vasioula1 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2016 πάντως συνήθως στις συλλογικές συμβάσεις αυτός που έχει πτυχίο ΤΕΙ παίρνει περισσότερα χρήματα από κάποιον με πτυχίο ΙΕΚ ομοίως από ΑΕΙ παίρνει περισσότερα χρήματα και από τους δύο αυτό βέβαια δε σημαίνει τίποτα σε σχέση με το τι γνώσεις προσφέρει το καθένα
Lautrec Δημοσ. 2 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2016 Μακριά απο ΙΕΚ. Ουσιαστικά αγοράζεις ένα "πτυχίο" που κανένας δεν θα το πάρει στα σοβαρά. Εχω σκεφτει πολλα πραγματα και για να ειμαστε αντικειμενικοι τι ΤΕΙ , τι ΙΕΚ να πας , στην Ελλαδα εισαι.Εαν τελειωσεις και ΕΑΝ βρεις καμια δουλεια θα εισαι σε κανα γραφειο η σε κανα plaisio και θα παιρνεις 700 ευρω για μια ζωη. Όχι δεν είναι το ίδιο. το πτυχίο απο ΤΕΙ έχει αξία και μπορείς να εξελιχθείς πάνω σε αυτό.
livefreeordie Δημοσ. 2 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2016 Για αυτό ακριβώς πάνε ρώτα οποιονδήποτε εργοδότη. "Δεν ξέρω τι είναι καλύτερο, ένα πτυχίο που θέλει αίμα και ιδρώτα ή απλώς ένα πτυχίο αμέσως επόμενο του ΕΠΑΛ; Χμμμ" αυτό που λες δεν έχει καμία βάση. επίσης τι θα πει επόμενο του επαλ;; και μετά το ενιαίο πανεπιστήμιο περνάς. και δε τα παίρνεις τα πτυχία για πλάκα ούτε στο ΑΕΙ. δε νομίζω πως σου δίνω κάτι πιο εξτρά το πτυχίο από ΕΑΠ. είναι ισότιμα
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2016 αυτό που λες δεν έχει καμία βάση. επίσης τι θα πει επόμενο του επαλ;; και μετά το ενιαίο πανεπιστήμιο περνάς. και δε τα παίρνεις τα πτυχία για πλάκα ούτε στο ΑΕΙ. δε νομίζω πως σου δίνω κάτι πιο εξτρά το πτυχίο από ΕΑΠ. είναι ισότιμα Κοίτα επειδή αυτο δε το ξέρω σταματώ να απαντώ. Τα δύο μου σεντς τα έδωσα.
livefreeordie Δημοσ. 2 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2016 Κοίτα επειδή αυτο δε το ξέρω σταματώ να απαντώ. Τα δύο μου σεντς τα έδωσα. Tι δεν ξερεις? Τα ΑΕΙ ακολουθουν το λυκειο. Ειναι η ανωτατη εκπαιδευση. Το ΕΑΠ υποτιθεται πως σου προσφερει το ιδιο,ενα πτυχιο ΑΕΙ δηλαδη απλως χωρις να δωσεις πανελλαδικες (αλλα πληρωνεις). Τα πτυχια θεωρουνται το ιδιο ισοτιμα,δεν υπαρχει καποια ανωτεροτητα στο πτυχιο του ΕΑΠ. Το ιδιο το πτυχιο του ΕΑΠ ειναι ουσιαστια ενα πτυχιο ΑΕΙ. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2016 Tι δεν ξερεις? Τα ΑΕΙ ακολουθουν το λυκειο. Ειναι η ανωτατη εκπαιδευση. Το ΕΑΠ υποτιθεται πως σου προσφερει το ιδιο,ενα πτυχιο ΑΕΙ δηλαδη απλως χωρις να δωσεις πανελλαδικες (αλλα πληρωνεις). Τα πτυχια θεωρουνται το ιδιο ισοτιμα,δεν υπαρχει καποια ανωτεροτητα στο πτυχιο του ΕΑΠ. Όχι φίλε έχεις δίκιο και είχα άδικο. Το έψαξα, έτσι όπως τα λες είναι. Με συγχωρείς αν μπέρδεψα έννοιες.
livefreeordie Δημοσ. 2 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2016 Όχι φίλε έχεις δίκιο και είχα άδικο. Το έψαξα, έτσι όπως τα λες είναι. Με συγχωρείς αν μπέρδεψα έννοιες. Οκ κανενα προβλημα. Προφανως και μπερδευτηκες,αν δε το εχεις ψαξει καθολου λογικο ειναι. Απλως καλο ειναι να μη παραπληροφορουμε αν δε γνωριζουμε σιγουρα κατι. Γιατι μετα δινουμε και λαθος συμβουλες σε καποιον αλλον που δε γνωριζει επισης και ρωταει να μαθει
sivenco Δημοσ. 2 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2016 Ειναι και τα χρηματα εννοειτε ρε παιδια, εαν ειχαν οι γονεις τοσα πολλα χρηματα θα με εστελναν Αγγλικα να εβγαινα με τα καλυτερα πτυχια.Εαν ομως το ΕΑΠ που λετε δινεις πανω κατω τα χρηματα που θα δωσεις στο ιδιωτικο ΙΕΚ εννοειται πως αξιζε περισσοτερο.Οποτε με λιγα λογια απο οτι βλεπω μου λετε να ξαναδωσω του χρονου για να περασω σε ενα ΤΕΙ .Ναι ομως εδω υπαρχει αλλο ενα ερωτημα, το ξερω πως τα θεματα δεν θα ειναι δυσκολα και παλι του χρονου εξαλου ΕΠΑΛ ειμαι, ναι αλλα μια το αγχος μια το ενα μια το αλλο , πειτε οτι δεν τα παω καλα ουτε του χρονου , εκεινη την στιγμη τι γινετε , ειναι η φαση που θα πω fuck my life παω να γινω εργατης?Μονο σε worst case scenario παμε ΤΕΙ?
livefreeordie Δημοσ. 2 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2016 Ειναι και τα χρηματα εννοειτε ρε παιδια, εαν ειχαν οι γονεις τοσα πολλα χρηματα θα με εστελναν Αγγλικα να εβγαινα με τα καλυτερα πτυχια.Εαν ομως το ΕΑΠ που λετε δινεις πανω κατω τα χρηματα που θα δωσεις στο ιδιωτικο ΙΕΚ εννοειται πως αξιζε περισσοτερο.Οποτε με λιγα λογια απο οτι βλεπω μου λετε να ξαναδωσω του χρονου για να περασω σε ενα ΤΕΙ .Ναι ομως εδω υπαρχει αλλο ενα ερωτημα, το ξερω πως τα θεματα δεν θα ειναι δυσκολα και παλι του χρονου εξαλου ΕΠΑΛ ειμαι, ναι αλλα μια το αγχος μια το ενα μια το αλλο , πειτε οτι δεν τα παω καλα ουτε του χρονου , εκεινη την στιγμη τι γινετε , ειναι η φαση που θα πω fuck my life παω να γινω εργατης?Μονο σε worst case scenario παμε ΤΕΙ? φίλε sivenco το ΕΑΠ θα κοστίσει γύρω στα 8.000 ευρώ. αξίζει να το ψάξεις και να το συζητήσεις με τους δικούς σου καθώς θα γλιτώσεις κι από τον κόπο των πανελλαδικών ενώ το πτυχίο θα είναι ισάξιο με των υπολοίπων πανεπιστημίων.
margaritagr Δημοσ. 2 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2016 Δε τα αγοράζεις τα πτυχία στην Αγγλία.... Επίσης δε μπαίνεις με τα λεφτά, υπάρχουν κριτήρια.. Με 984 μόρια ούτε θα μπορούσες να μπεις αλλά ούτε και να βγεις... Τα πράγματα έχουν ως εξής: πτυχίο ΙΕΚ = πεταμένα λεφτά. ΑΝ το βάλεις στόχο να στρώσεις τον ποπό σου, να καλύψεις κενά και να γράψεις έναν αξιοπρεπή βαθμό για να μπεις σε ΤΕΙ πληροφορικής go for it. 2
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2016 Ειναι και τα χρηματα εννοειτε ρε παιδια, εαν ειχαν οι γονεις τοσα πολλα χρηματα θα με εστελναν Αγγλικα να εβγαινα με τα καλυτερα πτυχια.Εαν ομως το ΕΑΠ που λετε δινεις πανω κατω τα χρηματα που θα δωσεις στο ιδιωτικο ΙΕΚ εννοειται πως αξιζε περισσοτερο.Οποτε με λιγα λογια απο οτι βλεπω μου λετε να ξαναδωσω του χρονου για να περασω σε ενα ΤΕΙ .Ναι ομως εδω υπαρχει αλλο ενα ερωτημα, το ξερω πως τα θεματα δεν θα ειναι δυσκολα και παλι του χρονου εξαλου ΕΠΑΛ ειμαι, ναι αλλα μια το αγχος μια το ενα μια το αλλο , πειτε οτι δεν τα παω καλα ουτε του χρονου , εκεινη την στιγμη τι γινετε , ειναι η φαση που θα πω fuck my life παω να γινω εργατης?Μονο σε worst case scenario παμε ΤΕΙ? Λές το άγχος ενώ παραδέχεσαι ότι δεν διαβάζεις όσο πρέπει;
JohnTehGreek Δημοσ. 2 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2016 Το προβλημα ειναι πως εαν ειναι να δωσω του χρονου , παω εναν χρονο πισω!!! Ασε που απο του χρονου πανελληνιες θα δωσουν python(νεο συστημα) και οχι turbo pascal οποτε εαν δεν κανεις κανα φροντιστηριο η να ξαναπας σχολειο για την ειδικοτητα ειναι λιγο δυσκολα τα πραγματα!!! Εχω σκεφτει πολλα πραγματα και για να ειμαστε αντικειμενικοι τι ΤΕΙ , τι ΙΕΚ να πας , στην Ελλαδα εισαι.Εαν τελειωσεις και ΕΑΝ βρεις καμια δουλεια θα εισαι σε κανα γραφειο η σε κανα plaisio και θα παιρνεις 700 ευρω για μια ζωη.Το νοημα μου δεν ειναι το εαν θα ποιασω δουλεια καπου αλλα να μαθω κατι , ωστε οταν παω στο εξωτερικο να ξερω κατι!!!Εμενα αυτο ειναι το σκεπτικο μου , να μπω καπου να μαθω κατι που θα μου ειναι χρησιμο και να παω εξω.Εχω δικους μου ανθρωπους και Ρουμανια και Αμερικη και μου λενε να παω, αλλα το μονο που θα μπορω να κανω ειναι να δουλεψω σε κανα restaurant οπως λενε εκει!!!Απο εδω και περα εννοειτε πως το χαρτι που θελω να εχει καποια αξια και αυτο ωστε οταν παω εξω και κανω κανα interview να τους δειξω και κανα χαρτι!!!Επισης οταν κανανε απο το ΙΕΚ ενα σεμηναριο το σχολειο μας , μας ειχαν πει οτι το ΙΕΚ εχει καποια χαρτι 3ου,4ου,5ου επιπεδου εαν θυμαμε καλα.Λεγανε οτι το 3ου επιπεδου το επερνε ενας μαθητης οπου εχει κανει ΕΠΑΛ και μετα 2 χρονια στο ΙΕΚ , για το 4ου επιπεδου επρεπε να κανεις αλλο ενα χρονο (master) στο ΕΠΑΛ και μετα 2χρονια κανονικα στο ΙΕΚ και για το 5ου επιπεδου επρεπε τον εναν χρονο master + κατι σεμιναρια την δυετερη χρονια στο ΙΕΚ... Για αυτα γνωριζετε τιποτα??? Καταρχάς δεν ισχύει αυτό που λες για τις πανελλήνιες του χρόνου. Έχεις την δυνατότητα να δώσεις με το παλιό σύστημα και δίνεις ακριβώς τα ίδια μαθήματα που έδωσες φέτος. Όσο για το αν μάθεις κάτι να είσαι σίγουρος ότι στα ΙΕΚ δεν γίνεται μάθημα. Ρώτα όποιον απόφοιτο θες. Επίσης αν πας σε συνέντευξη με χαρτί ΙΕΚ και ειδικά στο εξωτερικό είναι σαν να πας χωρίς καθόλου χαρτιά. Δεν έχουν καμία αξία. Και σχετικά με τα επίπεδα του πτυχίου είναι μπούρδες των ΙΕΚ, ότι επίπεδο και να έχεις το χαρτί ΙΕΚ έχει την ίδια αξία με χαρτί τουαλέτας. Κάτι τελευταίο. Μην πας Ρουμανία, καλύτερα να μείνεις στην Ελλάδα και όσο για Αμερική δεν μπορείς να πας γιατί ο εργοδότης πρέπει να δικαιολογήσει την VISA σου και φυσικά η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν εγκρίνει υπάλληλους σε Restaurant (προσπάθησα και εγώ γιατί έχω γνωστώ με Restaurant στην Αμερική. Απλά δεν σε εγκρίνουν).
sivenco Δημοσ. 2 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2016 Λές το άγχος ενώ παραδέχεσαι ότι δεν διαβάζεις όσο πρέπει; Το λεω γιατι παλια ημουν πολυ αγχοτικος, προσωπικα γνωριζω ατομα απο γενικο λυκειο που διαβαζαν 20/24ωρο και εποιασαν 11.000 μορια(λογο αγχους +πιεση απο τους γονεις κτλ)!!!Εγω προσωπικα ΕΠΑΛ πηγαινα δεν πιστευω αλλα το ξερω πως εαν γραψω του χρονου θα περασω, απλως εκανα ενα scenario τιποτα αλλο!!!
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2016 Το λεω γιατι παλια ημουν πολυ αγχοτικος, προσωπικα γνωριζω ατομα απο γενικο λυκειο που διαβαζαν 20/24ωρο και εποιασαν 11.000 μορια(λογο αγχους +πιεση απο τους γονεις κτλ)!!!Εγω προσωπικα ΕΠΑΛ πηγαινα δεν πιστευω αλλα το ξερω πως εαν γραψω του χρονου θα περασω, απλως εκανα ενα scenario τιποτα αλλο!!! Πρώτον το άγχος είναι απόλυτα φυσιολογικό. Και αυτός που πέρασε 19690 μόρια είχε άγχος και αυτός που πέρασε με 14000 μόρια είχε άγχος. Πίεση από τους γονείς ασχολίαστο. Οπότε επαναλαμβάνω, πρέπει να διαβάσεις αν θες να κάνεις αυτό που αγαπάς. Πτυχίο με λεφτά δεν πρόκειται να πάρεις. Μην υποβιβάζεις την ζωή σου επειδή τεμπελιάζεις (λυπάμαι φίλε, αλλά έτσι είναι αν αυτά που λες ισχύουν).
sivenco Δημοσ. 2 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουλίου 2016 Κάτι τελευταίο. Μην πας Ρουμανία, καλύτερα να μείνεις στην Ελλάδα και όσο για Αμερική δεν μπορείς να πας γιατί ο εργοδότης πρέπει να δικαιολογήσει την VISA σου και φυσικά η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν εγκρίνει υπάλληλους σε Restaurant (προσπάθησα και εγώ γιατί έχω γνωστώ με Restaurant στην Αμερική. Απλά δεν σε εγκρίνουν). Δεν ειναι το restaurant μονο εχω ανθρωπους εκει που μπορουν να με βαλουν καπου , δηλαδη την βιζα εχω τροπο να την δικαιολογησω αλλα το νοημα ειναι πως ειναι δυσκολο να περασεις ακομα και με "μεσω" σε δουλεια καλη εκει περα!!!Οσο για την Ρουμανια , πιστεψε με η Ρουμανια εαν εχεις μεσω να περασεις καπου ειναι παρα πολυ καλη, εχει πολυ καλους μισθους σε συγκεκριμενες δουλειες!!!Τωρα εαν δεν εχεις ενα χαρτι και πας να δουλεψεις Ρουμανια,μπορει ξαφνικα να απολυθεις ή να κλεισει η επιχειρηση (ποτε δεν ξερεις), μετα χωρις ενα χαρτι στα χερια σου τι κανεις?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα