Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. Έδωσα πανελληνιες φετος, εβγαλα 18+ μόρια και με ενδιαφέρουν η ιατρικη, η οδοντιατρική (αντε και η φαμακευτικη αλλα δεν τρελαινομαι). Μαλλον δεν πιανω ιατρικη και οδοντιατρικη στην Αθήνα και με τους γονεις μου συζηταμε να σπουδασω Ιταλια ή και να ξαναδωσω αναλογα. Παρολα αυτά δε μπορώ να διαλεξω μεταξυ ιατρικης/οδοντιατρικης/φαρμακευτικης. Μπορει καποιος που ειναι σε ενα απο αυτα τα επαγγελματα η φοιτητης να μου δωσει καποια στοιχεια; 

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. Έδωσα πανελληνιες φετος, εβγαλα 18+ μόρια και με ενδιαφέρουν η ιατρικη, η οδοντιατρική (αντε και η φαμακευτικη αλλα δεν τρελαινομαι). Μαλλον δεν πιανω ιατρικη και οδοντιατρικη στην Αθήνα και με τους γονεις μου συζηταμε να σπουδασω Ιταλια ή και να ξαναδωσω αναλογα. Παρολα αυτά δε μπορώ να διαλεξω μεταξυ ιατρικης/οδοντιατρικης/φαρμακευτικης. Μπορει καποιος που ειναι σε ενα απο αυτα τα επαγγελματα η φοιτητης να μου δωσει καποια στοιχεια; 

Eβγαλες 18.000+ και σκεφτεσαι να ξαναδωσεις; Νομιζω ειναι κριμα να παει χαμενος ολος αυτος ο κοπος. Εκτος Αθηνας δε παιζει να πας; Υπαρχει κι αλλου η Ιατρικη. Στη Λαρισα πχ η σχολη ειναι αρκετα καλη και τα μορια λογικα δε θα ειναι τοσο υψηλα οσο στην Αθηνα.

Δημοσ.

Παιζει να χω περασει ναι, απλα διαβαζω κατι δημοσιευματα του στυλ "εκτόξευση βάσεων σε ιατρικές σχολές" και φοβάμαι λίγο. Για το δίλημμα ιατρικη/οδοντο σκεφτομαι οτι στην ουσια εισαι γιατρος αλλα ειναι αρκετα πιο ευκολο. Οπως και τη φαρμακευτικη το χω στο μυαλο μου περιπου σαν ιατρικη με την εννοια οτι θα δινω φαρμακα σε ασθενείς (ναι οκ ο φαρμακοποιος ειναι εμπορος πλεον αλλα προσωπικα θα μου εδινε ικανοποιηση να μπορω να κατευθυνω τον πελατη/ασθενη να του λεω μη δινω αντιβιοτικα σαν καραμελες οπως τα πουλανε πολλοι και να τους βοηθαω σε αυτα τα προβληματά τους.

Δημοσ.

Εισαι σιγουρα γιατρος, αλλα με πολυ περιορισμένο πεδίο δράσης.

τι να πει ο οφθαλμίατρος δηλαδή :P

παντως δε νομιζω οτι παει αναλογα με την εκταση.. αλλιως να γινουν ολοι δερματολογοι που νομιζω οτι το δερμα ειναι 2τμ!

Δημοσ.

Πάντως έχω διαπιστώσει πολύ σνομπ συμπεριφορές από γιατρούς προς οδοντιάτρους. Σε φάση, εσύ δεν είσαι γιατρός, είσαι οδοντίατρος, φύγε από 'δω παρακατιανέ. :P

Δημοσ.

Πάντως έχω διαπιστώσει πολύ σνομπ συμπεριφορές από γιατρούς προς οδοντιάτρους. Σε φάση, εσύ δεν είσαι γιατρός, είσαι οδοντίατρος, φύγε από 'δω παρακατιανέ. :P

εχω να σου πω εγς ιστοριες που ειμαι οδοντιατρος απειρες για γιατρους! δεν ειναι ολοι ετσι βεβαια, ουτε ολοι οι οδοντιατροι ειναι τα καλα παιδια, αλλα σε γενικες γραμμες ενα bullying το υφισταμεθα :P

Δημοσ.

τι να πει ο οφθαλμίατρος δηλαδή :P

παντως δε νομιζω οτι παει αναλογα με την εκταση.. αλλιως να γινουν ολοι δερματολογοι που νομιζω οτι το δερμα ειναι 2τμ!

Ναι δεν εκφραστηκα σωστά, προφανώς μιλώ γ το εύρος των διαθέσιμων επιλογών σε ότι αφορά την εξειδίκευση, την επαγγελματική αποκατάσταση κτλ.

Δημοσ.

Φίλε φαρμακοποιός είναι ένα παρεξηγημένο επάγγελμα.

Το οτι το φαρμακείο κατέληξε μπακάλικο με κύριο σκοπό το κέρδος, είναι οτι κάθε χρόνο ενώ οι ελληνικές σχολές βγάζουν όσους ακριβώς θα έπρεπε δλδ 180 άτομα max, έρχονται από το εξωτερικό από "περίεργα" πανεπιστήμια περίπου 1.000 κάθε χρόνο. Και αναγκαστικά έγινε ο θάνατός σου η ζωή μου.

Γι αυτό έφτασε ο κλάδος εδώ που έφτασε.

Αν θες να ασχοληθείς με την επιστήμη πάντως στη φαρμακευτική απλά δεν υπάρχει ταβάνι, από άποψη έρευνας, δυνατοτήτων κλπ.

Παρόλαυτα η σχολή της Θεσνικης π.χ. είναι απλά τρομακτικής δυσκολίας σε φάση να αναρωτιέσαι γιατί ήρθα εγώ εδώ και ποιό το νόημα και τελικά δεν αξίζει να ασπρίσουν τα μαλλιά μου από το διάβασμα.

Όχι οτι και στους γιατρούς και οδοντιάτρους δεν γίνονται αυτά και δεν υπάρχουν κάποιοι που σε κοιτάνε μόνο ως Ευρώ, απλά δε μπορώ να έχω συγκεκριμένη άποψη.

Τα πράγματα γενικώς είναι δύσκολα, οπότε σκέψου καλά εσύ σαν άτομο τί σ αρέσει και το σημαντικότερο, σε ποιο επάγγελμα πιστεύεις οτι θα κάνεις τη διαφορά.

Αυτά..

Δημοσ.

Φαρμακευτική είναι ένα κληρονομικό ουσιαστικά επάγγελμα. Η συντριπτική πλειοψηφία των φαρμακοποιών κάνουν και τα παιδιά τους φαρμακοποιούς είτε στην Αγγλία είτε εδώ και αρκετά χρόνια πλέον με την εύκολη και φθηνή λύση της Μπρατισλάβας. Ειναι στην ουσία κλειστό επάγγελμα. Τώρα για Ιατρικές υπάρχουν αρκετές στην Ελλάδα σίγουρα καπου θα περνάς. Ιωάννινα-Ηράκλειο πχ είναι πολυ καλές σχολές και πολύ ωραίες πόλεις για να ζήσεις σαν φοιτητής. 

Δημοσ.

Φαρμακευτική είναι ένα κληρονομικό ουσιαστικά επάγγελμα. Η συντριπτική πλειοψηφία των φαρμακοποιών κάνουν και τα παιδιά τους φαρμακοποιούς είτε στην Αγγλία είτε εδώ και αρκετά χρόνια πλέον με την εύκολη και φθηνή λύση της Μπρατισλάβας. Ειναι στην ουσία κλειστό επάγγελμα. Τώρα για Ιατρικές υπάρχουν αρκετές στην Ελλάδα σίγουρα καπου θα περνάς. Ιωάννινα-Ηράκλειο πχ είναι πολυ καλές σχολές και πολύ ωραίες πόλεις για να ζήσεις σαν φοιτητής. 

Για τη φαρμακευτικη ισχυει δυστυχως στη συντριπτικη πλειοψηφια. Ειναι πολυ χειροτερα απο την οικογενειοκρατια στην οδοντιατρικη. Επισης αν δε σε ενδιαφερει να εχεις φαρμακειο αλλα αρεσει η φαρμακευτικη η χημεια και γενικα οι εφαρμογες τους στην ιατρικη μπορεις να σπουδασεις βιοχημεια/βιολογια και με ενα μεταπτυχιακο σε κατι σχετικο με φαρμακολογια/κλινικη φαρμακολογια/φαρμακοχημεια κτλ μπορεις να βρεθεις σε ενα εργαστηριο σχετικο.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ψαχνοντας στο ιντερνετ μου δημιουργηθηκε και η εξης απορια. Γιατι υπαρχει τοση κακια απο μερικους για τα ΤΕΙ; Θα περιμενα με τα ΙΕΚ να υπηρχε μεγαλυτερη κοντρα αλλα βλεπω οτι τα ΑΕΙ με τα ΤΕΙ βγαζουν τα ματια τους.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...