Επισκέπτης Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Λένε ότι περίπου 80-85 dB μουσικής αν την ακούς για πολλή ώρα είσαι οριακός για ζημιά.Από τότε που το διάβασα αυτό αισθάνομαι ότι είμαι κουφός. Δίχως πλάκα. Ανησυχώ συνέχεια γιατί εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο από τοτε που ανακάλυψα το PowerAmp στο android βάζω την μουσική στο 80 dB (το μέτρησα με πρόγραμμα). Όσοι λοιπόν ακούτε σε τέτοιο επίπεδο μουσικής, σας παρουσιάστηκε ποτέ τέτοιο ζήτημα; Να μην ακούτε καλά; Και γενικότερα, τι γνωρίζετε για αυτό το θέμα;
revolver1990 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Δεν έχω θέματα ακόμα,πολλές φορές όταν ήμουν εκνευρισμένος ή συνήθιζα σε μια συγκεκριμένη ένταση χτυπούσα και 100 db gia 1-2 ώρες.Τώρα γενικά παίζω 70-85.
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Δεν έχω θέματα ακόμα,πολλές φορές όταν ήμουν εκνευρισμένος ή συνήθιζα σε μια συγκεκριμένη ένταση χτυπούσα και 100 db gia 1-2 ώρες.Τώρα γενικά παίζω 70-85. Ούτε εγώ πιστεύω έχω κάτι αλλά τώρα που ανησυχώ συνέχεια το σκέφτομαι και προσπαθώ να ακούω τα πάντα για να αποδείξω στον εαυτό μου ότι δεν έχω τίποτα με αποτέλεσμα αν δεν ακούσω κάτι από το δεξί/αριστερό αυτί καλά κατευθείαν επάγωμαι στο συμπέρασμα ότι είμαι κουφός.
adi32 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Αν έχετε πάει ποτέ σε γιατρό θα σας είχε προειδοποιησει γιαυτό. Βλέπω στο δρόμο άτομα να ακούνε σε τέτοια ένταση που ακούς καθαρά τη μουσική στα 5 μέτρα και τρελαίνομαι με το πόσο ανενημερωτος είναι ο κόσμος. 1
zio10 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Δεν ξέρω αν ισχύει αλλά κυκλοφορεί πολύ ότι αν ακούς πολύ δυνατά μουσική μπορεί να έχεις πρόβλημα ακοής...εγώ τουλάχιστον το ακούω από παιδάκι!
Lautrec Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Για κώφωση απο πολύωρη χρήση ακουστικών δεν έχω ακούσει κάτι, αλλά ισχύει ότι αν ακούς για πολύ ωρά μουσική σε μεγάλη ένταση θα έχεις εμβοές. Οι εμβοές μπορεί να είναι πολύ ηπιες και προσωρινές έως έντονες και μόνιμες, ανάλογα με το πόσο συχνά λιανίζεις τα αυτιά σου.
Haldol Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Σαν έφηβος άκουγα κι εγώ μουσική στην τσίτα με ακουστικά. Όλο μου λέγαν να μην το κάνω, θα χαλάσω την ακοή μου, και φυσικά δεν ασχολιόμουν. Ήμουν απ' αυτούς που η μουσική ακουγόταν κι έξω απ' τα ακουστικά. Στα 23-24 είχα κάνει ακουόγραμμα κι ανακάλυψα ότι έχω "χάσει" κάποιες (ψηλές) συχνότητες. Πρόσφατα έκανα ένα ψευτο-τεστ (στο YouTube) με την κοπέλα μου, όπου εκείνη άκουγε κανονικά από τα ~18 KHz (και μάλιστα την ενοχλούσε η ένταση) ενώ εγώ πριν τα 10-11 KHz δε καταλάβαινα καν ότι υπάρχει ήχος. Και μου 'λεγε με περιέργεια "σοβαρά δε τ' ακούς;" Φυσικά και στην καθημερινότητά μου είναι αντιληπτό, με τα "ε;" και τα "τι είπες;" να δίνουν και να παίρνουν. Και φυσικά εμβοές 24/7. Anyway, τη ζημιά την πάθαμε και δε φτιάχνει φυσικά, κι ας έχω να βάλω ακουστικά στ' αυτιά μου για 7-8 χρόνια. Περαστικά μου. 2
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Ρε παίδες μην με ανησυχείτε. Εγώ το πολύ 2 ώρες την ημέρα (το καλοκαίρι τώρα) να ακούω και άμα. Και δεν νομίζω η μουσική μου να ακούγεται έξω από τα αυτιά μου. Πόσο έχει ένα τέτοιο τεστ να πάω να το κάνω σε κάποιον ωρλ;
Τοξοβόλος___U__K Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Ιδεοληπτική,ιδεοψυχαναγκαστική συμπεριφορά.Κάντην για ψυχίατρο πριν ριζώσουν οι εμμονές. 1
adi32 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2016 Άμα βάζεις την ένταση στο 50-60% και για 1-2 ώρες δε θα έχεις πρόβλημα
Apoll Δημοσ. 10 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2016 Λένε ότι περίπου 80-85 dB μουσικής αν την ακούς για πολλή ώρα είσαι οριακός για ζημιά. Από τότε που το διάβασα αυτό αισθάνομαι ότι είμαι κουφός. Δίχως πλάκα. Ανησυχώ συνέχεια γιατί εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο από τοτε που ανακάλυψα το PowerAmp στο android βάζω την μουσική στο 80 dB (το μέτρησα με πρόγραμμα). Όσοι λοιπόν ακούτε σε τέτοιο επίπεδο μουσικής, σας παρουσιάστηκε ποτέ τέτοιο ζήτημα; Να μην ακούτε καλά; Και γενικότερα, τι γνωρίζετε για αυτό το θέμα; Επιβάλλεται χρήση ωτοασπίδων στους χώρους όπου ο ήχος ξεπερνά τα 60db, γιατί ακόμα και μία ώρα έκθεσης, επιδρά στην καταστροφή της ακοής. 80-85db και συνεχής χρήση, περαστικά. Γιατι τα μικροσκοπικά cells που υπάρχουν στο αφτί, καταστρέφονται με τον χρόνο έκθεσης στους μεγάλους ήχους.
georgekz750 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2016 Επιβάλλεται χρήση ωτοασπίδων στους χώρους όπου ο ήχος ξεπερνά τα 60db, γιατί ακόμα και μία ώρα έκθεσης, επιδρά στην καταστροφή της ακοής. 80-85db και συνεχής χρήση, περαστικά. Γιατι τα μικροσκοπικά cells που υπάρχουν στο αφτί, καταστρέφονται με τον χρόνο έκθεσης στους μεγάλους ήχους. Ενταξει,μην το παρακανουμε κιολας. Τα 60 db τα εχει ο καθενας για πλακα αν απλα βρισκεται παρων σε μια συζητηση. Θα ειχε πλακα να κυκλοφορουσαν ολοι μεσα στα σπιτια τους με ωτοασπιδες και να αναγκαζονται να ουρλιαζουν ο ενας στον αλλο για απλες συννενοησεις παντως.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα