philos Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 Λοιπόν παιδιά, μέσα στην εβδομάδα πιθανότητα αγοράζω την Asus X99-E και τις RAM G.SKILL F4-3200C16Q-32GTZB 32GB (στόχος είναι να χτίσω ένα όσο πιο high end PC μπορέσω). Μερικά θεματάκια: 1. Θεωρείται καλός ο συνδυασμό της παραπάνω mobo και ram; 2. Θέλω να ρωτήσω, αν με τη συγκεκριμένη μητρική, μπορώ να βάλω πάνω έναν SSD INTEL 750 SERIES. Sorry, αλλά δεν τα πάω καλά με τη θεωρία του πως λειτουργούν οι PCI-E και πως κατανέμονται. Σε youtube video "how to install intel 750 series" μου φάνηκε ότι η θύρα ήταν λίγο πιο μεγάλη από τις μικρές που έχει η X99-E. Μου διαφεύγει κάτι; 3. Το σύστημα πιθανότητα θα στηρίζεται σε i7 5960X (χωρίς o/c) ή σε 6800k/6850k. α) Με δεδομένο αυτό, πιστεύετε ότι η Corsair H60 μπορεί να με καλύψει; β) είμαι με κουτί Coolermaster Centurion 590. Θα χωρέσει η H60; Θα μπορούσα πάντως να ξεκλέψω από άλλου, αν δεν κάνει η H60 και να πάω σε Corsair H100i v2, αν χωράει στο κουτί μου (στο top side). 4. Δείτε λίγο το κουτί μου στο παραπάνω link. Μπορεί να δεχτεί μεγαλύτερα συστήματα υδρόψυξης; Εγώ που το έχω, βλέπω ότι στο πάνω μέρος έχει και θέσεις για μέχρι 2x140mm ανεμιστήρες, όμως μου φαίνεται ότι η mobo (και δη οι RAM) είναι πολύ κοντά, οπότε δεν χωράει να μπει κάτι σχετικά παχύ... 5. Για πολύ πολύ αρχή, το σύστημα θα είναι με την παλιά μου GPU, Gigabyte GTX-275 1793MB (δε θα παίξω παιχνίδια με αυτή, απλά θα τη βάλω προσωρινά μέχρι να βρω χρήματα και για κάρτα γραφικών). Ελπίζω να μην περιορίσει τις επιδόσεις μου σε καθημερινή χρήση. 6. Λέτε να έχω καλύτερο ήχο με την onboard κάρτα ήχου της X99-E, σε σχέση με την Asus Xonar DG που είμαι τώρα;
Grim Ripper Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 2. Θέλω να ρωτήσω, αν με τη συγκεκριμένη μητρική, μπορώ να βάλω πάνω έναν SSD INTEL 750 SERIES. Sorry, αλλά δεν τα πάω καλά με τη θεωρία του πως λειτουργούν οι PCI-E και πως κατανέμονται. Σε youtube video "how to install intel 750 series" μου φάνηκε ότι η θύρα ήταν λίγο πιο μεγάλη από τις μικρές που έχει η X99-E. Μου διαφεύγει κάτι; Απλά η μητρική στο βίντεο έχει περισσότερες PCI-e x16, μην σε αγχώνει αυτό. Μια χαρά θα μπαίνει ο SSD 1
SpirosZ68 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 Μερικά θεματάκια: 1. Θεωρείται καλός ο συνδυασμό της παραπάνω mobo και ram; Οχι. Αν θες γρηγορες μνημες θα πρεπει να σιγουρευτεις οτι ειναι 100% συμβατες με την μητρικη σου. Η QVL της Asus εχει συμβατες μνημες μεχρι 2800, Η Kingston στο memory finder δινει συμβατες μεχρι 2666, πιθανοτατα θα υπαρχουν καποιες μνημες στα 3200 συμβατες αλλα θα πρεπει να ψαξεις πολυ για να τις βρεις. Οι πιο γρηγορες που βρηκα συμβατες για αυτην την μητρικη ειναι αυτες https://www.skroutz.gr/s/5837150/Corsair-Vengeance-LPX-32GB-DDR4-2800MHz-CMK32GX4M4A2800C16.html 1
philos Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 δες το edit Thanks! Μπορείς να μου δώσεις links ώστε να ψάχνω κι εγώ τις συμβατότητες μεταξύ RAM - Motherboard; Εγώ στηρίχθηκα στο ότι στη σελίδα της asus για τη μητρική, λέει DDR4 3200(O.C.)/3000(O.C.)/2800(O.C.)/2666(O.C.)/2400(O.C.)/2133 MHz, οπότε υπέθεσα ότι κάθε 3200MHz είναι συμβατή... edit: a ok, τώρα κατάλαβα τι σημαίνει το QVL...
SpirosZ68 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 Επισης δες και τον Samsung M.2 αντι για τον Intel http://www.e-shop.gr/ssd-samsung-sm951-nvme-512gb-pcie-m2-2280-d3-m-ngff-bulk-p-PER.306121 Thanks! Μπορείς να μου δώσεις links ώστε να ψάχνω κι εγώ τις συμβατότητες μεταξύ RAM - Motherboard; Εγώ στηρίχθηκα στο ότι στη σελίδα της asus για τη μητρική, λέει DDR4 3200(O.C.)/3000(O.C.)/2800(O.C.)/2666(O.C.)/2400(O.C.)/2133 MHz, οπότε υπέθεσα ότι κάθε 3200MHz είναι συμβατή... Google "Kingston Memory Finder" "Corsair memory finder" "Crucial Memory Finder" η G.Skill εχει δημοσιευμενη την QVL κατω απο καθε μνημη και εκει μπορεις να δεις με ποιες μητρικες ειναι συμβατη.Να ξερερις οτι οι λιστες αυτες συνεχως ανανεωνωνται καθως κυκλοφορουν νεα Bios Updates για τις μητρικες που πιθανον να λυνουν προβληματα συμβατοτητας. 1
philos Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 Να ενημερώσω παιδιά ότι για το θέμα του case CoolerMaster Centurion 590 και του water cooling Corsair H100i v2, βρήκα αυτό το άρθρο (το οποίο αναφέρει συμβατότητα διαφόρων εκδόσεων της Corsair water cooling με διάφορα pc cases). Για το δικό μου λέει: Fit in top in Push or Pull - Heavy modding required for P/P Το P/P υποθέτω ότι σημαίνει push AND pull, επομένως, εφόσον εγώ θα έχω fans μόνο από τη μία μεριά του radiator, δεν θα έχω προβλήματα.
SpirosZ68 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 Φιλε μου ειναι κριμα τετοιο build σε αυτο το κουτι
philos Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουλίου 2016 Πιθανότατα (το πιο τραγικό είναι ότι το είχα πάρει πριν χρόνια... 25ευρώ - σε τιμή ευκαιρίας από αγγελίες) ! Πάντως μη το βλέπετε έτσι, είναι πολύ στιβαρό! Απλά για αρχή αναβαθμίζω hardware και το κουτί το αφήνω σε 2η μοίρα... εδώ όπως είπα θα μείνω για λίγο καιρό με την παλιά μου GPU...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα