Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ακουω και μιλατε συνεχεια για 10ευρω.....Λογω καποιων προβληματων υγειας εχω παει παρα πολλες φορες και με ραντεβου 5-10 ημερων και πιο λιγο  σε γιατρο του ΕΟΠΠΥ χωρις να πληρωσω τιποτα.

• Απαντ. 74
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ακουω και μιλατε συνεχεια για 10ευρω.....Λογω καποιων προβληματων υγειας εχω παει παρα πολλες φορες και με ραντεβου 5-10 ημερων και πιο λιγο  σε γιατρο του ΕΟΠΠΥ χωρις να πληρωσω τιποτα.

και εγω εχω γιατρο που σύστησε γνωστος λογω ανεργίας και παω στον πειραια απο κεντρο αθηνα δωρεαν ολοι εδω κοντα θελουν 10 και 20 ευρω και δεν λεμε να εχουν τελιωσει τα ραντεβου αλλα στα υποτιθεμενα δωρεαν.

Την δε θεια μου που ειναι μεγαλη γυναικα συνεχεια της παιρνουν λεφτα εχω τσακωθει μαζι της απειρες φορες αλλα ντρεπεται λογω ηλικιας να το κανει θεμα στο γιατρο και εκει πατανε και της παιρνουν λεφτα.

Δημοσ.

Ο οποιοσδήποτε? Καλά που ζεις? Γιατρέ προφανώς δεν έχεις αντιληφθεί οτι υπάρχει κόσμος που τα φέρνει πολύ δύσκολα για να επιβιώσει. Το 50 ευρω για εσένα μπορεί να μην ειναι τίποτα για κάποιους άλλους ομως μπορει να ειναι το φαγητό ή τα φάρμακα του μήνα.

Και για εναν γιατρό μπορεί η επίσκεψη του ασθενούς να σημαίνει το φαγητο των παιδιών του ή τη δόση του δανείου για τον εξοπλισμό του ιατρείου. Αρα εσυ σε ποιον κοσμο ζεις; Γιατί αν ζεις στον κόσμο που η πλειοψηφια των νεων ιατρων αμοίβεται έστω και αξιοπρεπώς, τοτε δε ζεις στην Ελλαδα του 2016.

Τωρα αν οντως ανήκει καποιος στην κατηγορία που δεν εχει να διαθέσει 10-20 ευρώ για έναν παθολόγο ΧΩΡΊΣ εοπυυ ή τα 50 για εναν ενδοκρ πάλι χωρις εοπυυ, και πρεπει να τα κόψει απο το φαγητό η τα φαρμακα του τοτε σίγουρα καθε ιατρός θα βοηθουσε, στρέφοντας παράλληλα εναν τετοιο ασθενή σε δομες υγείας πιο κατάλληλες για τον ίδιο, δηλ σε δημοσιο νοσοκομείο, ραντεβού μεσω εοπυυ ώστε να παρακολουθείται προγραμματισμένα και δωρεάν.

Και θεωρω τραγικό να λεμε πως αν δώσει χ ποσό απο την τσέπη του πρέπει να τα κοψει απο αλλού. Ας τα κόψει. Ή ας εξυπηρετηθεί δωρεαν απο τις δομές που του δίνει το κράτος. Και ας στρέψει την (δικαιολογημένη πολλες φορές) οργη του εκεί.

Αλλά όχι είσαι πρόθυμος να πληρώσεις τον εσπρέσσο 3μιση ευρώ και τη νυχού 30, αλλά τα 20 της ιδιωτικής επίσκεψης είναι κλεψιά.

• Like 1
Δημοσ.

Το θεμα είναι κατά ποσο εχουμε δωρεαν Υγεια ...

Μολις κοιταξα το εκκαθαριστικο μου του τελευταιου μηνα και εχω 682 ευρω κρατησεις ασφαλιστικες (Υγεια και συνταξη) .

Γιατι να είμαι υποχρεωμένος να δωσω το 10 ευρω στον γιατρο αφου βασει νομου δεν το δικαιουται?

Το ποσο είναι οντως εξευτελιστικο για ένα γιατρο αλλα είναι επιλογή του να μετεχει σε αυτό το συστημα  υγειας και αν κανει τις 200 επισκεψεις τον μηνα εχει μικτα 2.000 ευρω που δεν είναι ευκαταφρονητο ποσο σημερα την στιγμη μαλιστα που μπορει να εχει και αλλα εισοδηματα εκτος ΕΟΠΠΥ.

Οσοι εχουμε καποια ηλικια και οικογενεια με παιδια να εισαι σιγουρος γιατρε ότι δεν δινουμε τα 3-4 ευρω για καφε ....Καποτε στο σπιτι μου περναμε μια φορα την εβδομαδα σουβλάκια και τωρα κοντευει να είναι "ευχαριστηση" προς εξαφανηση αυτή η ...κακια και σπαταλη συνηθεια . .

• Like 1
Δημοσ.

Μα δεν υποστηριξα πως πρέπει να πληρώνεται ο ιατρός απο τον εοπυυ βγάζοντας παράλληλα και ενα δεκαρικο μαύρα. Αναφερομουν στην ιδιωτικη επίσκεψη ή σε περίπτωση που έχει κλείσει ο ιατρος τον εοπυυ για τον μήνα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπαα πριν κανενα 3μηνο πηγα σε 2 οφθαλμιατρους και ζητησαν και οι 2 10ε και δεν ειχαν κλεισει τα 200.

Η δευτερη μου ειπε αν μπορω να τα διαθεσω αλλιως δεν υπαρχει προβλημα.

Τι εννοεις να τα διαθεσεις αλλιως;

Οχι δεν ειναι προβλημα τα 10 ευρω,ψαχνω αν ειναι νομιμο να παιρνουν 10 ευρω χωρις να εχουν συμπληρωσει τα 200 ραντεβου.

Σε νοσοκομειο που λετε ολοι να παω πως πηγαινω; κλεινω ραντεβου;

Επεξ/σία από μπιπ μπιπ
Δημοσ.

Παιρνεις τα 5ψηφια που διαφημιζουν τετοια ραντεβού αλλα δεν εχουν αστικη χρεωση και στο νοσοκομειο αν δεν κανω λαθος εχει εισητηριο 5 ευρω αν δεν εχει καταργηθεί .Πρεπει να πας πρωι και αυτό για καποιον που εργαζεται πρωι είναι πολύ δυσκολο .

Δημοσ.

Τι εννοεις να τα διαθεσεις αλλιως;

Οχι δεν ειναι προβλημα τα 10 ευρω,ψαχνω αν ειναι νομιμο να παιρνουν 10 ευρω χωρις να εχουν συμπληρωσει τα 200 ραντεβου.

Δεν εβαλα το κομμα για να το καταλαβεις.

Δεν ηταν υποχρεωτικο για την συγκεκριμμενη, αν ειχα την ανεση τα εδινα, αλλιως δεν ειχε προβλημα.

Δημοσ.

Δεν μιλαμε για ιδιωτη αλλα για γιατρο ΕΟΠΥΥ υποτιθεται οτι ο μλκς ο ασφαλισμενος πληρωνει εισφορες δεν επιτρεπεται να του γινονται τοσες κρατησεις και να πληρωνει κιολας οποιος δεν του αρεσει ανοιγει ιδιωτικο ιατρειο και δεν δεχεται κανεν ασθενη μεσω ασφαλιστικων ταμειων.

Ενταξει τωρα για το 50αρι τι να πεις

Κρατήσεις γίνονται και θα αυξηθούν περαιτέρω τα επόμενα χρόνια εξαιτίας των περιορισμένων εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων λόγω εισφοροδιαφυγής και μαύρης εργασίας, από την αδυναμία είρπραξης προστίμων και παλαιων οφειλών, από το κλείσιμο επιχειρήσεων και την αύξηση της ανεργίας. Εφόσον οι κρατήσεις έχουν αποφασιστεί με νόμο μια χαρά επιτρέπονται. Το οτι δεν είναι σωστό και δίκαιο απέναντι στον φορολογούμενο που έχει πληρώσει ένα μάτσο λεφτά συμφωνώ απόλυτα.

εχει εισητηριο 5 ευρω αν δεν εχει καταργηθεί

Έχει καταργηθεί.

Δημοσ.

Μα ακριβως αυτο λεω. Τα 10 ευρω τα ζητησε χωρις να εχουν εξαντληθει τα 200 ραντεβου του μηνα.

Δεν υφισταται δωρεαν στους οφθαλμιατρους.

Εστι γιατι καθε μετρηση που κανουν τηην χρεωνουν extra

Δημοσ.

Αν δεν είναι και θέλεις απλά μια παρακολούθηση, τότε 50 ευρώ / μήνα για μια επίσκεψη σε ενδοκρινολόγο σε ιδιωτικό ιατρείο μπορεί να διαθέσει ο οποιοσδήποτε. Και είναι μάλλον μια λογική αμοιβή για ένα άτομο που έχει κάνει 6 έτη Ιατρικής, (4+2) έτη ενδοκρινολογίας συν την τεράστια αναμονή ενδιάμεσα.

Και ξαναλέω, πολλοί ιατροί εξετάζουν ασθενείς δωρεάν, αρκετές φορές. Αλλά είναι μερικά πράγματα που βγάζουν μάτι. Δε μπορεί να χεις λεφτά για καφέ ή για κομμωτήριο, και να μην έχεις για το γιατρό σου, για τον καθηγητή του παιδιού σου κτλ.

Και στην τελική, το οτι είμαι ιατρός δεν συνεπάγεται καμία υποχρέωση να γίνω ο γιατρός ΣΟΥ, αν ως ασθενείς δε πληροίς τις βασικές προϋποθέσεις. Οι οποίες είναι καθαριότητα, ευπρέπεια, ευγένεια, αμοιβή.

σωστός ο μάγκας

και οι γιατροι στα νοσοκομεία για αυτό ζητάνε τα φακελάκια. 6 χρόνια σπουδές + αγροτικό + ειδικότητα να μη τα εξαργυρώσεις; τι θα παίρνεις τα ίδια με τη κομμώτρια του ΙΕΚ;

αλλά μ' άρεσε κι αυτό:

Πίστεψέ με, για άτομα που φαίνεται οτι δεν έχουν το 20ευρω, μια φορά μπορεί κατ' εξαίρεση να γίνει και δωρεάν η επίσκεψη και πιστεύω όλοι οι γιατροί θα το κάναν. Το πρόβλημα ξεκινά όταν σου ρχεται η κυράτσα με το μανταμέ μαλλί κομμωτηρίου και το τέλειο νύχι, που και δε θέλει να πληρώσει τίποτα στην επίσκεψη, και απαιτεί να εξυπηρετηθεί μέσω του εοπυυ, έχεις δεν έχεις θέση. Και συ πρέπει να συντηρήσεις παράλληλα και ιδιωτικό ιατρείο. (εξυπακούεται πως τις θέσεις εοππυ - που τελειώνουν στο πρώτο 10ήμερο πάντα - θα κοιτάξεις να βάλεις άτομα που στηρίζουν το ιατρείο σου χρόνια).

βρήκαμε και γιατί γεμίζουν οι θέσεις του ΕΟΠΠΥ

συνεχίστε

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...