Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα

Έκλεψαν ένα τσαντάκι του αδερφού μου που είχε μέσα ένα σωρό έγγραφα όπως φωτοτυπίες ταυτότητας, διπλώματος, βιογραφικό, εκκαθαριστικο, πιστοποιητικό οικ.καταστασης, αμκα, αφμ, κλπ.

Ξέρει κανείς τι πρέπει να κάνει σε τετοια περίπτωση; Μπορούν να χρησιμοποιηθούν με δολιο τρόπο; Μπορεί να δηλωθεί κάποια απώλεια / κλοπή για παν ενδεχόμενο;

Δημοσ.

Πρωτότυπα είναι εκκαθαριστικο πιστοποιητικό οικ.καταστασης αμκα αφμ. Ταυτότητα και δίπλωμα είναι φωτοτυπίες

Δημοσ.

Πρωτότυπα είναι εκκαθαριστικο πιστοποιητικό οικ.καταστασης αμκα αφμ. Ταυτότητα και δίπλωμα είναι φωτοτυπίες

Ολα τα παραπανω εγγραφα αντιστοιχουν σε ενα και μοναδικο προσωπο. Δεν βλεπω πως μπορει καποιος να τα χρησιμοποιησει με δολιο τροπο. Με εκκαθαριστικο, πιστοπ. οικ. καταστασης αμκα και αφμ δεν μπορει να γινει κατι, το αφμ π.χ. το εχουν ολοι οι επαγγελματιες σε κοινη θεα. Οι φωτοτυπιες δεν μπορουν χρησιμοποιηθουν πουθενα. Και δανειο να παει να παρει που λεει ο λογος ( δεν δινουν με κανεναν τροπο οι τραπεζες αλλα λεμε τωρα), δεν νομιζω οτι θα δεχθουν φωτοτυπιες χωρις να υπαρχει γνησιο της υπογραφης απο ΚΕΠ το οποιο χρειαζεται και το πρωτοτυπο αλλα και εναν σκασμο αλλα δικαιολογητικα.

Δημοσ.

Ισχύει για τα αφμ και τα υπόλοιπα

Είναι αρκετά δύσκολο να κάνει κανείς κάτι αν δεν έχει γνήσιο υπογραφής,πρωτοτυπα έγγραφα και άλλα πολλά χαρτια.

Και εκτός αυτου αν σε πιάσουν να προσπαθήσεις να βγαλεις δάνεια,η να βγαλεις κατι στο ονομα αλλου με κομπινες ή οτιδήποτε παρανομία απλά σε γ@μησαν.μιλαμε για κακούργημα ;)

Αν πάρει χαμπαρι ή τράπεζα ότι πας να δώσεις πλαστά χαρτιά ή χαρτονομίσματα απλά θα φύγεις μεσα σε περιπολικό.

Εδώ ο θείος μου πήγε ν πάει στο τμήμα επειδή είχε ένα πλαστό μέσα σε ένα μάτσο πενηνταρικα που του είχαν πλασαρει και δεν το πήρε χαμπαρι ο χαζος και πηγε για καταθεση και κόντεψαν να τον βγάλουν παραχάρακτη χαχαχαχαχα :P

Δημοσ.

Αν πάρει χαμπαρι ή τράπεζα ότι πας να δώσεις πλαστά χαρτιά ή χαρτονομίσματα απλά θα φύγεις μεσα σε περιπολικό.

Εδώ ο θείος μου πήγε ν πάει στο τμήμα επειδή είχε ένα πλαστό μέσα σε ένα μάτσο πενηνταρικα που του είχαν πλασαρει και δεν το πήρε χαμπαρι ο χαζος και πηγε για καταθεση και κόντεψαν να τον βγάλουν παραχάρακτη χαχαχαχαχα :P

Υπεριβολές ειδικά για τα χαρτονομίσματα, δεν είναι σπάνιο πλέον το φαινόμενο να σου δίνει κάποιος πλαστό χαρτονόμισμα και όταν πας να το καταθέσεις στην τράπεζα χτυπάει ο ανιχνευτής, είχε συμβεί μια φορά σε έναν φίλο μου και στην γιαγιά μου. Και στις 2 περιπτώσεις σε ρωτάνε από που προέρχεται το χαρτονόμισμα (ρέστα από μαγαζί/κατάστημα μισθός κτλ), καλούν την αστυνομία, η τράπεζα και η αστυνομία παίρνει τα στοιχεία σου και τέλος. Τώρα αν μας να κάνεις τίποτα με πλαστά έγγραφα στην τράπεζα εκεί λογικό να είσαι απατεώνας και θα έχεις μπλεξίματα.

Δημοσ.

Πρεπει να το δηλωσει για να ειναι καλυμμένος αν γινει καμια στραβη.

Υπάρχει τέτοια δήλωση δηλαδή;

Δημοσ.

Υπεριβολές ειδικά για τα χαρτονομίσματα, δεν είναι σπάνιο πλέον το φαινόμενο να σου δίνει κάποιος πλαστό χαρτονόμισμα και όταν πας να το καταθέσεις στην τράπεζα χτυπάει ο ανιχνευτής, είχε συμβεί μια φορά σε έναν φίλο μου και στην γιαγιά μου. Και στις 2 περιπτώσεις σε ρωτάνε από που προέρχεται το χαρτονόμισμα (ρέστα από μαγαζί/κατάστημα μισθός κτλ), καλούν την αστυνομία, η τράπεζα και η αστυνομία παίρνει τα στοιχεία σου και τέλος. Τώρα αν μας να κάνεις τίποτα με πλαστά έγγραφα στην τράπεζα εκεί λογικό να είσαι απατεώνας και θα έχεις μπλεξίματα.

Αυτό πες το στην alpha bank για τις υπερβολές.εκει στην αντιμετώπιση τους ήταν κάθετη και αρκετά αυστηρή απέναντι του.και εγώ δεν λέω ότι τυχαίνει να έχεις κανένα πλαστό αλλά αν τύχει και πας να το καταθέσεις και εσύ θα δεις τι θα σ πουν ;)

Άντε οκ στο μηχάνημα δεν θα πέρναγε κτλπ αλλα εκείνος δεν είχε δει ότι ήταν πλαστό και πήγε να το δώσει τον ταμία και εκείνος ήταν φουλ αυστηρός που το βρήκατε και τέτοια.

Και όσο για το έρχεται η αστυνομία παιρνει τα στοιχεία σου,και λες που το βρηκες και έφυγες δεν το θεωρώ και λίγο ταλαιπωρία γ κάποιον π είναι αθώος ;)

Δημοσ.

Αυτό πες το στην alpha bank για τις υπερβολές.εκει στην αντιμετώπιση τους ήταν κάθετη και αρκετά αυστηρή απέναντι του.και εγώ δεν λέω ότι τυχαίνει να έχεις κανένα πλαστό αλλά αν τύχει και πας να το καταθέσεις και εσύ θα δεις τι θα σ πουν ;)

Άντε οκ στο μηχάνημα δεν θα πέρναγε κτλπ αλλα εκείνος δεν είχε δει ότι ήταν πλαστό και πήγε να το δώσει τον ταμία και εκείνος ήταν φουλ αυστηρός που το βρήκατε και τέτοια.

Και όσο για το έρχεται η αστυνομία παιρνει τα στοιχεία σου,και λες που το βρηκες και έφυγες δεν το θεωρώ και λίγο ταλαιπωρία γ κάποιον π είναι αθώος ;)

Ε τι θα μου πούνε; Οτι το χαρτονόμισμα βρέθηκε πλαστό αυτό είναι παράνομη ενέργεια και διώκεται ποινικώς, θα καλέσουν και το 100 για να πάρουν τα στοιχεία μου. Αν με πει κανένας υπάλληλος παραχαράκτη ή οτι πλαστογράφησα χαρτονόμισμα εγώ θα του τα χώσω πάντως. Καλά κάνουν και δεν δέχονται πλαστά αλλά δεν έχουν το δικαίωμα να με κατηγορήσουν για παραχάραξη.

Όλοι ξέρουν οι τα χαρτονομίσματα που πάνε να κατατεθούν στις τράπεζες ελέγχονται, δεν είναι κανένας τόσο χαζός να πάει να καταθέσει πλαστό χαρτονόμισμα μέσα στα γκισέ της τράπεζας.

Δημοσ.

Ε ναι αυτό είναι το θέμα

Μην βρεθείς μπλεγμένος χωρίς να φταίς.

Καλά ότι θα του τα εχωνα και εγώ αυτό είναι σίγουρο αν μ έλεγε μαλακιες.

Δημοσ.

Το "μπλεγμένος" είναι σχετικό, σε όλες τις περιπτώσεις υπάρχει η τυπική διαδικασία που ενημερώνεται η αστυνομία, τώρα το χαρτονόμισμα είτε το κρατάει η τράπεζα είτε το παίρνει η αστυνομία δεν θυμάμαι ακριβώς. Εκεί που μπορεί να έχεις σοβαρό πρόβλημα είναι αν τύχεις δεύτερη φορά με πλαστό, η αστυνομία αποθηκεύει σε κάποια database τις περιπτώσεις που εντοπίστηκες με πλαστό σε κάποιο πιστωτικό ίδρυμα και αν βρεθείς 2η φορά σε βάζουν στο μάτι, επίσης ρόλο παίζει και η ποσότητα των πλαστών χαρτονομισμάτων που θα εντοπιστούν, αν είναι 1 τεμάχιο χαρτονομίσματος οκ, φαντάσου να είναι δύο ή περισσότερα, τους βάζεις έντονα σε σκέψεις και θα έχεις περισσότερο πρόβλημα μετά.

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπερα γνωριζει καποιος αν σε περιπτωση καποιος αγνωστος εχει τον αριθμο του αφμ μου και γνωριζει το ονοματεπωνυμο μου.. μπορει να μ κανει κατι;;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χαχαχα... απλα εχω αγχωθει μην βρω πουθενα τον μπελα μου χωρις να φταιω..

Σιγουρα δλδ δεν κινδυνευω σε κατι;

Επεξ/σία από Ζoi

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...