Προς το περιεχόμενο

Arduino Educational Shield

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα...

Φτιάξαμε ένα Shield για Arduino για τον αρχάριο χρήστη.

Απευθύνεται σε αυτόν που θέλει να ασχοληθεί με τον προγραμματισμό σε Arduino, χωρίς να έχει γνώσεις θεωρίας ηλεκτρονικών.

Δηλαδή δεν χρειάζονται καλώδια, breadboards, αντιστάσεις κλπ...

Η ιδέα ξεκίνησε από κάποιους εκπαιδευτικούς που ήθελαν να μάθουν προγραμματισμό σε παιδιά νεαρής ηλικίας, χωρίς όμως να θέλουν να τα ανακατέψουν με συνδέσεις ηλεκτρονικών και μικρο-εξαρτήματα.

Για να βοηθηθούμε στην παραγωγή του έχουμε ξεκινήσει ένα crowdfunding στο indiegogo.

Όποιος θέλει να βοηθήσει, ακόμα και με μια απλή κοινοποίηση, ας δει εδώ...

https://www.indiegogo.com/projects/educational-shield-for-arduino

Επίσης έχουμε φτιάξει και ένα αρχικό tutorial σε ελληνικά & αγγλικά (δείτε στο παραπάνω link) και έχει ανεβεί και στο instructubles εδώ...

http://www.instructables.com/id/Arduino-Starter-Shield/

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

post-41585-0-77380700-1467918207_thumb.jpg

post-41585-0-58147500-1467918258_thumb.jpg

• Like 1
Δημοσ.

Ρελεδάκι βλέπω, buzzer, LDR, ποτενσιόμτερο, τι άλλο έχετε βάλει και δεν εντοπίζω;  :mrgreen: Το αισθητήριο θερμοκρασίας τι είναι;

Δε νομίζω να το επέλεγα προσωπικά (προτιμώ τις discrete λύσεις ακόμα και για εκμάθηση, νομίζω πως είναι αλλιώς να "πιάσεις" το τρανζίστορ και να βρεις ποια είναι τα C-B-E να τα συνδέσεις σωστά) αλλά όπως και να 'χει... συγχαρητήρια για τη δουλειά! Δε νομίζω να υπάρχει κάτι τέτοιο.

• Like 1
Δημοσ.

Ρελεδάκι βλέπω, buzzer, LDR, ποτενσιόμτερο, τι άλλο έχετε βάλει και δεν εντοπίζω;  :mrgreen: Το αισθητήριο θερμοκρασίας τι είναι;

Δε νομίζω να το επέλεγα προσωπικά (προτιμώ τις discrete λύσεις ακόμα και για εκμάθηση, νομίζω πως είναι αλλιώς να "πιάσεις" το τρανζίστορ και να βρεις ποια είναι τα C-B-E να τα συνδέσεις σωστά) αλλά όπως και να 'χει... συγχαρητήρια για τη δουλειά! Δε νομίζω να υπάρχει κάτι τέτοιο.

Αν δεν μπλεχτείς λίγο με τα καλώδια και να το συνδέσεις ανάποδα δεν έχει χάρη!!! χαχαχαα! ..μαζί σου, αλλά είναι για αρχάριους στα ηλεκτρονικά!

Αυτά έχουμε βάλει επάνω...

Untitled_idkfdm.png

Δημοσ.

Πρώτο μου reply στο insomnia και λέω να το αφήσω εδώ.

Μόλις ξεκίνησα να ασχολούμαι με arduino, ίσως αν δεν είχα πάρει ήδη τα components, breadboards κτλ κτλ να την αγόραζα!

Από την μία ο Haidol έχει δίκιο,

Αλλά για basic testing, να δεις λιγάκι τον κώδικα να παίξεις με τα led και να πάρεις και 2-3 readings φαίνεται να είναι αρκετά καλή η shield! Χωρίς να χρειάζεται να μεταφέρεις και να στήνεις συνέχεια κάτι τέτοιο udZZyEH.jpg

Δημοσ.

Αλλά για basic testing, να δεις λιγάκι τον κώδικα να παίξεις με τα led και να πάρεις και 2-3 readings φαίνεται να είναι αρκετά καλή η shield! Χωρίς να χρειάζεται να μεταφέρεις και να στήνεις συνέχεια κάτι τέτοιο 

Έτσι είναι! Βάζεις πάνω και ένα ethernet shield, κάνεις cloud εφαρμογή και τραβάς πχ θερμοκρασία ή ανοιγοκλείνεις τα φώτα με το ρελέ.

Προγραμματισμός δηλαδή για όσους δεν θέλουν να ασχοληθούν τόσο με τα ηλεκτρονικά

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...