Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Υπηρξε πολυωρη διακοπη ρευματος χθες σε πολλα τμηματα των νοτιων προαστιων, μεταξυ αυτων και η περιοχη μου. Απολογισμος αυτης, καμμενο το APC και πολλα πραγματα απο το ψυγειο χαλασαν. Εψαχνα πληροφοριες για το τι γινεται σε αυτη την περιπτωση, και βρηκα αυτο το αρθρο:

http://www.alphafm.gr/archives/24514

Χρηματα για ολα οσα πεταξαμε απο το ψυγειο στην Ελλαδα του 2016 δεν υφισταται, ομως στο αρθρο εχει καποιες λεξεις παγιδες.

β) Η βλάβη να μην οφείλεται σε λόγους ανωτέρας βίας αλλά σε τυχαία διακοπή του ουδετέρου αγωγού. 

Το οτι εχουν προπολεμικο εξοπλισμο που συντηρειται κυριως οταν υπαρχει αλλαγη κυβερνησης, ειναι μερος της ανωτερας βιας;

http://www.mixanitouxronou.gr/mplak-aout-stin-kallithea-ekrixi-metaschimatiston-se-ktirio-tis-dei/

Επισης οπως γραφει το αρθρο:

ε) Ο καταναλωτής να θέσει στη διάθεση της ΔΕΗ παραστατικά ηλεκτρολογικού συνεργείου, με τα οποία:

- Περιγράφεται το είδος κάθε βλάβης και, κατά το δυνατόν, συσχετίζεται αυτή με ενδεχόμενη υπέρταση και

- Τεκμηριώνεται το κόστος επισκευής των βλαβών ή αντικατάστασης των συσκευών ή του εξοπλισμού, με άλλα παρόμοιων προδιαγραφών, εφόσον κρίνεται οικονομικά ασύμφορη η επισκευή τους.

Δηλαδη εμεις που πηραμε το APC προς 50€, πρεπει να δωσουμε και καμια εικοσαρα σε καποιο συνεργιο, ωστε να παρουμε καποιο ποσοστο για την αγορα νεου, η καλυπτει ολο το ποσο αγορας / αντικαταταστασης;

Εχει κανεις εμπειρια απο αντιστοιχα προβληματα και το να διεκδικησε αποζημιωση απο την ΔΕΗ;

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

δες εδώ είναι για μόνιμες υπερτάσεις λόγω διακοπής ουδέτερου αλλά αποζημίωση για μεταβατική υπέρταση λόγω απλής διακοπής δεν νομίζω να πάρεις

Δημοσ.

Σε παρόμοιο περιστατικο στο περιστέρι σε κολλητό μου με την γυναίκα του τους έκαψαν 2 κλιματιστικα 18.000btu ένα λάπτοπ που ήταν στο ρεύμα και φορτίζε και μία 42" τηλεόραση.

Συνολικη ζημιά 3500 ευρώ περίπου

Πήγαν ΔΕΗ ήρθε ένας τεχνικός και ελενξε κτλπ και είπε όντως φταίμε κάηκαν μετά από διακοπή που έγινε υπέρταση (καρφι ή κάπως έτσι λέγεται)

Ε ακόμα μετά από 4 χρόνια δεν έχει πάρει ευρώ φίλε μου.

Διεκδικεί αποζημίωση αλλά ακόμα τίποτα ούτε ευρώ δεν πήρε.και έχουν περάσει 4 χρονια πλέον.

• Like 7
Δημοσ.

Η χθεσινή διακοπη ηταν σοβαρή και σίγουρα ανήκει σε λόγους ανωτερας βιας αφού πηρε φωτιά ενα καλωδιο μέσης τάση και αντικαταστάθηκε απο συνεργειο, αλλα  για 50 ευρω δεν αξίζει ουτε η αναμονή στην ουρα της δεη  :-D 

Οσο για το ψυγείο που σου χαλασαν πράγματα μάλλον πρεπει επείγοντος να αλλαξεις ψυγείο, δεν χαλανε τα τροφιμα 3-4 ωρες μέσα στο ψυγείο χωρις ρεύμα.

• Like 7
Δημοσ.

Σύμφωνω για το ψυγείο.

Τουλάχιστον πρέπει (αν δεν το ανοιγοκλείνεις βέβαια) 12 ώρες να στα κρατήσει.

Μήπως έχεις κανένα παρά πολύ παλιό ψυγείο;

Δημοσ.

Σε παρόμοιο περιστατικο στο περιστέρι σε κολλητό μου με την γυναίκα του τους έκαψαν 2 κλιματιστικα 18.000btu ένα λάπτοπ που ήταν στο ρεύμα και φορτίζε και μία 42" τηλεόραση.

Συνολικη ζημιά 3500 ευρώ περίπου

Πήγαν ΔΕΗ ήρθε ένας τεχνικός και ελενξε κτλπ και είπε όντως φταίμε κάηκαν μετά από διακοπή που έγινε υπέρταση (καρφι ή κάπως έτσι λέγεται)

Ε ακόμα μετά από 4 χρόνια δεν έχει πάρει ευρώ φίλε μου.

Διεκδικεί αποζημίωση αλλά ακόμα τίποτα ούτε ευρώ δεν πήρε.και έχουν περάσει 4 χρονια πλέον.

Ε να κάνει λίγο υπομονή ρε συ, τι είναι 4 χρόνια; :P :D

• Like 2
  • Sad 1
Δημοσ.

Stelios18120 λιγο πολυ αυτα που περιγραφεις φοβομουν, Ευρωπη ειμαστε στα χαρτια, και παλι οχι σε ολα.

Το ψυγειο ειναι οντως παλιο, αλλα η διακοπη ηταν κοντα στις πεντε ωρες. Αρκετες απο οτι φαινεται για τα ψωμια του.

NikosKallithea

δυστυχως με αυτην την αιτιολογηση, μπορουν και δικαιολογηθουν σχεδον τα παντα εκ μερους τους. Αν υπηρχε η καταλληλη συντηρηση και ελεγχος δεν θα ειχε γινει ποτε το περιστατικο.

• Like 1
Δημοσ.

Υπαρχουν πολλοί παράμετροι φίλε μου και η ΔΕΗ μπορεί να σ προβάλει άπειρα επιχείρηματα ότι εφταιγες εσύ ή εν ολίγοις να σ πει δεν παίρνεις φράγκο

Μπορείς να τα βάλεις με το δημόσιο;

Αυτό είπα και του κολλητου μου να μην περιμένει άδικα χρήματα.

• Like 1
Δημοσ.

Υπαρχουν πολλοί παράμετροι φίλε μου και η ΔΕΗ μπορεί να σ προβάλει άπειρα επιχείρηματα ότι εφταιγες εσύ ή εν ολίγοις να σ πει δεν παίρνεις φράγκο

Μπορείς να τα βάλεις με το δημόσιο;

Αυτό είπα και του κολλητου μου να μην περιμένει άδικα χρήματα.

Άσε που η αξία τους τώρα έχει πάει στο μισό! :P

• Like 1
Δημοσ.

Φίλε μου με την ΔΕΗ δεν πιστεύω ότι θα βγάλεις άκρη... Από την άλλη θέλω να σε ρωτήσω μήπως και υπάρχει κάποια ασφάλεια ιδιωτική στο σπίτι που να σε αποζημιώσει... Για παράδειγμα πριν από 4 μήνες έσπασε ένα τζάμι εδώ στο σπίτι από αέρα και ένα καναπέ (τύπου μπαμπου) τους στείλαμε ένα Mail με το σπασμένο τζάμι μετά το καινούργιο και την απόδειξη αντικατάστασης και μέσα σε 3 μέρες μας στείλανε τα λεφτά... (Τώρα αυτό έγινε Γερμανία αλλά η ασφαλιστική ήταν ιδιωτική) γιαυτό σου λέω μήπως και μπορείς να κάνεις τέτοιο

Δημοσ.

Οχι δεν εχουμε καποιου ειδους ασφαλεια. Ουτε και παρεχει καποιου ειδους ασφαλεια η ΔΕΗ, θα το θυμαμαι στο μελλον οταν θα επενδυσω σε φωτοβολταικα στο δικο μου σπιτι.

Υγ. Καικε και η τηλεοραση θειας μου, ειχε ληξει και η εγγυηση της προσφατα.. Ομορφη ζωη.

Δημοσ.

τα apc συνηθως εχουν μια ασφαλεια .τσεκαρε την.την πατας ξανα μεσα

Το δοκιμασα, τζιφος. Θα το δωσω σε ενα φιλο μηπως βγαλει ακρη αυτος. Παλι καλα που δεν επαθε τιποτα η τηλεοραση τουλαχιστον.

Δημοσ.

Ξερεις πως το φοβομουν και γω το χτεσινο μηπως οταν πανε να δωσουν ρευμα μου τα καψουν ολα.Εχω βαλει σε ψυγειο και τβ τα ειδικα για τα προστασια απο τις υπερτασεις μπας και με σωσουν απο κατι γετοια....Καποια στιγμη που ξυπνησα ειχε πεσει η ασφαλεια που αφορουσε τβ και ψυγειο.Μεχρι να τα βαλω ξανα να λειτουργουν το αγχος βαρεσε κοκκινο.Ευτυχως ολα καλα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...