Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.

Δεν έχω βαρέσει ποτέ πιστόλι σε ξενοδοχείο αν και σε κάποια θα πρεπε :-D

κυριολεκτικα μας εχουν ριμαξει οι πελατες να κλεβουν λαμπες. μεσα σε καθε δωματιο υπαρχουν 4-5 απλικες με λαμπες  τυπου led. ρε φουστη μου ιδιως μετα την αναχωρηση απο group ασχετου ηλικιας γινεται ο χαμος απο αδεια ντουι. επισης μπουρνουζια απο τις σουιτες και τα superior. ευτυχως λιγα κρουσματα.

για τα σαμπουανακια και τα σαπουνακια δεν γινεται καν λογος και δεν αξιζει να σημειωθει ως κλοπη απο την στιγμη που τα δικαιουται ο πελατης οταν μπαινει στο δωματιο ας τα κανει οτι θελει. αλλωστε ειναι και μηδαμηνης αξιας.

Δεν το καταλαβαίνω αυτό. Έχει ο άλλος λεφτά για να μείνει σε σουίτα, και δεν έχει για να πάρει ένα μπουρνούζι; Ή μιλάμε για καθαρή κλεπτομανία; Τα μπουρνούζια από ξενοδοχεία είναι έτσι κι αλλιώς ΓΤΠ, αισθητικά και ποιοτικά.

Για τις λάμπες, ασχολίαστο.... Πόσο τσίπηδες πια....

• Απαντ. 161
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μέχρι πριν λίγα χρόνια πάντως που δούλευα σε ξενοδοχείο που είχε κυρίως Έλληνες πελάτες από μόνοι τους θεωρούσαν φυσιολογικό να τους κρατήσουμε την ταυτότητα. Όταν τους λέγαμε ότι απλά μια φωτοτυπία θα βγάλουμε και θα την επιστρέψουμε σχεδόν ξαφνιάζονταν, γι'αυτό λέω ότι τουλάχιστον παλιότερα ήταν πολύ συνηθισμένη πρακτική :)

Ο περισσότερος χρόνος που μπορεί ο υπάλληλος να κρατήσει την ταυτότητα σου είναι μέχρι να σημειώσει τα στοιχεία σου ή μέχρι να βγάλει μια φωτοτυπία αν ο πελάτης το δεχθεί, όχι όμως να στην κρατήσει ενέχυρο μέχρι να φύγεις!

Σωστά ζιο ή λέμε διαφορετικά πράγματα?

Βγάζετε φωτοτυπία και την επιστρέφετε μόνος σου το λες..

Δημοσ.

Ο περισσότερος χρόνος που μπορεί ο υπάλληλος να κρατήσει την ταυτότητα σου είναι μέχρι να σημειώσει τα στοιχεία σου ή μέχρι να βγάλει μια φωτοτυπία αν ο πελάτης το δεχθεί, όχι όμως να στην κρατήσει ενέχυρο μέχρι να φύγεις!

Σωστά ζιο ή λέμε διαφορετικά πράγματα?

Βγάζετε φωτοτυπία και την επιστρέφετε μόνος σου το λες..

Ναι εμείς κάναμε αυτό, αλλά οι πελάτες ήταν συνηθισμένοι να τους κρατάνε τις ταυτότητες στη ρεσεψιόν, αυτό λέω. Άλλο τι ισχύει νομικά και άλλο πρακτικά πολλές φορές. Και η πόρτα πχ νομίζω νομικά απαγορεύεται αλλά στην πράξη ισχύει :)

Δημοσ.

πολλοι δε απο τους πελατες δειχνουν αδιαφορια για την ταυτοτητα τους και την παιρνουν στην αναχωρηση.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ:

το ξενοδοχειο που δουλευω 6οροφο σε σχημα Γ. η reception στο ισογειο και γυρω γυρω τζαμαρια. καλοκαιρι νυκτερινη βαρδια.

ακουω εναν θορυβο στο πεζοδρομιο εξω, ενα ΝΤΟΥΠ. σηκωνομαι να δω τι εγινε, μηπως επεσε-χτυπησε κανενας περαστικος και τι να δω!!!

ενα σακ βουαγιαζ μεγαλο. την ψιλιαζομαι και περιμενω να εμφανιστει και ο κατοχος. στον 2τερο οροφο εμενε ενα ζευγαρι απο την Αθηνα πιτσιρικαδες.

κατεβαινουν με το lift και οι δυο, χαιρετιομαστε......... την συνεχεια φανταστειτε την δεν μπορω να σας την πω.

Δεν έχω βαρέσει ποτέ πιστόλι σε ξενοδοχείο αν και σε κάποια θα πρεπε :-D

Δεν το καταλαβαίνω αυτό. Έχει ο άλλος λεφτά για να μείνει σε σουίτα, και δεν έχει για να πάρει ένα μπουρνούζι; Ή μιλάμε για καθαρή κλεπτομανία; Τα μπουρνούζια από ξενοδοχεία είναι έτσι κι αλλιώς ΓΤΠ, αισθητικά και ποιοτικά.

Για τις λάμπες, ασχολίαστο.... Πόσο τσίπηδες πια....

πραγματικα τα δικα μας ειναι πολυ καλα.

• Like 2
Επισκέπτης
Δημοσ.

Σιωπηρά στη χώρα που ζουμε θα γινει αυτό που ειπατε ότι θα φυγουν και δεν θα ξαναψωνισουν.... και οποιος κανει παρατηρηση μπορει να τον πουν και γραφικο. Υπάρχει κωδικας όμως από πισω ο οποιος απλα δεν εφαρμόζεται .... όπως ειχαν πει και οι ξένοι οι Έλληνες λεει νομιζουν ότι με το να ψηφιζουν νομους κατι κανουν ..... το θεμα είναι και να εφαρμόζονται.

Πάρε ένα καρο τεμπέληδες που κάθονται και ξύνονται κάντους 1-2 μηνες σεμινάριο και μετά ριξτους να κανουν ελέγχους. Παιρνουνε ένα καρο λεφτά το μηνα για την εποχη να βγουν να χτενισουν τις περιοχες με ελέγχους. Και να βγουν και για αγορανομικούς. Ας κοιτάξουν πρωτα τις συνθηκες που λειτουργουν καποια μαγαζια που είναι απαράδεκτα και ας αφησουν τις μεριδες για το τελος δεν είναι κάτι το τρομερο. Αλλα δεν γινεται κανενας ελεγχος.

ΥΓ Το να υπάρχει επιχειρηματιας ο οποιος δινει λειψες ποσοτητες ενώ ταυτόχρονα υπάρχει κωδικας που τις οριζει είναι θράσος. Εγω αυτό υποστηριζω το ότι δεν ψωνιζω από τέτοια μαγαζια είναι σιγουρο στη μαυρη λιστα είναι όλα. Από του Στεργιου ψωνιζω γλυκά που δεν τσιγκουνευεται τις μεριδες και είναι και φρέσκα και τα φτιαχνει και μπροστα σου και είναι και καθαρος.

ΥΓ2 Ποιος λεει ότι στο δημοσιο δεν εχει δουλεια? οσο ψάχνεσαι έχει δουλεια τοσα μαγαζια τοσα κτηρια για ελέγχους τι είναι?

Συμφωνώ απόλυτα ότι πρέπει να γίνονται έλεγχοι και κυρίως από το υγειονομικό.

Δημοσ.

Δεν παίρνω τίποτε γιατί το θεωρώ γυφτιά και γιατί τα σαπούνακια έχουν 50 λεπτά στα σούπερ μάρκετ!

Έχω βρεθεί άπειρες φορές σε ξενοδοχεία μια φορά μόνο έκανα μια κακή πράξη και το σκέφτομαι ακόμη γαμωτο και έχω τύψεις!

Ας το πω εδώ να το βγάλω από μέσα μου, βρέθηκα πριν πολλά χρόνια σε μικρό παραθαλάσσιο πολύ όμορφο μέρος αρκετά χλμ μακριά από Αθήνα να περάσω 2ήμερο με γκομενακι,δεν έβρισκα ξενοδοχείο πουθενά, ήταν όλα κλεισμένα, πήγαμε εντελώς απροετοίμαστα και στο άσχετο λίγο πριν φύγω βρήκα ένα πολύ όμορφο δωμάτιο μόλις το είχε φτιάξει ο τύπος χωρίς καν ρεσεψιόν ακόμη, τέλειο μέσα ψυγείο τηλεόραση κλιματισμό κομπλέ όλα, μπαίνω μέσα και δεν μου ζήτησε ούτε ταυτότητα ούτε λεφτά ούτε τίποτα, μου λέει τα λέμε όταν φύγεις! Κάθισα την πρώτη μέρα, την δεύτερη νύχτα κατά της 4 το πρωί μπαίνουμε στο αμάξι και γινόμαστε Λούηδες! Κάνα 60 ευρώ ήταν αν θυμάμαι καλά το 2ήμερο, με έκανε κλέφτη με το ζόρι ο τύπος, να του δίνω ταυτότητα και να μην την παίρνει με τίποτα μιλάμε!

Τότε έλεγα καλά έκανα και Μαλακιες, τώρα έχω τύψεις έτσι μου ρχεται να περάσω καμιά μέρα να του αφήσω τα λεφτά, αν ήταν κοντά θα το έκανα σίγουρα!

Πάντως έτσι όπως έφυγα σαν κλέφτης μέσα στην νύχτα και χωρίς να έχει κανένα στοιχείο μου θα μπορούσα να του σηκώσω όλο το δωμάτιο κυριολεκτικά εγώ δεν του πείραξα ούτε οδοντογλυφίδα, μόνο τα λεφτά αλλά δεν φταίω εγώ αυτός με έκανε κλέφτη με το ζόρι Χαχαχα

δεν πειραζει, του εδωσες ενα πολυ φτηνο μαθημα...γτ προφανως ηταν ανιδεος

• Like 1
Δημοσ.

Έχετε ανοίξει δέκα διαφορετικά μέτωπα στο θέμα.. :-)

Στα του φαγητού και της εστίασης τώρα..στην Ελλάδα ακόμα θεωρείται "ντροπή" και ταμπού(και από τον πελάτη και από τον μαγαζάτορα) να πεις ή να ακούσει κάτι για το προιον και τις υπηρεσίες...αντί να θεωρείται "υποχρέωση" και επιδίωξη για το καλό και των δύο.

Λες και δε γίνεται να επισημάνεις κάτι που ενδεχομένως δε σου άρεσε με όμορφο και σωστό τρόπο...και πρέπει να παίξεις ξύλο ή να προσβάλεις τον άλλο...

Ελλαδάρα!!

• Like 1
Δημοσ.

πολλοι δε απο τους πελατες δειχνουν αδιαφορια για την ταυτοτητα τους και την παιρνουν στην αναχωρηση.

Φιλε μου ο καθε άνθρωπος ειναι διαφορετικός, αλλος (οπως εγω) δεν αφήνει την ταυτότητα του σε ξένα χέρια ουτε για ενα λεπτό και άλλος γράφει εδω δημόσια

'πηγαίνετε  στα αστυνομικά τμηματα και βγάλτε καθε μερα και από μια ταυτοτητα δεν τρέχει τίποτα !!!!!!!!!!!!!'

Βέβαια η συμπεριφορά μας και οι πράξεις μας είναι αυτες που καθορίζουν την υπευθυνότητα και την προσωπικότητα μας

Δεν χρειάζεται να πουμε τιποτε αλλο , οτι και να πούμε άσκοπο ειναι , τον χρόνο μας χάνουμε..

• Like 1
Δημοσ.

Οι λογοι που τα ξενοδοχεία δεν επιτρέπουν να παίρνεις φαγητό απο τον μπουφε ειναι για λόγους υγειονομικούς. Δεν μπορει να ρισκάρει το ξενοδοχείο το τι θα κάνεις το φαι εσυ. Εστω το φας μετα απο μια ωρα κ παθεις τροφικη δηλητηρίαση το ξενοδοχείο θα κατηγορηθεί κ οχι εσυ που το παρατησες εξω με 40 βαθμούς. Ετσι κ αλλιως οτι μενει ειτε το τρωει το προσωπικό ειτε πετιέται δεν ειναο σοβαρο κοστος να παρςις κατι μαζι σου.

Όταν πηγαίναμε εμείς και τους είχαμε ρωτήσει μια φορά στον μπουφέ ένας υπάλληλος μας άφησε και πήραμε φαγητό, την επόμενη ξαναρωτάμε έναν άλλον που πρέπει να ήταν ο προϊστάμενος και λέει με αυστηρό ύφος οχι απαγορεύεται και οταν του είπε η μάνα μου οτι εχτές μας άφησαν και πήραμε λέει κακώς πήρατε εχτές στο δωμάτιο γιατί θα βγούνε ζωύφια και έντομα στο δωμάτιο. Η μητέρα μου δεν τον άκουσε βέβαια και έβαλε κάτι φέτες με κέικ σε ένα πιάτο και μετά στο τραπέζι τις έβαλε σε χαρτοπετσέτες μέσα στην τσέπη και τα έφερε στο δωμάτιο, τις επόμενες 2 ημέρες έβγαιναν διάφορα έντομα μέσα, από μυρμήγκια και κάτι άλλα.

Ποιο παλιά πριν την αίθουσα του μπουφέ υπήρχε μια γυναίκα και κρατούσε τις τσάντες των πελατών που πήγαιναν να εισέλθουν, δεν άφηναν τις τσάντες για να μην παίρνουν φαγητό, μια φορά η γιαγιά μου δεν ήθελε να αφήσει την τσάντα της και τις άνοιξε μια κουβέντα αυτής οτι αν κλέψουν το πορτοφόλι μου ποιος έχει την ευθύνη? Εγώ ήμουν μακριά και δεν άκουγα καλά τι συζήτησαν, μετά από 2 λεπτά την άφησαν να εισέλθει με την τσάντα της, είχε δίκιο πάντως γιατί όσο εμείς ήμασταν στο μπουφέ έμπαιναν οι καμαριέρες στα δωμάτια, εκεί αν σου κλέψουν κάτι πρέπει να μπορείς να το αποδείξεις μετά οτι στο πήρανε οι καμαριέρες, γνωστοί μας είχανε χάσει διάφορα κοσμήματα και χρήματα μέσα από το δωμάτιο όταν έλλειπαν και έμπαιναν οι καμαριέρες για καθάρισμα και το ξενοδοχείο τους έλεγε οτι δεν φέρνει ευθύνη για αυτό.

Δημοσ.

Βασιλη εκει ξεχωρίζει το καλο ξενοδοχείο. Κανονικα ξερουν αναπασα στιγμη ποιος ειναι στο δωματιο κ ποτε μπηκε (τωρα βοηθαει πολυ με τις καρτες-καμερες). Επιπλεον σε καθε δωματιο υπαρχει χρηματοκιβώτιο με κωδικό για τους ελαφροχερηδες. Επίσης οταν κανεις check in αποδεχεσαι τους ορους του οποιοι κ αν είναι αυτοί ( οσων αφορα τις ευθυνες περι κλοπων).

Στον μπουφε εγω προσωπικα οταν με ρωτανε μονο αρτοσκευασματα κ φρουτα αφήνω να παίρνει ο κοσμος μαζι του. Αν θελει να παρει κατι αλλο για το δωματιο υπαρχει το room sercice.

• Like 2
Δημοσ.

δεν πειραζει, του εδωσες ενα πολυ φτηνο μαθημα...γτ προφανως ηταν ανίδεος

Ο κακος και πονηρος ανθρωπος θα εκμεταλευτει την ευκαιρια για να στην κάνει μολις κάνεις ένα λάθος.

Ο καλος ανθρωπος από την άλλη θα σε καλυψει και θα σε βοηθησει. Δυστυχως και εσυ φαινεται να επικροτεις την πρωτη περιπτωση από τα γραφομενα σου δειχνοντας μια ψυχροτητα. Αμα το πάμε ετσι και βαλιτσα στο δρομο με λεφτά να βρουμε θα πρέπει να την μπαγλαρώσουμε επειδή κάποιος ηταν απρόσεκτος και θα πρέπει να πάρει ένα καλο μάθημα να μην είναι άλλη φορά.

• Like 1
Δημοσ.

Βασιλη εκει ξεχωρίζει το καλο ξενοδοχείο. Κανονικα ξερουν αναπασα στιγμη ποιος ειναι στο δωματιο κ ποτε μπηκε (τωρα βοηθαει πολυ με τις καρτες-καμερες). Επιπλεον σε καθε δωματιο υπαρχει χρηματοκιβώτιο με κωδικό για τους ελαφροχερηδες. Επίσης οταν κανεις check in αποδεχεσαι τους ορους του οποιοι κ αν είναι αυτοί ( οσων αφορα τις ευθυνες περι κλοπων).

Στον μπουφε εγω προσωπικα οταν με ρωτανε μονο αρτοσκευασματα κ φρουτα αφήνω να παίρνει ο κοσμος μαζι του. Αν θελει να παρει κατι αλλο για το δωματιο υπαρχει το room sercice.

Ναι μάλλον θα έχουν αλλάξει τα πράγματα με τις κάμερες και τις κάρτες, εγώ αναφέρομαι σε εποχές μέχρι και 2004 στην Εύβοια. Απλό κλειδί για όλα τα δωμάτια που μπορούσες να βγάλεις και αντικλείδι. Κάμερες δεν πρέπει να υπήρχαν πουθενά τότε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...