Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

πόσοι από εσάς όταν μένετε σε ξενοδοχεία, φεύγοντας γεμίζετε τις βαλίτσες σας με σαπούνια-σαμπουάν, πετσέτες, λαμπατέρ, κρεμάστρες, κουρτίνες.....

από την αρχή του χρόνου έχω μείνει 4 φορές σε ξενοδοχεία. ταξιδεύω συχνά

συνήθως τσιμπάω τα σαμπουαν. αν και τελευταια φορά από τα 4 που είχε πήρα μόνο το ένα. έτσι για το καλό. παρόλο που το ξενοδοχείο που έμεινα είχε υλικό....

γενικά δε "δανείζομαι" αντικείμενα. τις περισσότερες φορές το αντίθετο, αφήνω πράγματα πίσω.

άδεια μπουκάλια, χυμούς, χρησιμοποιημένα προφυλακτικά...

την προτελευταία φορά είχα αφήσει κι ένα πιτόγυρο που δεν έφαγα. βρώμαγε το δωμάτιο όταν έφυγα.

έχω γνωστούς που είναι ικανοί να ξηλώσουν ακόμα και τις πόρτες και να φύγουν.

εσείς τι κάνετε;

πιστεύω οι περισσότεροι τσιμπάτε τα σαπουνάκια.

παρον...παρε οσα περισσοτερα πραγματα μπορεις...

• Απαντ. 161
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Φιλε από τη στιγμη που εχει επιχειρηση και πουλάει παγωτο για ποιο λογο να του τη χαρισω? αυτος χαριζεται? αυτος λεει στους υπαλληλους του βαλτε λιγες ποσοτητες. Αυτος είναι ο γυφτος όχι εγω εμενα ότι μου ζητάει του το δινω σε λεφτά.

Αμα σου πωλούσε δηλαδή τέντες θα δεχοσουν να σε κλέψει μισο μέτρο και να μπαινει ο ήλιος? εκει θα έφευγες με το χαμογελο?

δυστυχως παιδια οι συναλλαγες δεν είναι ετσι θα αναγκαστείς να γινεις και κακος και δυσάρεστος ειδικα σε άτομα που πανε εξαρχής να σε κλέψουνε εγω είμαι ηδη προετοιμασμένος πάντως εσεις εντάξει χαμογελο και καλη καρδιά ... μην σας πουν και γυφτους :cry:

Άδικο δεν έχεις, απλά καμιά φορά δεν αξίζει να χαλάμε τη διάθεση τη δικιά μας και του άλλου για κάτι τόσο ασήμαντο :)

Δημοσ.

Η ποιότητα πληρώνεται...

Το φθηνό το κρέας το τρώνε οι σκύλοι,οτι πληρώσεις παιρνεις κτλπ..

https://postimg.org/image/4c0wy659j/

Aυτη είναι μια καλή ποσοτητα για 2 μπάλες.

Δεν σε είπα γύφτο.

Έχεις δικαίωμα να πάρεις ότι θέλεις και σε όποια ποσότητα θέλεις, αλλά και ο μαγαζάτορας έχει δικαίωμα να καθορίζει την ποσοτητα που θα βάλει.

Εσύ τι κάνεις σε μια τέτοια περίπτωση;

Πας σε μαγαζί που βάζουν τις ποσότητες που θες. Απλό

Είναι σαν να κάτσω εγώ να παραπονιέμαι γιατί τα γλυκά διάσημου ζαχαροπλαστείου της Αθήνας είναι πολύ μικρότερα και πολύ πιο ακριβά από αυτό της γειτονιάς μου.

Εεεε ο μεν κάνει γλυκά γαλλικού επιπέδου, ο άλλος της κακιάς ώρας.

Επίσης, πολύ δημοφιλές ζαχαροπλαστείο στο κέντρο, οι τιμές για τα παγωτά του είναι τσιμπημένες και οι ποσότητες του είναι μικρές.

Αλλά η ποιότητα του του παγωτού τους είναι πάνω από το εξαιρετικό! Εεε εγώ τα δίνω για τέτοιο παγωτό, εσύ μην τα δώσεις.

Όλα έχουν να κάνουν σε σχέση με τα γούστα και τις προτιμήσεις μας.

Για εμένα π.χ ποιότητα >>>> ποσότητα

Υ.Γ Συγκρίνεις ανόμοια πράγματα μεταξύ τους, άλλο η τέντα άλλο το φαί.

Εδώ δεν κάνουν αυτοι που πρέπει θα κανω εγω? κανονικα όπως σου ειπα και πριν αυτά είναι θεματα αγορανομιας .... αυτό σημαινει ότι πρεπει να γινονται έλεγχοι και αν δεν ανταποκρίνονται θα πέφτει παράβαση. Αλλα ποιος να τα κανει αυτά στην Ελλαδα.... αμα γινόντουσαν εστω και τα μισά δεν θα είχαμε φτασει και σε αυτό το σημειο.

Λοιπον όχι δεν πουλάει ο κάθε επιχειρηματιας οπου γουστάρει και αυτό μπορει να είναι κάτι που δεν το ξέρει ουτε ο ιδιος ή επιλεγει να κανει ότι δεν το ξέρει.

http://faolex.fao.org/docs/html/gre81678.htm Άρθρο 8

- Υποχρέωση πώλησης τροφίμων σε καθαρό βάρος

έχει και πινακάκι που λεει για τις τουρτες.... επισης στο άρθρο 67Β λέει τις τιμές που κανονικα ένα κυλικειο σου πουλάει ένα σάντουιτς ή άλλο κατάστημα.

Αλλα ποιος θα ασχοληθεί μωρε τωρα με αυτά τα μίζερα δεν βαριέσαι αστα ας πουμε.

Ο επιχειρηματιας παντως δεν κανει ότι γουστάρει αυτό θα πρέπει να βγει από το μυαλο κάποιων.

• Like 1
Δημοσ.

κυριολεκτικα μας εχουν ριμαξει οι πελατες να κλεβουν λαμπες. μεσα σε καθε δωματιο υπαρχουν 4-5 απλικες με λαμπες  τυπου led. ρε φουστη μου ιδιως μετα την αναχωρηση απο group ασχετου ηλικιας γινεται ο χαμος απο αδεια ντουι. επισης μπουρνουζια απο τις σουιτες και τα superior. ευτυχως λιγα κρουσματα.

για τα σαμπουανακια και τα σαπουνακια δεν γινεται καν λογος και δεν αξιζει να σημειωθει ως κλοπη απο την στιγμη που τα δικαιουται ο πελατης οταν μπαινει στο δωματιο ας τα κανει οτι θελει. αλλωστε ειναι και μηδαμηνης αξιας.

ταυτοτητες δεν εχουμε κανενα δικαιωμα να κραταμε στην reception. μολις αντιγφαφουμε τα στοιχεια την επιστρεφουμε. αν θελει ο πελατης fast checkin την παιρνει

οταν κατεβει. επειδη ομως κακα τα ψεματα το 99% των ξενοδοχειων βλεπει τους πελατες ως εν δυναμη "κανονιεριδες", παντα περνουμε καποια προκαταβολη

αν οι διαν/σεις ειναι πολλες ή προεξοφληση για μια μονο διαν/ση.

• Like 2
Δημοσ.

Μόνο σαμπουάν και λοιπά αναλώσιμα σε μικρές συσκευασίες.

Είναι πολύ βολικά για ταξίδια με αεροπλάνο που θέλεις μόνο την χειραποσκευή και δεν πρέπει να έχεις παραπάνω από 200ml μπουκάλια και ο χώρος είναι περιορισμένος γενικά.

Από εκεί και πέρα αυτά είναι προορισμένα για κατανάλωση από τον πελάτη, τα πλήρωσα και εάν γουστάρω τα παίρνω ή τα αφήνω, γυφτιά είναι να σηκώσεις κλινοσκεπάσματα, πετσέτες και λοιπά που είναι του ξενοδοχείου.

100ml

Δημοσ.

'Aρθρο 212
- Βάρη μερίδων φαγητών και φρούτων

Καθορίζονται τα παρακάτω όρια βάρους των μερίδων φαγητών και φρούτων, που προσφέρονται στα εστιατόρια, ζυθεστιατόρια, ταβέρνες, μαγειρεία και λοιπά παρόμοια καταστήματα:
1. Κρέατα γενικά ψητά ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο παρασκευής, γραμμ.125 τουλάχιστον
2. Κρέας φέτα, μπόν φιλέ και γενικά κρέας χωρίς κόκκαλα, λουκάνικα, σουτζουκάκια και κεφτέδες μόνο από κιμά μόσχου ή βοδινού (σχάρας) γραμμ.110 τουλάχιστον.

http://faolex.fao.org/docs/html/gre81678.htm

'Aρθρο 232
- Βάρος ειδών ζαχαροπλαστικής

. Πάστες κομμένες, μπακλαβάδες, γιουμουρντά και τρίγωνα, το τεμάχιο 70 γραμμ. τουλάχιστον

Συνεπως αποδεικνύεται ότι δεν είναι δικαιώμα του να βαζει οση ποσοτητα γουστάρει αλλα αυτή που οριζεται με βάση τις διατάξεις τωρα το ποιος θα κάνει ελεγχο σε μια χωρα που δεν ελεγχουν καλα καλα τα οικονομικα της κάθε επιχείρησης και αν κοβει αποδειξεις είναι άλλο θεμα.

Και δεν θα ψωνιζα από μαγαζια που την έχουν ψωνισει .... κανω καλη ποιοτητα λεει οποτε αυτό μου δινει το δικαιωμα να σου δινω λειψες μεριδες. χαχαχα σε έναν δικο μου κοσμο τέτοιες επιχειρήσεις δεν θα στεκοντουσαν ουτε ένα 24ωρο.

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

https://postimg.org/image/4c0wy659j/

Aυτη είναι μια καλή ποσοτητα για 2 μπάλες.

Εδώ δεν κάνουν αυτοι που πρέπει θα κανω εγω? κανονικα όπως σου ειπα και πριν αυτά είναι θεματα αγορανομιας .... αυτό σημαινει ότι πρεπει να γινονται έλεγχοι και αν δεν ανταποκρίνονται θα πέφτει παράβαση. Αλλα ποιος να τα κανει αυτά στην Ελλαδα.... αμα γινόντουσαν εστω και τα μισά δεν θα είχαμε φτασει και σε αυτό το σημειο.

Λοιπον όχι δεν πουλάει ο κάθε επιχειρηματιας οπου γουστάρει και αυτό μπορει να είναι κάτι που δεν το ξέρει ουτε ο ιδιος ή επιλεγει να κανει ότι δεν το ξέρει.

http://faolex.fao.org/docs/html/gre81678.htm Άρθρο 8

- Υποχρέωση πώλησης τροφίμων σε καθαρό βάρος

έχει και πινακάκι που λεει για τις τουρτες.... επισης στο άρθρο 67Β λέει τις τιμές που κανονικα ένα κυλικειο σου πουλάει ένα σάντουιτς ή άλλο κατάστημα.

Αλλα ποιος θα ασχοληθεί μωρε τωρα με αυτά τα μίζερα δεν βαριέσαι αστα ας πουμε.

Ο επιχειρηματιας παντως δεν κανει ότι γουστάρει αυτό θα πρέπει να βγει από το μυαλο κάποιων.

1) Δεν λέει για τα παγωτά και τις ποσότητες.

2) Δεν πρέπει να είναι σε ισχύ το συγκεκριμένο γιατί είναι σε δραχμές.

Για τα κυλικεία το γνωρίζω.

Ελεύθερη αγορά έχουμε. Μπορείς να κάνεις ότι θέλεις μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας προφανώς.

Δημοσ.

ταυτοτητες δεν εχουμε κανενα δικαιωμα να κραταμε στην reception. μολις αντιγφαφουμε τα στοιχεια την επιστρεφουμε.

Μα γιατι ρε φιλε γράφεις ανακρίβειες, αφου ο αλλος λεει οτι στα τιρανα και στην  .. Βαρσοβία τις κρατάνε :) :-D

• Like 1
Δημοσ.

Μα γιατι ρε φιλε γράφεις ανακρίβειες, αφου ο αλλος λεει οτι στα τιρανα και στην  .. Βαρσοβία τις κρατάνε :) :-D

Μέχρι πριν λίγα χρόνια πάντως που δούλευα σε ξενοδοχείο που είχε κυρίως Έλληνες πελάτες από μόνοι τους θεωρούσαν φυσιολογικό να τους κρατήσουμε την ταυτότητα. Όταν τους λέγαμε ότι απλά μια φωτοτυπία θα βγάλουμε και θα την επιστρέψουμε σχεδόν ξαφνιάζονταν, γι'αυτό λέω ότι τουλάχιστον παλιότερα ήταν πολύ συνηθισμένη πρακτική :)

Δημοσ.

1) Δεν λέει για τα παγωτά και τις ποσότητες.

2) Δεν πρέπει να είναι σε ισχύ το συγκεκριμένο γιατί είναι σε δραχμές.

Για τα κυλικεία το γνωρίζω.

Ελεύθερη αγορά έχουμε. Μπορείς να κάνεις ότι θέλεις μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας προφανώς.

1) Για τα παγωτα μπορει να μην βρηκα προς το παρον κάτι αλλα το παράδειγμα σου ότι είναι φημισμενο ζαχαροπλαστειο και κανει εξαιρετικα γλυκά αρα μπορει να δινει σε μικρές μεριδες μια χαρα το αντικρούει αλλα δεν φαινεται να εχει και πολύ σημασια γιατι αντε ποιος θα παει να τον ελεγξει αυτόν για αυτό? οι περισσοτεροι θα πουν αυτό που λες εσυ ελευθερη αγορα εχουμε αλλα δεν είναι τοσο απλο το θέμα.

2) Καλα μη κολλας στις δραχμες ... δεν θα καταργηθεί ολόκληρος αγορανομικος κώδικας επειδή αλλαξαμε νομισμα αλλα στο άρθρο για τα κυλικεία δεν είναι σε δραχμές είναι κανονικά σε ευρώ.

Το ζουμι της υπόθεσης είναι ότι αυτά οριζονται αρα δεν μπορει ο κάθε μαγκας να πουλάει σε ότι ποσοτητα γουσταρει με το επιχειρημα ότι τα κανει καλά αρα βαζει λιγο. Πιο πειστικο μου φαινεται το επιχειρημα κανω ότι γουστάρω επειδή είμαι στην Ελλαδα και δεν θα με ελγξει κανεις παρα το πρώτο.

Αυτό αμα μου το ελεγε θα του ελεγα ναι εχεις δικιο εδώ παιζει να σου κοπει παράβαση και να πάρεις κανα τηλεφωνο να μπουν λιτοι και δεμενοι να πιάσουν τον διευθυντη και να σου πει εσενα ο διευθυντης μην του την περάσεις αστον κτλπ κτλπ εντάξει στην Ελλαδα ειμαστε αυτό το ξέρω.

Μέχρι πριν λίγα χρόνια πάντως που δούλευα σε ξενοδοχείο που είχε κυρίως Έλληνες πελάτες από μόνοι τους θεωρούσαν φυσιολογικό να τους κρατήσουμε την ταυτότητα. Όταν τους λέγαμε ότι απλά μια φωτοτυπία θα βγάλουμε και θα την επιστρέψουμε σχεδόν ξαφνιάζονταν, γι'αυτό λέω ότι τουλάχιστον παλιότερα ήταν πολύ συνηθισμένη πρακτική :)

Εδώ ρε φιλε κάποιοι ετοιμάζονται να σε πιστολιάσουν πριν ακομα πατησουν στο ξενοδοχειο θα δεχοντουσαν να σου δώσουν ταυτοτητα? :cry:  :cry:

Επισκέπτης
Δημοσ.

1) Για τα παγωτα μπορει να μην βρηκα προς το παρον κάτι αλλα το παράδειγμα σου ότι είναι φημισμενο ζαχαροπλαστειο και κανει εξαιρετικα γλυκά αρα μπορει να δινει σε μικρές μεριδες μια χαρα το αντικρούει αλλα δεν φαινεται να εχει και πολύ σημασια γιατι αντε ποιος θα παει να τον ελεγξει αυτόν για αυτό? οι περισσοτεροι θα πουν αυτό που λες εσυ ελευθερη αγορα εχουμε αλλα δεν είναι τοσο απλο το θέμα.

2) Καλα μη κολλας στις δραχμες ... δεν θα καταργηθεί ολόκληρος αγορανομικος κώδικας επειδή αλλαξαμε νομισμα αλλα στο άρθρο για τα κυλικεία δεν είναι σε δραχμές είναι κανονικά σε ευρώ.

Το ζουμι της υπόθεσης είναι ότι αυτά οριζονται αρα δεν μπορει ο κάθε μαγκας να πουλάει σε ότι ποσοτητα γουσταρει με το επιχειρημα ότι τα κανει καλά αρα βαζει λιγο. Πιο πειστικο μου φαινεται το επιχειρημα κανω ότι γουστάρω επειδή είμαι στην Ελλαδα και δεν θα με ελγξει κανεις παρα το πρώτο.

Αυτό αμα μου το ελεγε θα του ελεγα ναι εχεις δικιο εδώ παιζει να σου κοπει παράβαση και να πάρεις κανα τηλεφωνο να μπουν λιτοι και δεμενοι να πιάσουν τον διευθυντη και να σου πει εσενα ο διευθυντης μην του την περάσεις αστον κτλπ κτλπ εντάξει στην Ελλαδα ειμαστε αυτό το ξέρω.

Εδώ ρε φιλε κάποιοι ετοιμάζονται να σε πιστολιάσουν πριν ακομα πατησουν στο ξενοδοχειο θα δεχοντουσαν να σου δώσουν ταυτοτητα? :cry: :cry:

Είπα ότι είναι πολύ μικρότερες, όχι μικροσκοπικές...

Δεν έδωσα ακριβή προσδιορισμό του μεγέθους των γλυκών.

Δημοσ.

Είπα ότι είναι πολύ μικρότερες, όχι μικροσκοπικές...

Δεν έδωσα ακριβή προσδιορισμό του μεγέθους των γλυκών.

Σιωπηρά στη χώρα που ζουμε θα γινει αυτό που ειπατε ότι θα φυγουν και δεν θα ξαναψωνισουν.... και οποιος κανει παρατηρηση μπορει να τον πουν και γραφικο. Υπάρχει κωδικας όμως από πισω ο οποιος απλα δεν εφαρμόζεται .... όπως ειχαν πει και οι ξένοι οι Έλληνες λεει νομιζουν ότι με το να ψηφιζουν νομους κατι κανουν ..... το θεμα είναι και να εφαρμόζονται.

Πάρε ένα καρο τεμπέληδες που κάθονται και ξύνονται κάντους 1-2 μηνες σεμινάριο και μετά ριξτους να κανουν ελέγχους. Παιρνουνε ένα καρο λεφτά το μηνα για την εποχη να βγουν να χτενισουν τις περιοχες με ελέγχους. Και να βγουν και για αγορανομικούς. Ας κοιτάξουν πρωτα τις συνθηκες που λειτουργουν καποια μαγαζια που είναι απαράδεκτα και ας αφησουν τις μεριδες για το τελος δεν είναι κάτι το τρομερο. Αλλα δεν γινεται κανενας ελεγχος.

ΥΓ Το να υπάρχει επιχειρηματιας ο οποιος δινει λειψες ποσοτητες ενώ ταυτόχρονα υπάρχει κωδικας που τις οριζει είναι θράσος. Εγω αυτό υποστηριζω το ότι δεν ψωνιζω από τέτοια μαγαζια είναι σιγουρο στη μαυρη λιστα είναι όλα. Από του Στεργιου ψωνιζω γλυκά που δεν τσιγκουνευεται τις μεριδες και είναι και φρέσκα και τα φτιαχνει και μπροστα σου και είναι και καθαρος.

ΥΓ2 Ποιος λεει ότι στο δημοσιο δεν εχει δουλεια? οσο ψάχνεσαι έχει δουλεια τοσα μαγαζια τοσα κτηρια για ελέγχους τι είναι?

Δημοσ.

Οι λογοι που τα ξενοδοχεία δεν επιτρέπουν να παίρνεις φαγητό απο τον μπουφε ειναι για λόγους υγειονομικούς. Δεν μπορει να ρισκάρει το ξενοδοχείο το τι θα κάνεις το φαι εσυ. Εστω το φας μετα απο μια ωρα κ παθεις τροφικη δηλητηρίαση το ξενοδοχείο θα κατηγορηθεί κ οχι εσυ που το παρατησες εξω με 40 βαθμούς. Ετσι κ αλλιως οτι μενει ειτε το τρωει το προσωπικό ειτε πετιέται δεν ειναο σοβαρο κοστος να παρςις κατι μαζι σου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...