Vapir Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 Έχουμε το ίδιο μυαλό με μια Όρκα ή ένα δελφίνι; όχι , εμείς είμαστε ποιο "έξυπνοι" γιαυτό και φροντίζουμε το αντικείμενο του βασανισμού μας να βρίσκεται περιορισμένο και γενικά να μην έχει την παραμικρή πιθανότητα να γλυτώσει απλά αναρωτιέμαι πόσο έξυπνοι είμαστε σαν είδος που χρησιμοποιούμε την ενέργεια μας για να μιμηθούμε τα ζώα σε κάτι που δεν τα εξελίσει , δεν τα βοηθάει κάπου και είναι ανούσιο εντελώς Δηλαδή να πιάσω το παιδί μου και να αρχίσω να το ψειρίζω μπας και βρω καμια ψείρα να φάω επειδή το κάνουν οι μαϊμούδες και γουστάρουνε? να αρχίσουμε να ξύνουμε τον πισινό μας και να μυρίζουμε να πέφτουμε ανάσκελα και να γουστάρουμε? υπάρχουν πολλά βίντεο με μαϊμούδες που το κάνουν έχουμε δει μαϊμούδες να μιμούνται ανθρώπους , απο κάπνισμα μέχρι την χρήση όπλου , εμείς γιατί να μην τις μιμηθούμε? 1
groot Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 Έχουμε το ίδιο μυαλό με μια Όρκα ή ένα δελφίνι; Το post μου που παρέθεσες δεν έκανε καμία σύνδεση "ίδιου" [sic] μυαλού. Συγκεκριμένα, το post μου έκρινε το claim ότι ο άνθρωπος είναι το μεγαλύτερο ζώο που σκοτώνει για ευχαρίστηση, το οποίο είναι λάθος. Επίσης, "η" [sic] όρκα ΕΙΝΑΙ δελφίνι. Get your facts straight.
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 Το post μου που παρέθεσες δεν έκανε καμία σύνδεση "ίδιου" [sic] μυαλού. Συγκεκριμένα, το post μου έκρινε το claim ότι ο άνθρωπος είναι το μεγαλύτερο ζώο που σκοτώνει για ευχαρίστηση, το οποίο είναι λάθος. Επίσης, "η" [sic] όρκα ΕΙΝΑΙ δελφίνι. Get your facts straight. Βασικά είναι στην ίδια οικογένεια (Δελφινίδες).
adi32 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι δεν θέλουν να καταλάβουν τη διαφορά του διοργανωνω ενα σόου για να σκοτώνω με φρικτο τρόπο ζώα για να το παίξω άντρας και να διασκεδασω αιμοχαρεις ανθρώπους από το να ψησω ένα ζώο για να τραφω. Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί σε όλα τα θέματα πρέπει να εμφανίζονται 2-3 άτομα τα οποία επίτηδες εκφράζουν αντίθετη γνώμη από το 99% των υπολοίπων 2
groot Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι δεν θέλουν να καταλάβουν τη διαφορά του διοργανωνω ενα σόου για να σκοτώνω με φρικτο τρόπο ζώα για να το παίξω άντρας και να διασκεδασω αιμοχαρεις ανθρώπους από το να ψησω ένα ζώο για να τραφω. Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί σε όλα τα θέματα πρέπει να εμφανίζονται 2-3 άτομα τα οποία επίτηδες εκφράζουν αντίθετη γνώμη από το 99% των υπολοίπων Εάν διαβάσεις λίγο πιο προσεχτικά θα παρατηρήσεις ότι κάποιοι λέμε πως ασχέτως της δικής μας αντίληψης για το θέμα και της δικής μας κρίσης και (πιθανής) αντιμετώπισης, θα πρέπει κανείς να σκεφτεί τους λόγους που ανέφερε ο Fotis13. Με τη σειρά μου, δεν καταλαβαίνω πως γίνεται μερικοί να μην καταλαβαίνουν πως υπάρχει και κάτι παραπάνω από το "εάν δεν συμφωνείς, τότε διαφωνείς". Τέλος, το: "επίτηδες" πώς μπορεί κανείς να το καταλάβει και να είναι σίγουρος έτσι ώστε να το πει/γράψει; Εάν δεν μπορεί, τότε δεν μπορώ να καταλάβω πως μερικοί χτίζουν γνώμες με πράγματα για τα οποία δεν είναι σίγουροι. Εάν μπορεί, τότε δεν καταλαβαίνω το πως μπορεί. 2
Captn Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 Βασικά είναι στην ίδια οικογένεια (Δελφινίδες). η ορκα ειναι δελφινι
Mau-Maus Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 Π.χ., υπάρχουν μεγαλύτερα κτήνη*sick* Μεγαλύτερα *sick*.. Δηλαδή?? Σε μέγεθος? Σε βάρος? Σε ηλικία? Σε τι?Ακριβής τεκμηρίωση και επιχειρηματολογία μπορούμε να έχουμε παρακαλώ? Γιατί και η γάτα τσαμπουκιζει το ποντίκι για ευχαρίστηση αλλά είναι μικρότερο κτήνος από τον άνθρωπο Σε μέγεθος! Ευχαριστώ..
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 η ορκα ειναι δελφινι Οδοντοφόρα φάλαινα είναι που ανήκει στην οικογένεια των Δελφινίδων.
Captn Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 Οδοντοφόρα φάλαινα είναι που ανήκει στην οικογένεια των Δελφινίδων. nope ειναι δελφινι
Pablo_Hasan Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 Οι ταυρομαχιες ήταν στα πάνω τους την εποχή του φρανκο, οι ταυρομαχοι θεωρουνταν επίσημοι σε κοινωνικές εκδηλώσεις, κτλ. Κάτι σαν την εξέδρα των επισημων στις δικές μας παρελάσεις. Τα ονόματα τους ήταν πρωτοσέλιδα σε εφημερίδες, κτλ. Πλέον το έθιμο έχει ξεπεραστεί, η νέα γενιά είναι συντριπτικα εναντίον, οι μόνοι που πανε είναι οι μεγαλύτερες ηλικίες και τίποτα τουρίστες. Οι ταυρομαχοι δεν είναι πλέον σταρ και στις περισσότερες πόλεις άλλωστε έχουν καταργηθεί, εκεί που κάνουν ακόμα είναι πολύ λιγότερες ταυρομαχιες από ότι παλιά. Παλιά ήταν κάθε βδομάδα, τώρα νομίζω μόνο καλοκαίρι και αυτό σπάνια. Imo, κάποια στιγμή, αν δεν απαγορευτεί, απλά θα σταματήσει λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος.
groot Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 Imo, κάποια στιγμή, αν δεν απαγορευτεί, απλά θα σταματήσει λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος. Δεν είναι συνδεδεμένο με κάποια θρησκευτική τους γιορτή; Νομίζω κάνουν κάτι φάσεις με ταύρους γενικότερα... δεν ξέρω ακριβώς. Πρέπει να ήταν και τώρα ή να κάνω λάθος.
Norone92 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 Ώρες ώρες εύχομαι να είχα ποπ κορν για όσους μπαίνουν σε θέματα που όταν κάποιος διαφωνεί μαζί τους ειρωνεύονται και επιτίθονται. Ακόμα και δίκιο να είχαν το μόνο που προκαλούν είναι γέλιο και είναι συγκεκριμένοι που το κάνουν συχνότερα. Τέλος πάντων, το θέμα το έχω συζητήσει με αρκετούς Ισπανούς, από πολλά regions όπου τα έθιμα είναι διαφορετικά. Κάποιες λεπτομέρειες στην εκτέλεση των ταυρομαχιών είναι διαφορετικές αλλά η ουσία είναι η ίδια και όλοι ήταν της άποψης να καταργηθούν. Προηγουμένως δεν είχα ιδέα τί πρεσβέβουν, ούτε τί βασανιστήρια περνάνε μέχρι το "σόου", ούτε καν ότι τα θανατώνουν, τόσο αδιάφορο μου ήταν. Συγκεκριμένα, ένας φίλος μου από ένα χωριό της Valencia συμμετείχε στην εκπαίδευση των ταύρων λόγω οικογενειακής παράδοσης και μου είπε διάφορα αισχρά σκηνικά, για παράδειγμα όταν φτάσει σε κατάλληλη ηλικία ο ταύρος του καρφώνουν στα κέρατα κάποια μεταλλικά εξαρτήματα με λαβές που του κρύβουν σχεδόν όλο το κεφάλι ώστε να μπορούν να τον έχουν υπό έλεγχο όσο τον εκπαιδεύουν. Επίσης όταν τους ταϊζανε υπήρχαν και κάποια φάρμακα μέσα στην τροφή, δεν ήξερε όμως ακριβώς τί είναι. Με τον καιρό σταμάτησε να ασχολείται γιατί είχε δει πολλά. Και γενικά αν λάβω υπόψη μου τα άτομα που γνωρίζω, μάλλον οι περισσότεροι Ισπανοί δεν είναι περήφανοι για αυτό το έθιμο. Όσο για τα άλλα έθιμα που περιέχουν θάνατο ζώων, όπως το Πάσχα που αναφέρθηκε, η σύγκριση είναι αστεία... Η τροφή είναι βιολογική ανάγκη, ο βασανισμός και η εκτέλεση ζώων για διασκέδαση όχι. Παμφάγα και σαρκοφάγα όντα πάντα κυνηγούσαν ώστε να καλύψουν τις ανάγκες τους. Το ότι η βιολογική ανάγκη (φαί) περιλαμβάνεται σε ένα έθιμο δεν έχει ουδεμία σχέση με βασανισμό ζώων. 3
V for Vagelis Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 Θα εκτρέφονταν(οι ταύροι) για άλλους λόγους όπως εκτρέφονται τα περισσότερα ζώα και όπως εκτρέφονται τα αρνιά,τα κατσίκια κτλ τα οποία δεν θανατώνονται μόνο το Πάσχα και μόνο από χριστιανούς τα τελευταία 2000 χρόνια,αλλά καθημερινά και από όλους. Δε θα εκτρέφονταν καν οι συγκεκριμένοι ταύροι... Επειδή δύο πράγματα ανήκουν στην ίδια κατηγορία(πχ έθιμα) δεν σημαίνει ότι είναι ακριβώς το ίδια και ότι είναι στον ίδιο ακριβώς βαθμό βάναυσα.Είναι σφάλμα λογικής. Ναι οκ, ποιος είπε ότι είναι στον ίδιο ακριβώς βαθμό βάναυσα; Άλλο βασανισμός και κακοποίηση με πρόθεση(για όσους θεωρούν έτσι τις ταυρομαχίες) και άλλο τρώω κρέας(που δεν σε αναγκάζει κανένας) μία μέρα επειδή είναι παράδοση και έθιμο εκτός αν προτιμάτε να το τρώτε ζωντανό το αρνί αντί να το σφάξετε μιας που σε κάποια άτομα που έχουν συνηθίσει να πιάνουν μόνο τηλεκοντρόλ και gamepad στη ζωή τους,τους φαίνεται ''βάναυσο'' το θέαμα της σφαγής του αμνοεριφίου,πόσο μάλλον να το κάνουν οι ίδιοι με μαχαίρι. Αλλά όχι δεν είναι αυτό το θέμα,το θέμα είναι να συνδέσουμε ένα δήθεν βάναυσο έθιμο με τη θρησκεία που δε γουστάρουμε γιατί έχουμε μείνει ακόμα στην εφηβική επανάσταση στους γονείς μας και στο κατεστημένο. Δεν έχει να κάνει με το αν γουστάρουμε οι ίδιοι τη τάδε θρησκεία ή το τάδε έθιμο... Μόνος σου βγάζεις τα συμπεράσματα αυτά. Απλά προσπαθώ να σου πω ότι έθιμο απο έθιμο έχει διαφορά. Το να πετάξει η νύφη την ανθοδέσμη για παράδειγμα, δεν κάνει κακό σε κανέναν πέραν αυτηνής που θα την πιάσει (τα νταμ πς). Το να σκοτώσεις εναν ταυρο just for the fun of it, προσωπικά δεν μου κάθεται καλά.. Το να φας αρνί απο την άλλη πάλι, προσωπικά δεν με ενοχλεί το κάνω κι αλλες 2-3 φορές το χρόνο εκτός Πάσχα. Βλέπεις ότι αν παραλείψεις το ''σκότωσα'' απο την πρόταση, κάθεται πιο καλά. Και όντως έτσι κάνουμε. Κανείς δεν λέει: ''σκότωσα μια κότα να φάω σήμερα''. Απλά λέει: ''σήμερα είχαμε κοτόπουλο''. Αλλά κανείς και ποτέ δεν λέει ''είπαμε να πάμε σινεμά, αλλά δεν είχε τι να δούμε και βασανίσαμε σκύλο τελικά''. Μα ναι, προφανώς έχουν διαφορά. Μέχρι στιγμής δε σύγκρινα τις βαναυσότητες μεταξύ τους να δω ποιος την έχει πιο μικρή. :Ρ Δεν είπα κατά πόσο θεωρώ ο ίδιος βάναυσο το έθιμο με τα αρνιά του Πάσχα. Απλά λέω ότι και σε κάποιον ξένο μπορεί το δικό μας έθιμο να φαίνεται εξίσου ανούσιο και βάναυσο. Οκ θα του πεις μετά ναι αλλά εγώ δε το διασκεδάζω και τόσο... Θα σου απαντήσει κι ο άλλος ότι οι ταύροι τουλάχιστον ζουν μερικά χρόνια γεμάτης ζωής, ενώ εμείς τα αρνάκια τα σφάζουμε μετά από μερικούς μόνο μήνες... κλπ. Κατα την άποψη μου, μου φαίνεται υποκριτικό να την πω στον Ισπανό για τη ταυρομαχία όταν ο ίδιος μπορεί να καταναλώνω χ ζώα το χρόνο μόνο και μόνο από ευχαρίστηση. Πχ δεν έχω απαραίτητα τη φυσική ανάγκη να τρώω σχεδόν κάθε μέρα κρέας. Πιθανώς να τρώω πολύ περισσότερο απ ότι θα ήταν υγιεινό. Αρα καταναλώνω/σκοτώνω ζώα μόνο και μόνο για την απόλαυση της γεύσης. Αυτό πως εν τέλει με κάνει καλύτερο από τον ταυρομάχο που θα σκοτώσει για τη δική του ευχαρίστηση; 1
bluesattack Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 Βιγκαν βουδιστης , κοκορετσι και σπληναντερο , δελφινι τραμπουκος , ορκα , Λορκα , ταυρομαχοι Οι Κοεν , Ταραντινο , Αλμοδοβαρ μαζι τετοια επιτυχια δεν .. 1
Kadaz Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2016 Με τις ιπποδρομιες στις οποιες οταν λογω αγωνα σπασει το αλογο το ποδι του και του κανουν ευθανασια γιατι δεν εχει κανεις θεμα ? Μηπως επειδη το αλογο μπηκε με τη θεληση του στον ιπποδρομο για τη δοξα το χρημα και τις φοραδες ? Ο σκυλος που οδηγει τον τυφλο επελεξε να το κανει ? Το κουνελι που χεις στο κλουβι σπιτι σου γουσταρει περισσοτερο απ οτι αν ηταν στη παρνηθα ? Εν ολιγοις, ο ανθρωπος ειναι η ιδια η φυση που αντιλαμβανεται τον εαυτο της, ολα γυρω σου ειναι tools. Ολα ειναι φυσικα. Καποιος μπορει να πει οτι η διατηρηση εθιμων ειναι πολυ πιο σημαντικη απ την καλοζωια αγελαδας. Αν αυριο σκασουν 1000 fat boys σε ολες τις μεγαλες πολεις, δεν ειναι κατι αφυσικο/παραλογο η οτι αλλη λεξη θες, η φυση το προκαλεσε. Αυτα τα λεει η λογικη, η δικη μου γνωμη ειναι οτι οσο περναν τα χρονια και λυνονται τα οντως σημαντικα ηθικοκοινωνικα προβληματα του πλανητη, ασχολουμαστε ολοενα και με λιγοτερο σημαντικες μαλακιες γιατι δε παιζει κατι αλλο στο δυτικο κοσμο, τα χοντρα τα χουμε διορθωσει ηδη. Υπαρχει χρυση τομη του ποσο μαλθακος και σκληρος πρεπει να ναι ο ανθρωπος. Το να σπαταλαμε τη φαια ουσια γιατι #chickenlivesmatter ειναι γελοιο. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα