Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

"Τι έχει εκείνος για να έχει το #### αντικείμενο;" 

Αρκετά κοινότυπη φράση σε όσους δεν μπορούν να αυτό-προσδιοριστούν και ικετεύουν για ευνοϊκό έτερο-προσδιορισμό. 

Μόνο που σε αυτό το thread δεν ξέρω τι είναι πιο λυπηρό... Το ότι ενήλικοι άνθρωποι δεν μπορούν να τα βάλουν κάτω και να αυτό-προσδιοριστούνε ή ότι, τελικά, ακόμα και σήμερα βλέπουμε τον ερωτικό σύντροφο ως αντικείμενο; 

Υ.Γ. Επειδή το θέμα παίζει να πάει και στα alpha, betta, gamma κ.ο.κ. males.... Φυσικά και ισχύει αυτή η κατηγοριοποίηση. Όπως ισχύει και το πείραμα του Pavlov στους ανθρώπους. Όπως ισχύει και η καθοδήγηση ανθρώπων μέσω κάλυψης ή εκφοβισμού για ανάγκες/εντολές/πρότυπα/what_ever που πηγάζουν από τον ερπετοειδή εγκέφαλο.

Το ερώτημα είναι ο καθένας που κατατάσσει των εαυτό του και τους ανθρώπους που επιλέγει να έχει γύρω του. Σε αυτούς που τους κάνουνε κουμάντο τα γεννητικά τους όργανα και οι ζωώδεις ορμές ή σε αυτούς που έχουν πάνω τους μέρος ή όλη την εξέλιξη του ανθρώπου από τον πίθηκο (επιστημονικά μιλώντας) ;

Φυσικά και η απάντηση για όσους καθοδηγούνται από την θεωρία των alpha κτλ males που ισχύει για ζώα (και δη λύκους, εάν θυμάμαι καλά) είναι προφανής.

δυστυχως ο ανθρωπος ειναι ενα ακομα ζωο...κρινει κ επιλεγει τις συμπεριφορες του αναλογως των ενστικτων του...δυστυχως ειναι πικρη αληθεια αλλα πανω σ αυτα δομηθηκαν κοινωνιες απο την αρχαιοτητα ως σημερα...ο αυτοπροσδιορισμος ως ανθρωπος-ανω θρωσκω=κοιταζω ψηλα- ειναι μονο για να νιωσει ο ιδιος σπουδαιος αλλα ειναι τελειως αστοχος..

Για πείτε για αυτά τα όργια λίγο

οντως ενδιαφερον..περιμενουμε να πληροφορηθουμε περαιτερω...

Προτιμώ το οργανωμένο παιχνίδι τουλάχιστον προς το παρόν, δεν ξέρω όταν είμαι πιο μεγάλη πως θα το βλέπω :S

οταν φτασεις τα 40 εννοεις; γτ εισαι ηδη 30..

• Like 1
  • Απαντ. 494
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Επισκέπτης
Δημοσ.

οταν φτασεις τα 40 εννοεις; γτ εισαι ηδη 30..

Όταν φτάσω τα 30 βασικά :S

Δημοσ.

Καλά... αυτό με το "άνω-θρώσκω" είναι ουρμπανιά new age όπως και το κόμμα ( "," ) στην φράση "πίστευε και μη ερεύνα" που είναι απλά μία συντομευμένη έκδοση της φράσης: "πίστευε τω θαύματι και μη ερεύνα λογισμοίς το γενόμενον" που είχε ακουστεί σε μία σύνοδο.

Με άλλα λόγια, παραπληροφόρηση χωρίς καμία αξία και βασισμένη σε επιστημονικίζουσες στρεβλώσεις.

• Like 2
Δημοσ.

Όταν φτάσω τα 30 βασικά :S

Σ ΑΓΑΠΩ ΚΙ ΑΣ ΜΗΝ ΤΟ ΔΕΙΧΝΩ...

Καλά... αυτό με το "άνω-θρώσκω" είναι ουρμπανιά new age όπως και το κόμμα ( "," ) στην φράση "πίστευε και μη ερεύνα" που είναι απλά μία συντομευμένη έκδοση της φράσης: "πίστευε τω θαύματι και μη ερεύνα λογισμοίς το γενόμενον" που είχε ακουστεί σε μία σύνοδο.

Με άλλα λόγια, παραπληροφόρηση χωρίς καμία αξία και βασισμένη σε επιστημονικίζουσες στρεβλώσεις.

εννοειται..

Δημοσ.

δυστυχως ο ανθρωπος ειναι ενα ακομα ζωο...κρινει κ επιλεγει τις συμπεριφορες του αναλογως των ενστικτων του...δυστυχως ειναι πικρη αληθεια αλλα πανω σ αυτα δομηθηκαν κοινωνιες απο την αρχαιοτητα ως σημερα...ο αυτοπροσδιορισμος ως ανθρωπος-ανω θρωσκω=κοιταζω ψηλα- ειναι μονο για να νιωσει ο ιδιος σπουδαιος αλλα ειναι τελειως άστοχος..

Ο άνθρωπος είναι επιστημονικά κατηγοριοποιημένος ως ζώο. Από εκεί και πέρα όμως υπάρχει μεγάλη εξέλιξη σε αυτό το ζώο από τον καιρό που ήταν όντως ζώο με την καθομιλουμένη έννοια. Μερικοί μπορεί να το πιστεύουν για τον εαυτό τους ότι είναι ακόμα εκεί. Κανένα πρόβλημα. Αυτό είπα και εγώ εξάλλου στο αρχικό μου μήνυμα. Όποιος θέλει να είναι έτσι, γούστο του - καπέλο του.

Όσο για τον αυτοπροσδιορισμό, είναι περίεργο που σημερινοί άνθρωποι δεν κάνουν ούτε ένα κλικ για τέτοια θέματα. Εάν το κάνανε, δεν θα γράφανε τέτοια μαργαριτάρια όπως:

ο αυτοπροσδιορισμος ως ανθρωπος-ανω θρωσκω=κοιταζω ψηλα- ειναι μονο για να νιωσει ο ιδιος σπουδαιος αλλα ειναι τελειως άστοχος..

Πόσο μάλλον δε όταν πριν 15 χρόνια ο μόνος τρόπος για να μάθει κανείς για τέτοια θέματα χωρίς να σπαταλήσει λεφτά ήταν να ξεροσταλιάζει στις εκθέσεις και παζάρια βιβλίων... Τώρα που τα μέσα για την γνώση είναι ελεύθερα ή με μικρό αντίτιμο (όσο η συνδρομή στον ΟΤΕ ανά μήνα) θαρρώ πως δεν υπάρχει δικαιολογία για τέτοια μαργαριτάρια.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Σ ΑΓΑΠΩ ΚΙ ΑΣ ΜΗΝ ΤΟ ΔΕΙΧΝΩ...

εννοειται..

1) Ουδέν σχόλιο :S

2) Ο άνθρωπος (γιατί όπως φαίνεται τα αρχαία δεν τα παρακολουθούσες στο σχολείο) βγαίνει από το ανήρ + ωψ, όλα τα άλλα όπως είπε και το μέλος groot είναι παραπληροφόρηση :S

Δημοσ.

Ο άνθρωπος είναι επιστημονικά κατηγοριοποιημένος ως ζώο. Από εκεί και πέρα όμως υπάρχει μεγάλη εξέλιξη σε αυτό το ζώο από τον καιρό που ήταν όντως ζώο με την καθομιλουμένη έννοια. Μερικοί μπορεί να το πιστεύουν για τον εαυτό τους ότι είναι ακόμα εκεί. Κανένα πρόβλημα. Αυτό είπα και εγώ εξάλλου στο αρχικό μου μήνυμα. Όποιος θέλει να είναι έτσι, γούστο του - καπέλο του.

Πιστεύεις ότι η εξέλιξη είναι μια τόσο σύντομη διαδικασία, ώστε να εξαλειφθούν οι "ζωώδεις" - ενστικτώδεις συμπεριφορές μέσα σε μερικές δεκαετίες; Μπορεί οι κοινωνίες μας να εκσυγχρονίστηκαν - οι εγκέφαλοί μας θέλουν όμως πολύ παραπάνω χρόνο. Δεν αμφισβητώ ότι κάποια στιγμή θα γίνει. Δεν έχει γίνει ήδη όμως.

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Πιστεύεις ότι η εξέλιξη είναι μια τόσο σύντομη διαδικασία, ώστε να εξαλειφθούν οι "ζωώδεις" - ενστικτώδεις συμπεριφορές μέσα σε μερικές δεκαετίες; Μπορεί οι κοινωνίες μας να εκσυγχρονίστηκαν - οι εγκέφαλοί μας θέλουν όμως πολύ παραπάνω χρόνο. Δεν αμφισβητώ ότι κάποια στιγμή θα γίνει. Δεν έχει γίνει ήδη όμως.

Μερικές δεκαετίες;

Έχουν περάσει βασικά χιλιάδες χρόνια από όταν ξεκίνησε ο πολιτισμός.

Εμείς απλώς δεν προσπαθούμε (πια) να έχουμε αυτοέλεγχο.

Η εξέλιξη μια χαρά έχει κάνει τη "δουλειά" της...

Δημοσ.

Όσο για τον αυτοπροσδιορισμό, είναι περίεργο που σημερινοί άνθρωποι δεν κάνουν ούτε ένα κλικ για τέτοια θέματα. Εάν το κάνανε, δεν θα γράφανε τέτοια μαργαριτάρια όπως:

αν δεν μπορεις να καταλαβεις τι λεω δεν φταιω εγω...αυτον που εχεις απεναντι σου τον κρινεις με βαση τα δικα σου ενστικτα ετσι λειτουργουν οι κοινωνιες ανα τους αιωνες..αποθεωνεις ή καις καποιον στην πυρα αναλογα με το αν κολλαει στα δικα σου ενστικτα...αυτη η αναγκη το γενικο που αναφερω να το κανεις ειδικο και να το προσωποποιησεις ειναι το καλυτερο παραδειγμα του τι ειναι ο ανθρωπος

δεν ειναι αυτοπροσδιορισμος;μηπως εδωσε ο θεος τον συγκεκριμενο χαρακτηρισμο οπως ο προμηθεας την φωτια...; τι αλλο θα ακουσουμε...

Δημοσ.

Χμ... ίσα - ίσα. Προσωπική μου θέση είναι ότι πρέπει να τις έχουμε αυτές τις παρορμήσεις και όχι τις συμπεριφορές. Δηλαδή, προσωπικά θεωρώ εντελώς φυσικό το να έχουμε τις παρορμήσεις αλλά εντελώς ευτελές να καθοδηγούμαστε άμετρα από αυτές. Όπου με το "άμετρα" εννοώ να κατηγοριοποιούμε ως λιγότερο σημαντικές επιταγές από άλλα "κέντρα αποφάσεων" στον εγκέφαλο. Το θέμα είναι ότι οι παραπάνω urban θεωρίες περί Α και Β males, εκτός του γεγονότος ότι αναφέρονται σε ΛΥΚΟΥΣ και ΟΧΙ σε ανθρώπους, βρίσκουν "πάτημα" στους ανθρώπους επειδή κάποιοι δεν ξέρουν πως είναι να σκέφτεσαι.

Τέλος, οι εγκέφαλοί μας έχουν εκσυγχρονιστεί τρομερά. Εάν εξαιρέσουμε το θαύμα του adaptation της όρασης έξω από το νερό, το μέσο πεδίο και οι μέσες δυνατότητες αφαιρετικής και συνθετικής σκέψης σύγχρονου ανθρώπου είναι έτη φωτός καλύτερα από ανθρώπους χρόνια πριν.

• Like 2
Δημοσ.

1) Ουδέν σχόλιο :S

2) Ο άνθρωπος (γιατί όπως φαίνεται τα αρχαία δεν τα παρακολουθούσες στο σχολείο) βγαίνει από το ανήρ + ωψ, όλα τα άλλα όπως είπε και το μέλος groot είναι παραπληροφόρηση :S

περιμενω το τελευταιο συγγραμμα σου που θα εξηγεις γτ προερχεται η συγκεκριμενη εννοια απο το ανηρ+ωψ..

ξερεις ποσες ερμηνειες εχουν δοθει και θα ρθεις τωρα εσυ ν μου πεις οτι προηλθε απο κει με τοση βεβαιοτητα

και η πλακα ειναι οτι μου λες οτι το ακουσες και το σχολειο καλα ενταξει...τι κολλημενα μυαλα ρε γαμωτο

Δημοσ.

Μερικές δεκαετίες;

Έχουν περάσει βασικά χιλιάδες χρόνια από όταν ξεκίνησε ο πολιτισμός.

Εμείς απλώς δεν προσπαθούμε (πια) να έχουμε αυτοέλεγχο.

Η εξέλιξη μια χαρά έχει κάνει τη "δουλειά" της...

Όλες οι έννοιες του πολιτισμού ως τώρα βασίστηκαν στο νόμο του ισχυρού. Και όσο πιο πίσω πας στο χρόνο, το "ισχυρός" έχει ολοένα και πιο κυριολεκτική σημασία (= δυνατός, μυική δύναμη). Εννοείται πως κοινωνικές δομές υπήρχαν από την εποχή των σπηλαίων, αλλά μαντεύεις ποιος ήταν ο "αρχηγός", έτσι; Σίγουρα δεν έβγαινε απ' την κάλπη. :P

Αλλά πάμε σ' ένα ενδιαφέρον σενάριο... πες ότι κάνω τελείως λάθος και πράγματι, έχουμε εξελιχθεί και έχουν εξαλειφθεί όλα τα πρωτόγονα ένστικτα / λειτουργίες απ' τον εγκέφαλό μας... μπορείς να δικαιολογήσεις πράγματα όπως το φόβο για το σκοτάδι ή το άγχος της προσέγγισης γυναικών; Ή το γεγονός ότι οι "έχοντες" (είτε υλικά, ή "γενετικά" αγαθά) ζευγαρώνουν πιο εύκολα;

• Like 2
Δημοσ.

Χμ... ίσα - ίσα. Προσωπική μου θέση είναι ότι πρέπει να τις έχουμε αυτές τις παρορμήσεις και όχι τις συμπεριφορές. Δηλαδή, προσωπικά θεωρώ εντελώς φυσικό το να έχουμε τις παρορμήσεις αλλά εντελώς ευτελές να καθοδηγούμαστε άμετρα από αυτές. Όπου με το "άμετρα" εννοώ να κατηγοριοποιούμε ως λιγότερο σημαντικές επιταγές από άλλα "κέντρα αποφάσεων" στον εγκέφαλο. Το θέμα είναι ότι οι παραπάνω urban θεωρίες περί Α και Β males, εκτός του γεγονότος ότι αναφέρονται σε ΛΥΚΟΥΣ και ΟΧΙ σε ανθρώπους, βρίσκουν "πάτημα" στους ανθρώπους επειδή κάποιοι δεν ξέρουν πως είναι να σκέφτεσαι.

Τέλος, οι εγκέφαλοί μας έχουν εκσυγχρονιστεί τρομερά. Εάν εξαιρέσουμε το θαύμα του adaptation της όρασης έξω από το νερό, το μέσο πεδίο και οι μέσες δυνατότητες αφαιρετικής και συνθετικής σκέψης σύγχρονου ανθρώπου είναι έτη φωτός καλύτερα από ανθρώπους χρόνια πριν.

πλακα κανεις ετσι...;ποιος στα λεει αυτα...σε σχεση με τους αρχαιους χρονους η χρησιμοποιηση του μυαλου εχει ελαχιστοποιηθει εξαιτιας της δημιουργιας ενος αυτοματοποιημενου κοσμου... το μυαλο σου γυμναζεται λιγοτερο σε σχεση με καποιου που ζουσε στην αρχαιοτητα

Επισκέπτης
Δημοσ.

περιμενω το τελευταιο συγγραμμα σου που θα εξηγεις γτ προερχεται η συγκεκριμενη εννοια απο το ανηρ+ωψ..

ξερεις ποσες ερμηνειες εχουν δοθει και θα ρθεις τωρα εσυ ν μου πεις οτι προηλθε απο κει με τοση βεβαιοτητα

και η πλακα ειναι οτι μου λες οτι το ακουσες και το σχολειο καλα ενταξει...τι κολλημενα μυαλα ρε γαμωτο

Καλά οκ.

Είναι η επικρατέστερη άποψη στην επιστημονική κοινότητα των γλωσσολόγων, και ο Μπαμπινιώτης την ίδια άποψη ενστερνίζεται.

Μήπως ξέρεις περισσότερα από αυτόν στα περί ελληνικών;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...