Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Oι ταυρομαχιες αποτελουν παραδοση για την Ισπανια οπως παραδοση αναλογης σκληροτητας   εθιμα αποτελουν και για αλλες χωρες   βλ Ελληνικο Πασχα.

Αστεια συγκριση το φαγητο με τις επευφημιες για το ''κατορθωμα'' του ταυρομαχου.

Απλα ειναι μια θεσμοθετημενη διασκεδαση.Αν γινοταν εξω απο την αρενα θα κοιταζαν ολοι με αποτροπιασμο κανοντας λογω για κακοποιηση (δικαιως)

• Απαντ. 91
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Αστεια συγκριση το φαγητο με τις επευφημιες για το ''κατορθωμα'' του ταυρομαχου.

Απλα ειναι μια θεσμοθετημενη διασκεδαση.Αν γινοταν εξω απο την αρενα θα κοιταζαν ολοι με αποτροπιασμο κανοντας λογω για κακοποιηση (δικαιως)

Αφου δεν ειναι κατορθωμα μπες και καντο και εσυ αν μπορεις OH WHAIT   εδω δεν μπορεις να παρεις τα ποδια σου  καλα- καλα ...

Ειπαμε κριτικη εκ του ασφαλους παντα.

Δημοσ.

Δε συμφωνώ πάντα μαζί σου Φώτη αλλά εδώ you nailed it.

Η πρώτη ταυρομαχία περιγράφετει στο έπος του Gilgamesh (2000 ΠΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥ). Αυτό για όσους Έλληνες άσχετους με την Ισπανική παράδοση το βρίσκουν πολύ εύκολο να εξηγήσουν κάτι που έχουν δει μόνο στην τηλεόραση.

ΥΓ προσωπικά πιστεύω πως είναι βάρβαρο έθιμο και να σταματήσει χθες.

• Like 2
Δημοσ.

Αφου δεν ειναι κατορθωμα μπες και καντο και εσυ αν μπορεις OH WHAIT   εδω δεν μπορεις να παρεις τα ποδια σου  καλα- καλα ...

Ειπαμε κριτικη εκ του ασφαλους παντα.

Ελα, μιλα μας τωρα για την τοπικη οικονομια και ποσο βελτιωνουν οι ταυρομαχιες τα δημοσιονομικα της Ισπανιας

Παντως οφειλω να παραδεχθω οτι την εχουν την τρελα τους με αυτα.Γιατι τωρα να αμολας ταυρους και να σε κυνηγουν στα στενα της Παμπλονα 

Δημοσ.

Δε συμφωνώ πάντα μαζί σου Φώτη αλλά εδώ you nailed it.

Η πρώτη ταυρομαχία περιγράφετει στο έπος του Gilgamesh (2000 ΠΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥ). Αυτό για όσους Έλληνες άσχετους με την Ισπανική παράδοση το βρίσκουν πολύ εύκολο να εξηγήσουν κάτι που έχουν δει μόνο στην τηλεόραση.

ΥΓ προσωπικά πιστεύω πως είναι βάρβαρο έθιμο και να σταματήσει χθες.

Πολυ αυτοαναιρούμενο το μήνυμα σου. Η πλειοψηφία (αν όχι κυριολεκτικά όλοι), γνωρίζουν ότι οι ταυρομαχίες στηρίζονται στην παράδοση και είναι έθιμο. Και σε αυτό το τοπικ όλοι αυτο λένε, ότι είναι έθιμο. Εσύ απλά είπες και ποιο συκγκεκριμένο έθιμο είναι. Δεκτό, αλλά εκτός του ότι λέμε όλοι το ίδιο, για ποιο λόγο πρέπει να ξέρω την μυθολογία πίσω απο το έθιμο για να εκφέρω άποψη που το καταδικάζει; Πιστεύεις ότι αν μάθω ότι στηρίζεται συγκεκριμένα στο έπος του Gilgamesh θα αλλάξω γνώμη;

• Like 4
Δημοσ.

Απίστευτη σκληρότητα το Πάσχα να τρως μεζεδάκια και να πίνεις μπύρες.

'Αμα είναι έτσι φέρτε μου κι'άλλα τέτοια ''σκληρά'' έθιμα ρε παιδιά,λες και πριν το χριστανισμό οι άνθρωποι δεν έσφαζαν ζώα για να φάνε όλοι μαζί σε περιστάσεις ή κάνανε στο ζώο ένεση για να μη χρησιμοποιήσουν μαχαίρι.

• Like 2
Δημοσ.

Πολυ αυτοαναιρούμενο το μήνυμα σου. Η πλειοψηφία (αν όχι κυριολεκτικά όλοι), γνωρίζουν ότι οι ταυρομαχίες στηρίζονται στην παράδοση και είναι έθιμο. Και σε αυτό το τοπικ όλοι αυτο λένε, ότι είναι έθιμο. Εσύ απλά είπες και ποιο συκγκεκριμένο έθιμο είναι. Δεκτό, αλλά εκτός του ότι λέμε όλοι το ίδιο, για ποιο λόγο πρέπει να ξέρω την μυθολογία πίσω απο το έθιμο για να εκφέρω άποψη που το καταδικάζει; Πιστεύεις ότι αν μάθω ότι στηρίζεται συγκεκριμένα στο έπος του Gilgamesh θα αλλάξω γνώμη;

Όχι, όπως λες αυτό δεν είναι κάποιου είδους επιχείρημα.

Απλά καταδικάζω την κρίση από τον καναπέ κάποιου έθιμου με το οποίο είμαστε τελείως άσχετοι πέρα από το ότι βλέπουμε στην TV δυο φορές το χρόνο. Το έπος το αναφέρω μόνο για να πω ότι αυτά δεν τα ξεκίνησαν χθες για να πουλάνε περισσότερη coca cola και όποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό...

Δημοσ.

Απλά καταδικάζω την κρίση από τον καναπέ κάποιου έθιμου με το οποίο είμαστε τελείως άσχετοι πέρα από το ότι βλέπουμε στην TV δυο φορές το χρόνο. Το έπος το αναφέρω μόνο για να πω ότι αυτά δεν τα ξεκίνησαν χθες για να πουλάνε περισσότερη coca cola και όποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό...

Οκ, κι εγώ δεν ειμαι υπερ του λαικού δικαστηρίου, αλλά για αυτο ειναι τα fora, για να γράφουμε την γνώμη μας. Το point μου ειναι ότι δεν χρειάζεται να γνωρίζω όλη την ιστορία του ISIS για να ταχθώ κατά των αποκεφαλισμών για παράδειγμα.

Για την ιστορία, επειδη το έχω συζητήσει με πολλούς ισπανούς το θέμα, το 100% αυτών είναι κατά.

• Like 3
Δημοσ.

Οκ, κι εγώ δεν ειμαι υπερ του λαικού δικαστηρίου, αλλά για αυτο ειναι τα fora, για να γράφουμε την γνώμη μας. Το point μου ειναι ότι δεν χρειάζεται να γνωρίζω όλη την ιστορία του ISIS για να ταχθώ κατά των αποκεφαλισμών για παράδειγμα.

Σύμφωνοι. Αλλά αν, δεδομένου πως είσαι κατά των χωρίς λόγο σκοτωμών, τοποθετηθείς πάνω στο θέμα gun violence in the US λέγοντας "κολλημένοι με τα όπλα οι βλάχοι τι περίμενες" αυτό δείχνει πως η άποψή σου -- την οποία φυσικά είσαι ελεύθερος να εκφράσεις -- είναι άποψη ανίδεου. Καταλαβαίνεις.

• Like 2
Δημοσ.

Το θεμα ειναι αν το θεωρει καποιος βαρβαρο , ανουσιο κλπ.Σιγα μην χρειαζεται να μελετησει καποιος ολοκληρη την ισπανικη ιστορια για να δει αν αποτελει  τελικα ''τεχνη'' , ''τελετουργικο'' η οχι.

Λες και αυτοι στους οποιους αρεσει εχουν μελετησει ολοι βαθια τις παραδοσεις .Δεν ειναι το τζερτζελο, τα χρωματα,ο γενναιος κατακτητης ταυρομαχος και η αισθηση του κολοσσαιου , νιωθουν ολοι καποια βαθια θρησκευτικοτητα η καθαρση ξερω γω

• Like 1
Δημοσ.

Παίδες, και το κόψιμο της μήτρας μιας κοπέλας μπορεί να αποτελεί σημαντική παράδοση στη τάδε φυλή στο ταδε μέρος, αλλά ξαφνικά αυτό το θεωρούμε απανθρωπο μιας και αυτοί είναι "αγρικοι". Καλή και χρυσή η παράδοση, αλλά και η εξέλιξη κάτι λέει,ε;

Τέλος, για αυτούς που αναφέρουν τα λεφτά που μπλεκονται στη μέση, να αναφέρουμε ότι η καταλονια τις έχει καταργήσει χρόνια τώρα κ η αρένα στη Βαρκελώνη πλέον ως εμπορικό κέντρο σίγουρα βγάζει περισσότερα από πριν. Και μην πιαστείτε από αυτό, ναι, οκ, Βαρκελώνη κτλ κτλ, το point μου έχει να κάνει και εδώ με την εξέλιξη (την εμπορική στη προκειμένη)

Δημοσ.

Δεν έχει καμία σημασία τι έχουν κάνει, και ναι χρειάζεται να έχεις μία επαφή με το αντικείμενο.

Αλλιώς είναι σα να έρχεται ένας βιγκαν θιβετιανός βουδιστής και να σου ζητάει τα ρέστα που σουβλίζεις αρνί το Πάσχα.

• Like 1
Δημοσ.

Άρα αν "ντύσουμε" οτιδήποτε με παράδοση, έθιμο κτλ it's ok πέρα από common sense,ε;

Πολλοί αναφέρετε το αρνί το Πάσχα, μιας και ένα ζώο που έχει ήδη θανατωθει, το ψήνουμε κ το τρώμε είναι το ίδιο με ένα θέαμα όπου ένα ζώο μπαίνει σε μια αρένα με άλλα δέκα "ζώα" για να το βασανισσουν μέχρι θανάτου. Οκ

• Like 2
Δημοσ.

Δεν έχει καμία σημασία τι έχουν κάνει, και ναι χρειάζεται να έχεις μία επαφή με το αντικείμενο.

Αλλιώς είναι σα να έρχεται ένας βιγκαν θιβετιανός βουδιστής και να σου ζητάει τα ρέστα που σουβλίζεις αρνί το Πάσχα.

Οποιοσδηποτε μπορει να κανει κριτικη , δεν χρειαζεται να ειναι εξοικειωμενος με το ''αντικειμενο''.Μπορει να κανει κριτικη για τις ταυρομαχιες, την σφαγη των δελφινιων στην ιαπωνια  , τους γαμους ανηλικων κοριτσιων σε καποιες  αραβικες χωρες και για οποιαδηποτε αλλη παραδοση η τοπικο εθιμο 

Τωρα αν θελεις σωνει και καλα κριτικη απο Ιαπανους , οριστε

http://www.protothema.gr/world/article/498064/ispania-upo-apagoreusi-oi-tauromahies-se-oles-tis-megales-poleis/

Δημοσ.

Άρα αν "ντύσουμε" οτιδήποτε με παράδοση, έθιμο κτλ it's ok πέρα από common sense,ε;

Πολλοί αναφέρετε το αρνί το Πάσχα, μιας και ένα ζώο που έχει ήδη θανατωθει, το ψήνουμε κ το τρώμε είναι το ίδιο με ένα θέαμα όπου ένα ζώο μπαίνει σε μια αρένα με άλλα δέκα "ζώα" για να το βασανισσουν μέχρι θανάτου. Οκ

κάτι μου λέει πως σε ανάλογο thread με αναφορά στο έθιμο της τάδε φυλής στην Αφρική κατα το οποίο βιάζεται η νύφη απο το σόι του γαμπρού πριν το γάμο θα γινόταν  αναφορά στο Ελληνικό έθιμο με το σεντόνι 

because fuck logic και τα δύο με σεξ έχουν να κάνουν , ε και σε αυτό το thread και τα δύο έθιμα με ζώα που πεθαίνουν έχουν να κάνουν , άλλο αν το πρώτο βασανίζεται για θέαμα μέχρι να του δώσουν την χαριστική βολή ενώ το δεύτερο θανατώνεται όπως όλα τα ζώα που τρώμε  , όλα κ όλα ! lol 

το αν η θανάτωση των ζώων γίνεται σωστά και τα σφάγια τηρούν τους κανονισμούς είναι μια άλλη κουβέντα για vegans και δεν είμαι vegan , για να προλάβω κάποιον πριν ποστάρει βίντεο απο σφαγεία . εδώ μιλάμε για μια νόμιμη κατάσταση και θα πρέπει να συγκριθεί με αντίστοιχες νόμιμες καταστάσεις κ τα σφαγεία που δεν τηρούν τους κανονισμούς θανάτωσης ΔΕΝ είναι νόμιμα  

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...