαθέσιμα). Προφανώς πρέπει να έχεις συμβόλαια κτλπ ώστε να αποδεικνύεται ότι το σπίτι ενοικιάζεται από εσένα πλέον, οπότε το προηγούμενο άτομο έχει φύγει. Παλιότερα είχα νοικιάσει σπίτι μετά από τέτοια περίπτωση νοικάρη και δεν είχα κανένα πρόβλημα. Πρόβλημα ίσως βρείς αν το ρεύμα ήταν στο όνομα του ιδιοκτήτη και το πλήρωνε απλά ο νοικάρης. Και πάλι όμως αυτό αφορά τον ιδιοκτήτη όχι εσένα.
vagelisda Δημοσ. 23 Ιουνίου 2016 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2016 Το ρεύμα το είδα ,είναι στο όνομα του πρώην ενοικιαστή. Πήγα να κάνω την αλλαγή ονόματος και μας λέει η τύπισσα : Αναλαμβανετε την οφειλή; Κοιτιομαστε,λέμε ποια οφειλή ;"υπάρχει οφειλή κύριε" ,"πόσα δηλαδή;" "Δε μπορώ να σας πω,αλλά πρέπει να τακτοποιηθεί πρώτα " ... Δεν ασχολούμαι καν με το άκρως ελληνικό βλακώδες και σουρεαλ,ότι και καλά ήθελε να αναλάβω ένα χρέος πριν μάθω τι χρέος είναι αυτό . Δεν ασχολήθηκα εκείνη την ώρα ,γιατί θόρυβηθηκα με το χρέος γιατί έχουμε εκεί τα υπάρχοντα μας φρεσκομετακομισμενα και δεν έχω πολυτέλεια χρόνου ,όχι για κάτι άλλο. Οι λογαριασμοί ρεύματος είναι προσωποπαγείς και βαραίνουν αυτόν στον οποίο εκδίδονται... Δεν σε ενδιαφέρει καθόλου το ζήτημα. Αν υπάρχει ήδη ρεύμα διακόπτεται και κάνεις νέα σύνδεση στο όνομά σου. Ότι πρόβλημα έχει η ΔΕΗ ψάχνει να το λύσει με το άτομο που χρωστάει (τα στοιχεία του οποίου είναι σαφώς ήδη διαθέσιμα). Προφανώς πρέπει να έχεις συμβόλαια κτλπ ώστε να αποδεικνύεται ότι το σπίτι ενοικιάζεται από εσένα πλέον, οπότε το προηγούμενο άτομο έχει φύγει. Παλιότερα είχα νοικιάσει σπίτι μετά από τέτοια περίπτωση νοικάρη και δεν είχα κανένα πρόβλημα. Πρόβλημα ίσως βρείς αν το ρεύμα ήταν στο όνομα του ιδιοκτήτη και το πλήρωνε απλά ο νοικάρης. Και πάλι όμως αυτό αφορά τον ιδιοκτήτη όχι εσένα. Συμβόλαιο κανονικά κομπλέ,το όνομα κομπλέ .Ωραία ,πήρα μια ανάσα ,ελπίζω να είναι έτσι . Θα ενημερώνω για τα τεκταινόμενα...
zio10 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2016 Το ρεύμα το είδα ,είναι στο όνομα του πρώην ενοικιαστή. Πήγα να κάνω την αλλαγή ονόματος και μας λέει η τύπισσα : Αναλαμβανετε την οφειλή; Κοιτιομαστε,λέμε ποια οφειλή ;"υπάρχει οφειλή κύριε" ,"πόσα δηλαδή;" "Δε μπορώ να σας πω,αλλά πρέπει να τακτοποιηθεί πρώτα " ... Δεν ασχολούμαι καν με το άκρως ελληνικό βλακώδες και σουρεαλ,ότι και καλά ήθελε να αναλάβω ένα χρέος πριν μάθω τι χρέος είναι αυτό . Δεν ασχολήθηκα εκείνη την ώρα ,γιατί θόρυβηθηκα με το χρέος γιατί έχουμε εκεί τα υπάρχοντα μας φρεσκομετακομισμενα και δεν έχω πολυτέλεια χρόνου ,όχι για κάτι άλλο. Συμβόλαιο κανονικά κομπλέ,το όνομα κομπλέ . Ωραία ,πήρα μια ανάσα ,ελπίζω να είναι έτσι . Θα ενημερώνω για τα τεκταινόμενα... Πήγαινε μίλα με άλλον υπάλληλο τώρα που είσαι και ενημερωμένος για το τι ισχύει, μπορεί να έπεσες σε στραβή
Super Moderators Thresh Δημοσ. 23 Ιουνίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 23 Ιουνίου 2016 Πήγαινε μίλα με άλλον υπάλληλο τώρα που είσαι και ενημερωμένος για το τι ισχύει, μπορεί να έπεσες σε στραβή Έτσι πιάνουν τόπο οι φόροι μας, στις στραβές... 10
zio10 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2016 Έτσι πιάνουν τόπο οι φόροι μας, στις στραβές... E μπορεί να είχε τα θέματά της η γυναίκα, άνθρωπος είναι κι αυτή!
BritGreek Δημοσ. 23 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2016 Σε τέτοιες περιπτώσεις, πάντως, να ζητάς γραπτώς με την υπογραφή της υπαλλήλου και της υπηρεσίας της όλα όσα σου είπε και ότι για να πάρεις ρεύμα σε σπίτι με υπάρχον ρολόι ως ενοικιαστής απαιτείται να εξοφληθούν οι οφειλές του προηγούμενου ενοικιαστή. 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 23 Ιουνίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 23 Ιουνίου 2016 Πάρε εσύ άδεια να τρέξεις στη ΔΕΗ, να σου κάτσει αυτή και να πρέπει να πας κι άλλη μέρα (με άλλη άδεια) για να γίνει η δουλειά. Η οποία κανονικά έπρεπε να γίνεται μέσω internet και να μην χρειάζεται ούτε να τρέχεις ούτε αυτή να πληρώνεται γι' αυτό το πόστο... 6
Joshua21 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2016 Γειά χαρά . Πιάσαμε ένα σπίτι ,και πηγαίνοντας στη ΔΕΗ για επανασύνδεση και αλλαγή ονόματος ,μάθαμε ότι υπάρχει ένα τεράστιο χρέος χιλιάδων από τον προηγούμενο νοικαρη και δεν το συνδέουν. Το πρόβλημα είναι ότι εμείς έχουμε ήδη τα πράγματά μας εκεί και το τηλέφωνο, και πρέπει σε μερικές μέρες να φύγουμε από το παλιό σπίτι οπότε δεν έχουμε την πολυτέλεια χρόνου η να πάμε εύκολα σε άλλο σπίτι. Ο παλιός ενοικιαστής έφυγε νύχτα ,αμέσως μετά μπήκαμε εμείς και ο ιδιοκτήτης (και γνωστός μας ) δεν είχε ιδέα. Το ρεύμα είναι στο όνομα του ωφειλετη ,του πρώην νοικαρη δλδ . Το ερώτημα είναι ,τυπικά ,στην πράξη,το χρέος ποιον βαραίνει ? Είναι δεμένο με το σπίτι ή το όνομα στο λογαριασμό ? Αν ξέρει κανείς τι ισχύει βοηθάει πολύ γιατί την πάθαμε και τώρα καιγόμαστε . Ελπίζω να έλεγε βλακειες η υπάλληλος και κάπως να προστατεύεται ο ανύποπτος επόμενος. Κακώς ζήτησες "επανασύνδεση και αλλαγή ονόματος", αυτό που ήθελες και έπρεπε να ζητήσεις ήταν "νέα σύμβαση προμήθειας ηλεκτρικού ρεύματος". Αυτό πιστεύω εγώ. 4
Alchemist` Δημοσ. 23 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2016 E μπορεί να είχε τα θέματά της η γυναίκα, άνθρωπος είναι κι αυτή! Μην πάτε αμέσως στο τραγικό ρε παιδιά. Δεν μπορεί να γνωρίζει ο άλλος ποιός είναι ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, ποιός είναι ο νοικάρης, τί σχέση έχουν όλοι αυτοί κτλπ. Όπως λέει και ο TS δεν ασχολήθηκε εκείνη την ώρα οπότε μπορεί να μην κατάλαβε ο υπάλληλος τί παίζει ακριβώς. @TS Πάνε ξανά, προετοιμασμένος, έχοντας ότι δικαιολογητικά χρειάζεται (δες στο ίντερνετ τι απαιτείται***) και είμαι 100% σίγουρος ότι θα εξυπηρετηθείς χωρίς καθυστέρηση και πρόβλημα. Όποτε έτυχε να πάω στη ΔΕΗ έφευγα στο 5λεπτο από το ταμείο. Το πρόβλημα υπήρχε με παπούδια που δεν ξέραν να γράφουν, κόσμο που δεν ήξερε τί θέλει και κόσμο που δεν διάβαζε τα δικαιολογητικά (που ήταν αναρτημένα στην γαμημένη είσοδο) και περίμενε άδικα στην ουρά. ***λέει εδώ κάποια πράγματα: https://www.dei.gr/el/oikiakoi-pelates/allagi-onomatos-sto-logariasmo-upografi-sumvolaiou/fusiko-proswpoidiwtis31143 Δεν χάνεις κάτι να πάρεις και ένα τηλέφωνο στον αριθμό που έχει το λινκ λέγοντας το πρόβλημα. 1
BritGreek Δημοσ. 23 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2016 Δεν μπορεί να γνωρίζει ο άλλος ποιός είναι ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, ποιός είναι ο νοικάρης, τί σχέση έχουν όλοι αυτοί κτλπ. Όπως λέει και ο TS δεν ασχολήθηκε εκείνη την ώρα οπότε μπορεί να μην κατάλαβε ο υπάλληλος τί παίζει ακριβώς. Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο πηγαίνεις στη ΔΕΗ με το ενοικιαστήριο στα χέρια. Αν δεν μπορεί, κάτι κάνει λάθος. Όσο για τις αναμονές, δεν ισχύει πάντα αυτό που λες. Εγώ όσες φορές έχω πάει στη ΔΕΗ για οτιδήποτε άλλο εκτός από ταμείο, περιμένω τουλάχιστον μισάωρο+.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα