Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρά. Θέλω να στείλω φάκελο με αντικαταβολή ελτα 1η φορά κι έχω κάποιες απορίες.

1. Αρχικά, στην επιταγή αντικαταβολής post-372164-0-81813300-1467730139_thumb.jpg ξέρω ότι στα στοιχεία αποστολέα γράφω τα στοιχεία του ατόμου που θα το παραλάβει και στα στοιχεία του παραλήπτη τα δικά μου. Τη διεύθυνση αποστολέα, δηλ. τη δικιά του, θα πρέπει να τη γράψω με τη μορφή οδός αριθμός, πόλη; Ή χρειάζεται και Τ.Κ. ή κάτι άλλο; Στο ποσό γνωρίζω τι πρέπει να βάλω, αλλά γιατί έχει 2, τι συμπληρώνω στο ένα και τι στο άλλο; Ποια άλλα πεδία με αφορούν και πως τα συμπληρώνω; Επίσης, μπορώ να πάρω την επιταγή σπίτι μου ώστε να τη συμπληρώσω με την ησυχία μου;

2. Εφόσον τα στοιχεία θα δοθούν με την επιταγή, χρειάζεται να αναγράφονται και πάνω στο φάκελο με τη κλασσική μορφή ή δεν είναι απαραίτητο; π.χ. μπορώ να παραλείψω τα στοιχεία αποστολέα (τα δικά μου);

3. Φαντάζομαι γίνεται να πάει δικός μου αντί για μένα να το στείλει, κάνω λάθος;

4. Τέλος, όταν φέρει ο ταχυδρόμος τα χρήματα, θα πρέπει να είμαι εγώ να τα λάβω; Ζητάει ταυτότητα; Αν ζητάει και δεν είμαι σπίτι μπορεί να τα δώσει π.χ. στον πατέρα μου, δείχνοντας τη ταυτότητά μου ή σε περίπτωση που αφήσει ειδοποιητήριο για να τα πάρω απ΄το κατάστημα, γίνεται να πάει με τη ταυτότητά μου να τα πάρει;

Δημοσ.

Στο χαρτί της αντικαταβολής γράφεις τα στοιχεία ανάποδα από το δέμα. Δηλαδή, παραλήπτης είσαι εσύ και αποστολέας αυτός που στέλνει τα χρήματα (και λαμβάνει το δέμα). Όνομα, διεύθυνση, ΤΚ, κινητό είναι αρκετά. Για τα λεφτά ή θα σου τα φέρει ο ταχυδρόμος ή θα σου έρθει ειδοποίηση και θα πας να τα πάρεις από το ταχυδρομείο. Πρέπει να πας ο ίδιος όμως.

Δημοσ.

Σ' ευχαριστώ για την απάντηση. Έχω ωστόσο αρκετά ερωτήματα ακόμα, οπότε αν μπορεί κάποιος με σχετική εμπειρία στο θέμα να με κατατοπίσει, θα το εκτιμούσα.

Δημοσ.

Από τα λίγα που ξέρω, δεν στέλνω γενικά πολλά πακετάκια με αντικαταβολή, οπότε ίσως κάποιος πιο έμπειρος μπορεί να με διορθώσει:

Επίσης, μπορώ να πάρω την επιταγή σπίτι μου ώστε να τη συμπληρώσω με την ησυχία μου;

Ναι, μπορείς να πάρεις όσες θέλεις και να τις συμπληρώσεις από πριν, το ίδιο με τους φακέλους και τα δέματα. Δεν το έχω κάνει προσωπικά, αλλά με είχε ενημερώσει υπάλληλος στα ΕΛΤΑ της περιοχής μου όταν πήγα να στείλω πέντε δέματα με αντικαταβολή. Απορώ πως δεν με σκότωσε, στο τσακ πρόλαβα πριν κλείσουν.

2. Εφόσον τα στοιχεία θα δοθούν με την επιταγή, χρειάζεται να αναγράφονται και πάνω στο φάκελο με τη κλασσική μορφή ή δεν είναι απαραίτητο; π.χ. μπορώ να παραλείψω τα στοιχεία αποστολέα (τα δικά μου);

Κανονικά τα στοιχεία σου και στο δέμα/φάκελο.

3. Φαντάζομαι γίνεται να πάει δικός μου αντί για μένα να το στείλει, κάνω λάθος;

Λογικά θα γίνεται μιας και δε σου ζητάνε ταυτότητα.

4. Τέλος, όταν φέρει ο ταχυδρόμος τα χρήματα, θα πρέπει να είμαι εγώ να τα λάβω; Ζητάει ταυτότητα; Αν ζητάει και δεν είμαι σπίτι μπορεί να τα δώσει π.χ. στον πατέρα μου, δείχνοντας τη ταυτότητά μου ή σε περίπτωση που αφήσει ειδοποιητήριο για να τα πάρω απ΄το κατάστημα, γίνεται να πάει με τη ταυτότητά μου να τα πάρει;

Σε εμένα μου είχαν ζητήσει ταυτότητα και όταν μου τα είχαν φέρει σπίτι και όταν πήγα να τα πάρω από το κατάστημα. Ρώτησε τους, αν και δε νομίζω να γίνεται.

• Like 1
Δημοσ.

Μήπως μπορείς να μου δώσεις περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά τη συμπλήρωση της επιταγής (ερώτημα 1); Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Θα συμπληρώσεις όνομα, διεύθυνση, ΤΚ, κινητό τηλέφωνο. Για τα ποσά πες στον υπάλληλο πόσα θες να πάρεις και θα τα βάλει αυτός.

Δημοσ.

Το κινητό υποθέτω είναι προαιρετικό, έτσι;

Δεν έχω πρόβλημα με τη συμπλήρωση του ποσού, αλλά απ΄όσο ξέρω ένα είναι το ποσό, αυτό που θα πληρώσει ο παραλήπτης, οπότε γιατί να υπάρχουν 2 πεδία; Απ' τα υπόλοιπα πεδία, ποια είναι αυτά που συμπληρώνω εγώ; Χρειάζεται να υπογράψω και να βάλω στοιχεία ταυτότητας..;

Δημοσ.

Το ένα πεδίο είναι ολογράφως, εκεί γράφεις π.χ. εκατόν ενενήντα ευρώ, και από κάτω 190.

Δημοσ.

Μα δε μιλάω για αυτό το πεδίο. Αν προσέξεις, υπάρχουν 2 πεδία "ποσό", ένα στο τομέα του αποστολέα και ένα στου παραλήπτη, εκεί το χάνω.

Δημοσ.

Α ναι, εκεί το γράφεις με αριθμό πάλι. Ο λόγος είναι πως -νομίζω- το κομμάτι στα αριστερά (αυτό με το σηματάκι των ΕΛΤΑ) κόβεται και διαχωρίζεται από την υπόλοιπη επιταγή.

Δημοσ.

Μάλιστα, και μένα εκεί πήγε το μυαλό μου. Γνωρίζεις ποια  απ' τα υπόλοιπα πεδία χωρίς έγχρωμες ενδείξεις συμπληρώνω εγώ;

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια και το χρόνο σας.

Αν υπάρχει κάποιος πιο γνώστης του θέματος, ας μας πει τι γνωρίζει.

Δημοσ.

Αν θυμάμαι καλά, εσύ συμπληρώνεις αυτά που έχω μαυρίσει:

d34e3431139148e3bc3b251fe61382b3.jpg

όπως δείχνει ο φίλος τα "μαυρισμένα" συμπληρώνεις:

Αποστολέας(Όνομα & διεύθυνση)

Βάζεις τα δικά του όσο χωράει, εγώ τα βάζω κάπως έτσι:

πρώτη γραμμή: ονοματεπωνυμο

δεύτερη γραμμή: οδός & αριθμός

τρίτη γραμμή: πόλη & τκ

τετάρτη γραμμή: περιφέρεια

----------------------------

ποσό: το ποσό που θες αριθμητικά, π.χ. 20€

μετά στα δεξιά συμπληρώνεις τα δικά σου στοιχειά όπως σου λέει.

το απόκομμα στα αριστερά(το μικρο) επιστρέφετε σε σένα σαν απόδειξη, γι αυτό βάζεις και εκεί το ποσό.

μπορεί να το στείλει οποιοςδήποτε εφόσον τα έχεις συμπληρωμένα όλα.

παραλαβή σε εμένα τα έχουν παραλάβει και οι γονείς μου και τα αδέρφια μου, σε αυτό βέβαια μπορεί να παίζει ρόλο ο ταχυδρόμος και το ποσό(εγώ έχω πάρει μέχρι 40€)

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...