Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.

Η συμμετοχή πάντως σε ομάδες/οργανώσεις που υποκινούν το μίσος/βία κατά μιας ομάδας λόγω εθνικότητας, σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας φύλου, αναπηρίας κοκ ή ανθρώπου με βάση το ελληνικό δίκαιο είναι παράνομο...

Just saying... Γιατι κάποιος ανέφερε τους Χρυσαυγίτες.

Τους ανέφερε ως παράδειγμα για να προβάλλει το επιχείρημα ο defacer. Δεν χρειάζεται να γίνει κουβέντα άλλη μια φορά για αυτό.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Τους ανέφερε ως παράδειγμα για να προβάλλει το επιχείρημα ο defacer. Δεν χρειάζεται να γίνει κουβέντα άλλη μια φορά για αυτό.

Δεν το ανέφερα για τον defacer...

Επισκέπτης
Δημοσ.

Δεν το ανέφερα για τον defacer...

Αααα οκ τότε.

Δημοσ.

Το να μη με σερβίρεις επειδή δε με γουστάρεις είναι σκέψη;

Νομίζω κάπου έχουμε χάσει τα βασικά.

Σταμάτα να μας φλομώνεις στους strawmen. Κανείς δε σε εμποδίζει να εκφράζεις (as in, λεκτικά) την ιδεολογία σου.

Βλέπε παραπάνω. Όχι, δεν προτείνω αυτό. Νομίζω είναι φανερό σε οποιονδήποτε διαβάζει καλή τη πίστει πως απλά λέω ότι κάποια πράγματα που "θα έπρεπε" να συμβαίνουν μόνα τους σε μια κοινωνία, στην πράξη δε συμβαίνουν ποτέ γιατί οι άνθρωποι σα σύνολο δεν το έχουν. Βλέπε tragedy of the commons, που με τη δική σου λογική δε θα έπρεπε ποτέ να συμβαίνει, κι όμως συμβαίνει.

Μάντεψε γιατί έχει μειωθεί αισθητά, και μάντεψε αν θα είχε μειωθεί αισθητά χωρίς να γίνει παράνομη η δουλεία, να δοθεί δικαίωμα ψήφου στους μαύρους, να έχουν περάσει αντιρατσιστικοί νόμοι κλπ κλπ.

Βασικά δε χρειάζεται να μαντέψεις, γιατί η ιδέα "καταπολεμούμε ανεπιθύμητες/παραβατικές συμπεριφορές με νομοθεσία" (ή το αντίστοιχο της εποχής) έχει ανακαλυφθεί από την ανθρωπότητα εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Δεν αντιλέω στο τελευταίο, αλλά το ότι οι διακρίσεις δεν πρόκειται να εξαλειφθούν ποτέ ελπίζω να μη το φαντάζεσαι σαν επιχείρημα γιατί προφανώς δεν είναι.

Με συγχωρείς λοιπόν τότε που δε δέχομαι την άποψή σου που στερείται στήριξης σαν επιχείρημα.

Πάω πίσω στο εστιατόριο "the KKK" που δεν επιτρέπει την είσοδο στους μαύρους. Αυτό με βάση τη δική σου λογική δεν θα έπρεπε να επιτρέπεται, σωστά; Τι γνώμη έχεις για τα γυμναστήρια μόνο για γυναίκες;

Δεν διαφωνώ απαραίτητα μαζί σου ότι πρέπει να υπάρχουν κάποιοι κανόνες. Στην περίπτωση πχ ενός μαγαζιού να αρνείται τις υπηρεσίες του με βάση το χρώμα του δέρματος δεν έχω θέμα με την ύπαρξη ενός νόμου που να το απαγορεύει. Ούτε είμαι κατά της νομοθεσίας και της τιμωρίας παραβατικών συμπεριφορών. 

Το πρόβλημα είναι όταν το παρατραβάμε. Είναι υποχρεωμένος πχ ο Χριστιανός να φτιάξει μία τούρτα γάμου σε ένα gay ζευγάρι, όταν τα πιστεύω του είναι αντίθετα με αυτό; Και πόσο μακρυά θα πάμε αυτούς τους νόμους; Ποια πιστεύω είναι αποδεκτά και ποιος θα το αποφασίζει αυτό;

Άλλο ένας νόμος που λέει ότι οι μαύροι έχουν δικαίωμα ψήφου και άλλο ένας νόμος που λέει ότι μία εταιρεία πρέπει να έχει Χ αριθμό μαύρων αλλιώς θα υποστεί κυρώσεις. Και οι δύο μπορούν να ντυθούν με τη στολή του "αντιρατσισμού", απλά ο τελευταίος ξεπερνάει τα όρια. 

Εντάξει ρε Defacer, δεν πρόκειται να κάτσω να καταθέσω πτυχιακή στο insomnia με 200 πηγές με στοιχεία για να έρθει να τα σβήσει όλα ο moderator μετά. Την άποψη μου λέω, και μπορείς να την ζυγίσεις όσο θέλεις.

• Like 1
Δημοσ.

εγραψες οτι θεωρεις υπανθρωπους ανθρωπους με συγκεκριμενο χρωμα

το βρισκεις σωστο και εξακολουθεις να αρνεισαι οτι δεν ειναι παρανομο και λαθος απο καθε αποψη?

Σαφώς και το βρίσκω λάθος ηθικά αλλά αυτό δεν έχει σημασία όσον αφορά την ισχύ ή όχι κάποιου επιχειρήματος που έχει να κάνει με αντικειμενικά πράγματα.

Το αν αρνούμαι ότι είναι παράνομο ή όχι δεν έχει σημασία γιατί αυτό είναι αντικειμενικό. Ο μόνος τρόπος για να είναι κάτι παράνομο είναι να ισχυριστεί κανείς συγκεκριμένα και επιτυχώς πως είναι παράνομο επειδή ΧΥΖ νομοθεσία. Αυτό δεν έχει γίνει εδώ, και αν μου επιτρέπεις δεν πρόκειται και να γίνει.

Δημοσ.

Σαφώς και το βρίσκω λάθος ηθικά αλλά αυτό δεν έχει σημασία όσον αφορά την ισχύ ή όχι κάποιου επιχειρήματος που έχει να κάνει με αντικειμενικά πράγματα.

Το αν αρνούμαι ότι είναι παράνομο ή όχι δεν έχει σημασία γιατί αυτό είναι αντικειμενικό. Ο μόνος τρόπος για να είναι κάτι παράνομο είναι να ισχυριστεί κανείς συγκεκριμένα και επιτυχώς πως είναι παράνομο επειδή ΧΥΖ νομοθεσία. Αυτό δεν έχει γίνει εδώ, και αν μου επιτρέπεις δεν πρόκειται και να γίνει.

το οτι δεν θελεις να το παραδεχτεις εσυ δεν σημαινει οτι δεν εγινε

αν ημασταν σε δικαστηριο θα σου ελεγαν ενοχος και εσυ θα απαντουσες κυριε προεδρε γιατι?

ο κοσμος δεν λειτουργει με τα δικα σου υποκειμενικα κριτηρια

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...