Προς το περιεχόμενο

Freedom 251: Το smartphone των $4 είναι πλέον γεγονός


Rubenstilchkin

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το Freedom 251 της ινδικής εταιρείας Ringing Bells, η υλοποίηση του οποίου αμφισβητήθηκε αρκετές φορές από τον περασμένο Φεβρουάριο, είναι πλέον και επίσημα το οικονομικότερο Android smartphone στον κόσμο, με τιμή λιανικής πώλησης μόλις 4 δολάρια.

Τέσσερις μήνες αργότερα, η Ringing Bells, διαψεύδοντας τις κακές γλώσσες, ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμη να ξεκινήσει τις αποστολές 200.000 συσκευών, συνολικό μέγεθος της πρώτης παρτίδας του Freedom 251, ξεκινώντας από τις 30 Ιουνίου.

 

Μιλάμε για μία συσκευή με οθόνη 4" (960 x 540 pixels), τετραπύρηνο SoC χρονισμένο στα 1.3GHz, 1GB μνήμης RAM, 8GB επεκτάσιμου εσωτ. αποθηκευτικού χώρου, κύρια κάμερα με αισθητήρα 8ΜΡ και δευτερεύουσα στα 3.2ΜΡ. Στη θέση του λειτουργικού, αντί του Android M, συναντάμε την έκδοση Android 5.1 Lollipop αλλά και πάλι, η εντυπωσιακά χαμηλή τιμή του Freedom 251 δικαιολογεί σχεδόν τα πάντα (αν και η εταιρεία παρουσιάζεται συγκρατημένη και διστακτική, όσον αφορά την αποστολή συσκευών σε τεχνολογικούς αναλυτές).

 

O CEO της Ringing Bells παραδέχτηκε ότι η εταιρεία ζημιώνει για κάθε κομμάτι που διοχετεύει στην αγορά, ευελπιστώντας ότι η χαμηλή τιμή του Freedom 251 θα κεντρίσει το ενδιαφέρον των καταναλωτών και ο μεγάλος όγκος των παραγγελιών θα υπερκαλύψει τα αρχικά κατασκευαστικά κόστη.

 

Το ρίσκο είναι σίγουρα μεγάλο αλλά αν το Freedom 251 καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των όχι και τόσο εύπορων Ινδών, ιδιαίτερα των κατοίκων της υπαίθρου οι οποίοι σπάνια έχουν τη δυνατότητα να επενδύσουν σε εξελιγμένα τεχνολογικά προϊόντα, θα αναδιαμορφώσει ριζικά το σύνολο της τοπικής αγοράς.

 

Link.png Site: Engadget

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν παιζει να προχωρήσει το ολο σχεδιο...σκεφτείτε μονο τι θα κάνουν τα μεγαθήρια για να βγει απο τη μεση η εταιρεια αυτη... Το τηλέφωνο αυτο ειναι χτυπημα κατω απο τη μεση για τις Samsung, Sony κλπ..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πω ρε φιλε τέτοια χαρακτηριστικά είχαν μέχρι πέρσι τα iPhone εκτός από το λειτουργικό και τα πουλούσαν στα 800.

ο πελάτης έχει πάντα δίκιο 

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...