Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, δουλεύω με MatLab στο λάπτοπ σε εικονική μηχανή Windows 10(το host είναι Ubuntu). Έχω 4 gb ram. Εάν βάλω 8 gb ram θα δω διαφορά ή παίζει περισσότερο ρόλο ο επεξεργαστής;

Ευχαριστώ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, δουλεύω με MatLab στο λάπτοπ σε εικονική μηχανή Windows 10(το host είναι Ubuntu). Έχω 4 gb ram. Εάν βάλω 8 gb ram θα δω διαφορά ή παίζει περισσότερο ρόλο ο επεξεργαστής;

Ευχαριστώ

Εξαρτάται από τις δουλειες που κάνεις στο matlab, αν σου χει βγάλει ποτέ κάποιο μύνημα σχετικά με outofMemory ναι θα δεις διαφόρά αλλά μόνο οσον αφορά την επεξεργασία των δεδόμένων, δεν θα είναι απαραίτητα πιο γρήγορο....

Δοκίμασε να αυξήσεις το heap space για το MATLAB για αρχή

το matlab (last time I checked) δεν έχει heap space, δεσμεύει όλη τη μνήμη που χρειάζεται και αν δεν υπάρχει πετάει outofmemory

Επεξ/σία από Technology fan
  • Like 1
Δημοσ.

Τότε ρίξε μια ματιά εδώ γιατί σου χρειάζεται.

http://blogs.mathworks.com/community/2010/04/26/controlling-the-java-heap-size/

Υ.Γ. Note bold ότι έγραψα: "για το" και όχι "στο".

Ναι οκ, αυτό δεν είναι για το matlab όμως, αυτό είναι για την java όταν χρησιμοποιείται απο matlab.... quote: "When you create a Java object from MATLAB...." το οποίο θα λεγα είναι αρκετά εξεζητημένο. Η ερώτηση φάνηκε να είναι γενικότερη, αλλά καθώς το φερε η κουβέντα, χρησιμοποιεί κανεις java objects στο matlab?  

Δημοσ.

Για το MATLAB είναι και χρησιμοποιείς θες δεν θες java objects. Επίσης, όταν το MATLAB δεν έχει αρκετό συνεχόμενο χώρο στην διαθέσιμη μνήμη για να φορτώσει κάτι, τότε το μήνυμα που πετάει είναι για αύξηση του java heap space.

Δεν έχω σκοπό να μάθω σε κάποιον τα inner του MATLAB, πόσο μάλλον όταν ήδη νομίζει ότι τα ξέρει. Οπότε, έτσι είναι εάν έτσι πιστεύεις. :)

Δημοσ.

Για το MATLAB είναι και χρησιμοποιείς θες δεν θες java objects. Επίσης, όταν το MATLAB δεν έχει αρκετό συνεχόμενο χώρο στην διαθέσιμη μνήμη για να φορτώσει κάτι, τότε το μήνυμα που πετάει είναι για αύξηση του java heap space.

Δεν έχω σκοπό να μάθω σε κάποιον τα inner του MATLAB, πόσο μάλλον όταν ήδη νομίζει ότι τα ξέρει. Οπότε, έτσι είναι εάν έτσι πιστεύεις. :)

Εγώ χρόνια το λειτουργώ με πίνακες, επεξεργασία δεδομένων κτλ, και τέτοιο μήνυμα ποτέ δεν πέταξε.

Out of memory αρκετές φορές, μέχρι που έβαλα και εικονική άλλα 16GB αλλά αφού ήταν απο HDD κολλούσε το σύμπαν.

Εσύ με τι δουλεύεις και στο πέταξε αυτό?

Δημοσ.

Ισως να το εξηγούσες λίγο καλύτερα γιατί στο Link.png Site: link που παρεθεσες λει οτι χρησιμοποιείται και η 'Java heap' και η 'Matlab's main memory':

When you create a Java object from MATLAB, that object will live in the Java heap, whereas workspace variables will go into MATLAB’s main memory.

Δημοσ.

για κάποιο περίεργο λόγο, η διαχείριση της μνήμης από το matlab σε λίνουξ λειτουργικό είναι πολύ καλύτερη από ότι με ms. κάνε το εγκατάσταση στο ubuntu. 

Δημοσ.

το θέμα είναι ότι το πανεπιστήμιο δεν μου δίνει την άδεια και δεν θέλω να βάλω κάτι σπασμένο στο βασικό μου λειτουργικό 

Δημοσ.

Στην matlab η ταχύτητα επεξεργασίας των δεδομενων και των υπολογισμων εξαρτάται αποκλειστικά από τον επεξεργαστή εφόσον πάντα υπάρχει επαρκής διαθέσιμη μνήμη!

Οπότε όπως ήδη αναφέρθηκε εξαρτάται από το τι κάνεις! Αν γεμίσεις τα 4 τότε ναι χρειάζεσαι έξτρα μνήμη αν δεν τα γεμίσεις τότε η έξτρα μνήμη είναι δώρο αδωρον!

• Like 1
Δημοσ.

ξέρω ότι δε σε βοηθάω, αλλά η φοιτητική άδεια κοστίζει 90 ευρά και είναι εφόρου ζωής

Τι διαφορά έχει από την full έκδοση; Στο site απλώς λέει για περιορισμούς στην εμπορική χρήση κτλ. Υπάρχει κάποια διαφορά στο features του προγράμματος. Επίσης με την άδεια αυτή μπορώ να έχω κάθε φορά την τελευταία έκδοση σωστά;

Δημοσ.

Τι διαφορά έχει από την full έκδοση; Στο site απλώς λέει για περιορισμούς στην εμπορική χρήση κτλ. Υπάρχει κάποια διαφορά στο features του προγράμματος. Επίσης με την άδεια αυτή μπορώ να έχω κάθε φορά την τελευταία έκδοση σωστά;

Υπάρχει. Αυτό ακριβώς παθαίνεις όταν απαντάνε σε αυτό το forum άνθρωποι που δεν έχουν ιδέα. 

Η κυριότερη διαφορά είναι ότι το MATLAB που θα πάρεις θα έχει "μέσα του" μόνο προσθέσεις-αφαιρέσεις. Π.χ., η filt δεν θα υπάρχει. Το ίδιο (νομίζω) και η conv. Παίζει να μην έχεις ούτε fft!

Άρα, θα σκάσεις 90€ θα κάτι που το κάνεις και με αριθμομηχανή. Λίγο ακριβό... 

Δημοσ.

Στο πανεπιστήμιο που ειμαι μου είχε στείλει η Mathworks πριν κανα χρόνο καμιά 100αρια απο αυτο το φοιτητικό πακετάκι που αναφέρεις και το έδινα επιλεκτικά σε όποιον φοιτητή μου έδειχνε ενδιαφέρον.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...