Προς το περιεχόμενο

Υπουργείο Υγείας: Θα απαγορευτεί και το άτμισμα στους δημόσιους χώρους


Rubenstilchkin

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σφοδρή επίθεση του Σύνδεσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικού Τσιγάρου (ΣΕΕΗΤ) προκάλεσε η πρόθεση του Υπουργείου Υγείας να συμπεριλάβει στην γενικότερη απαγόρευση του καπνίσματος στους κλειστούς δημόσιους χώρους και το άτμισμα.

Σύμφωνα με τις πρόσφατες κατευθυντήριες οδηγίες του Αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) αλλά και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ), το ηλεκτρονικό τσιγάρο θεωρείται καπνικό προϊόν και ως εκ τούτου η χρήση του θα οφείλει να απαγορευτεί σε όλους τους κλειστούς χώρους.

 

Η αντίδραση του ΣΕΕΗΤ δεν άργησε να έρθει, υποστηρίζοντας ότι το νομοσχέδιο του Υπουργείο Υγείας για το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο για τον καπνό και το ηλεκτρονικό τσιγάρο συνιστά απειλή για τη δημόσια υγεία, ανάχωμα για την ανάπτυξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας και πρόκληση για τον τρόπο με τον οποίο διαμορφώνονται οι νόμοι στην χώρα μας.

 

"Στην Ιταλία, την Ισπανία, στην Σουηδία και στην Μεγάλη Βρετανία επιτρέπεται το άτμισμα στους δημόσιους χώρους, στην Ελλάδα, όμως, χωρίς να υπάρχει καμία απολύτως επιστημονική έρευνα που να μιλάει για παθητικό άτμισμα και σε αντίθεση με ότι έχουν αποφασίσει προηγμένες υγειονομικά χώρες, η κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει ένα αποφασιστικό χτύπημα στο άτμισμα και στις μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις του ηλεκτρονικού τσιγάρου" αναφέρουν τα μέλη του ΣΕΕΗΤ.

 

Παρόλα αυτά, η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, όσο και η αντίστοιχη ευρωπαϊκή, αλλά και η αμερικανική, υπογραμμίζουν ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν είναι μέσο διακοπής του καπνίσματος, ενώ πρόσφατη μελέτη που διεξήχθει στις ΗΠΑ έδειξε ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο αποτελεί το «σκαλοπάτι» για να περάσουν οι έφηβοι στο συμβατικό τσιγάρο.

 

Κερασάκι στην τούρτα, μελέτη που έγινε στο Νοσοκομείο «Σωτηρία» και έδειξε ότι το ηλεκτρονικό κάπνισμα επηρεάζει αρνητικά την πνευμονική λειτουργία των ατμιστών.

 

Link.png Site: Healthingr

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 328
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Αυτό το "ανάχωμα για την ανάπτυξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας" όλα τα λεφτά. Είναι πολύ απλό. Επιτρέπεται παντού εφόσον δεν ενοχλεί. Είσαι υποχρεωμένος να το σβήσεις αν δεχθείς παρατήρηση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το ηλεκτρονικο ειναι μια μπουρδα ετσι και αλλιως, αλλα αυτη η τρελα με τις απαγορευσεις που "τις περισσοτερες δεν εφαρμοζοντε" με ξεπερνα...

  • Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καινούργιο ανέκδοτο πάλι το σημερινό!

 

Κόπηκε το κανονικό κάπνισμα και θα κόψουν και το κανονικό EDIT: ηλεκτρονικό!

 

Και για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, δε μας φταίει κανένα κράτος για τη μη επιβολή του μέτρου, φταίνε οι πολίτες αυτής της χώρας που δε σέβονται τίποτα και κανέναν.

 

Δε χρειάζεται να έχουμε ο καθένας μας από έναν χωροφύλακα πάνω από το κεφάλι μας για να κάνουμε το σωστό, όπως και δεν έχει ο Ολλανδός ή ο Γερμανός και προφανώς δεν καπνίζει όπου γουστάρει.

Επεξ/σία από djuan1988
  • Like 27
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μια χαρα! Δεν κάνει κακό ατμός είναι μπλα μπλα μπλα.. δεν θέλουμε να αναπνεουμε ότι βγαίνει επειδή κάποιος είπε ότι δεν κάνει κακό! ΔΕΝ ΘΈΛΟΥΜΕ!

  • Like 12
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δε χρειάζεται να έχουμε ο καθένας μας από έναν χωροφύλακα πάνω από το κεφάλι μας για να κάνουμε το σωστό, όπως και δεν έχει ο Ολλανδός ή ο Γερμανός και προφανώς δεν καπνίζει όπου γουστάρει.

ο φίλε μου και όμως χρειάζεται.. άνθρωποι πλέον είναι εγωιστικά ζώα που δεν σέβονται και δεν νοιάζονται για τπτ και κανέναν (πλειοψηφία έστω)... ετσι ναι χρειάζονται χωροφύλακα για τα πάντα

  • Like 8
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δηλαδή ο FDA και ο ΕΜΑ δεν έχουν ιδέα.. Ο ατμιστής-χρήστης του insomnia ξέρει καλύτερα...
Σε παλιότερο, παρόμοιο άρθρο όρμησαν να με "φάνε" όταν έγραψα ότι το ατμισμα βλάπτει σοβαρά την υγεία.
Πραγματικά έβγαλαν αφρούς όταν έγραψα ότι δεν βοηθάει να κόψεις το κάπνισμα και ότι αλλάζεις μία κακή συνήθεια με μια άλλη. Τί ξέρουν η ελληνική, η ευρωπαϊκη και η αμερικανική πνευμονολογική εταιρεία; Τί ξέρει το Σωτηρία από καρκίνους του πνεύμονα; Ο ελληνάρας ατμιστής ξέρει καλύτερα... Το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν βοηθάει σε τίποτα, απλά βάζει στο παιχνίδι κι άλλους παίχτες. Κάνει διαφορετικό διαμοιρασμό του χρήματος των εξαρτημένων από τη νικοτίνη. Αρκετά χρόνια οι καπνοβιομηχανίες άρμεγαν την ανθρωπότητα. Ήρθε η ώρα να φάνε κι άλλοι...
Η μεγάλη αλήθεια είναι το "χτύπημα στις επιχειρησεις". Τί σημασία έχει αν αυτές βγάζουν χρήματα πουλώντας προϊόντα που βλάπτουν άμεσα την υγεία;... Μικροπράγματα...Ας πεθάνουν και μερικοί ακόμα... Αρκεί να τονώσουμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις πώλησης ηλ. τσιγάρου... F#ck logic...

Επεξ/σία από Jophiel
  • Like 24
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κλασσικη ελληνικη λογικη.

Αν δε μιλαει κανεις,τοτε δεν ενοχλεις κανεναν ε?

Προσωπικά όταν με ενοχλεί ο καπνός το λέω. Από την άλλη όπως εγώ σέβομαι αυτόν που θέλει να καπνίσει και θα κάτσω να ανεχτώ τον καπνό του, το ίδιο οφείλει και ο καπνιστής προς εμένα. Να το σβήσει όταν δεχθεί παρατήρηση.

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολύ λογικό και πολύ θετικό ως μέτρο. Ο ατμός των ηλεκτρονικών τσιγάρων πέρα από τις βλαβερές ουσίες που έχει, γιατί τελείως αθώα δεν είναι τα υγρά, υποβαθμίζει τον αέρα κλειστών χώρων και κανένας δεν έχει υποχρέωση να το υπομένει.

 

Από την άλλη φυσικά είμαστε η μοναδική χώρα που απέχουμε τόσο πολύ από το να βγαίνεις έξω και να μη βλέπεις ίχνος καπνού στα μαγαζιά...

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπόν, επειδή έχω σιχαθεί όλους τους υγιείς με τα καθαρά πνευμόνια προτείνω το εξής:

 

για τους χώρους εστίασης θα επιλέγει ο καταστηματάρχης αν θέλει να καπνίζουν/ατμίζουν και αναλόγως θα επιλέγουν οι πελάτες αν θα επιλέξουν μεταξύ ενός καταστήματος καθαρής ατμόσφαιρας ή ενός με "λερωμένη".   

 

για παράδειγμα εγώ σινεμά δεν πάω γιατί υπάρχει κάποιος που να επιτρέπεται! 

 

για πραγματικά δημόσιους χώρους (νοσοκομεία/υπηρεσίες κτλ...) ας κάνουν ότι θέλουν και ότι θεωρούν σωστό.

 

Για να μην παρεξηγηθώ, προσπαθώ να κόψω το κάπνισμα με την βοήθεια του ατμίσματος και ίσως στο μέλλον και το άτμισμα... αλλά όταν κάθομαι στην μία άκρη του μαγαζιού με την παρέα μου και στην άλλη μία άλλη παρέα καθυστερημένων που κάνουν παράπονα στο μαγαζάτορα ότι τους ενοχλεί ο καπνός/ατμός. Όχι ρε ζώο!, δεν σε ενοχλεί στο αναπνευστικό, στα "ευρωπαϊκά" σου μάτια σε ενοχλεί. 

 

Θέλω να γράψω πολλά αλλά βαριέμαι...αν κάποιον δεν τον αρέσει ότι στο μπαρ ή την ταβέρνα καπνίζουν ας πάει σινεμά και να μη σπάει μπάλες! Αν ποτέ στα μπαρ και τις ταβέρνες αυτοί που δεν καπνίζουν γίνουν περισσότεροι από αυτούς που καπνίζουν τότε μπορούν να βγάλουν γλώσσα!

  • Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...