Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα τα πάρουν πίσω, μπορεί και να βγάλουν κιόλας! Εκεί θα είσαι τώρα μάλλον, ελπίζω να περνάτε καλά :)

Μια χαρα περασαμε !!! Τωρα με τον τραπεζικο λογαριασμο που βαζουν στα προσκλητηρια μπορει να εχεις και δικιο . Εγω δεν θα το εκανα με τιποτα οταν ερθει η ωρα στα παιδια μου να βαλω λογαριασμο τραπεζας.

• Like 1
Δημοσ.

Aπό όσο ξέρω αν κάποιος είναι οικονομικά αδύναμος δικαιούται δωρεάν νομική βοήθεια.Ο συγκεκριμένος νομικός θα πληρώθει για τις υπηρεσίες του από κάπου?

Και σε περίπτωση που γίνεται από κοινού φορολογική δήλωση,μπορεί κάποιoς-α να ζητήσει νομική βοήθεια σε περίπτωση διαζυγίου?

Δημοσ.

Aπό όσο ξέρω αν κάποιος είναι οικονομικά αδύναμος δικαιούται δωρεάν νομική βοήθεια.Ο συγκεκριμένος νομικός θα πληρώθει για τις υπηρεσίες του από κάπου?

Και σε περίπτωση που γίνεται από κοινού φορολογική δήλωση,μπορεί κάποιoς-α να ζητήσει νομική βοήθεια σε περίπτωση διαζυγίου?

1. Δικαιούχοι νομικής βοήθειας είναι οι χαμηλού εισοδήματος πολίτες κράτους – μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δικαιούχοι είναι, επίσης, οι χαμηλού εισοδήματος πολίτες τρίτου κράτους και ανιθαγενείς, εφόσον έχουν, νομίμως, κατοικία ή συνήθη διαμονή στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

2. Πολίτες χαμηλού εισοδήματος, δικαιούχοι νομικής βοήθειας, είναι εκείνοι των οποίων το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα δεν υπερβαίνει τα δύο τρίτα των κατώτατων ετήσιων ατομικών αποδοχών που προβλέπει η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Σε περίπτωση ενδο-οικογενειακής διαφοράς ή διένεξης, δεν λαμβάνεται υπόψη το εισόδημα εκείνου με τον οποίο υπάρχει η διαφορά ή διένεξη.

Το καθεστώς του 3226/2004 θα αλλάξει σύντομα. Βρίσκεται στο opengov σε δημόσια διαβούλευση

http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=6535

• Like 1
Δημοσ.

Μια χαρα περασαμε !!! Τωρα με τον τραπεζικο λογαριασμο που βαζουν στα προσκλητηρια μπορει να εχεις και δικιο . Εγω δεν θα το εκανα με τιποτα οταν ερθει η ωρα στα παιδια μου να βαλω λογαριασμο τραπεζας.

Εσύ μπορεί όχι, αλλά τα παιδιά πολύ πιθανό να βάλουν :)

• Like 1
Δημοσ.

Συμμετειχατε πολλοι και σας ευχαριστω. Δε θα απαντησω σε ολα μιας και ειναι πολλα και αρκετα απο αυτα ασχετα, οπως πχ ποσο χρονων ειμαι. Ειμαι ενηλικη και νομιζω πως αυτο ειναι αρκετο. Επισης δεν υπαρχουν ανηλικα παιδια στη μεση. Οι γονεις μου ειναι μεγαλοι. 55 και 60. Εχουν και εγγονακι. Τωρα θα μου πειτε τι θελουν το διαζυγιο "στα γεραματα". Ειναι ενα θεμα που δινω δικιο στη μητερα μου η οποια ειναι ανθρωπος της υπομονης και πηρε μια αποφαση που επρεπε να παρει καιρο πριν, αλλα δεν το εκανε για χαρη των παιδιων της και την ευχαριστουμε. Προσωπικα δεν περιμενα να το κανει ποτε. Αφου το εκανε ομως, θα τη στηριξω. Τον πατερα μου τον αγαπαω και στεναχωριεμαι που θα αναγκαστει να αρχισει να συντηρει μονος τον εαυτο του αλλα ευθυνεται πληρως για τη σημερινη κατασταση. Θα τον στηριζω οπως μπορω εννοειται γιατι ειναι πατερας μου.

"Μπαινω στη μεση" ομως γιατι η αληθεια ειναι πως θελω να τελειωνουμε οσο το δυνατον γρηγοροτερα με αυτο το θεμα. Το κυριως προβλημα θα ειναι το πως θα μοιρασουν την περιουσια τους. Ελπιζω ο κοινος δικηγορος που θα βαλουμε να τους τα εξηγησει ομορφα και ωραια και να δεχτουν το πιο σωστο. Λογικα το μεγαλυτερο προβλημα ειναι το σπιτι. Η μητερα μου θα προτεινει να το γραψουν στη μικροτερη αδερφη μας μιας και οι υπολοιποι εχουμε φτιαξει τη ζωη μας. Ελπιζω να συμφωνησει και ο πατερας μου.

Σας ευχαριστω ολους και παλι για τη συμμετοχη :)

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...