Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια , εχω μια πολυ μεγαλη απορια σχετικα με ΤΕΙ και ΙΕΚ. Πειγα σε επαλ,πληροφορικη,εγραψα πανελληνιες αλλα επειδη δεν διαβασα οσο επρεπε (ενω ηταν ευκολα τα θεμα) εποιασα 984/2000 μορια!!!Το συζητησα με την οικογενεια μου και μου ειπαν να με στειλουν σε ενα ΙΕΚ για να βγαλω ενα χαρτι!!! ΑΠο εκει και περα εγω ειχα ως σκεψη να γραψω και του χρονου (εαν δεν περασω πουθενα φετος) ,να εχω ενα περιθωριο να στρωθω και να διαβασω ωστε του χρονου να ειμαι σιγουρος οτι θα περασω καπου!!!Η οικογενεια μου δεν συμφωνει σε αυτο που λεω εγω.Και η μεγαλη μου απορια ειναι, αξιζει να περασω σε ενα ιδιωτικο ή και δημοσιο ΙΕΚ σε τομεα πληροφορικης?Εχω ακουσει πολλα πραγματα και αρνητικα και θετικα, απο την μια λενε πως δινεις λεφτα αλλα οταν παρεις το χαρτι στις μερες μας ζητανε αποφητους απο ΙΕΚ αλλα και απο ΤΕΙ, ουσιαστικα παρ'οτι απο το ΤΕΙ βγαινεις με καλυτερο χαρτι ,ζητουνται και απο ΙΕΚ και απο ΤΕΙ.Θελω να ακουσω προσωπικες εμπειριες, αξιζει να παω σε ΙΕΚ ή αξιζει να ξαναδωσω πανελληνιες του χρονου?Και βεβαια εκτος απο το χαρτι και τις δουλειες μελλοντικα να βγουμε απο εκει μεσα με μια γνωση , γνωριζοντας κατι σημαντικο!!!

• Απαντ. 57
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια , εχω μια πολυ μεγαλη απορια σχετικα με ΤΕΙ και ΙΕΚ. Πειγα σε επαλ,πληροφορικη,εγραψα πανελληνιες αλλα επειδη δεν διαβασα οσο επρεπε (ενω ηταν ευκολα τα θεμα) εποιασα 984/2000 μορια!!!Το συζητησα με την οικογενεια μου και μου ειπαν να με στειλουν σε ενα ΙΕΚ για να βγαλω ενα χαρτι!!! ΑΠο εκει και περα εγω ειχα ως σκεψη να γραψω και του χρονου (εαν δεν περασω πουθενα φετος) ,να εχω ενα περιθωριο να στρωθω και να διαβασω ωστε του χρονου να ειμαι σιγουρος οτι θα περασω καπου!!!Η οικογενεια μου δεν συμφωνει σε αυτο που λεω εγω.Και η μεγαλη μου απορια ειναι, αξιζει να περασω σε ενα ιδιωτικο ή και δημοσιο ΙΕΚ σε τομεα πληροφορικης?Εχω ακουσει πολλα πραγματα και αρνητικα και θετικα, απο την μια λενε πως δινεις λεφτα αλλα οταν παρεις το χαρτι στις μερες μας ζητανε αποφητους απο ΙΕΚ αλλα και απο ΤΕΙ, ουσιαστικα παρ'οτι απο το ΤΕΙ βγαινεις με καλυτερο χαρτι ,ζητουνται και απο ΙΕΚ και απο ΤΕΙ.Θελω να ακουσω προσωπικες εμπειριες, αξιζει να παω σε ΙΕΚ ή αξιζει να ξαναδωσω πανελληνιες του χρονου?Και βεβαια εκτος απο το χαρτι και τις δουλειες μελλοντικα να βγουμε απο εκει μεσα με μια γνωση , γνωριζοντας κατι σημαντικο!!!

αν θες πραγματικά να ξαναδώσεις δώσε για να περάσεις σε κανένα τει, πληροφορικής αλλιώς υπάρχουν οι σχολές του οαεδ για να γίνεις ηλεκτρολόγος , ψυκτικός κτλπ. οι γονείς σου σου παν να σε στείλουν σε ιεκ ενώ εχεις γράψει ασσο! πότε θα φύγουν τα μαμοκόμπλεξ της γενιάς του 60-70....

Δημοσ.

Στα γρήγορα, το πτυχίο ΙΕΚ δεν έχει καμία αξία στην αγορά γιατί πολύ απλά δεν θεωρείται πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης απλά θεωρείται ένα πτυχίο ένα στάδιο πιο πάνω από το χαρτί του ΕΠΑΛ που έχεις.

Κανείς δεν ζητάει απόφοιτους ΙΕΚ, αυτή είναι μια μπούρδα που διαφημίζουν τα ΙΕΚ για να τραβήξουν κόσμο.

Ξαναδίνεις χωρίς καμία σκέψη.

Δημοσ.

Πήγαινε ιδιωτικό ΙΕΚ να είσαι άρχοντας, θα τελειώσεις σε 2 χρόνια με δίπλωμα κοντά στο 10 αφού την σχολή την πληρώνεις και θα σου κάνουν χάρες οι καθηγητές, μετά περίμενε πότε θα γίνουν οι προκυρήξεις του ΑΣΕΠ που είπε ο Κατρούγκαλος και μόλις περάσεις θα είσαι ζωή και κότα. Θα βοηθάς μεσήλικες και κυριούλες του δημοσίου κοντά στα 50 και πριν την σύνταξη που δεν ξέρουν πως πατιέται το mouse και πως να χειριστούν το web. 

Αντίθετα αν τελειώσεις ΤΕΙ επειδή η αγορά έχει κορεστεί από αειτζήδες και τειτζήδες και θα τσακώνεσαι με τους αειτζήδες για το ποιος είναι ανώτερος από ποιον, μόνη λύση μετά να φύγεις εξωτερικό όπου θα παίρνεις λεφτά αλλά με 14-15 ώρες λιώσιμο και μετά θα τρέχεις στους ψυχιάτρους με αγχώδεις διαταραχές και κατάθλιψη. Ενώ φίλε μου αν πας ΙΕΚ θα έχεις άλλη αύρα, αποκομμένος από την υπόλοιπη μπόχα.

Δημοσ.

Στα γρήγορα, το πτυχίο ΙΕΚ δεν έχει καμία αξία στην αγορά γιατί πολύ απλά δεν θεωρείται πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης απλά θεωρείται ένα πτυχίο ένα στάδιο πιο πάνω από το χαρτί του ΕΠΑΛ που έχεις.

Κανείς δεν ζητάει απόφοιτους ΙΕΚ, αυτή είναι μια μπούρδα που διαφημίζουν τα ΙΕΚ για να τραβήξουν κόσμο.

δεν ισχύει αυτό που λες , καταρχήν από τα ΙΕΚ όταν τελειώσεις παίρνεις βεβαίωση κατάρτισης , για το μόνο που είναι χρήσιμη αυτή η βεβαίωση είναι για να δώσεις πιστοποίηση , εφόσον πάρει την πιστοποίηση μπορεί να βρει δουλειά ακριβώς το ίδιο με έναν του ΤΕΙ (οι πιθανότητες να βρεις στην Ελλάδα είναι ακριβός οι ίδιες), η πιστοποίηση αναγνωριζεται και στην υπόλοιπη ΕΕ σαν επίπεδο 5.

Τώρα εφόσον μπορείς να πας σε δημόσιο πάνε σε δημόσιο , δεν υπάρχει λόγος να πληρώνεις σε ιδιωτικό (το ίδιο είναι , με την εξαίρεση ότι στα ιδιωτικά πατάς άμα θες και δεν σε βάζουν καν απουσίες). Να ξέρεις ότι υπάρχει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΉ 6 μηνη πρακτική πλέον στα ΙΕΚ .

Όσο για το αν τα ΤΕΙ είναι καλύτερα από ΙΕΚ ,σε γενικές γραμμές ναι( ανάλογος την ειδικότητα ) , αν και υπάρχουν ΤΕΙ που δεν έχουν κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα. 

Ακόμα κοιτά και τις τιμές σε κολεγιά η στο ΕΑΠ (ανοικτό πανεπιστήμιο )., αν και δεν είμαι σίγουρος αν μπορείς να πας από ΕΠΑΛ 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δεν ισχύει αυτό που λες , καταρχήν από τα ΙΕΚ όταν τελειώσεις παίρνεις βεβαίωση κατάρτισης , για το μόνο που είναι χρήσιμη αυτή η βεβαίωση είναι για να δώσεις πιστοποίηση , εφόσον πάρει την πιστοποίηση μπορεί να βρει δουλειά ακριβώς το ίδιο με έναν του ΤΕΙ (οι πιθανότητες να βρεις στην Ελλάδα είναι ακριβός οι ίδιες), η πιστοποίηση αναγνωριζεται και στην υπόλοιπη ΕΕ σαν επίπεδο 5.

Τώρα εφόσον μπορείς να πας σε δημόσιο πάνε σε δημόσιο , δεν υπάρχει λόγος να πληρώνεις σε ιδιωτικό (το ίδιο είναι , με την εξαίρεση ότι στα ιδιωτικά πατάς άμα θες και δεν σε βάζουν καν απουσίες). Να ξέρεις ότι υπάρχει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΉ 6 μηνη πρακτική πλέον στα ΙΕΚ .

Όσο για το αν τα ΤΕΙ είναι καλύτερα από ΙΕΚ ,σε γενικές γραμμές ναι( ανάλογος την ειδικότητα ) , αν και υπάρχουν ΤΕΙ που δεν έχουν κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα.

Ακόμα κοιτά και τις τιμές σε κολεγιά η στο ΕΑΠ (ανοικτό πανεπιστήμιο )., αν και δεν είμαι σίγουρος αν μπορείς να πας από ΕΠΑΛ

Δε μπορεί να βρει δουλειά ακριβώς οπως κάποιος από το ΤΕΙ. σταματήστε να λέτε ότι να ναι εδώ μέσα. τo ιεκ ειναi πολυ πιο κάτω από το πανεπιστήμιο. το δίπλωμα του ιεκ δε θεωρείται χαρτί τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. δε θεωρειται καν πτυχιο γιαυτο λεγεται και διπλωμα. δε πρόκειται ποτέ να βρει δουλειά με ένα τέτοιο χαρτί ούτε εδώ και πόσο μάλλον στο εξωτερικό. εννοείται πως το ΤΕΙ είναι ανώτερο ,τελειώνει το ΤΕΙ και πάλι κάνει το σταυρό του για δουλειά ,τουλάχιστον μετά μπορεί να κάνει και κανένα μεταπτυχιακό αν θέλει και να κοιτάξει να φύγει κι εξωτερικό. με το χαρτί του ιεκ δεν υπάρχει καν παραπάνω εξέλιξη. επίσης δε μαθαίνεις σχεδόν τίποτα παρά μόνο τα βασικά. χάλια μαύρα το σύστημα εκπαίδευσης τον ιεκ. Επεξ/σία από livefreeordie
  • Like 2
Δημοσ.

Δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς δεν ισχύει από αυτά που είπα;

Η πιστοποίηση δεν πάει να πει ότι το χαρτί θα είναι ισότιμο με του ΤΕΙ

Οι πιθανότητες στην Ελλάδα δεν είναι σε καμία περίπτωση οι ίδιες. Κυρίως γιατί οι εργοδότες ξέρουν τι παρτάλια είναι τα ΙΕΚ και ότι δεν γίνεται μάθημα ποτέ αλλά και επειδή το μεγαλύτερο μέρος των ανέργων έχουν πτυχίο Παν/μίου οπότε κανείς δεν έχει λόγο να επιλέξει κάποιον με χαρτί ΙΕΚ (εκτός από συγκεκριμένους κλάδους τύπου Υδραυλικά κτλ.).

Δημοσ.

επίσης το ΕΑΠ που σου πρότειναν παραπάνω είναι πολλή καλή επιλογή. μπαίνεις χωρίς εξετάσεις κιόλας. αλλά έχει μεγάλο βαθμό δυσκολίας και θέλει πολύ στρώσιμο. χίλιες φορές το ΕΑΠ παρα να πετάξουν οι γονείς σου χρήματα σε ιδιωτικό ιεκ απλά για να έχεις ενα χαρτί.

Δημοσ.

Το προβλημα ειναι πως εαν ειναι να δωσω του χρονου , παω εναν χρονο πισω!!! Ασε που απο του χρονου πανελληνιες θα δωσουν python(νεο συστημα) και οχι turbo pascal οποτε εαν δεν κανεις κανα φροντιστηριο η να ξαναπας σχολειο για την ειδικοτητα ειναι λιγο δυσκολα τα πραγματα!!! Εχω σκεφτει πολλα πραγματα και για να ειμαστε αντικειμενικοι τι ΤΕΙ , τι ΙΕΚ να πας , στην Ελλαδα εισαι.Εαν τελειωσεις και ΕΑΝ βρεις καμια δουλεια θα εισαι σε κανα γραφειο η σε κανα plaisio και θα παιρνεις 700 ευρω για μια ζωη.Το νοημα μου δεν ειναι το εαν θα ποιασω δουλεια καπου αλλα να μαθω κατι , ωστε οταν παω στο εξωτερικο να ξερω κατι!!!Εμενα αυτο ειναι το σκεπτικο μου , να μπω καπου να μαθω κατι που θα μου ειναι χρησιμο και να παω εξω.Εχω δικους μου ανθρωπους και Ρουμανια και Αμερικη και μου λενε να παω, αλλα το μονο που θα μπορω να κανω ειναι να δουλεψω σε κανα restaurant οπως λενε εκει!!!Απο εδω και περα εννοειτε πως το χαρτι που θελω να εχει καποια αξια και αυτο ωστε οταν παω εξω και κανω κανα interview να τους δειξω και κανα χαρτι!!!Επισης οταν κανανε απο το ΙΕΚ ενα σεμηναριο το σχολειο μας , μας ειχαν πει οτι το ΙΕΚ εχει καποια χαρτι 3ου,4ου,5ου επιπεδου εαν θυμαμε καλα.Λεγανε οτι το 3ου επιπεδου το επερνε ενας μαθητης οπου εχει κανει ΕΠΑΛ και μετα 2 χρονια στο ΙΕΚ , για το 4ου επιπεδου επρεπε να κανεις αλλο ενα χρονο (master) στο ΕΠΑΛ και μετα 2χρονια κανονικα στο ΙΕΚ και για το 5ου επιπεδου επρεπε τον εναν χρονο master + κατι σεμιναρια την δυετερη χρονια στο ΙΕΚ... Για αυτα γνωριζετε τιποτα??? 

Δημοσ.

Ξαναδωσε για ΤΕΙ κι ασε τα ΙΕΚ (κι εγω ΤΕΙ τελιωσα εκανα κι master κι δουλευω δοξα τω Θεο Ελλαδα στο τομεα μου με καλα χρηματα) , το ΙΕΚ ξεχνα το δεν προσφερει τιποτα.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Όπως είπε και ένας φίλος από επάνω, εφόσον η οικογένεια σου θα μπορούσε να δώσει χρήματα για μόρφωση, πάνε ΕΑΠ. Πληρώνεις, είναι βέβαια πανδύσκολα εκεί μέσα (κανείς δεν είπε ότι είναι εύκολα) και βγαίνεις με πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ανώτερο από αυτά που έγραψες (ΑΕΙ ή ΙΕΚ ή ΤΕΙ) και έχεις σίγουρη δουλειά.

Δημοσ.

Όπως είπε και ένας φίλος από επάνω, εφόσον η οικογένεια σου θα μπορούσε να δώσει χρήματα για μόρφωση, πάνε ΕΑΠ. Πληρώνεις, είναι βέβαια πανδύσκολα εκεί μέσα (κανείς δεν είπε ότι είναι εύκολα) και βγαίνεις με πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ανώτερο από αυτά που έγραψες (ΑΕΙ ή ΙΕΚ ή ΤΕΙ) και έχεις σίγουρη δουλειά.

εντάξει μη το παρατραβαμε. πώς ακριβώς το πτυχίο από το ΕΑΠ είναι ανώτερο από το ΑΕΙ;; Ισάξια είναι.
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άκυρο, προς διαγραφή.

Επεξ/σία από Επισκέπτης

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...