Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν είναι κακό να ξεκινήσουμε με την παραδοχή πως μας πονάει επειδή είναι δίπλα στον κήπο μας. Ούτε ντροπή είναι, ούτε παράλογο. Και κάτω από αυτό χωράνε και τα "όταν η Γαλλία έστελνε αεροπλανοφόρα και βομβαρδίζονταν μαιευτήρια" και τα "όταν όμως σκάνε βόμβες στο Πακιστάν είναι νορμάλ". Ούτε αυτά είναι παράλογα.

Παράλογο είναι να κλείσει κάποιος το ταμπ σήμερα και να αισθάνεται ότι κάτι έγινε καλύτερο επειδή την είπε στο απέναντι username επειδή αυτός ξέρει καλύτερα αν φταίει η Δύση ή το Ισλάμ, χωρίς να συνειδητοποιεί ότι φροντίζει ο ίδιος, προσωπικά, για τη διαιώνιση του κύκλου τόμαχοκ-φορτηγό. Εγώ προσωπικά αρνούμαι να κάνω αυτή την επιλογή.

• Like 13
Δημοσ.

Κάτσε ρε φίλε Long Tom γιατί αν ξεκινήσουμε ιστορικές αναδρομές ποιος έκανε σε ποιον τι την λευκή φυλή και τον δυτικό"πολιτισμό" δεν τους ξεπλένει ούτε ο παγκόσμιος ωκεανός.Από που να αρχίσω από τις σταυροφορίες από του δουλεμπόριο των μαύρων από την αποικιοκρατία από που;.Τεσπα ξεφεύγουμε από το αρχικό θέμα(εν μέρη και με ευθύνη δικιά μου) αλλά αυτό που λέω είναι ότι δεν ξύπνησαν στα καλά καθούμενα και είπαν άτιμοι δυτικοί θα σας πάρουμε το κεφάλι γιατί έτσι.

Λογικό, όλοι οι άλλοι στην Ουτοπία ζούσαν και πήγαν οι Δυτικοί διάβολοι και τα χάλασαν..

Btw:Οι Άραβες ξεκίνησαν το εμπόριο σκλάβων στην Αφρική τον 7ο αιώνα και δεν σταμάτησαν μέχρι τον 19ο.

Στην συντριπτική πλειοψηφία της χιλιετίας τούτης ήταν οι κύριοι έμποροι και οι κύριοι διακινητές μαύρων σκλάβων.

Κάτι που άφησε και ωραία παρακαταθήκη,διότι χώρες όπως το Κατάρ συνεχίζουν το δουλεμπόριο με Ινδούς-Πακιστανούς που τους έχουν να χτίζουν την έμορφη χώρα τους για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

• Like 2
Δημοσ.

Όταν λες "ντόπιος από την Τυνησία" παίζεις με τις λέξεις. Μετανάστης είναι, πρώτης η δεύτερης γενιάς. 

Το μίσος και η καχυποψία αυξάνεται κάθε φορά που κάποιος Μουσουλμάνος σφαγιάζει μερικές ντουζίνες πολίτες σε κάποια Δυτική χώρα και μετά κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας.

Δεν λέω "ένα ποσοστό" για να μην με πάρουν με τις πέτρες. Το λέω επειδή είναι όντως ένα ποσοστό. 

Το πόσο είναι το προβληματικό ποσοστό σηκώνει συζήτηση. Μπορούμε να δούμε τι συμβαίνει στις χώρες στις οποίες έχουμε ανοίξει τα σύνορα μας, και μπορούμε επίσης να δούμε και γκάλοπ που γίνονται σε Μουσουλμάνους για τις απόψεις τους σε διάφορα θέματα όπως αυτό της ομοφυλοφιλίας, των πρώην-μουσουλμάνων κλπ. 

Επίσης μπορούμε να ρωτήσουμε αυτόν:

https://www.youtube.com/watch?v=bV710c1dgpU

Σε αντίθεση με τις υπόλοιπες "φυλές" που ζούσαν ειρηνικά; Η Αφρική ήταν ένας ειρηνικός παράδεισος πριν πάνε οι κακοί Δυτικοί; Οι Μουσουλμάνοι ήταν άγιοι πριν τις Σταυροφορίες; 

Δεν είπα να ποινικοποιήσουμε καμία ομάδα. Απλά να δούμε καθαρά ότι υπάρχει πρόβλημα, πόσο είναι αυτό το πρόβλημα και να ρυθμίσουμε πρώτιστα την μεταναστευτική μας πολιτική αναλόγως. 

Δεν μπορώ να φανταστώ τι σου έκανε ο οιοσδήποτε Αφρικανός από το Τσαντ την Νιγηρία  το Κονγκό το Καμερούν της Ζιμπάμπουε ή της Ακτής ελεφαντοστού όχι τώρα αλλά διαχρονικά στους αιώνες.Σκεπτόμενος αυτό  πες μου τι τους έκανες εσύ  (εσύ ως λευκός εννοώ στο πέρας των αιώνων μέχρι και σήμερα).

• Like 1
Δημοσ.

Εχει πλακα να τα διαβαζει κανεις ολα αυτα στη κομοτηνη ακουγοντας ταυτοχρονα το τυπο απο το τζαμι να ψελνει στη διαπασων. :-D :-D

Προφανως και υπαρχει ευθυνη της δυσης οπως ειναι προφανες οτι το ισλαμ δεν ειναι πλεον θρησκεια αγαπης οπως διαφημιζεται (ισως καποτε να ηταν) και ειναι επισης προφανες οτι οι αραβες μεταναστες στην ευρωπη δεν κανουν παρα ελαχιστη και ελαχιστοι προσπαθεια να προσαρμοστουν. Τωρα πιο ειναι το ακριβες μειγμα ευθυνης λιγη σημασια εχει.

Προφανως η δυση πρεπει να τελειωσει με συνοπτικες διαδικασιες τον isis και να στειλει ενα μηνυμα με πολλαπλους αποδεκτες. Αλλα λιγες πιθανοτητες εχει να γινει αμεσα για πολλους λογους.

• Like 2
Δημοσ.

Βεβαίως, από την άλλη είναι πολύ περίεργο που ένα εξαιρετικά συγκεκριμένο μέρος του πληθυσμού παράγει τέτοια άτομα και υποστηρίζει τέτοια άτομα.

Πρώτα απ' όλα μιλάς για "συγκεκριμένο μέρος του πληθυσμού", προφανώς υπονοοώντας ότι είναι οι μουσουλμάνοι, και σταματάς εκεί χωρίς να λαμβάνεις υπόψη εκτός των άλλω τι άλλο μπορεί να είναι οι δράστες εκτός από μουσουλμάνοι.

Υπάρχει περίπτωση να παίζουν ρόλο κι άλλα πράγματα όπως το τι μυαλά κουβαλάει ο καθένας και, crucially, το πόσο φανατισμένος μπορεί να γίνει, στο τι πράξεις θα καταλήξει να κάνει; Σίγουρα η θρησκεία είναι μια από τις καλύτερες ουσίες με τις οποίες μπορεί κανείς να φανατιστεί, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι το θρησκευτικό φρόνημα κάποιου είναι ένδειξη του τι άνθρωπος είναι. Όλοι ξέρουμε παραδείγματα θρήσκων και άθρησκων, καλών και κακών, χωρίς να συνδέουμε το ένα με το άλλο. Γιατί επιλέγεις να το κάνεις εδώ;

Δες τον παραλληλισμό με την οπαδική βία. ΠΑΟΚτσής μαχαιρώνει Ολυμπιακό. Φταίει το ποδόσφαιρο; Φταίει ο ΠΑΟΚ; Ή κάτι άλλο;

Χρυσαυγίτης μαχαιρώνει αριστερό. Φταίει η κατήχηση; Σαφώς και παίζει ρόλο, αλλά γιατί δε μαχαιρώνουν και όλοι οι υπόλοιποι;

Και στην τελική το ότι συγκεκριμένα τμήματα του πληθυσμού που θεωρούν ότι αδικούνται ή διώκονται αποτελούν πρόσφορο έδαφος για τη στρατολόγηση εξτρεμιστών είναι τόσο περίεργο όσο το ότι σ' αυτό το thread το κράξιμο προέρχεται από λευκούς χριστιανούς.

Θες να βγάλεις κάποιο συμπέρασμα λοιπόν; Επιχειρηματολόγησε, μη μας αφήνεις με τα weasel words.

Όλα τα χιλιάδες άτομα των δεκάδων μεγάλων και μικρών επιθέσεων(τρομοκρατικών και σεξουαλικών) είναι εξαιρέσεις μιας φιλήσυχης κοινότητας, που όλως περιέργως ποτέ δεν ενσωματώθηκε(πόσο μάλλον να αφομοιωθούν),ποτέ δεν έμαθε να πιστεύει ουσιαστικά στους νόμους του κράτους που τους φιλοξενεί, πάντα ένιωθαν αδικημένοι,παρά τα επιδόματα-σπίτια-βοήθεια και φυσικά πάντα γκάβλωναν με ένα κράτος Σαρίας με Δυτικά λεφτά. Δηλαδή νοοτροπία άπειρου καραμπαμπισμού και θράσους πληρωμένος εκ Σαούντ και Σια.

Δεν έμαθε να πιστεύει στους νόμους του κράτους;  Πάντα ένιωθαν αδικημένοι; Αναρωτιέμαι για ποιό λόγο να πιστεύουν κάτι τέτοιο. Δεν είναι να πεις ότι κάποιος psycho κάνει κάτι απάνθρωπο και μετά έρχεται κάποιος και βάζει όλους τους υπόλοιπους στο ίδιο τσουβάλι μ' αυτόν.

Σαρία με δυτικά λεφτά; Αλήθεια τι ακριβώς σημαίνει "δυτικά λεφτά" στο μυαλό σου; Το επίδομα τέκνων που παίρνει ο Τούρκος παραδίπλα είναι "δυτικά λεφτά" ενώ αυτό που παίρνω εγώ είναι "δικά μου λεφτά που τα δούλεψα";

Αν πιστεύεις ότι μιλάς εκ μέρους της πλειοψηφίας των μουσουλμάνων τότε η άγνοιά σου είναι απερίγραπτη. Και anyway, το μόνο που κάνεις είναι να κράζεις τσουβαλιάζοντας και επιβεβαιώνοντας αυτό που είπα παραπάνω για κλωτσιά στη μούρη.

Τεσπα, εδώ είμαστε και θα ξαναδούμε ότι οι φιλήσυχοι πάλι θα βγάλουν καμία ντουζίνα(στην καλύτερη των περιπτώσεων) εξαιρέσεων μέχρι να τελειώσει ο χρόνος. Πάλι τα ίδια θα λέμε και πάλι θα μας λέτε ψυχάκια επειδή τολμάμε να αναφέρουμε το προφανές.

Μέχρι την επόμενη φορά τότε.

Λέξεις πολλές, προτάσεις μηδέν.

• Like 1
Δημοσ.

Λογικό, όλοι οι άλλοι στην Ουτοπία ζούσαν και πήγαν οι Δυτικοί διάβολοι και τα χάλασαν..

Btw:Οι Άραβες ξεκίνησαν το εμπόριο σκλάβων στην Αφρική τον 7ο αιώνα και δεν σταμάτησαν μέχρι τον 19ο.

Στην συντριπτική πλειοψηφία της χιλιετίας τούτης ήταν οι κύριοι έμποροι και οι κύριοι διακινητές μαύρων σκλάβων.

Κάτι που άφησε και ωραία παρακαταθήκη,διότι χώρες όπως το Κατάρ συνεχίζουν το δουλεμπόριο με Ινδούς-Πακιστανούς που τους έχουν να χτίζουν την έμορφη χώρα τους για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ξέρεις ξέρουμε και εμείς Ιστορία δεν έχεις μόνος σου το προνόμιο φίλε Long Tom.Όντως το δουλεμπόριο ξεκίνησε όταν κάποιοι πλούσιοι γόνοι Αράβων πιάστηκαν ως σκλάβοι από Ευρωπαίους Πορτογάλους για την ακρίβεια ως δούλοι, και οι γονείς τους προσέφεραν λύτρα για την απελευθέρωση τους αλλά οι Πορτογάλοι ήθελαν χέρια για τις αποικίες και όχι λεφτά.Τότε πρότειναν (οι γονείς των Αράβων) την ανταλλαγή τους με μαύρους που εύκολα μπορούσαν να πιάσουν και μάλιστα υπήρχε και ποσόστωση του πόσους σκλάβους θα έδιναν τον χρόνο για μην κινδυνέψουν ξανά τα παιδιά τους.Άρα το δουλεμπόριο γινόταν στην ουσία από τους λευκούς και όχι από τους Άραβες όπως λες.Και φυσικά μιλάμε για την πρώτη εφαρμογή του δουλεμπορίου αργότερα το ανέλαβαν εξολοκλήρου οι λευκοί. Τεσπα ο καθένας έχει τις απόψεις του το θέμα είναι ότι ξεφεύγουμε από την κουβέντα του τραγικού γεγονότος σήμερα γιατί έχει τόσα πολλά αίτια και παραμέτρους που σχεδόν δεν βγάζει άκρη.

• Like 1
Δημοσ.

Προφανως και υπαρχει ευθυνη της δυσης οπως ειναι προφανες οτι το ισλαμ δεν ειναι πλεον θρησκεια αγαπης οπως διαφημιζεται (ισως καποτε να ηταν) και ειναι επισης προφανες οτι οι αραβες μεταναστες στην ευρωπη δεν κανουν παρα ελαχιστη και ελαχιστοι προσπαθεια να προσαρμοστουν. Τωρα πιο ειναι το ακριβες μειγμα ευθυνης λιγη σημασια εχει.

Είναι τόσο προφανές αλήθεια; Από πού προκύπτει;

Ελπίζω όχι από τις επιλεγμένες εκφάνσεις εξτρεμισμού που αρέσει στον LongTom να φέρνει σαν παραδείγματα για να τσουβαλιάσει δισεκατομμύρια.

Προσωπικά εδώ που είμαι ξέρω αρκετούς άραβες μετανάστες στην Ευρώπη, ίσως αυτό με βοηθάει να δω ότι είναι άνθρωποι σαν και μας. Πολλοί από αυτούς (κυρίως νέοι) είναι πολύ περισσότερο ευρωπαίοι στις αντιλήψεις τους από πολλούς Έλληνες που ξέρω. Άλλοι είναι κολλημένοι με πράγματα που μου φαίνονται γελοία και ξένα, ακριβώς όπως και πολλοί Έλληνες που ξέρω.

Είναι πολύ εύκολο να ταμπελιάζουμε και να μισούμε το διαφορετικό και ακόμα περισσότερο το άγνωστο.

fear-ignorance-hate.jpg

• Like 2
Δημοσ.

defacer ο μέσος μετριοπαθής μουσουλμάνος/χριστιανός που θα φάει ένα πιτόγυρο στις διακοπές και θα κάνει και προγαμιαίο σεξ, δεν είναι συνεπής απέναντι στην εκάστοτε θρησκεία.

Άλλο οι πιθηκισμοί "όλα τα μουσουλμάνια θέλουν να μας βάλουν μπόμπες" και άλλο το να λέμε τι γλυκούλι που είναι το κοράνι και η βίβλος κατά βάθος.

Αν έχουν μία αλήθεια μέσα αυτά τα άρλεκιν, είναι το " κατ' εικόνα ημετέραν και καθ' ομοίωσιν".

• Like 6
Δημοσ.
 από του δουλεμπόριο των μαύρων 

δουλεμποριο μαυρων γινοταν απο τους ιδιους τους μαυρους πριν ερθουν οι "κακοι" λευκοι. ποιος νομιζεις τους προμηθευε με σκλαβους;

Δημοσ.

Προσωπικά εδώ που είμαι ξέρω αρκετούς άραβες μετανάστες στην Ευρώπη, ίσως αυτό με βοηθάει να δω ότι είναι άνθρωποι σαν και μας. Πολλοί από αυτούς (κυρίως νέοι) είναι πολύ περισσότερο ευρωπαίοι στις αντιλήψεις τους από πολλούς Έλληνες που ξέρω. Άλλοι είναι κολλημένοι με πράγματα που μου φαίνονται γελοία και ξένα, ακριβώς όπως και πολλοί Έλληνες που ξέρω.

Είναι πολύ εύκολο να ταμπελιάζουμε και να μισούμε το διαφορετικό και ακόμα περισσότερο το άγνωστο.

well..... Εννοείται ότι όλοι οι μουσουλμάνοι δεν κουβαλούν τις ίδιες φονταμενταλιστικές ιδέες μέσα τους.... Έχω και εγώ πολλούς φίλους μουσουλμάνους που και οι ίδιοι για κάποιο λόγο δεν ανέχονται την ύπαρξη του ισλαμικού κράτους και το πόσο hardcore είναι, γιατί κάνει και τους ίδιους να φαίνονται κακοί εκεί που ζουν και δουλεύουν..... Το θέμα είναι όμως ότι κάποιοι αυτοί την στιγμή σκοτώνουν για μια θρησκεία, κάποτε σκοτώνανε για άλλη θρησκεία πρέπει να το αποδεχτείς αυτό. 

Στην Ευρώπη κυρίως τέτοια άτομα που είναι τρίτης γενιάς μετανάστες δεν φταίνε αυτοί που πάνε και κάνουν κάτι τέτοιο αλλά η ίδια η Ευρώπη που τους γκετοποίησε και ει ναι σαν να μην άλλαξε τίποτα για αυτούς.

Είναι και δεδομένο ότι στα μέρη που ζουν πολλοί όμοιοι ισχύουν άλλοι κανόνες και γενικά το κράτος δεν ασχολείται. 

Δημοσ.

Είναι τόσο προφανές αλήθεια; Από πού προκύπτει;

Ελπίζω όχι από τις επιλεγμένες εκφάνσεις εξτρεμισμού που αρέσει στον LongTom να φέρνει σαν παραδείγματα για να τσουβαλιάσει δισεκατομμύρια.

fear-ignorance-hate.jpg

κανενα μισος, τους εζησα στη πρωτευουσα της ευρωπης κοντα 20 χρονια, ειχα σχεση με μουσουλμανα κοντα 13 χρονια. τα εζησα απο κοντα και νομιζω γνωριζω τι λεω. φυσικα ειμαστε σε φορουμ και αποφευγω τις μακροσκελεις αναλυσεις.

φιλικα

Δημοσ.

Εγώ πραγματικά φοβάμαι την αντίδραση της γαλλικής κοινωνίας.

Αν γίνουν κανα 2-3 ακόμα τέτοια σκηνικά σε συνδυασμό με νεκρά παιδάκια στους δρόμους ( σπαρακτική η φωτό με τη κούκλα ) θα είναι παράλογο οι πολίτες να πάρουν το νόμο στα χέρια τους; 

Αυτά δυναμώνουν τα ακραία στοιχεία σε μια κοινωνία και σε μια κοινωνία σαν τη γαλλική που έχουν εισχωρήσει πολύ βαθιά τα μουσουλμανικά στοιχεία προβλέπω εξέγερση μέχρι και εμφύλιο.

Φυσικά όχι επίσημο εμφύλιο και θα μας τα παρουσιάζουν ως μεμονομένα χτυπήματα αλλά τρέμω την ώρα και τη στιγμή που θα πεθάνει ένα μικρό μουσουλμανάκι από χέρια λευκού. 

• Like 1
Δημοσ.

Εχει πλακα να τα διαβαζει κανεις ολα αυτα στη κομοτηνη ακουγοντας ταυτοχρονα το τυπο απο το τζαμι να ψελνει στη διαπασων. :-D :-D

Προφανως η δυση πρεπει να τελειωσει με συνοπτικες διαδικασιες τον isis και να στειλει ενα μηνυμα με πολλαπλους αποδεκτες. Αλλα λιγες πιθανοτητες εχει να γινει αμεσα για πολλους λογους.

Και αν είχε την βούληση υποθετικά η δύση να τους εξαφανίσει και το έπραττε φαντάζομαι δεν θα είχες κανένα πρόβλημα να πήγαιναν και μερικές χιλιάδες άμαχοι άκλαφτοι έτσι;Αυτό καταλαβαίνω γιατί σε τέτοια κλίμακας επιχείρηση σίγουρα θα σκοτωθούν πολλοί περισσότεροι αθώοι από τους 80 + στην Γαλλία χτες και μάλιστα τα θύματα θα είναι γυναίκες και παιδιά.Μόνο που αν "τελειώσουμε" τον  isis σήμερα με αυτόν τον τρόπο αναρωτιέμαι οι αδελφοί και οι γονείς σύζυγοι των αθώων που θα επιζήσουν μήπως μετατραπούν με την σειρά τους αυτοί σε φονταμεταλιστές και έχουμε πάλι τα ίδια.Εγώ προτείνω να φύγουμε από τις χώρες τους που τις έχουμε υπό κατοχή να μην βλέπουν ούτε ένα στρατιώτη που να μην ανήκει στην χώρα τους με κυβερνήσεις ανδρείκελα να δικαιώσουμε τους Παλαιστινίους στο Μεσανατολικό, και αν συνεχίσουν τα ίδια τότε θα ήμαστε σε νόμιμη άμυνα.Προς το παρόν είμαστε όπως μία φράση που λέμε εδώ στη Λάρισα εμ γ@μάμε εμ σκούζουμε

Δημοσ.

μου προκαλεί έκπληξη (που λέει ο λόγος) που κάποιοι αναφέρονται συγκριτικά σε θανάτους και γίνεται λόγος για πένθος βάση μόδας πχ (γιαυτό σήμερα αποφεύγω να μπω fb για να γλιτώσω τις ανούσιες μπούρδες απο τους γνωστούς ειδήμονες ) ,προσωπικά τον ίδιο συναίσθημα ένιωσα τώρα βλέποντας τις εικόνες αυτές όπως παλιότερα που ήμουν πιτσιρίκι και μπήκα για πρώτη φορά στο internet και ψάχνοντας κάτι άσχετο έπεσα πάνω σε φωτογραφίες διαμελισμένων αμάχων 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...